Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Luchtreinigers

Luchtreinigers vergelijken

Jij verdient de beste deal

246.000+ Vergelijkingen
Bespaar geld Tot wel 45%
Bespaar tijd Snel geregeld
95% Beveelt ons aan
Laatste weetjes
Waarom Slimster
 • Bespaar tijd en geld
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Landelijke dekking
 • 4528 gecontroleerde bedrijven
 • Team productspecialisten
 • 7 dagen per week bereikbaar
Net vergeleken
 • 23:02 Zonnepanelen, Roermond
 • 23:00 Carport, Lelystad
 • 22:50 Zonnepanelen, Millingen aan de Rijn
 • 22:49 Kozijnen, Helmond
 • 22:47 Zonwering, Oss
 • Nu3 zijn aan het vergelijken

Luchtreinigers vergelijken

Wil jij de lucht in huis of op kantoor zuiveren en de luchtkwaliteit verbeteren? Dan is een luchtreiniger een uitstekende oplossing. Luchtreinigers filteren stoffen en gassen uit de lucht en zorgen voor een goede klimaatbeheersing. Zo'n luchtzuiveringsapparaat kan fijnstoffen, bacteriën, pollen en ziektekiemen uit de lucht filteren. Er zijn verschillende soorten luchtreinigers te kopen en bij Slimster vertellen we je meer over deze apparaten. Ook kun je hier alle luchtreinigers vergelijken en de beste online aanbiedingen vinden!

Luchtreiniger kopen?

Aanbieder Aanbod
+++ Bekijk
De winkel van ons allemaal
++ Bekijk
Voor 23:59 besteld = morgen in huis
+ Bekijk
Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
+ Bekijk
Gratis bezorging en retour
+/- Bekijk
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
+/- Bekijk
Beste service, vertrouwd dichtbij
- Bekijk
14 dagen bedenktijd op alle online aankopen
- Bekijk
Voor 23:00 besteld = morgen in huis

Hoe werkt een luchtreiniger?

Met een luchtreiniger kun je onzuiverheden uit de lucht filteren. Zo verbeter je de kwaliteit van de lucht in huis en verwijder je stof, pollen en andere ziektekiemen. Ook worden vieze geuren gefilterd. Maar hoe werkt zo'n luchtreiniger precies? De basis is heel simpel; de luchtzuiveraar vangt de schadelijke stoffen op in een filter of collector. Vervolgens verspreidt het apparaat de schone gezuiverde lucht weer door de ruimte.

Doordat de lucht gezuiverd wordt verminderen klachten bij astma en allergieën zoals hooikoorts. Ook heb je minder snel last van droge en prikkelende ogen of een droge keel. Er zijn verschillende soorten luchtreinigers te koop. Deze hebben hun eigen reinigingstechnieken en kenmerken. Verderop deze pagina vertellen we je meer over de soorten luchtwassers.

Voordelen luchtreinigers

 • Minder fijnstoffen in de lucht
 • Vieze geurtjes sneller uit huis verdwenen
 • Verminder klachten bij astma of allergie
 • Verkrijgbaar in diverse prijsklassen
 • Reinigen en bevochtigen lucht tegelijk mogelijk

Nadelen luchtreinigers

Op zoek naar de beste luchtreiniger?

Soorten luchtzuiveraars

We onderscheiden verschillende soorten luchtreinigers. Een luchtreiniger met koolstoffilter helpt tegen rook en kookgeuren, terwijl een luchtreiniger met HEPA filter weer erg geschikt is voor het filteren van (fijn)stof en pollen. Een air purifier zuivert de lucht met behulp van verschillende filters, ionisatie of een combinatie van beide technieken. Tot slot zijn er ook luchtzuiveringsapparaten met bevochtigingsfunctie. Zo wordt de lucht gezuiverd én zorg je voor een ideale luchtvochtigheid in huis.

 • Luchtreinigers met HEPA filter zijn geschikt bij astma of een allergie zoals hooikoorts. Ze filteren stoffen en pollen uit de lucht.
 • Luchtreinigers met koolstoffilter filteren rook en nare geurtjes uit de lucht om deze weer schoon te maken.
 • Luchtreinigers met ionisator zuiveren de lucht met behulp van negatief geladen ionen. Deze hechten zich aan stofdelen, bacteriën vuile deeltjes in de lucht. De deeltjes worden zwaar en vallen naar beneden, waardoor jij ze niet meer kunt inademen.
 • Luchtreinigers met bevochtigingsfunctie reinigen de lucht en waarborgen de luchtvochtigheid in huis.
Soort filter luchtreiniger Hoe werkt het?
HEPA filter (HIgh Efficiency Particulate Air) Zeer fijn filter vangt stof en pollen op. Filter heeft een relatief korte levensduur dus moet regelmatig vervangen worden
Voorfilter en HEPA filter Door het voorfilter wordt de lucht nog beter gezuiverd (tot ongeveer 82,3%)
Actieve koolstoffilter, voorfilter en HEPA filter Luchtreinigers met deze filters bieden een goede kwaliteit. Ze filteren ongeveer 95 - 99 procent van fijnstoffen en schadelijke deeltjes uit de lucht
Negatieve ionisatie, HEPA, actieve koolstof en voorfilter Hoogwaardige luchtreinigers hebben deze technieken en filteren meer den 99% van de lucht. Zijn duurder en hebben een kwalitatief electrostatisch filter nodig
Electrostatisch filter, HEPA, actieve koolstof, negatieve ionen en voorfilter Met negatieve ionisatie worden bacteriën en ziektekiemen in de lucht gedood. De hogere klasse luchtreinigers beschikken over deze eigenschappen
Oxygenatie, electrostatisch filter, HEPA, negatieve ionisatie, actieve koolstof en voorfilter Deze luchtfilters reinigen het allerbest en halen tot wel 99,9% van alle allergenen en schadelijke stoffen uit de lucht. Hebben een lange levensduur

luchtreinigers vergelijken

Hoe werkt ionisatie in een luchtzuiveringsapparaat?

Luchtreinigers met ionisatie zijn in staat om bacterien en andere micro-organismen uit de lucht te filteren. Dit doen ze door middel van negatieve ionisatie. De luchtreiniger produceert negatieve ionen en blaast deze de lucht in. De ionen hechten zich aan deeltjes met een positieve lading. Hierdoor worden deze deeltjes zwaarder en vallen ze naar beneden. Jij kunt de schadelijke stoffen dus niet meer inademen. Let wel op, je moet de vloer dus regelmatig vegen of stofzuigen om de gevallen deeltjes helemaal te verwijderen.

Merken luchtzuiveraars

Het aanbod luchtreinigers kun je eenvoudig vergelijken bij Slimster. Bekijk hier modellen van alle bekende (en minder bekende) merken. Populaire merken die luchtzuiveringsapparaten produceren zijn Dyson, Philips, Samsung en BlueAir. Maar ook AEG, Boneco, Duux, Winix, Homedics, Leitz, LifeAir, Qlima, Rowenta, Sharp en Venta produceren hoogwaardige luchtwassers.

Luchtreinigers vergelijken

Ben jij op zoek naar een goede luchtreiniger om de kwaliteit van leven in huis te verbeteren? Bij Slimster kun je alle luchtzuiveringsapparaten vergelijken op prijs, specificaties, reviews en levertijd. Zo helpen we jou graag bij het vinden van de beste luchtreiniger. Selecteer het type luchtreiniger passend bij jouw wensen en gebruik en ontdek welke merken en winkels de beste online aanbieding hebben!

Slimster is bekend van