Luchtbehandeling

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee, maar zorgt ook voor minder natuurlijke ventilatie. En wordt de lucht in huis niet voldoende ververst? Dan kunnen er gezondheidsklachten en vochtproblemen aan de woning ontstaan. Door de lucht te behandelen, zorg je voor een optimaal binnenklimaat. Maar wat is luchtbehandeling en wat zijn de mogelijkheden?

luchtbehandeling kantoor

Luchtbehandeling in huis

Ben je op zoek naar goede luchtbehandeling in huis? Luchtbehandeling is het koelen, verwarmen, verversen, ontvochtigen, bevochtigen en filteren van binnenlucht. Enkele vormen van luchtbehandeling in huis zijn:

Bij balansventilatie met wtw staat de toevoer van verse, droge lucht en afvoer van gebruikte, vochtige lucht centraal. Maar de binnenkomende lucht wordt gefilterd en op de juiste temperatuur gebracht. Balansventilatie is zo afgesteld dat de toevoer en afvoer van lucht continu in evenwicht is. Heb je ook extra luchtbevochtiging of luchtontvochtiging nodig? Vraag luchtbehandeling offertes aan en laat je adviseren door een expert over de mogelijkheden om balansventilatie te combineren met een bevochtiger of ontvochtiger.

Luchtbehandeling in huis plaatsen?
Vind beste installateur
luchtbehandeling
wat is een luchtbehandelingskast
luchtbehandelingskast
luchtbehandeling op kantoor

Luchtbehandelingskasten

Er worden steeds strengere eisen gesteld aan luchtkwaliteit in gebouwen. Een gezond werkklimaat is cruciaal in kantoren, winkels, horecagelegenheden, industriële panden etc. Een luchtbehandelingskast zorgt voor behandeling en regulering van binnenklimaat op gebouwniveau.

Wat is een luchtbehandelingskast?

Het doel van een luchtbehandelingskast is een binnenklimaat regelen. Deze luchtbehandelingssystemen behandelen de lucht en zorgen voor de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en het juiste zuurstofgehalte. Alle onderdelen van luchtbehandeling zijn gecombineerd in 1 kast of afgesloten ruimte. Denk hier aan de ventilatoren, filters, koel- en/of verwarmingselementen en warmtewisselaar.

Luchtbehandelingskasten worden veel toegepast in kantoren, scholen, ziekenhuizen, industriële panden etc. De behandeling van lucht in gebouwen vraagt om maatwerk. Is er vraag naar centrale luchtbehandelingskasten? Is er weinig ruimte en enkel plek voor een lokale en geïntegreerde luchtbehandelingskast? Wat zijn de wensen en regels voor het gebouw? Laat je adviseren en vraag luchtbehandeling offertes aan via Slimster.

Zoek je luchtbehandeling voor woningen? Balansventilatie met warmteterugwinning is ook een luchtbehandelinginstallatie.

Luchtbehandelingskasten met wtw

De meeste luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een warmtewisselaar of warmtewiel. Hierdoor wordt warmte uit vervuilde binnenlucht teruggewonnen en gebruikt om de verse toevoerlucht te verwarmen.

Let op: bij een warmtewisselaar wordt de lucht droger. Daarom wordt er in kantoren vaak gekozen voor een luchtbehandelingssysteem met warmtewiel. Een warmtewiel ontvochtigt de ruimte niet. Laat je adviseren over de beste optie voor jouw woning of bedrijfspand.

Luchtbehandeling op kantoor

Ben je op zoek naar luchtbehandeling voor kantoor? Op sommige kantoren is beperkte ruimte voor installaties, waardoor gecombineerde luchtbehandelingssystemen de beste optie zijn. Naast luchtbehandelingskasten zijn er ook gecombineerde installaties met cv-ketel, luchtbehandeling en wtw-unit. Een wtw-unit kan kantoorruimtes volledig voorzien van verse lucht. Een warmtewisselaar ontvochtigt, waardoor de lucht droog wordt. Om dit te voorkomen wordt er vaak gekozen voor een warmtewiel.

Luchtbehandeling op kantoor installeren?
Vind beste installateur
luchtbehandelingssytemen

Maatwerk luchtbehandeling voor gebouwen

Ben je op zoek naar luchtbehandeling voor een groot gebouw, zoals kantoren, hotels of appartementencomplexen? Of zoek je een expert die kan adviseren over industriële luchtbehandeling en de installatie kan plaatsen? Maatwerk luchtbehandeling is belangrijk om voor een optimaal binnenklimaat te zorgen:

  • Wat is de vereiste of gewenste temperatuur?
  • Wat is de vereiste of gewenste luchtvochtigheidsgraad?
  • Is er filtering van lucht gewenst of vereist?

Er wordt gekeken naar de beste ventilatiesystemen en luchtbehandelingstechnieken die nodig zijn voor het gebouw in kwestie. Na installatie is ook de luchtbehandeling inregelen cruciaal voor een optimale werking.

Luchtbehandelingsinstallaties plaatsen?
Vind beste installateur

Subsidie luchtbehandeling: EIA

Luchtbehandeling

Voor zakelijk gebruik is er een subsidie beschikbaar voor luchtbehandeling: Energieinvesteringsaftrek (EIA). De EIA is bedoeld voor Nederlandse ondernemers die investeren in energiezuinige en duurzame technieken. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moeten de bedrijfsmiddelen voldoen aan de voorwaarden uit de Energielijst 2024. Als je voldoet aan alle voorwaarden mag je eenmalig 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Een specialist kan je adviseren over de juiste luchtbehandeling en eventuele subsidies. Vraag gratis luchtbehandeling offertes aan via Slimster om met 3 experts in contact te komen die het beste bij je passen.

Direct luchtbehandeling offertes vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis ventilatie offertes?
Geheel vrijblijvend
Luchtbehandeling