• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Klimaatbeheersing

  Klimaatbeheersing

  Ga naar

  In huis

  Alles over klimaatbeheersing in huis.

  Op kantoor

  Alles over zakelijk klimaatsystemen.

  Offerte

  Vergelijk klimaatbeheersing offertes.

  Jij verdient de beste deal

  221.000+ Vergelijkingen
  Bespaar geld Tot wel 45%
  Bespaar tijd Snel geregeld
  95% Beveelt ons aan
  Laatste weetjes
  Waarom Slimster
  Net vergeleken
  • 20:58 Keuken, Dordrecht
  • 20:57 Dakdekker, Dordrecht
  • 20:57 Traprenovatie, Enschede
  • 20:56 Zonnepanelen, Dordrecht
  • 20:56 Hovenier, Dordrecht
  • Nu3 zijn aan het vergelijken

  Wat is klimaatbeheersing?

  Klimaatbeheersing is het beheersen en controleren van het klimaat in afgesloten ruimtes, zoals in woningen of bedrijfspanden. Het wordt ook wel climate control genoemd of klimaattechniek.

  Voordelen goede klimaatbeheersing

  • Ideale temperatuur & luchtvochtigheid
  • Binnenkomende lucht wordt gefilterd
  • Optimale ventilatie
  • Luchtbehandeling is regelbaar
  • Energiezuinige systemen mogelijk

  Hoe werkt klimaatbeheersing?

  Bij klimaatbeheersing of klimaattechniek is het cruciaal dat verschillende installaties goed op elkaar zijn afgestemd, zoals ventilatie, verwarming, koeling, bevochtiging en ontvochtiging. Ook zijn duurzaamheid en energiezuinigheid belangrijke vraagstukken.

  Een goed binnenklimaat is belangrijk in woningen, maar ook op de zakelijke markt is er veel vraag naar het ontwerpen, installeren en onderhouden van klimaattechnieken. Wil je klimaatbeheersing in huis? Dan zijn andere aspecten belangrijk dan wanneer je klimaatbeheersing op kantoor wilt plaatsen. Zoek je klimaattechnieken voor industriële doeleinden? Dan gelden er ook andere eisen en wensen:

  klimaatbeheersing

  Luchtbehandeling & klimaatbeheersing

  Luchtbehandeling is de overkoepelende term voor het behandelen van binnenlucht. Luchtbehandeling en klimaatbeheersing worden vaak in een adem genoemd. In werkelijkheid is luchtbehandeling een manier van klimaatbeheersing. Bij luchtbehandeling gaat het om het verversen, verwarmen, koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren van de binnenlucht. Voor het behandelen van lucht zijn diverse mogelijkheden:

  • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning
  • Airco
  • Warmtepomp
  • Luchtbehandelingsinstallatie

  Ventilatiesystemen

  Ventilatie is een soort luchtbehandeling, waarbij het verversen van de binnenlucht het hoofdzakelijke doel is. Ventilatiesystemen zijn vooral bedoeld om lucht te verversen, maar zijn tegenwoordig steeds vaker uitgerust met extra technieken, zoals wtw-units.

  Airconditioning & warmtepomp

  Wil je de temperatuur van de binnenlucht in ruimtes regelen? Met airconditioning of een warmtepomp kun je de temperatuur en vochtigheid regelen. Een warmtepomp haalt energie uit de bodem, lucht of water en zet dit om in warmte. Zo kan een ruimte verwarmt (of gekoeld) worden. Een airconditioning is in feite een warmtepomp die omgekeerd werkt en hierdoor de ruimte koelt.

  Luchtbehandelingsinstallaties

  Daarnaast zijn er ook klimaatsystemen die meer doen dan ventileren. Luchtbehandelingsinstallaties of klimaatsystemen kunnen meerdere technieken regelen: temperatuur, verversing van lucht, verwarmen en koelen en het regelen van de luchtvochtigheid. Zo wordt er gezorgd voor een optimaal binnenklimaat.

  Isolatie en klimaatbeheersing

  Voor een goed binnenklimaat is een effectieve luchtbehandeling belangrijk. Maar ook isolatie speelt een rol bij klimaatbeheersing. Goede isolatie zorgt ervoor dat je geen onnodige warmteverliezen hebt (of koelte in de zomer).

  • Wil je gaan isoleren? Dan is een goede ventilatie & luchtbehandeling nog belangrijker.
  • Klimaatbeheersing installeren in je woning of bedrijfspand? Kijk dan ook naar de isolatie. In een ongeïsoleerd gebouw gaat er veel koude of warme lucht verloren, wat voor onnodige energiekosten zorgt.

  Klimaatbeheersing of klimaattechniek laten installeren

  Ben je op zoek naar een expert die je kan helpen met de klimaatbeheersing in jouw woning of bedrijfspand? Vraag gratis klimaatbeheersing offertes aan via Slimster. We brengen je in contact met experts die in jouw regio actief zijn en bij jouw wensen passen. Zo vind je altijd de juiste installateur: of je nu op zoek bent naar luchtbehandeling in huis of een grootschalig klimaatsysteem voor industriële doeleinden.

  De experts kunnen je helpen met een quickscan of vooronderzoek, de installatie en het beheer/onderhoud, zodat het gebouw de juiste klimaatbeheersing krijgt en optimaal werkt.

  Direct offertes voor klimaatbeheersing vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

  Slimster is bekend van