• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Minimale kosten € 2.600,- Maximale kosten € 8.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.400,-
Vanaf-prijs van casco dakkapel, afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wat kost een dakkapel?

Op zoek naar meer ruimte op zolder? Een dakkapel vergroot je woning en verhoogt de waarde van je huis. Het plaatsen of vervangen van een dakkapel is een flinke investering. Hieronder leggen we uit wat de dakkapel kosten zijn en hoe de prijs is opgebouwd.

Materiaal Prijs Onderhoudsvrij Levensduur Uitstraling Isolatie

Houten dakkapel

-

++

+

+

Kunststof dakkapel

++

+

++

++

Polyester dakkapel €€

++

+

++

++

Zinken dakkapel €€€

+

+

++

++

Dakkapel voor de laagste prijs?

Wat kost een dakkapel per meter?

Het is lastig om een exacte prijslijst voor dakkapellen te geven. De breedte, materiaal aan de buitenkant maar ook extra opties en afwerking aan de binnenkant hebben flinke invloed op de kostprijs. In onderstaande prijstabel geven wij toch een prijsindicatie van een gemiddelde dakkapel inclusief plaatsing.

Breedte Vanaf-prijs*
Dakkapel 2 meter € 2.600
Dakkapel 3 meter € 3.400
Dakkapel 4 meter € 4.100
Dakkapel 5 meter € 4.600
Dakkapel 6 meter € 5.300
Breedte Vanaf-prijs*
Dakkapel 7 meter € 6.000
Dakkapel 8 meter € 6.900
Dakkapel 9 meter € 7.600
Dakkapel 10 meter € 8.200

*Vanaf-prijzen van casco dakkapel, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

De dakkapel prijs berekenen is niet eenvoudig; de kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het formaat, extra opties en het plaatsen van de dakkapel. Het materiaal speelt ook een belangrijke rol. In onderstaande tabel vind je een prijsindicatie van de dakkapel materialen.

Dakkapel kosten berekenen

Materiaalkosten

Zoals je hierboven al kon lezen, wordt een groot deel van de dakkapel prijs bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om het materiaal van de dakkapel zelf, maar ook om het materiaal van de kozijnen en het type beglazing voor de ramen.

Materiaalkeuze dakkapel

Je hebt de keuze uit 4 verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen prijs, zoals je hierboven in de prijstabel kunt zien.

Beglazing in dakkapel

In een dakkapel worden ook ramen geplaatst, maar wat voor glas wil je in je dakkapel? Doorgaans wordt er HR-glas geplaatst, maar je kan ook kiezen voor glas met een betere isolatie. In de onderstaande tabel vind je de U-waarde van verschillende soorten glas. De U-waarde is het tegenovergestelde van de Rc-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR glas 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ glas 1,2 € 110,-
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soort dakkapel bepalen

Ga je voor een standaard dakkapel of wil je een unieke dakkapel, bijvoorbeeld een met een balkon of een hoekdakkapel? De keuze voor het type dakkapel zie je uiteraard ook terug in de kosten. Bekijk de verschillende dakkapel modellen voor meer informatie.

Dakkapel prijzen vergelijken

Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen?

Bij een nieuwe dakkapel komen uiteraard ook plaatsingskosten kijken. Maar hoe hoog zijn die kosten en hoe zijn ze opgebouwd? De montagekosten zijn afhankelijk van:

  • De manier van opbouwen
  • Het uurtarief van de vakman

Wat kost een dakkapel inclusief plaatsen

Een dakkapel kan op verschillende manieren worden geplaatst. Een dakkapel kan op het dak van de woning worden geplaatst, of worden voorgeproduceerd. Bij de laatste manier wordt de dakkapel vervolgens met een kraan op het dak getild. Alle dakkapel prijzen die wij benoemen op onze website zijn inclusief plaatsing.

Traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel wordt gebouwd op het dak van de woning. De arbeidskosten zijn hoger in in vergelijking met prefab; de vakmannen zijn namelijk de nodige uren bezig op het dak.

Traditionele dakkapel

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens (vaak in 1 dag) op het dak gemonteerd. De arbeidskosten vallen hierdoor lager uit dan bij een traditionele dakkapel.

Prefab dakkapel

Uurtarief van de vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Hierdoor kunnen de prijzen flink variëren, ook wanneer je overal offertes aanvraagt van dezelfde dakkapel. Daarom raden we je aan om altijd meerdere offertes te vergelijken voor je met een vakman in zee gaat. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Slim besparen op reis- en afvoerkosten Schakel de hulp in van een regionale of lokale specialist en houd de reiskosten in de hand. Voer daarnaast zelf het afval af, waardoor je nog meer bespaart op de kosten.

Vergunning nodig?

Het plaatsen van dakkapellen kan niet altijd zonder vergunning. Ook een vergunning brengt enkele kosten met zich mee. Meer weten over dakkapel vergunningen?

Dakkapel inspiratie

Doe meer inspiratie op door voorbeelden te bekijken. Zo ontdek je de vele mogelijkheden van jouw dakkapel, zowel voor de buitenkant als de inrichting.

Dakkapel-specialisten vergelijken

Of je nu een nieuwe dakkapel wilt plaatsen of een oude dakkapel gaat vervangen, een dakkapel is altijd een flinke investering. Gelukkig zijn er enkele manieren om een goedkope dakkapel te laten plaatsen. Eén van deze manieren is slim vergelijken voordat je een dakkapel-specialist kiest. Bij Slimster vergelijk je gratis dakkapel-offertes en bepaal je zelf met wie je in zee gaat.

Vergelijk 346 dakkapel specialisten
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal