• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 120.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kosten vouwgordijnen op maat?

Wat kosten vouwgordijnen op maat?

Ga naar
Minimale kosten € 90,- Maximale kosten € 300,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 145,-
Gemiddelde prijs vouwgordijnen, excl. montage.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor je nieuwe woning? Of wil je je huidige gordijnen vervangen? Vouwgordijnen hebben een sfeervolle en warme uitstraling. Kenmerkend zijn de horizontale vouwen in de stof. Ontdek de mogelijkheden, kenmerken en prijzen van vouwgordijnen voor jouw woning.

Voordelen vouwgordijnen

 • Sfeervolle uitstraling
 • Gemakkelijk verstelbaar
 • Zorgen voor privacy
 • Makkelijk te reinigen
 • Veel kleuropties

Nadelen vouwgordijnen

 • Kwetsbaarder dan rolgordijnen
 • Prijzige soort raamdecoratie

Prijs vouwgordijn op maat

Soort raamdecoratie
Prijs*
Offerte
Vouwgordijnen € 90 - 300

* Gemiddelde prijs vouwgordijnen. Incl. BTW, excl. montage (150 x 100 cm).

De prijs van een vouwgordijn op maat is afhankelijk van verschillende factoren en jouw wensen. Welk type stof kies je, wat zijn de afmetingen en wil je het vouwgordijn elektrisch kunnen bedienen?

Werkzaamheden
Prijs*
Offerte
Vouwgordijnen montage € 40 -100

* Gemiddelde prijs vouwgordijnen monteren, per stuk.

Wil je concreet weten wat vouwgordijnen kosten voor jouw woning? Dan raden we je aan om gratis offertes aan te vragen.

Prijs vouwgordijnen op maat vergelijken?

Meer raamdecoratie bekijken?

Ga voor maatwerk vouwgordijnen

Vouwgordijnen op maat zijn geschikt voor vrijwel alle raampartijen. Of je nu kleine of grote ramen hebt, dakramen of draaikiepramen. Een vouwgordijn wordt bij schuine daken geplaatst met zijgeleiding waardoor het gordijn op zijn plek blijft zitten.

Vouwgordijnen op maat stel je zelf samen. Naast dat een vouwgordijn op maat perfect voor het raam past, bepaal je zelf de uitstraling, de manier van bedienen, de kleur en het type stof. Maatwerk vouwgordijnen zijn perfect als je je gehele woning van raamdecoratie wilt voorzien.

Prijsopbouw vouwgordijnen

Mogelijkheden met vouwgordijnen

Vouwgordijnen bieden je verschillende mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit verschillende stoffen en manieren van bediening.

Soorten vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn altijd van stof, maar de ene stof is de andere niet. Wil je vouwgordijnen die veel licht doorlaten of wil je vouwgordijnen die een ruimte verduisteren?

 • Transparante vouwgordijnen: weinig privacy, laten zonlicht door en zijn vooral decoratief.
 • Lichtdoorlatende vouwgordijnen: bieden privacy, maar laten wel zonlicht door.
 • Verduisterende vouwgordijnen: bieden privacy en houden licht tegen. Verduisterend én decoratief.

Baleinen

De kenmerkende horizontale vouwen in vouwgordijnen benadrukken de breedte van het raam. In deze vouwen zitten baleinen. Dit zijn staafjes die het gordijn verzwaren en ervoor zorgen dat het gordijn strak gehouden wordt. Deze baleinen zijn onzichtbaar verwerkt in de raambekleding. Bij vouwgordijnen op maat kan je ervoor kiezen om de baleinen aan de voorzijde of aan de achterzijde te laten plaatsen.

Houd je meer van een nonchalante uitstraling? Kies dan voor vouwgordijnen zonder baleinen met alleen aan de onderkant een verzwaringsprofiel. Het vouwgordijn valt dan nonchalant en wordt opgetrokken in losse plooien.

Top down bottom up

Het top down bottom up systeem ken je misschien van plisse gordijnen, maar is ook een mogelijkheid bij vouwgordijnen. Hiermee kan je het gordijn aan de bovenkant én aan de onderkant open en dicht doen. Zo kan je ook alleen het middelste gedeelte van het raam bedekken met het vouwgordijn en heb je veel privacy en lichtinval.

Handmatig of elektrische bediening?

Aan de achterzijde van het vouwgordijn zit een koord of een ketting waarmee je het vouwgordijn naar boven trekt en naar beneden laat. Met een koordstop kun je het gordijn vastzetten op de gewenste hoogte.

Je kunt ook voor elektrische vouwgordijnen gaan. Dit is vooral handig als de gordijnen voor een hoog raam hangen. De elektrische bediening wordt weggewerkt in de bovenbak waardoor deze niet in het zicht zit. Je kunt ervoor kiezen om de vouwgordijnen met een afstandsbediening te bedienen of met je mobiele telefoon.

Vouwgordijnen laten monteren door ervaren vakman

Als je kiest voor vouwgordijnen op maat is het belangrijk dat ze perfect passen en goed gemonteerd worden. Laat het meten en monteren daarom over aan een specialist. Dit is namelijk een secuur karwei. Je moet rekening houden met het type raam, het raambeslag en de vensterbank. Een raamdecoratie specialist heeft expertise, ervaring en de juiste benodigdheden om de vouwgordijnen perfect op te meten en te monteren. Zo weet je zeker dat je straks blij bent met het eindresultaat!

Voordelen vakspecialist via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Perfect op de juiste maat
 • Garantie op vouwgordijnen + montage
 • Specialist is betrouwbaar
 • Je bespaart tijd en geld

Beste deal vinden voor nieuwe vouwgordijnen

Passen vouwgordijnen op maat bij jouw wensen? Dan wil je graag weten bij wie je daarvoor het beste terecht kunt. Slimster helpt je hier graag bij! Bij ons vraag je, geheel gratis en vrijblijvend, tot 5 offertes aan. Je komt in contact met raamdecoratie specialisten uit jouw regio. Aan de hand van de ontvangen offertes vergelijk je heel eenvoudige lokale bedrijven en vind je de goedkoopste aanbieding.

Direct raamdecoratie specialisten vergelijken

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal