Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

In huis

Alles over klimaatbeheersing in huis.

Op kantoor

Alles over zakelijke klimaatsystemen.

Offerte

Vergelijk klimaatbeheersing offertes.

Zojuist vergeleken

 • balance
  00:14
  Culemborg
 • balance
  00:00
  Amstelveen
 • balance
  23:54
  Groesbeek
 • balance
  23:51
  Vianen
 • balance
  23:51
  Utrecht

Jij verdient de beste deal

 • Ervaren ventilatie installateurs
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Werkzaam in jouw regio
 • Tot 3 vrijblijvende offertes

Laatste weetjes

Klimaatbeheersing offerte

Wil je vrijblijvende klimaatbeheersing offertes aanvragen? Bij Slimster kan dit eenvoudig online: Vul bovenstaand offerte formulier in Wij matchen de (max.) 4 beste bedrijven Ontvang direct per e-mail + via Mijn Slimster Vergelijk bedrijven & offertes Kies de beste deal voor jou Jouw persoonlijke Mijn Slimster account Direct na het aanvragen kun je o.a. de volgende zaken zelf regelen via Mijn Slimster: 🔎 Overzicht van de bedrijven 📆 Wijzig of sluit je aanvraag 💬 Chat met bedrijven ⭐ Bekijk reviews 📝 Vraag nieuwe offertes aan

Meer informatie
Klimaatbeheersing in huis

Te warm, te koud, te veel tocht, te droog of te vochtig: het is lastig een optimaal binnenklimaat in huis te krijgen. Goede klimaatbeheersing in huis zorgt voor meer wooncomfort, gezondere omstandigheden en het voorkomen van vochtproblemen in de woning. Maar wat is klimaatbeheersing in huis en hoe krijg je een goed binnenklimaat?

Meer informatie
Klimaatbeheersing op kantoor

Ben je op zoek naar de juiste klimaatbeheersing voor je bedrijf? Een optimaal binnenklimaat verhoogt de productiviteit van medewerkers en zorgt voor een lager ziekteverzuim. Maar welke soorten klimaatbeheersing zijn er en welke optie is geschikt voor jouw bedrijf?

Meer informatie
Luchtbevochtigers vergelijken

Een te lage luchtvochtigheid in huis kan verschillende klachten veroorzaken. Zo kan je last krijgen van prikkelende ogen, een droge huid en kunnen er scheuren ontstaan in houten meubels. Door een luchtbevochtiger, ook wel bekend als humidifier, in huis te plaatsen kun je de luchtvochtigheid verbeteren. Deze hoort tussen de 40 en 60 procent te zijn binnenshuis. Wil jij een luchtbevochtiger kopen voor klimaatbeheersing in huis? Bij Slimter kun je alle luchtbevochtigers vergelijken op prijs, specificaties en reviews. Zo vind je de beste deal voor een humidifier van merken als Philips, Duux en Medisana.

Meer informatie

Klimaatbeheersing is het beheersen en controleren van het klimaat in afgesloten ruimtes, zoals in woningen of bedrijfspanden. Het wordt ook wel climate control genoemd of klimaattechniek.

 • Ideale temperatuur & luchtvochtigheid
 • Binnenkomende lucht wordt gefilterd
 • Optimale ventilatie
 • Luchtbehandeling is regelbaar
 • Energiezuinige systemen mogelijk

Bij klimaatbeheersing of klimaattechniek is het cruciaal dat verschillende installaties goed op elkaar zijn afgestemd, zoals ventilatie, verwarming, koeling, bevochtiging en ontvochtiging. Ook zijn duurzaamheid en energiezuinigheid belangrijke vraagstukken.

Een goed binnenklimaat is belangrijk in woningen, maar ook op de zakelijke markt is er veel vraag naar het ontwerpen, installeren en onderhouden van klimaattechnieken. Wil je klimaatbeheersing in huis? Dan zijn andere aspecten belangrijk dan wanneer je klimaatbeheersing op kantoor wilt plaatsen. Zoek je klimaattechnieken voor industriële doeleinden? Dan gelden er ook andere eisen en wensen:

klimaatbeheersing

Luchtbehandeling is de overkoepelende term voor het behandelen van binnenlucht. Luchtbehandeling en klimaatbeheersing worden vaak in een adem genoemd. In werkelijkheid is luchtbehandeling een manier van klimaatbeheersing. Bij luchtbehandeling gaat het om het verversen, verwarmen, koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren van de binnenlucht. Voor het behandelen van lucht zijn diverse mogelijkheden:

 • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning
 • Airco
 • Warmtepomp
 • Luchtbehandelingsinstallatie

Ventilatiesystemen

Ventilatie is een soort luchtbehandeling, waarbij het verversen van de binnenlucht het hoofdzakelijke doel is. Ventilatiesystemen zijn vooral bedoeld om lucht te verversen, maar zijn tegenwoordig steeds vaker uitgerust met extra technieken, zoals wtw-units.

Airconditioning & warmtepomp

Wil je de temperatuur van de binnenlucht in ruimtes regelen? Met airconditioning of een warmtepomp kun je de temperatuur en vochtigheid regelen. Een warmtepomp haalt energie uit de bodem, lucht of water en zet dit om in warmte. Zo kan een ruimte verwarmt (of gekoeld) worden. Een airconditioning is in feite een warmtepomp die omgekeerd werkt en hierdoor de ruimte koelt.

Luchtbehandelingsinstallaties

Daarnaast zijn er ook klimaatsystemen die meer doen dan ventileren. Luchtbehandelingsinstallaties of klimaatsystemen kunnen meerdere technieken regelen: temperatuur, verversing van lucht, verwarmen en koelen en het regelen van de luchtvochtigheid. Zo wordt er gezorgd voor een optimaal binnenklimaat.

Voor een goed binnenklimaat is een effectieve luchtbehandeling belangrijk. Maar ook isolatie speelt een rol bij klimaatbeheersing. Goede isolatie zorgt ervoor dat je geen onnodige warmteverliezen hebt (of koelte in de zomer).

 • Wil je gaan isoleren? Dan is een goede ventilatie & luchtbehandeling nog belangrijker.
 • Klimaatbeheersing installeren in je woning of bedrijfspand? Kijk dan ook naar de isolatie. In een ongeïsoleerd gebouw gaat er veel koude of warme lucht verloren, wat voor onnodige energiekosten zorgt.

Ben je op zoek naar een expert die je kan helpen met de klimaatbeheersing in jouw woning of bedrijfspand? Vraag gratis klimaatbeheersing offertes aan via Slimster. We brengen je in contact met experts die in jouw regio actief zijn en bij jouw wensen passen. Zo vind je altijd de juiste installateur: of je nu op zoek bent naar luchtbehandeling in huis of een grootschalig klimaatsysteem voor industriële doeleinden.

De experts kunnen je helpen met een quickscan of vooronderzoek, de installatie en het beheer/onderhoud, zodat het gebouw de juiste klimaatbeheersing krijgt en optimaal werkt.

Direct offertes voor klimaatbeheersing vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal

Alles over klimaatbeheersing