• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 78.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Draaikiepraam

Van € 250,-   € 400,- Tot € 550,-
Prijs draaikiepraam 1m2, exclusief plaatsing

Ben je op zoek naar een manier om je huis te luchten, maar wil je niet altijd een raam wagenwijd openen? Door een draaikiepraam te plaatsen, kan je het raam op meerdere manieren openen; je kan het raam naar binnen draaien of alleen op een kiertje zetten in de valstand.

Voordelen draaikiepraam

  • Een draai- en valstand
  • Altijd frisse lucht
  • Lastig te kraken

Nadelen draaikiepraam

  • Opent naar binnen
  • Niet in alle ruimtes mogelijk

Wat kosten draaikiepramen?

De kosten van een draaikiepraam worden door meerdere factoren bepaald. De prijs is afhankelijk van de afmetingen van het raam, het type glas en de materiaalkeuze. In onderstaande tabel vind je enkele draaikiepraam prijzen. Het gaat hier om een schatting van de kosten van een draaikiepraam exclusief plaatsing. Ben je benieuwd naar de exacte draaikiepraam prijs inclusief montage? Vraag dan gratis draaikiepraam-offertes aan via Slimster.

Prijzen draaikiepramen exclusief plaatsing

Afmeting (h x b) Prijs*
60 x 60 cm

€ 175,-

100 x 100 cm € 250,-

* Vanaf-prijs draaikiepraam incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

We hebben ook de kozijn prijzen per materiaal voor je op een rijtje gezet.

Draaikiepraam offertes vergelijken
Prijsopbouw draaikiepraam 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van een draaikiepraam worden door verschillende factoren bepaald. Zo speelt het soort beglazing een rol, net als het materiaal van de kozijnen.

Kozijnen draaikiepraam

Je wilt dat de kozijnen en het nieuwe draaikiepraam perfect op elkaar aansluiten. Daarom is het vrijwel altijd nodig om ook de kozijnen te vervangen. Het materiaal is bepalend voor de prijs, maar de verschillende materialen hebben ieder ook hun eigen voordelen en kenmerken.

Wanneer kies je voor welk materiaal? Vind je een onderhoudsvrij materiaal belangrijk, dan is een aluminium draaikiepraam of kunststof draaikiepraam een goede optie. Voor een klassieke, authentieke uitstraling plaats je een houten draaikiepraam. En ga je voor modern, uniek en industrieel? Dan is een stalen draaikiepraam de beste mogelijkheid.

Wil je meer inspiratie opdoen voor je nieuwe draaikiepramen? Bekijk dan de verschillende ramen voorbeelden.

Beglazing en isolatie

Ieder kozijn materiaal heeft zijn eigen isolatiewaarde. Om je woning nog beter te isoleren, kies je daarbij de juiste beglazing. Tegenwoordig wordt er vrijwel alleen nog dubbel glas of HR-glas gebruikt. HR++ en HR+++ glas zijn uitermate isolerende varianten beglazing. Combineer het HR-glas met het juiste materiaal voor een extra isolerende werking.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Bespaar met de juiste beglazing Kies HR++ of HR+++ glas en zorg voor minder warmteverlies. Dit is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Veilige draaikiepramen

Je wilt natuurlijk dat je woning goed beveiligd is. Bij nieuwe kozijnen is het goed om rekening te houden met de veiligheid. Zijn de kozijnen inbraakwerend, brandwerend en voorzien van het juiste beslag?

  • Inbraakwerend: verouderde kozijnen zijn makkelijker te forceren dan nieuwe kozijnen. Vooral houten kozijnen worden inbraakgevoelig bij ouderdom; het hout begint dan te rotten. Vervang kozijnen tijdig om te voorkomen dat je huis toegankelijk wordt voor ongenode gasten.
  • Brandwerend: alle kozijn materialen hebben een eigen verbrandingspunt. Kunststof, staal en aluminium hebben een hoog verbrandingspunt, terwijl hout eerder vlam zal vatten.
  • Beslag van draaikiepraam: veilig beslag op draaikiepramen zorgt ervoor dat je woning lastig te betreden is voor indringers. De veiligheid van kozijnen wordt voor een groot deel bepaald door de juiste sloten, klinken en scharnieren. Het is voor veel mensen niet alleen belangrijk dat het deur- en raambeslag veilig is, maar het beslag moet er ook nog fraai uitzien.
Deurbeslag en raambeslag met het juiste keurmerk Kijk altijd of het beslag over een keurmerk beschikt, zoals het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Extra opties bij draaikiepraam

Wanneer je kozijnen en ramen laat plaatsen, is het mogelijk om extra opties te installeren. Wat dacht je van raamdecoratie voor het draaikiepraam? Je kan ervoor kiezen om een rolgordijn te laten plaatsen of ga voor jaloezieën. Een hor voor het draaikiepraam maakt het mogelijk om het raam te openen, zonder muggen of vliegen in huis te krijgen.

2. Montagekosten

De plaatsing van een draaikiepraam bepaalt ook een groot deel van de kosten. De plaatsingskosten zijn afhankelijk van het uurtarief van de vakman en de grootte van de klus. Moeten er oude kozijnen en ramen verwijderd worden of is het nodig een stuk van de gevel te slopen? De montagekosten verschillen per bedrijf, waardoor het belangrijk is om verschillende specialisten te vergelijken.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Slim besparen op de kosten? Kies een regionaal of lokaal bedrijf om te besparen op de reiskosten. Door ook zelf het afval af te voeren, houd je de kosten nog meer in de hand.

Draaikiepraam vervangen

Wil je oude draaikiepramen vervangen? Je kan ervoor kiezen om draaikiepramen te vervangen door nieuwe kantelkiepramen. Ook is het mogelijk om juist een ander type raam te laten plaatsen, zoals een stolpraam. Ontdek meer over het vervangen van kozijnen.

Draaikiepraam op maat laten maken

Het is belangrijk dat de ramen perfect aansluiten op de kozijnen, om vocht- en isolatieproblemen te voorkomen. Om die reden is het vaak niet verstandig om een nieuw draaikiepraam in een bestaand kozijn te plaatsen. Laat je adviseren door een specialist over de mogelijkheden om in jouw woning een kantelkiepraam in een bestaand kozijn te installeren. Kom in contact met regionale specialisten via Slimster. Vergelijk gratis kozijn-offertes en bespaar tot wel 45%.

Gratis kozijn-offertes vergelijken
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal