• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Dakkapel kosten

  Dakkapel prijzen

  Dakkapel offertes ontvangen
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 3.500,- Maximale kosten € 7.100,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.300,-
  Gemiddelde prijs dakkapel 3 meter inclusief plaatsing.

  Wat kost een dakkapel?

  Op zoek naar dakkapel prijzen? Het nieuw plaatsen of vervangen van een dakkapel is nog altijd een flinke investering. Daarom leggen we je hieronder uit wat de gemiddelde dakkapel kosten zijn en hoe de dakkapel prijsopbouw werkt. Een dakkapel kost geld, maar levert je ook veel op: je krijgt meer ruimte in huis, meer licht op zolder én je verhoogt de waarde van je huis.

  Kosten dakkapel inclusief plaatsen

  Wat kost een dakkapel gemiddeld? Bekijk de prijzen van de meest populaire dakkapel (3 meter).

  Materiaal
  Prefab
  Traditioneel
  Houten dakkapel Vanaf € 3.500 Vanaf € 4.000
  Kunststof dakkapel Vanaf € 3.700 Vanaf € 4.200
  Polyester dakkapel Vanaf € 4.500 x
  Zinken dakkapel Vanaf € 5.000 Vanaf € 5.400

  Prijs meest voorkomende dakkapel: 3 meter breed bij 1,50 meter hoog. Inclusief plaatsen en btw.

  Je kunt op 2 manieren een dakkapel laten plaatsen: prefab of traditioneel. De gemiddelde prefab dakkapel kosten liggen lager: deze dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en dan op het dak geplaatst. De plaatsingskosten van deze dakkapel zijn hierdoor laag. Bij een traditionele dakkapel wordt de dakkapel op het dak getimmerd, wat meer tijd en geld kost.

  Gaat jouw voorkeur uit naar een standaard dakkapel, dan is een prefab model ideaal. Tegenwoordig heb je bij deze dakkapel genoeg mogelijkheden om je dakkapel vorm te geven. Maar heb je specifieke wensen of zijn er afwijkende dakkapel maten nodig? Dan is een maatwerk dakkapel de enige optie. Benieuwd naar de nieuwe dakkapel kosten voor jouw woning? Vraag dan gratis dakkapel offertes aan.

  Dakkapel laten plaatsen

  Dakkapel prijs per meter

  Wil je de dakkapel meterprijs weten? Een exacte dakkapellen prijslijst is lastig, maar we hebben de vanaf prijzen van dakkapellen per meter op een rijtje gezet. Bij deze prijzen gaat het om een dakkapel hoogte van 1,50 meter.

  Dakkapel meter
  Prefab
  Traditioneel
  Kosten dakkapel 2 meter Vanaf € 2.800 Vanaf € 3.000
  Kosten dakkapel 3 meter Vanaf € 3.500 Vanaf € 4.000
  Kosten dakkapel 4 meter Vanaf € 4.400 Vanaf € 4.800
  Kosten dakkapel 5 meter Vanaf € 5.000 Vanaf € 5.300
  Kosten dakkapel 6 meter Vanaf € 5.600 Vanaf € 6.000
  Kosten dakkapel 7 meter Vanaf € 6.200 Vanaf € 6.600
  Kosten dakkapel 8 meter Vanaf € 6.900 Vanaf € 7.400
  Kosten dakkapel 9 meter Vanaf € 7.600 Vanaf € 8.000
  Kosten dakkapel 10 meter Vanaf € 8.200 Vanaf € 8.600

  * Prijsindicatie dakkapel laten plaatsen, incl. btw.

  Dakkapel offertes aanvragen

  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw dakkapel laten plaatsen

  Hoe is de totale dakkapel prijs opgebouwd? De prijs bestaat voor het grootste deel uit materiaalkosten en plaatsingskosten van een dakkapel. Ook de afvoer van het afval is van invloed op de prijs. Meestal zit dit niet bij de standaard prijs inbegrepen, maar check dit altijd op de offerte. Daarnaast spelen de voorrijkosten van de vakspecialist een rol. Kies je voor een specialist die in jouw buurt werkt, dan houd je de voorrijkosten laag.

  Keuzes bij dakkapel kopen & laten plaatsen

  Een groot deel van de kosten van een dakkapel wordt bepaald door het materiaal, oftewel de dakkapel zelf. Je kunt jouw nieuwe dakkapel samenstellen volgens je eigen wensen:

  • Hoe breed en hoog wordt de dakkapel?
  • Welk materiaal kies je?
  • Welk dakkapel model kies je?
  • Wat voor kozijnen en ramen kies je?
  • Voeg je extra opties toe?

  Breedte dakkapel kiezen

  De nieuwe dakkapel kosten worden voor een deel bepaald door de dakkapel breedte. Welke breedte dakkapellen zijn er mogelijk? Een dakkapel van 3 meter met plat dak is het meest populair. De kosten van deze 3 meter lange dakkapel starten vanaf € 3.500 bij een houten dakkapel (prefab) en € 3.700 bij een kunststof dakkapel (prefab).

  Kleine dakkapel

  Ben je op zoek naar een smalle dakkapel? Een kleine dakkapel is voordeliger dan een grotere dakkapel. Ook met een kleine dakkapel kan je veel ruimte creëren op zolder. Ga bijvoorbeeld voor:

  • Dakkapel 1,5 meter
  • Dakkapel 2 meter
  • Dakkapel 2,5 meter of dakkapel 3 meter

  Grote dakkapel

  Zoek je juist een (extra) brede dakkapel? Dit is relatief gezien voordeliger qua meterprijs: hoe breder de dakkapel, hoe lager de prijs per strekkende meter. Hoe breed wordt jouw dakkapel?

  • Dakkapel 4 of dakkapel 5 meter
  • Dakkapel 6 meter of groter

  Ga je een dakkapel plaatsen met de buren? Je kunt kiezen voor 2 losse dakkapellen of samen een brede dakkapel laten plaatsen. Of wat dacht je van een extra grote dakkapel over het dak van meerdere huizen?

  • Dakkapel van 6 of 7 meter
  • Dakkapel van 8 of 9 meter
  • Dakkapel van 10 meter of meer

  Hoogte dakkapel kiezen

  Wat is de meest populaire dakkapel hoogte? Standaard is de dakkapel hoogte 1,50 meter. Wil je een hogere dakkapel? Steeds vaker zien we ook dakkapellen van 1,75 meter hoogte voorbijkomen.

  De hoogte van een vergunningsvrije dakkapel is maximaal 175 centimeter (gemeten vanaf de voet van de dakkapel). De dakkapel hoogte wordt gerekend vanaf de voet van de dakkapel. In de dakkapel is de ruimte dus uiteraard hoger.

  dakkapel kosten

  Welk dakkapel materiaal kies je?

  Materiaal
  Prijsklasse
  Levensduur
  Voordeel
  Nadeel
  Houten dakkapel €€ Gem. 25 jaar Karakter Onderhoud nodig
  Kunststof dakkapel €€ Gem. 50 jaar Onderhoudsvrij Minder karakter
  Polyester dakkapel €€€ Gem. 50 jaar Onderhoudsvrij & naadloos Alleen prefab mogelijk
  Zinken dakkapel €€€ Gem. 50 jaar Onderhoudsvrij & recyclebaar Niet goedkoop

  Kunststof dakkapel prijzen

  Gemiddeld kost een prefab kunststof dakkapel van 3 meter € 4.100. De kunststof dakkapel kosten liggen iets hoger vergeleken met een dakkapel van hout. Bij kunststof heb je echter nauwelijks onderhoud, waardoor je op de lange termijn minder geld uitgeeft aan onderhoud en reparaties. Wil je een maatwerk kunststof dakkapel? Dan ligt de prijs ongeveer € 500 – 1.000 hoger dan bij prefab.

  Houten dakkapel prijzen

  Een houten dakkapel van 3 meter kost gemiddeld € 3.900 om prefab te laten plaatsen. Deze indicatieprijs is exclusief de onderhoudskosten op de lange termijn. Wil je een houten dakkapel traditioneel laten bouwen? Dan komt er gemiddeld € 500 – 1.000 op de prijs.

  Polyester dakkapel prijzen

  De gemiddelde kosten van een polyester dakkapel (3 meter) zijn € 4.900. Een polyester dakkapel kan je alleen prefab plaatsen. Deze gemiddelde prijs is exclusief extra opties, die afhankelijk zijn van je eigen wensen.

  Zinken dakkapel prijzen

  Een zinken dakkapel is niet goedkoop. Voor het plaatsen van een zinken dakkapel van 3 meter (prefab) betaal je gemiddeld € 5.300. Ook deze indicatieprijs is exclusief extra opties, maar inclusief volledige afwerking van de buitenkant.

  Dakkapel soorten & modellen

  Weet je het formaat van je dakkapel en heb je het materiaal gekozen? Dan heb je nog de keuze uit diverse soorten dakkapellen. Ga je voor een standaard dakkapel? De gemiddelde prijzen zijn voor een dakkapel met plat dak. Heb je een ander dak in gedachten? Dan wordt hier een meerprijs voor gerekend:

  Heb je ook speciale wensen voor je dakkapel? Er zijn verschillende soorten dakkapellen. Denk bijvoorbeeld aan:

  Dakkapel ramen & beglazing

  Ga je een dakkapel laten plaatsen? Dan heb je veel opties wat betreft de dakkapel indeling. Een dakkapel heeft een standaard indeling qua kozijnen, vaste ramen en draaikiepramen. Je kunt de indeling uiteraard helemaal naar eigen wens samenstellen.

  Wil je een draaikiepraam in plaats van een vast raam? Dat kost gemiddeld € 100 - 250 per draaikiepraam. Ventilatieroosters in je ramen? Reken dan € 65 - 120 per meter. De ramen in een dakkapel zijn tegenwoordig voorzien van HR+ glas of HR++ glas. Wil je specifiek veiligheidsglas of HR+++ glas plaatsen? Hier wordt ook een meerprijs voor gerekend.

  Meerprijs van extra opties

  Heb je speciale wensen voor je nieuwe dakkapel? Bekijk hieronder de meest voorkomende extra opties. Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden. Laat je adviseren door een dakkapel specialist over alle opties + prijzen.

  Opties
  Gemiddelde meerprijs
  Airco (vast) € 1.100 - 2.100
  Binnenkant aftimmeren/afwerken € 500 - 1.000
  Rolluiken € 300 - 1.200
  Insectenhor € 70 - 110 per stuk
  Vensterbank € 40 - 60 per meter
  Ventilatierooster € 65 - 120 per meter
  Zonwering € 200 - 900
  Dakkapel kopen & laten plaatsen
  kosten dakkapel plaatsen

  Kosten dakkapel plaatsen

  Wat kost een nieuwe dakkapel inclusief plaatsen? De dakkapel plaatsen kosten zijn standaard inbegrepen bij de prijs. De kosten van de plaatsing variëren afhankelijk van de montage. Je kunt een dakkapel laten plaatsen op 2 manieren:

  • Prefab dakkapel plaatsen

  Een prefab dakkapel heeft een lagere prijs, omdat de montage makkelijker is. Deze dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens met een hijskraan op het dak getild.

  • Traditionele dakkapel bouwen

  Laat je de dakkapel traditioneel plaatsen? Dan wordt de dakkapel op het dak gebouwd. Dit duurt langer, waardoor de plaatsingskosten hoger uitvallen.

  Hoe wordt een dakkapel geplaatst?

  Wat kost een dakkapel plaatsen precies? De exacte prijs is niet te noemen, aangezien dit afhangt van de soort dakkapel en specifieke wensen. Maar gemiddeld is een traditionele dakkapel op maat € 500 – 1.000 duurder dan dezelfde prefab dakkapel. Zowel bij een prefab als traditionele dakkapel zijn nog bijkomende kosten mogelijk, zoals de huur van een hijskraan of steiger.

  Veelgestelde vragen

  De gemiddelde kosten van een dakkapel zijn lastig te geven, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. De meest voorkomende dakkapel is 3 meter en van kunststof of hout. De dakkapel kosten voor deze standaard dakkapel zijn gemiddeld € 3.500 - 5.000.

  Het plaatsen van dakkapellen kan niet altijd zonder vergunning. Ook een vergunning brengt kosten met zich mee. Maar wat kost een dakkapel vergunning en hoe vraag je deze aan? We hebben alles hierover voor je op een rijtje gezet:

  Nee, bij een betrouwbaar bedrijf zit de plaatsing van de dakkapel bij de prijs inbegrepen.

  Het kan wel zijn dat je extra kosten hebt voor de huur van de hijskraan of steiger. 

  Dit verschilt. Op sommige offertes is bij de totale kosten het afvoeren van afval standaard inbegrepen. Bij andere offertes zal het huren van een bouwcontainer + afvoeren van het afval als meerprijs worden gerekend.

  Omdat offertes kunnen variëren is het altijd goed om meerdere bedrijven te vergelijken. 

  wat kost een dakkapel inclusief plaatsen

  Dakkapel prijs berekenen: 3 prijsvoorbeelden

  Kosten dakkapel berekenen? Denk eerst goed na wat voor dakkapel je in gedachten hebt. We hebben 3 verschillende dakkapel prijs voorbeelden op een rij gezet.

  Let op: het gaat om dakkapel prijsindicaties, de kosten van jouw dakkapel kunnen variëren. Prijzen zijn afhankelijk van situatie en wensen.

  Goedkope dakkapel prijsvoorbeeld

  Ben je op zoek naar een budget dakkapel? Deze goedkope dakkapel wordt doorgaans casco opgeleverd en is een prefab model. Een voordelige dakkapel hoeft geen duurkoop te zijn, je moet alleen weten op welke dakkapel kosten je kunt besparen.

  Casco en prefab dakkapel van hout Prefab houten dakkapel 2,5 meter
  Casco opgeleverd

  Totaalprijs dakkapel goedkoop = € 3.100

  Standaard dakkapel prijsvoorbeeld

  Hoe duur is een dakkapel gemiddeld? Tegenwoordig worden de meeste dakkapellen opgeleverd met een houten skelet en kunststof afwerking aan de buitenzijde. Voor het aftimmeren van de binnenzijde (en plaatsen gipsplaten) wordt een meerprijs gerekend . Hierna kun je zelf de ruimte naar wens afwerken.

  Standaard dakkapel: prijs berekenen Prefab Trespa dakkapel 4 meter met standaard afwerking = € 4.600
  Standaard afwerking binnenkant = € 500

  Totaalprijs dakkapel standaard: € 5.100

  Luxe dakkapel prijsvoorbeeld

  Op zoek naar een luxe dakkapel die je direct na plaatsing in gebruik kunt nemen? Zowel de buitenkant als binnenkant wordt volledig afgewerkt opgeleverd. Ook worden extra opties toegevoegd, zoals zonwering, een vensterbank en verlichting. Na oplevering kan je de nieuwe ruimte op zolder direct gebruiken.

  Luxe dakkapel: prijs berekenen Kunststof dakkapel 6 meter met standaard afwerking = € 5.900
  Buitenkant luxe afwerken = € 500
  Elektrische rolluiken + hor = € 1.100
  Binnenkant luxe afwerken + vensterban = € 1.100
  Verlichting (inbouwspots) = € 200

  Totaalprijs dakkapel luxe: € 8.800

  Bespaar op kosten dakkapel

  • Vergelijk dakkapel offertes en vind de beste deal
  • Kies specialist die in jouw regio actief is
  • Plaats dakkapel samen met buren

  Vergelijk & vind beste dakkapel prijzen

  Hoe duur is een dakkapel ongeveer en hoe kom ik tot lagere dakkapel prijzen? Of je nu een nieuwe dakkapel wilt plaatsen of een oude dakkapel gaat vervangen, een dakkapel is altijd een flinke investering. Gelukkig zijn er manieren om te besparen. Eén van deze manieren is slim bedrijven en dakkapellen vergelijken voordat je een dakkapel specialist kiest. Bij Slimster vergelijk je gratis dakkapel offertes en bepaal je zelf met wie je in zee gaat. Zo vind je gemakkelijk de beste dakkapel prijzen voor jouw klus.

  Vergelijk 494 dakkapel specialisten

  WBB dakkapellen
  Bogers & De Ruiter Dakkapellen
  Scheer Dakkapellen
  Dakkapel.nl
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal