• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Stalen kozijnen

Wat kosten stalen kozijnen?

Ga naar
Minimale kosten € 275,- Maximale kosten € 575,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 425,-
Prijs stalen kozijn 1m2, exclusief montage

Ben je op zoek naar industriële, stalen kozijnen die perfect aansluiten bij de rest van je woning? Deze strakke en unieke kozijnen passen goed bij verschillende stijlen en zijn geheel naar jouw wensen te plaatsen.

Voordelen kozijnen staal

 • Strak en uniek design
 • Brand- en inbraakwerend
 • Lange levensduur (50 jaar)
 • Uitstekende isolatie

Nadelen kozijnen staal

 • Prijzig materiaal

Wat kosten stalen kozijnen?

Afmeting in cm (H x B)
Prijs*
60 x 60 € 250
100 x 100 € 300
120 x 80 € 325

*Vanaf-prijzen stalen kozijnen incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

De stalen kozijn prijzen worden bepaald door verschillende factoren, zoals de afmetingen, het type raam of deur en de beglazing. In de tabel vind je de kosten van stalen kozijnen exclusief plaatsing. Benieuwd naar de prijzen van kozijnen van staal inclusief montage?

Stalen kozijnen prijzen vergelijken
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw stalen kozijnen

Mogelijkheden met stalen kozijnen

De materiaalkosten van stalen kozijnen worden bepaald door de afmetingen van de kozijnen, maar ook door het type raam of type deur. Daarnaast speelt de beglazing en het deur- of raambeslag ook een rol.

Isolatie en beglazing

Waar stalen kozijnen vroeger niet goed isoleerden, zijn de kozijnen tegenwoordig voorzien van een goede isolatie dankzij een koudebrugonderbreking of een laag isolatiemateriaal. Stalen deuren en ramen bestaan vaak grotendeels uit glas, waardoor ook de isolatie van de beglazing belangrijk is.

De isolatiewaarde van materiaal wordt weergegeven met behulp van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het materiaal isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Veilige kozijnen van staal

Kozijnen van staal zijn lastig te kraken én ze kunnen tot wel 60 minuten brandwerend werken. Een metalen deurkozijn of raamkozijn is sterk en hierdoor moeilijk te forceren door ongenode gasten. Wanneer je het juiste deur- of raambeslag laat plaatsen, beveilig je jouw kozijnen nog beter.

Let op: via Slimster kan je geen offertes aanvragen voor los beslag. De specialisten leveren alleen complete kozijnen inclusief het hang- en sluitwerk.

Iedere RAL-kleur mogelijk Zwarte stalen kozijnen zijn populair, maar je kan voor iedere kleur kiezen wanneer je stalen kozijnen laat plaatsen. Bij stalen kozijnen heb je namelijk de keuze uit iedere gewenste RAL-kleur.

Stalen kozijnen plaatsen door ervaren vakman

De montagekosten van kozijnen zijn afhankelijk van diverse factoren:

 • Het inmeten van de kozijnen
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen
 • Het installeren van de kozijnen
 • Het uurtarief van de specialist
Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen. Zo kan je eenvoudig besparen op de reiskosten.

Stalen kozijnen op maat laten maken

Om stalen kozijnen perfect te laten aansluiten op je woning is het verstand om deze kozijnen op maat te laten maken. Je hebt bij stalen kozijnen veel vrijheid om de vorm en vakverdeling te bepalen, waardoor je de profielen geheel naar jouw smaak kan samenstellen.

Stalen kozijnen op tijd vervangen Kozijnen van staal gaan lang mee, maar ook deze kozijnen zijn op den duur aan vervanging toe. Vervang ze op tijd, anders gaan ze minder isoleren en makkelijker te kraken.

Niet te veel betalen voor stalen kozijnen?

Stalen kozijnen laten plaatsen is geen goedkope aangelegenheid, maar een flinke investering. We raden je om die reden aan om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Vraag gratis kozijn-offertes aan via Slimster en leg de prijsopgaven van de bedrijven naast elkaar. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt.

724 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal