Gratis kozijnen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Wat kosten aluminium kozijnen plaatsen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
8 minuten

Wat kosten aluminium kozijnen? Is het hoog tijd om jouw huidige kozijnen te vervangen en gaat je voorkeur uit naar aluminium kozijnen? Of weet je nog niet precies welk materiaal je wilt gebruiken? Ontdek dan meer over de mogelijkheden en kosten van aluminium kozijnen.

Minimale kosten € 24.000
Gemiddelde kosten € 33.150
Maximale kosten € 42.300
Gemiddelde kosten aluminium kozijnen, inclusief montage & btw.

Voordelen van aluminium kozijnen

 • Lange levensduur (40 - 50 jaar)
 • Sterk materiaal
 • Uitstekende isolatie
 • Moderne uitstraling

Nadelen van aluminium kozijnen

 • Duurder dan hout en kunststof
 • Overschilderen is lastig
slimster
Aluminium kozijnen vergelijken sinds 2011
Bij Slimster vergelijken we al sinds 2011 de kosten van aluminium kozijnen voor onze bezoekers. We hebben al tienduizenden mensen geholpen met het aanvragen van offertes voor aluminium kozijnen.

Hoelang gaan aluminium kozijnen mee?

Aluminium kozijnen hebben gemiddeld een lange levensduur van 40 tot 50 jaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor je woning. Net als kunststof kozijnen hebben aluminium kozijnen het voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben.

Om de levensduur van aluminium kozijnen te verlengen, is het aan te raden om ze jaarlijks schoon te maken met een sopje. Ook kun je letten op kwaliteit, keurmerken en garantie van de kozijnen.

Wat kosten aluminium kozijnen?

Ben je benieuwd naar de prijzen van aluminium kozijnen? We kunnen de aluminium kozijn prijzen geven waar je ongeveer rekening mee kunt houden. Wil je weten wat een aluminium kozijn, aluminium deurkozijn, aluminium schuifpui of aluminium garagedeur kost? Kijk daarvoor in onderstaande tabel.

Soort aluminium kozijnen Gemiddelde prijs*
Aluminium kozijnen € 441 - 1.991
Aluminium deuren € 1.336 - 4.694
Aluminium harmonicadeuren € 5.817 - 10.315
Aluminium schuifpuien € 4.802 - 5.543

* Indicatie prijzen aluminium kozijnen zonder plaatsing. Incl. HR++ glas en btw.

Wat kost aluminium kozijnen?
Kozijnen offertes

Wat kosten aluminium kozijnen voor volledige woning?

Aluminium kozijnen voor heel huis Aantal m2 Gemiddelde prijs* Vind beste deal
Appartement 25 - 40 m2 € 12.000 - 33.800
Tussenwoning 50 m2 € 24.000 - 42.300 Gratis offertes
Hoekwoning / 2-onder-1 kap 55 - 60 m2 € 26.400 - 50.700 Gratis offertes
Vrijstaande woning 70 - 75 m2 € 33.600 - 63.400 Gratis offertes

*Prijsindicatie voor kosten aluminium kozijnen hele huis. Incl. montage & btw.

Wat kosten aluminium kozijnen voor een heel huis? Bekijk de gemiddelde aluminium kozijn kosten voor een rijtjeshuis, vrijstaand huis of ander soort woning. Let op: het gaat om een prijsindicatie, prijzen kunnen variëren.

Aluminium kozijnen prijzen vergelijken
Kozijnen offerte

Wat kost een aluminium kozijn per stuk?

Soort aluminium kozijn Gem. prijs per kozijn*
Aluminium vast glas kozijn € 441 - 956
Aluminium draaikiepraam € 973 - 1.991
Aluminium valraam € 1.179 - 1.693
Soort aluminium deur Gem. prijs per kozijn*
Aluminium deurkozijn € 2.244 - 3.036
Aluminium voordeur € 2.260 - 2.969
Aluminium openslaande deuren € 3.939 - 4.694
Aluminium draaikiepdeuren € 1.336 - 1.725
Aluminium harmonicadeuren € 5.817 - 10.315
Soort aluminium schuifpui Gem. prijs per kozijn*
Aluminium schuifpui € 4.802 - 5.543

Prijsindicatie aluminium kozijnen zonder plaatsing. Incl HR++ glas en btw.

De prijs van aluminium kozijnen ligt hoger dan die van houten kozijnen of kunststof kozijnen. Deze kosten worden onder meer bepaald door de materiaalkeuze, afmetingen en het type beglazing. Je hebt duurdere en goedkope aluminium kozijnen. Wil je de aluminium kozijnen prijs berekenen? Vraag gratis kozijnen offertes aan via Slimster.

Aluminium kozijnen prijzen vergelijken
Kozijnen offerte

Wat zijn de kosten voor jouw situatie?

Vraag vrijblijvend aluminium kozijnen offertes aan en vergelijk 5 kozijn specialisten.

Om de exacte kosten te weten te komen kun je hier direct offertes aanvragen. Of lees hieronder hoe je de kosten van aluminium kozijnen kunt berekenen.

kosten aluminium kozijnen per m2
aluminium kozijnen prijs
aluminium kozijnen prijsindicatie
prijs aluminium kozijnen
Andere kozijn voorbeelden bekijken?
Kozijnen inspiratie

Hoe zijn de aluminium kozijnen kosten opgebouwd?

Kozijnen
Montage

In het kort: dit bepaalt de prijs van aluminium kozijnen

 • Soort aluminium kozijn: Laat je aluminium kozijnen plaatsen of een aluminium deur, aluminium schuifpui of aluminium garagedeur installeren? Een aluminium schuifpui is bijvoorbeeld lastiger voor een vakman en daarom duurder dan een eenvoudig aluminium kozijn.
 • Grootte & aantal: De afmetingen, het aantal en andere kenmerken van de aluminium kozijnen kunnen invloed hebben op de prijs. Over het algemeen kosten meer aluminium kozijnen of grotere kozijnen meestal meer geld.
 • Type glas (isolatie): Het type glas dat in de aluminium kozijnen wordt gebruikt, kan de prijs beïnvloeden. Kozijnen met isolatieglas kunnen duurder zijn omdat ze energiebesparing bieden.
 • Extra opties: Als je extra dingen wilt toevoegen aan de aluminium kozijnen, zoals speciale kleuren, ventilatieroosters of beter hang- en sluitwerk, brengen deze extra kosten met zich mee en beïnvloeden ze de prijs van de aluminium kozijnen.
 • Montage: Het laten plaatsen van de kozijnen door een professional kan verschillende kosten met zich meebrengen. Het aantal kozijnen kan bijvoorbeeld de installatiekosten beïnvloeden.
 • Garanties: Sommige kozijnen hebben regelmatig onderhoud nodig, wat extra kosten kan veroorzaken. Ook de (extra) garanties van de specialisten kunnen invloed hebben op de prijs.

Ontdek de soorten aluminium ramen

Wil je nieuwe aluminium ramen laten plaatsen? Dan zijn er verschillende soorten aluminium ramen waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk om te weten dat het type raam invloed kan hebben op de prijs van de kozijnen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten aluminium ramen:

 • Aluminium draaikiepraam: Een handig raam dat je kunt draaien en kiepen om frisse lucht binnen te laten en makkelijk schoon te maken.
 • Aluminium draairaam: Een gewoon raam dat open en dicht kan draaien, waardoor je zelf de ventilatie kunt regelen.
 • Aluminium schuifraam: Een raam dat horizontaal opent en sluit door te schuiven, handig als je weinig ruimte hebt om het raam naar binnen of buiten te laten draaien.
 • Aluminium stolpraam: Een raam met twee beweegbare delen die naar binnen kunnen worden geopend, waardoor je een grote opening krijgt en veel frisse lucht kunt binnenlaten.
 • Aluminium uitzetraam: Een raam dat aan de bovenkant naar buiten opent, zodat je lucht binnen kunt laten terwijl regen buiten blijft.
 • Aluminium valraam: Een raam dat aan de onderkant naar binnen opent, handig voor hoger gelegen verdiepingen waar je niet gemakkelijk bij kunt.
 • Aluminium vast raam: Een raam dat niet open kan, maar wel licht binnenlaat en een mooi uitzicht biedt.
Meer weten over ramen?
Soorten ramen

Aluminium kozijnen vervangen

Laat je nieuwe alu kozijnen plaatsen of ga je oude kozijnen vervangen? Aluminium kozijnen zijn lastig te forceren. Wil je jouw kozijnen extra beveiligen? Ga dan ook voor inbraakwerend glas in je aluminium kozijnen. Deze beglazing is lastiger te kraken dan HR-glas, maar HR++ of HR+++ glas is ook al inbraakwerend. Kies daarnaast ook nog het juiste raambeslag om je woning optimaal te beschermen.

Geen nieuwe kozijnen, maar bestaande aluminium kozijnen beveiligen? Ontdek alles over raambeveiliging.

Moderne look met aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen passen goed bij een eigentijds interieur. Wil je lange tijd van je kozijnen genieten? Ga dan voor een tijdloze kleur; je kan deze kozijnen niet altijd schilderen.
Aluminium kozijnen in staal look?
Steel look kozijnen

Aluminium merken

Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse merken, met ieder hun eigen kenmerken. De vakmannen in het Slimster netwerk kunnen je adviseren over de beste optie voor jouw woning.

Wat zijn de extra kosten van aluminium kozijnen?

Optie Gem. meerprijs excl. montage* Voordeel
Hor € 125 - 300 Houdt ongedierte buiten
Geïntegreerd zonnescreen € 150 - 950 Zonwerend
Rolluiken € 500 - 1.000 Zonwerend & inbraakbeveiliging
Ventilatierooster € 50 - 175 Zorgt voor frisse lucht
Slanke profielen € 125 - 250 Luxere uitstraling
Roeden € 30 - 300 Klassieke uitstraling
Gelaagd glas € 100 - 500 Veiligheidsglas
HR+++ glas € 100 - 500 Betere isolatie

* Gemiddelde kosten van extra opties voor een aluminium kozijn.

Wanneer je aluminium kozijnen laat plaatsen, heb je de keuze uit veel extra opties. Deze opties brengen ieder hun eigen kosten met zich mee. We hebben een schatting van de meerprijs op een rijtje gezet. De prijs kan uiteraard variëren, afhankelijk van jouw wensen en de vakman.

Aluminium kozijnen met extra opties?
Kozijnen offerte

Wat kost isolatieglas met aluminium kozijn?

Een goede isolatie heeft een positieve invloed op je portemonnee én op het milieu. Aluminium kozijnen en glas met een goede isolatie zorgen dat de warmte in de woning blijft, waardoor je minder hoeft te stoken. Je bespaart zo op de energiekosten én er komen minder uitlaatgassen in de lucht.

Aluminium kozijnen hebben tegenwoordig een goede isolatiewaarde. De isolatie kan je nog verder verbeteren door de juiste beglazing te plaatsen.

Materiaal U-waarde
Aluminium kozijn 1,8
HR++ glas 1,0 - 1,2
HR+++ glas 0,5 - 0,9

Standaard worden de aluminium kozijnen met HR++ glas of in sommige gevallen met dubbel glas geplaatst. Maar je kunt ook kozijnen kiezen met triple glas (HR+++). Gemiddeld betaal je tussen de € 90 en € 200 per m2 voor de beglazing van je kozijnen.

Wat kost nieuwe beglazing?
Isolatieglas
alu kozijnen prijzen

Wat kosten aluminium kozijnen laten plaatsen door vakman?

Hoe duur zijn aluminium kozijnen plaatsen door een vakman? Gemiddeld liggen de installatiekosten tussen de € 1.200 en € 1.500, maar als je slechts een aluminium kozijn laat plaatsen kunnen de kosten behoorlijk oplopen. De arbeidskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

 • Inmeten van kozijnen
 • Oude kozijnen verwijderen
 • Breekwerk in gevel indien nodig
 • Installeren van stelkozijn & kozijnen
 • Afkitten of rubberen band plaatsen
 • Draaiende delen & ramen plaatsen
 • Kozijnen & ramen afstellen
 • Binnenafwerking & buitenafwerking

Voorbeeldkosten: Voor het plaatsen van aluminium kozijnen met 2 personen:

Voorbereiding Ongeveer 1 dag
Plaatsing Meestal duurt het een halve dag tot een hele dag.
Gemiddelde kosten* Tussen de € 1.200 en 1.500 (excl. btw)

* Gemiddelde montagekosten: € 40 - 50 per uur voor een team van 2 - 3 personen.

Ga je voor standaard alu kozijnen of laat je aluminium kozijnen op maat maken? Voor het beste resultaat ga je voor maatwerk aluminium kozijnen, zo weet je zeker dat alles perfect aansluit.

Let op: Houd er rekening mee dat veel bedrijven met gevulde dagen werken. Je betaalt dan voor een volledige werkdag, ongeacht de grootte van de klus. Een kleine klus is hierdoor veel minder voordelig dan een grotere klus. Ga je voor nieuwe aluminium kozijnen? Dan is het verstandiger om meerdere kozijnen tegelijkertijd te vernieuwen

Hoeveel kozijnen kan een monteur gemiddeld per dag plaatsen? 1 vakman plaatst ongeveer 3 kozijnen per dag (afhankelijk van soort en bereikbaarheid).

Bespaar op voorrijkosten

 • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
 • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
 • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

Besparen op de kosten van nieuwe alu kozijnen?

Aluminium kozijnen

Wil je jouw huidige kozijnen vervangen door aluminium kozijnen? Vraag dan gratis kozijn offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

Vergelijk 1212 kozijn specialisten

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal