Elektrische kachels vergelijken? Beste Deal | Slimster

Elektrische kachels vergelijken

Zojuist vergeleken

 • balance
  11:23
  TraprenovatieAmsterdam
 • balance
  11:19
  ZonweringCapelle aan den Ijssel
 • balance
  11:08
  VloerverwarmingGroenlo
 • balance
  11:04
  VentilatieOuddorp
 • balance
  11:04
  VochtbestrijdingOuddorp
 • Nu
  7 zijn aan het vergelijken

Jij verdient de beste deal

 • Bespaar tijd en geld
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Landelijke dekking
 • 5154 gecontroleerde bedrijven
 • Team productspecialisten
 • 7 dagen per week bereikbaar

Laatste weetjes

Elektrische kachels vergelijken

Worden sommige ruimtes in jouw woning niet warm genoeg naar jouw wens? Dan kun je ervoor kiezen om een elektrische kachel te kopen. Deze kachels zijn makkelijk te plaatsen op de plekken in huis die koud blijven. Je kunt elektrische kachels gebruiken als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. Bij Slimster kun je alle elektrische kachels vergelijken en vind je direct de beste online aanbieding. Hier vertellen we je meer over elektrisch verwarmen en lees je alles over convectorkachels, ventilatorkachels en infra-rood kachels.

Hoe werkt een elektrische kachel?

Een mobiele elektrische verwarming werkt heel eenvoudig. Je sluit de kachel aan door de stekker in het stopcontact te steken en kiest één van de verwarmingsstanden. De elektrische kachel bevat vaak een gloeidraad of keramisch verwarmingselement welke snel opwarmt en de temperatuur in huis verhoogt. Dit is vooral interessant in ruimtes die je niet constant hoeft te verwarmen of slechts een korte tijd warmer wil hebben.

Bij het kiezen van een elektrische bijverwarming is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, jouw maximale budget en het type kamer. Op basis hiervan kun je een geschikte mobiele kachel vinden. In de slaapkamer wil je namelijk een stillere kachel dan in de woonkamer of hobbykamer nodig is.

Zoek jij de beste elektrische kachel?

Verschillende soorten mobiele kachels

Er zijn diverse soorten elektrische kachels verkrijgbaar en allemaal hebben ze hun eigen unieke kenmerken. Zo kun je kiezen uit o.a. convector kachels, infrarood kachels, ventilatorkachels en keramische kachels. Hieronder lees je de voordelen en nadelen van deze soorten mobiele kachels.

Ventilatorkachel

Een ventilatorkachel werkt met een gloeidraad welke langzaam warm wordt. Door middel van een ventilator wordt de warme lucht die van het gloeidraad afkomt de ruimte in geblazen. Dit type elektrische kachel heeft een groot vermogen en zelfs een kleine kachel kan een grote kamer opwarmen. Ventilatorkachels maken helaas wel wat meer geluid bij het verwarmen.

Keramische kachel

Een keramische kachel gebruikt een keramische plaat in plaats van een gloeidraad. Deze plaat houdt de warmte beter vast en genereert daardoor meer warmte dan een ventilatorkachel. Verder werkt een keramische kachel ook met ventilatie; de warmte wordt op dezelfde manier de ruimte in geblazen. Ook voor dit type kachels geldt dat ze meer geluid produceren.

Convector kachel

Een convector kachel maakt gebruik van convectiewarmte om de ruimte te verwarmen. Deze elektrische kachels hebben minder vermogen dan een keramische kachel of ventilatorkachel. Daarom zijn ze minder geschikt voor gebruik in grote kamers. Groot voordeel is dat deze convectie kachels een stuk minder geluid maken. Ideaal voor in de slaapkamer of studiekamer.

Infrarood kachel

Een infrarood kachel werkt, zoals de naam al verklapt, met infrarode straling om plaatselijke warmte te genereren. Infrarood kachels verwarmen objecten en personen, niet de omgeving. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en dit maakt infrarood verwarming geschikt voor kleine en slecht geïsoleerde ruimtes. Voor het verwarmen van grote ruimtes zijn ze niet geschikt.

Bouwkachel

Een bouwkachel is eigenlijk een ventilatorkachel en werkt op dezelfde manier. Het verschil tussen beide elektrische kachels zit in de dikte van het gloeidraad en de grootte van de ventilator. Bouwkachels genereren een hoger vermogen en hebben een groter warmtebereik. Dit maakt deze luchtverwarmers geschikt voor grote ruimtes, zoals op de bouw, en minder geschikt voor woonruimtes.

Oliegevulde kachel

Een oliegevulde kachel werkt op het opwarmen van olie. Deze olie blijft lang warm en daardoor blijft de warmte in huis langer hangen dan bij andere kachels. Deze kachels hebben wel een kleiner warmtebereik en zijn dus beter geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes. Kachels op olie zijn stiller en veroorzaken dus minder 'geluidsoverlast'. Dit maakt een oliekachel geschikt voor de slaapkamer.

lightbulb
Kijk goed naar de kenmerken van een elektrische kachel om te bepalen welk type kachel het best past in jouw woning of te verwarmen ruimte.

Welke kachel is geschikt voor mijn situatie?

Omdat elektrische kachels te koop zijn in diverse soorten en maten, is het belangrijk om te weten welke verwarmers geschikt zijn voor jouw wensen. Hieronder vertellen we jou welk type kachel het best past bij de verschillende kamers in huis.

In de woonkamer kun je elk type elektrische kachel gebruiken, behalve de bouwkachel. Afhankelijk van de grootte van jouw woonkamer kun je een geschikte kachel kiezen. Is jouw woonkamer groot? Dan is een ventilatorkachel de beste keus, al moet je wel rekening houden met de geluidsproductie. In een kleine woonkamer is een (stillere) convectorkachel een betere keus.

In de badkamer kun je niet zomaar een elektrische kachel neerzetten. Badkamers zijn vaak te vochtig en dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Zo mag je een kachel met een IPX4-certificering of soms zelfs hoger, niet vlak naast een bad of douche zetten. Controleer daarom altijd goed of je te maken hebt met een badkamerkachel.

In de garage kun je prima een bouwkachel neerzetten. Deze ruimtes zijn vaak minder goed geisoleerd en dus kouder. Dan komt het hoge vermogen van een bouwkachel goed van past. Tijdens het klussen zal je je ook minder snel storen aan het hardere geluid van deze bouwkachels. Heb je een kleine kluskamer? Dan is een normale ventilatorkachel ook een goede optie.

elektrische kachels vergelijken

Merken luchtverwarmers

Het aanbod elektrische kachels is behoorlijk groot. Er zijn verschillende soorten, afmetingen en merken verkrijgbaar. Bij Slimster kun je alle bekende én onbekende merken vergelijken. Hier kun je dus modellen van o.a. Eurom, Mill, Tristar, Sencor, DOMO en Climstar bekijken. Zo vind je dus de beste elektrische luchtverwarmer voor de scherpste prijs.

Elektrische kachels vergelijken bij Slimster

Zoek jij extra warmte in huis tijdens de koude winterdagen? Dan kun je een elektrische kachel kopen om de lucht te verwarmen. Bij Slimster kun je alle mobiele kachels vergelijken van bekende (en minder bekende) merken. Of je nu een keramische kachel, ventilatorkachel of infrarood kachel zoekt, wij helpen jou bij het vinden van de goedkoopste aanbieding. Geen zin om te vergelijken? Bekijk dan direct de beste elektrische kachels van 2021 en check onze Beste Koop en Beste Getest.