Luchtontvochtigers vergelijken

Luchtontvochtigers

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan allerlei problemen veroorzaken. Zo kunnen er schimmels en andere vochtproblemen ontstaan. Een goede luchtontvochtiger kan bijdragen aan de klimaatbeheersing in huis. Door de luchtvochtigheid in huis te verlagen, wordt het leefklimaat aanzienlijk beter. Maar welke luchtontvochtiger past het best in jouw woning? Bij Slimster kun je eenvoudig alle luchtontvochtigers vergelijken op prijs, specificaties, levertijd en reviews. Zo vind je direct de beste online aanbieding voor jouw hulpmiddel bij vochtbestrijding!

44 resultaten

Qlima DD208

2 L , Wit , 50 dB
Qlima DD208
€ 222,-

Qlima D612

1.8 L , Wit , 38 dB
Qlima D612
€ 165,-

Domo DO343DH

75 m2 , 2.5 L , Wit
Domo DO343DH
€ 254,-
75 m2

Hoe werkt een luchtontvochtiger?

Een luchtontvochtiger gebruik je om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. De ideale vochtigheidsgraad ligt tussen de 40% en 60%. Is de lucht in huis te vochtig? Dan kunnen er problemen ontstaat. Vaak zien we dan veel schimmelvorming ontstaan, wat slecht is voor je huis én voor je gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot astma, bronchitis en een verhoogde kans op allergieën.

Maar hoe kan een luchtontvochtiger de vochtigheid verlagen en helpen bij vochtbestrijding thuis? Dit handige apparaat zuigt de vochtige lucht op, condenseert het en blaast vervolgens droge lucht uit. Zo creëert de ontvochtiger een betere luchtkwaliteit in huis. Sommige ontvochtigers hebben filters waarmee ze stof, pollen en andere vuiltjes opvangen. Dit zorgt ervoor dat de lucht ook nog eens gezuiverd wordt.

Zoek jij de beste luchtontvochtiger?
Beste luchtontvochtigers

Voordelen luchtontvochtigers

  • Luchtvochtigheid in huis optimaliseren
  • Voorkomt schimmelvorming
  • Relatief goedkoop
  • Maakt weinig lawaai
  • Sommige modellen zuiveren de lucht ook

Adsorptie of condensatie ontvochtiger

Wil je een luchtontvochtiger kopen, dan kun je kiezen uit 2 soorten ontvochtigers. Zo onderscheiden we adsorptie luchtontvochtiger en een condensatie luchtontvochtiger. We leggen je uit hoe beide technieken werken;

Adsorptie ontvochtigers

Bij een adsorptie luchtontvochtiger wordt gebruik gemaakt van warmte om de lucht te ontvochtigen. Dit type luchtontvochtiger werkt dus het best in een koudere ruimte, zoals een schuur of garage (kouder dan 15 graden Celsius). Laat het apparaat na gebruik even nadraaien, zodat hij zijn warmte kwijt kan.

Condens ontvochtigers

Wil je een ruimte ontvochtigen waar de temperatuur steevat boven de 15 graden is, zoals je woonkamer, slaapkamer of kantoor? Dan kies je het best voor een condens luchtontvochtiger. Dit type ontvochtigers zuigt de warme lucht naar binnen en laat deze over een koud verdamperblok gaan. De lucht wordt afgekoeld en de vrijgekomen waterdamp wordt opgevangen in een reservoir. Vervolgens verwarmt de condensatie luchtontvochtiger de lucht en blaast dit de kamer weer in.

Een adsorptie luchtbevochtiger gebruik je in ruimtes kouder dan 15 graden. In warmere ruimtes gebruik je een condensatie luchtontvochtiger.

Merken luchtontvochtigers

Bij Slimster kun je alle soorten, merken en modellen luchtontvochtigers vergelijken. Wij helpen jou graag bij het vinden van de beste luchtontvochtiger voor jouw huis. Met behulp van de filters kun je ontvochtigers vergelijken op kosten, merk en functies als de capaciteit en geluidsniveau. Zo kun je luchtontvochtigers vergelijken en kopen van merken zoals De'Longhi, Cecotec, Argoclima, Midea, Qlima, Princess, Rowenta en Stadler Form.

luchtontvochtiger
luchtontvochtiger kopen
luchtontvochtigers vergelijken
luchtontvochtiger prijs

Veelgestelde vragen over luchtontvochtigers

Alles over luchtontvochtigers