• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 2.600,- Maximale kosten € 8.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.400,-
Vanaf prijs dakkapel plaatsen.

Wat kost een dakkapel?

Op zoek naar meer ruimte op zolder? Een dakkapel vergroot je woning en verhoogt de waarde van je huis. Het plaatsen of vervangen van een dakkapel is een flinke investering. Hieronder leggen we uit wat de dakkapel kosten zijn en hoe de prijs is opgebouwd.

Materiaal
Prijs
Onderhoud
Levensduur
Uitstraling
Isolatie

Houten dakkapel

€ 2.600

Regelmatig

++

Authentiek

+

Kunststof dakkapel € 3.000

Nauwelijks

+

Divers

++

Polyester dakkapel € 4.000

Nauwelijks

+

Modern

++

Zinken dakkapel € 4.800

Gemiddeld

+

Modern

++

*Vanaf-prijs dakkapel, incl. materiaal, montage en btw.

Laagste dakkapel prijs?

Meer inspiratie opdoen?

Wat kost een dakkapel per meter?

Breedte
Vanaf-prijs*
Dakkapel 2 meter € 2.600
Dakkapel 3 meter € 3.400
Dakkapel 4 meter € 4.100
Dakkapel 5 meter € 4.600
Dakkapel 6 meter € 5.300
Breedte
Vanaf-prijs*
Dakkapel 7 meter € 6.000
Dakkapel 8 meter € 6.900
Dakkapel 9 meter € 7.600
Dakkapel 10 meter € 8.200

* Gemiddelde vanaf-prijzen van casco dakkapel, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Wil je de dakkapel meterprijs weten? Het is lastig om een exacte dakkapellen prijslijst te geven. De breedte, het materiaal aan de buitenkant maar ook extra opties en afwerking aan de binnenkant hebben flinke invloed op de kostprijs. Ook is de dakkapel hoogte van belang. Bekijk de dakkapellen prijslijst voor een indicatie van een gemiddelde prijs van een dakkapel, inclusief plaatsing.

dakkapel kosten

Dakkapel kosten berekenen

Mogelijkheden met dakkapel plaatsen

Hoeveel kost een dakkapel en waar worden de kosten door bepaald? Wat maakt een dakkapel goedkoop? Een groot deel van de dakkapel prijs wordt bepaald door het materiaal en de mogelijkheden die je daarbij hebt. Het gaat hier niet alleen om het materiaal van de dakkapel zelf, maar ook om het materiaal van de kozijnen en het type beglazing voor de ramen.

Materiaalkeuze dakkapel

Je hebt de keuze uit 4 verschillende materialen. Ieder dakkapel materiaal heeft zijn eigen prijs, zoals je al in de dakkapellen prijslijst hebt kunnen zien.

Dakkapel soorten

Ga je voor een standaard dakkapel of wil je een unieke dakkapel? Er zijn verschillende dakkapel soorten, zoals:

Je kunt uiteraard ook zelf beslissen of je een kleine dakkapel, grote, of goedkope dakkapel wilt laten plaatsen. Dit is afhankelijk van de ruimte die je op je woning hebt en de wensen voor woninguitbreiding.

Beglazing in dakkapel

In een dakkapel worden natuurlijk ook ramen geplaatst, maar wat voor glas wil je in je dakkapel? Doorgaans wordt er HR-glas geplaatst, maar je kan ook kiezen voor glas met een betere isolatie.

Meer over soorten glas?

dakkapel prijs inclusief plaatsen

Hoe breed mag een dakkapel zijn?

De afmetingen van een dakkapel zijn ook van invloed op de kosten. Maar welke breedte dakkapellen zijn er mogelijk? In feite is elke breedte dakkapel mogelijk als je de dakkapel op maat wilt laten maken. Ga je voor een dakkapel aan de voorzijde van je woning, dan gelden er wel meer welstandseisen en dit heeft soms ook invloed op de breedte van de dakkapel.

Mogelijkheden met breedte dakkapel

 • Dakkapel 2 meter
 • Dakkapel 3 meter
 • Dakkapel 4 meter
 • Dakkapel 5 meter
 • Dakkapel 6 meter

 • Dakkapel 7 meter
 • Dakkapel 8 meter
 • Dakkapel 9 meter
 • Dakkapel 10 meter

Hoe hoog mag een dakkapel zijn?

Een dakkapel heeft doorgaans een hoogte van 1,50 meter of 1,75 meter. Een dakkapel van 1,5 meter hoog komt het vaakst voor. Toch zie je ook steeds vaker dakkapellen met een hoogte van 1,75 meter.

Hoogte dakkapel
Prijs*
Offerte
Dakkapel 1,5 m hoogte

€ 2.600

Dakkapel 1,75 m hoogte € 2.750 Gratis offertes

*Vanaf-prijs casco dakkapel 2 meter, incl. btw en montage.

Vroeger kon je alleen een vergunningsvrije dakkapel laten plaatsen als de dakkapel maximaal 150 centimeter hoog was. Tegenwoordig geldt een andere regel: de hoogte van een vergunningsvrije dakkapel is nu maximaal 175 centimeter (gemeten vanaf de voet van de dakkapel).

Let op: de dakkapel hoogte wordt gerekend vanaf de voet van de dakkapel. In de dakkapel is de ruimte dus uiteraard hoger.

Grote dakkapel of kleine dakkapel?

Een kleine dakkapel is uiteraard een stuk voordeliger dan een grote dakkapel. Hoewel je bij een grote dakkapel veel extra ruimte krijgt, levert een kleine dakkapel je ook al veel extra leefruimte op.

Ga je voor een brede dakkapel? Dit is wel gunstig voor de meterprijs, want bij een dakkapel geldt: hoe breder de dakkapel, hoe voordeliger de prijs per strekkende meter.

dakkapel constructie

Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Bij een nieuwe dakkapel komen uiteraard ook plaatsingskosten kijken. Maar hoe hoog zijn die kosten en hoe zijn ze opgebouwd? De montagekosten van een dakkapel zijn afhankelijk van:

 • Manier van opbouwen
 • Uurtarief van de vakman

Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen

Een dakkapel kan op verschillende manieren worden geplaatst. Een dakkapel kan op het dak van de woning worden geplaatst, of worden voorgeproduceerd. Bij de laatste manier wordt de dakkapel vervolgens met een kraan op het dak getild.

Een grote dakkapel is uiteraard wat lastiger op het dak te zetten met een kraan dan een kleine dakkapel. Vandaar dat het lastig is om standaard montagekosten te noemen. Alle dakkapel prijzen die wij benoemen op onze website zijn inclusief plaatsing.

dakkapel opbouw prijzen

Traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel wordt gebouwd op het dak van de woning. De arbeidskosten zijn hoger in in vergelijking met prefab; de vakmannen zijn namelijk de nodige uren bezig op het dak.

Traditionele dakkapel

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens (vaak in 1 dag) op het dak gemonteerd. De arbeidskosten vallen hierdoor lager uit dan bij een traditionele dakkapel.

Prefab dakkapel

Uurtarief van de vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Hierdoor kan de dakkapel kostprijs flink variëren, ook wanneer je overal offertes aanvraagt voor dezelfde dakkapel. Daarom raden we je aan om altijd meerdere offertes te vergelijken voor je met een vakman in zee gaat. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

dakkapel kosten inclusief plaatsen

Dakkapel vergunning nodig?

Het plaatsen van dakkapellen kan niet altijd zonder vergunning. Ook een vergunning brengt enkele kosten met zich mee. Meer weten over dakkapel vergunningen?

Dakkapel vergunning

Dakkapel zonder vergunning

Heb je een vergunningsvrije dakkapel op het oog of wil je weten of je de dakkapel zonder vergunning kunt plaatsen? Ontdek hier dan de voorwaarden.

Bespaar op de voorrij- en afvoerkosten Schakel de hulp in van een regionale of lokale specialist en houd de reiskosten in de hand. Voer daarnaast zelf het afval af, waardoor je nog meer bespaart op de kosten.

Nieuwe dakkapel kopen en laten plaatsen: beste deal vinden

Hoe duur is een dakkapel ongeveer? Of je nu een nieuwe dakkapel wilt plaatsen of een oude dakkapel gaat vervangen, een dakkapel is altijd een flinke investering. Gelukkig zijn er enkele manieren om een goedkope dakkapel te laten plaatsen. Eén van deze manieren is slim bedrijven en dakkapellen vergelijken voordat je een dakkapel specialist kiest. Bij Slimster vergelijk je gratis dakkapel offertes en bepaal je zelf met wie je in zee gaat.

Vergelijk 454 dakkapel specialisten

WBB dakkapellen
Bogers & De Ruiter Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Dakkapel.nl
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal