• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 150.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 175,- Maximale kosten € 475,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 325,-
Indicatieprijs kunststof kozijn 1m2, exclusief montage

Wil je kunststof kozijnen kopen, maar heb je specifieke wensen of weet je niet waar je op moet letten? Kunststof kozijnen brengen veel voordelen met zich mee. Schrijf je specifieke wensen op en laat je informeren over de mogelijkheden en kosten van kunststof kozijnen.

Voordelen kozijnen kunststof

 • Lange levensduur (40 jaar)
 • Onderhoudsvrije kozijnen
 • Uitstekende isolatie
 • Inbraakwerend

Nadelen kozijnen kunststof

 • Niet altijd te schilderen
 • Lastig te repareren of bewerken

Wat kosten kunststof kozijnen?

Afmeting in cm (H x B)
Prijs*
60 x 60 € 150
100 x 100 € 175 Gratis offertes
120 x 80 € 200 Gratis offertes

*Vanaf-prijzen kunststof kozijnen incl HR++ glas en btw, excl. montage.

De kunststof kozijnen kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van de beglazing en het soort ramen of deuren. Ook de plaatsing is van invloed op de prijs. Hierboven vind je de kunststof kozijnen prijzen exclusief montage; de plaatsing verschilt namelijk erg per opdracht.

Kunststof kozijn prijzen vergelijken

Onderhoudsvrije kozijnen Kunststof kozijnen vergen weinig onderhoud. Hierdoor verdien je de investering in deze kozijnen dubbel en dwars terug.
witte kunststof kozijnen
Andere kozijnen bekijken?

Prijsopbouw kunststof kozijnen

Mogelijkheden met kunststof kozijnen

De materiaalkosten van kozijnen worden bepaald door verschillende factoren, zoals het merk kunststof, de beglazing en het raam- en deurbeslag.

Kunststof merken

Er zijn verschillende kunststof kozijnen merken op de markt. Deze merken verschillen in prijs, kwaliteit en voordelen. Laat je door een vakman informeren over het beste kunststof kozijn merk voor jouw wensen en woning.

Sterke kozijnen met goede sloten

Als je kiest voor kunststof kozijnen, kies je voor sterke kozijnen. Deze raam- of deurprofielen zijn lastig te forceren. Zorg ervoor dat de kozijnen sloten bevatten met het SKG-keurmerk; deze sloten zijn lastig te kraken.

Meer over sterke sloten?

Let op: bij de specialisten via Slimster is geen los beslag verkrijgbaar. De specialisten leveren alleen complete kozijnen inclusief hang- en sluitwerk.

Kunststof kozijnen keurmerken

Goede kunststof kozijnen zijn in het bezit van enkele belangrijke keurmerken. De belangrijkste keurmerken voor kunststof kozijnen zijn:

 • SKG-keurmerk; geeft aan hoeveel weerstand hang- en sluitwerk biedt tegen inbraak.
 • VKG-keurmerk; geeft de goede kwaliteit van productie t/m montage van het kozijn aan.
 • KOMO-keurmerk; geeft aan dat de kozijnen voldoen aan de eisen van de overheid.
 • PKVM-keurmerk; geeft aan dat de kozijnen voldoen aan de eisen van inbraakpreventie.
Meer informatie over keurmerken?

Beglazing bij kunststof kozijnen

Ook de beglazing in kunststof kozijnen heeft invloed op de prijs. Kunststof is een isolerend materiaal en levert je hierdoor een flinke besparing op. Kies daarom beglazing met minimaal dezelfde U-waarde als het kozijn, want met de juiste beglazing kun je deze besparing nog meer verhogen. Tegenwoordig wordt het meest gebruik gemaakt van HR++ en HR+++ glas in combinatie met kunststof kozijnen.

Materiaal U-waarde
Kunststof kozijn 1,0 - 2,0
Isolatiewaarde De isolatiewaarde van materialen berekenen we aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal (zoals glas) isoleert.
Alles over beglazing?

Geluidsisolatie

Heb je liever niet te veel last van geluiden van buitenaf? Dan is ook de geluidsisolatie van de kozijnen belangrijk. Kunststof kozijnen zijn vaak opgebouwd uit 2 of 3 lagen, waarbij de binnenste laag zorgt voor de geluidsisolatie. De mate waarin kozijnen geluid dempen varieert per kozijn. Laat je informeren door onze kozijn-specialisten over de beste kozijnen voor jou.

Nieuwe kunststof kozijnen plaatsen
kunststof kozijnen prijzen berekenen

Houtlook kozijnen van kunststof

De voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout? Ga dan voor houtlook kozijnen: deze kozijnen zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Ontdek alles over houtlook

Soort kunststof ramen

 • Kunststof draaikiepraam
 • Kunststof draairaam
 • Kunststof schuifraam
 • Kunststof stolpraam

 • Kunststof uitzetraam
 • Kunststof valraam
 • Kunststof vast raam
Meer soorten ramen?
kozijnen kunststof

Kunststof kozijnen plaatsen door ervaren vakman

Wil je vakkundig kunststof kozijnen laten plaatsen? Dan spelen de montage kosten een grote rol in het bepalen van de totaalprijs. De montagekosten van de kozijnen zijn als volgt opgebouwd:

 • Inmeten van de kozijnen
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Installatie van de kozijnen

Daarnaast speelt het uurtarief van de vakman een belangrijke rol. Dit tarief verschilt namelijk per vakman, waardoor het altijd verstandig is om meerdere offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Hoe worden kozijnen geplaatst?

Voordelen vakman via Slimster

Wanneer je je nieuwe kozijnen laat monteren door een ervaren en betrouwbare vakman, dan weet je zeker dat je kozijnen correct geplaatst worden. Het inschakelen van een vakman via Slimster levert je echter nog meer voordelen op:

 • Goede en actuele referenties
 • Ervaren specialisten
 • Adviesgesprek bij jouw thuis
 • Garantie op materiaal en montage

Kunststof kozijnen op maat laten maken

Wanneer je nieuwe kunststof kozijnen laat plaatsen, wil je dat deze goed aansluiten om een slechte isolatie te voorkomen. Maar hoe vind je de juiste kozijnen voor jouw woning en wensen? Laat je adviseren door de specialisten in het Slimster-netwerk. Deze bedrijven kunnen tevens jouw kunststof kozijnen geheel op maat voor je samenstellen.

Bespaar op de voorrijkosten Een vakman rekent reiskosten. Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen, waardoor je de reiskosten in de hand houdt.

Subsidies voor kunststof kozijnen

Veel subsidies rondom het aanschaffen van kunststof kozijnen zijn helaas verdwenen in de afgelopen jaren. Er zijn soms nog wel lokale regelingen, maar dit verschilt per gemeente. Ook de voorwaarde om aanspraak te maken op een subsidie verschilt per gemeente. Benieuwd of er subsidies voor jou gelden? Raadpleeg de website van jouw gemeente of vraag het na bij één van onze specialisten.

Meer over kozijnen subsidies?

Beste deal vinden voor nieuwe kunststof kozijnen

Ben je op zoek naar goedkope kunststof kozijnen of wil je gewoon niet te veel betalen? Je zoekt natuurlijk een ervaren en betrouwbare vakman die bij je past, maar wilt ook niet te veel betalen. Bij Slimster beschikken we over een uitgebreid netwerk van kozijn-specialisten, die stuk voor stuk ervaren zijn. Vraag direct gratis kozijn offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Je kiest zelf welke specialist de opdracht krijgt. Dat is slim vergelijken.

Direct 821 kozijnspecialisten vergelijken

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal