• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kosten horren?

Wat kosten horren?

Ga naar
Minimale kosten € 55,- Maximale kosten € 260,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 130,-

Wil je frisse lucht in huis, maar insecten buiten de deur houden? Een hor is een ideale oplossing. Een groot voordeel is dat een hor bijna niet zichtbaar is en weinig tot geen licht wegneemt, waardoor je optimaal geniet van daglicht in huis. Ontdek de mogelijkheden, kenmerken en de prijzen van horren op maat voor jouw woning.

Voordelen horren

 • Houdt insecten buiten
 • Geschikt voor ieder type raam en deur
 • Woning makkelijker ventileren
 • Kan ook pollen buitenshuis houden

Nadelen horren

Wat kost een hor op maat?

Raamhor

Type raamhor
Prijs*
Voorzethor € 55
Inzethor € 65
Scharnierend hor € 80
Rolhor € 90
Plisse hor € 150

Hordeur

Type hordeur
Prijs*
Rolhor deur € 200
Vaste hordeur € 260
Plisse hordeur € 230
Lamellen hordeur € 90

* Vanaf prijzen voor horren op maat gemaakt en inclusief BTW, exclusief montage.

De prijs van een hor voor een deur of raam is afhankelijk van diverse factoren. Het type deurhor of raamhor dat je kiest, het materiaal en de afmetingen bepalen voor een groot deel de prijs. Benieuwd naar de kosten voor horren voor jouw woning?

Prijzen horren op maat vergelijken?

hor voor deur

Prijsopbouw hor op maat

Een hor voor ieder type raam en deur

Je hebt raamhorren en hordeuren. Daarbinnen kun je verschillende type horren onderscheiden. Het ene hor is meer geschikt voor een draaikiepraam, terwijl een ander hor geschikt is voor ramen die naar binnen draaien of een dakraam of schuifpui.

Types raamhor

Voorzethor

Een voorzethor is geschikt voor ramen die naar buiten en binnen draaien. De hor kan namelijk binnen en buiten worden geplaatst met een handig klemsysteem.

 • Gebruik bij ramen die weinig open gaan
 • Wordt op het kozijn gemonteerd

Inzethor

Een inzethor past in een raam dat naar binnen opendraait of kiept. Dit type raamhor is eenvoudig in een raamopening te klemmen en uit te nemen waardoor je niet hoeft te boren en schroeven. Als een inzethor is geplaatst kan het raam nog steeds gemakkelijk open en dicht.

 • Bijzonder geschikt voor daaikiepramen
 • Wordt in het kozijn geplaatst

Hor met scharnieren

Een scharnierend hor is een ideale oplossing voor naar buiten draaiende ramen. Aan een kant wordt de hor met scharnieren bevestigd en aan de andere kant vaak met een magneetsluiting.

 • Wordt op het kozijn gemonteerd
 • Niet geschikt voor dakramen

Rolhor

Een rolhor werkt door middel van een systeem waar het gaas oprolt in een cassette. Je rolt de raamhor dankzij een of twee handgrepen eenvoudig naar beneden en boven of opzij. Je kunt namelijk kiezen of je de hor horizontaal of verticaal wilt plaatsen.

 • Geschikt voor elk type raam
 • Kan in en op het kozijn worden geplaatst

Plissehor

Een plissehor is de meest decoratieve insectenwering en bestaat uit gaas dat in- en uitvouwt in plaats van dat het oprolt, zoals bij een rolhor. Een plissehor kan in elke gewenste positie blijven staan.

 • Kan in én op het kozijn geplaatst worden
 • Geschikt voor alle type ramen
Zon - en warmtewerend! Je kunt ook kiezen voor een duo-plissé hor; deze hor houdt niet alleen insecten tegen, maar is ook zon- en warmtewerend. Ideaal voor de slaapkamer.

Types hordeur

Lamellenhor

Een lamellenhor bestaat uit verschillende verticale stroken gaas die elkaar iets overlappen. Ze zijn aan de onderkant verzwaard waardoor ze niet snel wapperen. Een lamellenhor is geschikt voor deuren die naar binnen en naar buiten draaien.

Kleine kinderen? Dit type hor is ideaal als je kleine kinderen hebt, omdat ze zonder hulp hierdoor heen kunnen lopen.

Rolhordeur

Een rolhordeur is altijd een passende oplossing ongeacht de draairichting van de deur. De hor rolt zich op in een cassette en is bijna niet zichtbaar als deze opgerold is. Voor alle type deuren kan je een roldeur toepassen.

Plisse hordeur

Een plisse deurhor is ideaal en heeft een moderne uitstraling. Heb je een schuifpui of dubbele tuindeuren? Ook dan is een plisse hordeur handig. De hor rolt zich niet op in een cassette, maar vouwt zich op.

Vaste hordeur

Een vaste hordeur is bevestigd met een scharnierend frame en heeft een stevige constructie. Een hordeur hangt voor de deur en is dus altijd zichtbaar. Een hordeur is geschikt voor naar buiten en naar binnen draaiende deuren.

Huisdieren? Een vaste hordeur is de enige hordeur die huisdieren binnen houdt.

Verschillende soorten gaasdoek

Je kiest een bepaald type hor dat past bij de ramen of deur en jouw wensen, maar je hebt ook keuze uit het type gaas. Je hebt namelijk verschillende soorten; grijs, zwart of andere kleuren, maar ook zonwerend of pollenwerend gaas. Pollenwerende horren zijn ideaal als je last hebt van hooikoorts. Ze houden al het stuifmeel en dus de pollen tegen. Met een pollenwerend hor geniet je van frisse lucht in huis zonder insecten en pollen.

Horren op maat

In de meeste gevallen is een hor maatwerk, omdat een raam, deur of schuifpui vaak afwijkende maten heeft. Daarnaast is het belangrijk dat een hor precies past want bij kieren is het effect van een hor weg en kunnen er alsnog insecten binnen komen. Er zijn verschillende soorten horren waardoor voor vrijwel elk raam, deur of schuifpui een passende oplossing op maat is. Met een hor op maat ben je altijd verzekerd van een goed eindresultaat en geniet je jarenlang van je hor.

hor dakraam

Horren op maat laten plaatsen

Omdat een hor meestal maatwerk is, is het inmeten en de montage een precies karwei. Bedenk van tevoren goed waar je de hor wilt plaatsen. Welk type hor het meest geschikt is, hangt hiervan af, maar ook waar het hor precies moet komen. Wordt het hor in het kozijn of op het kozijn gemonteerd? En vergeet geen rekening te houden met de draairichting van de deur of het raam. Om er zeker van te zijn dat je de juiste hor kiest en deze straks perfect past, kan je het inmeten en monteren van een hor het beste overlaten aan een specialist. Een specialist neemt je wensen met je door en adviseert je graag.

Voordelen horren kopen en laten plaatsen via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Perfect op de juiste maat
 • Correcte montage

 • Garantie op de horren
 • Garantie op de montage
 • Specialist is betrouwbaar
 • Je bespaart tijd en geld

Ontvang gratis raam- en deurhor offertes

Ben je op zoek naar een raamhor en deurhor op maat voor jouw woning? Ontvang gratis meerdere offertes via Slimster. We brengen je in contact met maximaal 5 regionale raamdecoratie specialisten. Op basis van prijs en kwaliteit vergelijk je de specialisten en bepaal je zelf aan wie je de opdracht uitbesteedt. Zo weet je zeker dat je de beste deal hebt!

Direct raamdecoratie specialisten vergelijken

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal