• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 108.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Draaikiepraam prijzen

Draaikiepraam prijzen

Minimale kosten € 250,- Maximale kosten € 550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 400,-
Prijs draaikiepraam 1m2, exclusief plaatsing

Ben je op zoek naar een manier om je huis te luchten, maar wil je niet altijd een raam wagenwijd openen? Door een draaikiepraam te plaatsen, kan je het raam op meerdere manieren openen; je kan het raam naar binnen draaien of kantelen en alleen op een kiertje zetten in de valstand.

Voordelen draaikiepraam

  • Een draai- en valstand
  • Altijd frisse lucht
  • Lastig te kraken

Nadelen draaikiepraam

  • Opent naar binnen
  • Niet in alle ruimtes mogelijk

Wat kosten draaikiepramen?

Afmeting (h x b)
Prijs*
60 x 60 cm

€ 175

100 x 100 cm € 250

* Vanaf-prijs draaikiepraam incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

De kosten van een draaikiepraam zijn afhankelijk van de afmetingen van het raam, het type glas en de materiaalkeuze. In de tabel vind je enkele draaikiepraam prijzen. Het gaat hier om een schatting van de draaikiepraam prijzen exclusief plaatsing. Ben je benieuwd naar de exacte draaikiepraam prijs inclusief montage? Vraag dan gratis draaikiepraam-offertes aan via Slimster. Of bekijk de kozijn prijzen per materiaal.

Draaikiepraam offertes vergelijken

Prijsopbouw draaikiepramen

Materiaalkosten

Een draaikiepraam is opgebouwd uit een kozijn, het draaikiepraam en de beglazing. Deze drie factoren zijn ook van invloed op de prijs.

Kozijnen draaikiepraam

Kan je een nieuw draaikiepraam maken in een bestaand kozijn? Misschien wil je van een vast raam naar een draaikiepraam, of een draairaam vervangen voor draaikiepraam. Om de kozijnen en het raam perfect op elkaar te laten aansluiten is het verstandig de kozijnen én het raam te vervangen. Het kozijn materiaal is bepalend voor de prijs, maar ieder materiaal heeft ook zijn eigen kenmerken.

Een houten draaikiepraam heeft een klassieke uitstraling, terwijl een aluminium draaikiepraam juist modern oogt. Of ga voor onderhoudsvrije kozijnen met een kunststof draaikiepraam. Wil je kiep kantelramen maken met een uitstekende isolatie? Dan zijn kunststof en aluminium kiep kantelramen doorgaans de beste optie. Doe meer inspiratie op en bekijk de kozijnen voorbeelden.

Beglazing en isolatie

Om je woning nog beter te isoleren, kies je daarbij de juiste beglazing. Tegenwoordig wordt er vrijwel alleen nog dubbel glas of HR-glas gebruikt. HR++ en HR+++ glas zijn uitermate isolerende varianten beglazing. Combineer het HR-glas met het juiste materiaal voor een extra isolerende werking.

De mate van isolatie wordt weergegeven met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Draaikiepraam beveiligen

Je wilt natuurlijk dat je woning goed beveiligd is. Bij nieuwe kozijnen is het goed om rekening te houden met de veiligheid. Is het draaikiepraam inbraak bestendig, brandwerend en voorzien van het juiste beslag?

Inbraakwerend Verouderde kozijnen forceer je makkelijker dan nieuwe kozijnen. Vervang oude kozijnen op tijd. Met name houten kozijnen zijn eenvoudig te kraken als ze gaan rotten.
Brandwerend Kozijn materialen hebben een eigen verbrandingspunt. Kunststof, staal en aluminium hebben een hoog punt, terwijl hout sneller vlam zal vatten.
Raambeslag Maak de woning lastig te betreden voor indringers. Ga voor goede sloten, klinken en scharnieren. Daarnaast is het vaak voor veel mensen belangrijk dat het beslag er ook nog eens mooi uitziet.
Deurbeslag en raambeslag met het juiste keurmerk Kijk altijd of het beslag over een keurmerk beschikt, zoals het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Extra opties bij draaikiepraam

Wanneer je kozijnen en ramen laat plaatsen, is het mogelijk om extra opties te installeren. Wat dacht je van raamdecoratie? Je kan ervoor kiezen om een rolgordijn te laten plaatsen of ga voor jaloezieën. Een hor voor het draaikiepraam maakt het mogelijk om het raam te openen, zonder muggen of vliegen in huis te krijgen.

Montagekosten

De plaatsing van een draaikiepraam bepaalt ook een groot deel van de kosten. Deze montagekosten zijn afhankelijk van het uurtarief van de vakman en de grootte van de klus. Moeten er oude kozijnen en ramen verwijderd worden of is het nodig een stuk van de gevel te slopen? De montagekosten verschillen per bedrijf, waardoor het belangrijk is om verschillende specialisten te vergelijken.

Draaikiepraam vervangen

Wil je oude draaikiepramen vervangen? Je kan ervoor kiezen om draaikiepramen te vervangen door nieuwe kantelkiepramen. Had je nog geen draaikiepramen, dan kan je uiteraard je bestaande ramen vervangen voor draaikiepramen.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Slim besparen op de kosten? Kies een regionaal of lokaal bedrijf om te besparen op de reiskosten. Door ook zelf het afval af te voeren, houd je de kosten nog meer in de hand.

Draaikiepraam op maat laten maken

Het is belangrijk dat de ramen perfect aansluiten op de kozijnen, om vocht- en isolatieproblemen te voorkomen. Om die reden is het vaak niet verstandig om een nieuw draaikiepraam in een bestaand kozijn te plaatsen. Laat je adviseren door een specialist over de mogelijkheden om in jouw woning een kiep kantelraam te installeren. Kom in contact met regionale specialisten via Slimster. Vergelijk gratis kozijn-offertes en bespaar tot wel 45%.

Vergelijk 719 kozijn-specialisten

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal