Aluminium garagedeur prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

De populariteit van aluminium garagedeuren neemt toe. Dit materiaal heeft namelijk vele voordelen die handig zijn voor een garagedeur. Wat zijn de mogelijkheden en kosten van een aluminium garagepoort precies?

Voordelen garagedeur aluminium

 • Onderhoudsvrij
 • Uitstekende isolatie
 • Sterk, maar licht van gewicht
 • Te combineren met andere materialen

Nadelen garagedeur aluminium

 • Deur moet uit panelen bestaan

Wat kosten aluminium garagedeuren?

De prijs van een aluminium garagedeur kan flink variëren. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen en eventuele extra opties. Ook de montagekosten spelen een rol. Ben je benieuwd naar de aluminium garagedeur prijzen?

Prijs alu garagedeuren vergelijken
Vind beste deal

Inspiratie aluminium garagedeuren

aluminium garagepoort
Meer inspiratie opdoen?
Garagedeur voorbeelden

Prijsopbouw aluminium garagedeuren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met aluminium garagedeur

Een groot deel van de prijs van aluminium garagedeuren wordt bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden op hun beurt bepaald door verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze, het soort garagedeur en de afmetingen van de poort.

Keuze voor aluminium

Garagedeuren van aluminium zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Deuren van dit materiaal bestaan vrijwel altijd uit deurpanelen, aangezien één groot vlak niet praktisch en te prijzig is.

Je kunt de aluminium garagepoort in iedere gewenste RAL-kleur laten afwerken of van een willekeurig design laten voorzien. Denk hierbij aan een houtlook of steellook. Dankzij de opbouw van de aluminium garagedeur heb je de mogelijkheid uit verschillende isolatieniveaus.

Type garagepoorten

Welke soort garagedeur laat je plaatsen? De verschillende typen garagepoorten zijn allemaal in aluminium te verkrijgen. Denk hierbij aan:

Je kan er daarnaast ook voor kiezen om een garagedeur uit te rusten met een loopdeur. Op deze manier is een garage met een kanteldeur of sectionaaldeur ook eenvoudig te betreden.

Maten van de alu garagedeur

Ook de afmetingen van de aluminium garagedeur bepalen de prijs. Want, hoe groter de deur is, hoe meer materiaal je nodig hebt. En dat zie je terug in de kosten.

Alu garagedeur: automatisch of handmatig

Ga je voor een handmatige of elektrische aandrijving? Naast deze keuze heb je ook verschillende opties wat betreft deurbeslag. Daarnaast is belangrijk of je voor een standaard garagedeur kiest of de aluminium garagedeur op maat laat maken. Laat je adviseren over de beste mogelijkheden. Zo vind je de aluminium garagedeur die het beste bij je past.

Aluminium garagedeuren plaatsen door ervaren vakman

Naast het materiaal is ook de plaatsing van grote invloed op de aluminium garagedeur kosten. Verschillende factoren spelen een rol wat betreft de montagekosten:

 • Het inmeten en installeren van de aluminium deuren
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude garagedeur
 • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reis- en afvoerkosten
Een vakman rekent reiskosten om de aluminium garagedeur te installeren. Kies je voor een regionale vakman, dan vallen de voorrijkosten doorgaans lager uit dan wanneer een bedrijf een lange afstand moet afleggen. Een andere manier om te besparen, is door zelf het afval af te voeren.

Weinig onderhoud nodig

Het grote voordeel van aluminium garagedeuren is dat ze onderhoudsvrij zijn. Een periodieke schoonmaakbeurt is vaak voldoende om de garagepoort schoon en mooi te houden. Ben je de kleur zat? Met een speciale verf is het mogelijk om aluminium garagedeuren te schilderen. Twijfel je of dit mogelijk is bij jouw garagedeur? Neem dan altijd contact op met de garagedeur-specialist.

Bespaar op je nieuwe aluminium garagedeur

Aluminium garagedeur prijzen

Je kan een aluminium garagepoort laten plaatsen in een standaard model of de deur volledig op maat te laten maken. Zo kan je de garagedeur helemaal naar eigen wens samenstellen en weet je zeker dat de deur goed bij jou en je woning past. Schakel de hulp in van een betrouwbare specialist door gratis garagedeur offertes aan te vragen via Slimster. Vergelijk vrijblijvende offertes en bespaar tijd en geld.

823 deur-specialisten vergelijken

Your Door
van Roij Deuren
GarageDoors4U
Different Doors
DeGarageDeurExpert
Begico
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Kolk Zonwering en Garagedeuren
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis garagedeur offertes?
Geheel vrijblijvend
Aluminium garagedeur prijzen