Wat kosten plisségordijnen op maat?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 133
Gemiddelde kosten € 148
Maximale kosten € 300
Gemiddelde kosten plisségordijnen van 150 x 100 cm.

Zoek je multifunctionele maar stijlvolle raambekleding? Plisse gordijnen of plisse duettes bieden veel mogelijkheden en voordelen.

Voordelen plisségordijnen

 • Isolerende werking
 • Bieden privacy
 • Werken zonwerend
 • Plisse duette op maat mogelijk

Nadelen plisségordijnen

Wat kost een plissegordijn?

Type Prijs* Offerte
Plisse gordijn € 50 - 250
Montage
Plisse gordijn monteren € 40 - 100 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs. Incl. btw. (150 x 100 cm).

De prijs van een plisse gordijn wordt bepaald door meerdere factoren. Het formaat van het gordijn, het type stof en het systeem zijn van grote invloed op de prijs. Wil je weten wat plisse duette gordijnen kosten? Bekijk de prijsindicatie of vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsopgave.

Prijzen plissegordijnen op maat vergelijken?
Vind beste deal
plisse duette op maat
Andere raamdecoratie bekijken?
Raamdecoratie inspiratie

Wat zijn plissegordijnen?

Plisse is het Franse woord voor ‘geplooid’. Een plisse gordijn bestaat uit een laag stof met subtiele horizontale plooien. Zo wordt er een harmonicastructuur gecreëerd waarmee je een authentieke sfeer en stijl creëert. De gordijnen zijn ook meteen een fijne binnenzonwering. Kies je voor plisse duette gordijnen, dan bestaat het gordijn uit 2 lagen stof. Hierdoor is het optrekkoord niet zichtbaard en profiteer je van een betere isolatie.

Prijsopbouw plisségordijn op maat

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Plissegordijnen op maat

Plisse duette gordijnen zijn geschikt voor alle soorten ramen en dé oplossing voor ramen met bijzondere vormen. Of je nu een driehoekig raam hebt of een lichtkoepel; een plisse gordijn op maat past altijd. Bij een plisse gordijn op maat bepaal je zelf de breedte van de plooi.

Soorten plissé gordijnen

Je hebt plisse gordijnen in verschillende uitvoeringen. Welke uitvoering voor jouw ramen het meest handig is, hangt af van de ruimte waar je de plisse gordijnen wilt ophangen en of je wel of geen behoefte hebt aan privacy. Plisse gordijnen op maat zijn perfect als je je gehele woning van raamdecoratie wilt voorzien.

 • Top down - bottom up plisse gordijn: dit gordijn kan je vanaf de onderzijde én bovenzijde openen. Zo bepaal je zelf de mate van privacy en hoeveelheid lichtinval.
 • Top down plisse gordijn: dit gordijn kan je alleen van boven naar beneden bewegen, net als een rolgordijn. Je kunt het plisse gordijn niet in het midden van het raam hangen.
 • Plisse duette gordijnen: een dupli plisse gordijn (of duettes) bestaat uit 2 lagen stof, waardoor er een soort honingraat ontstaat. Hierdoor heb je een betere isolatie en is het optrekkoord niet zichtbaar.
Dag/nacht plissegordijn
Maak van je dupli plissegordijn een dag/nacht plisse gordijn. Omdat dit gordijn uit 2 lagen stof bestaat, kan je kiezen voor een lichtdoorlatende stof voor overdag en een verduisterende stof voor ’s nachts.
plissegordijn op maat

Plisse gordijnen: kleuren en materiaal

Plisse gordijnen zijn van stof, maar de ene stof is de andere niet. Wil je plisse gordijnen die veel licht doorlaten of gordijnen die een ruimte verduisteren?

 • Transparante plisse gordijnen: fel zonlicht wordt gefilterd, maar je krijgt weinig privacy.
 • Semi transparante plisse gordijnen: meer privacy, maar werken niet verduisterend.
 • Verduisterende plisse gordijnen: werken compleet verduisterend en vaak ook isolerend.

Plissegordijnen elektrisch bedienen?

Bij plisse gordijnen op maat bepaal je zelf hoe je het gordijn wilt bedienen. Je kunt kiezen voor een handgreep, een koord of een ketting. Wat het handigst is ligt aan de breedte van het plisse gordijn en aan wat je zelf prettig vindt.

Ook kun je plisse gordijnen elektrisch bedienen. Dit is vooral handig als de gordijnen voor een hoog raam hangen waar je lastig bij kunt. Je kunt ervoor kiezen of je de gordijnen met een afstandsbediening wilt bedienen of met je mobiele telefoon.

Perfect voor dakraam
Wist je dat een plisségordijn ook geschikt is voor een dakraam? Elektrische bediening is dan extra makkelijk als het dakraam hoog zit.

Plisse gordijnen monteren door ervaren vakman

Plisse gordijnen of plisse duette gordijnen monteren vraagt om vakmanschap. Je wilt er zeker van zijn dat de raambekleding correct is ingemeten en netjes wordt geplaatst. Schakel hiervoor de hulp in van een vakman, zodat je eenvoudig en snel geniet van je nieuwe plisse raambekleding. Wat de voordelen zijn van een vakman?

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Op maat gemaakt
 • Garantie op plisse gordijn + montage
 • Specialist is betrouwbaar
 • Je bespaart tijd en geld

Beste deal vinden voor nieuwe plisse gordijnen

Wat kosten plisségordijnen op maat?

Wil je prijzen van raamdecoratie specialisten vergelijken? Slimster helpt je hierbij! We brengen je graag in contact met bedrijven bij jou uit de buurt. Vraag vrijblijvend én helemaal gratis raamdecoratie offertes aan. Je ontvang maximaal 3 offertes, zodat je eerlijk kunt vergelijken en de beste aanbieding vindt.

Direct 188 raamdecoratie specialisten vergelijken

www.horrencompleet.nl
Olsder Woningstoffering
J.Z.R. Jansen Zonwering Rijssen
HSK Raamdeco
Colors@home Wendy
Amstel Shutters
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis raamdecoratie offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kosten plisségordijnen op maat?