Garagedeuren prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 500
Gemiddelde kosten € 1.750
Maximale kosten € 4.000
Vanaf-prijs garagedeur, afhankelijk van materiaal en aandrijving. Exclusief montage.

Een garage is een ideale manier om je auto te stallen, maar kan ook dienen als opberghok, fietsenstalling of werkplaats. Heb je een nieuwe garagedeur nodig of wil je jouw oude garagedeur vervangen? Ontdek dan de nieuwe garagedeur prijzen en mogelijkheden.

Wat kost een nieuwe garagedeur?

Soort garagedeur Handmatig Elektrisch Offerte
Kanteldeur € 500 € 750
Roldeur € 550 € 750 Gratis offertes
Sectionaaldeur € 900 € 1.200 Gratis offertes
Openslaande garagedeuren € 1.500 € 2.100 Gratis offertes

* Vanaf-prijs garagedeuren, incl. btw. Excl. montage

De garagedeur kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. Ook de montage speelt een grote rol. Ben je benieuwd naar de garagedeur prijzen? Bekijk de kosten van de verschillende soorten garagedeuren exclusief montage. Benieuwd naar de kosten van een deur in garagedeur? Voor een loopdeur moet je nog ongeveer € 950,- extra rekenen op de bovenstaande bedragen. Uiteraard geldt dit alleen voor kantel-, rol- en sectionaaldeuren.

Garagedeur inclusief montage
Vind beste deal
prijzen garagedeuren
dubbele garagedeuren kosten
garagedeur prijzen
prijs nieuwe garagedeuren
Meer voorbeelden?
Garagedeur inspiratie

Prijsopbouw garagedeuren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met nieuwe garagedeur

De prijs van een garagedeur wordt deels bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het materiaal van de deur, maar ook het type garagedeur en extra opties spelen een rol.

Garagedeur materialen

Een garagedeur kan van verschillende materialen worden gemaakt. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en kenmerken:

Isolatie garagedeuren
Wil je de warmte in je garage en woning houden én besparen op de energiekosten? Is isolatie belangrijk? Ga dan voor dubbelwandige garagepoorten. Heb je geen garage aan huis of is isolatie geen belangrijk punt? Dan is een enkelwandige garagedeur voldoende.

Type garagedeuren

De kosten van een garagedeur worden ook bepaald door het type garagedeur. De meest voorkomende soorten zijn:

Afmetingen van de garagedeuren

Hoe groter de garagedeur, hoe meer materiaal je nodig hebt. Ook speelt een rol of je een standaard garagedeur kiest of een maatwerk garagedeur laat plaatsen. Maatwerk zorgt ervoor dat de deur perfect aansluit, maar heeft doorgaans wel een hogere prijs.

Handmatig

Er zijn diverse manieren om garagedeuren te openen: je kan de deur handmatig openen, maar ook met een hendel of trekkoord. Dit is de goedkoopste oplossing en standaard.

Elektrische garagedeuren

Daarnaast is het ook mogelijk om garagedeuren elektrisch te laten openen met een afstandsbediening of sensoren. Voor dit gemak zijn de gemiddelde meerkosten van elektrische garagedeuren zo'n € 300 tot € 600.

garagedeur kosten

Garagedeur laten plaatsen door vakman

Ook de montage speelt een rol bij de garagedeur kosten. Het installeren van garagedeuren is niet eenvoudig en het is verstandig om een vakman in te huren. Door een expert in te schakelen, kan je tevens terugvallen op garantie. De montagekosten worden als volgt opgebouwd:

  • Het inmeten en installeren van de garagedeur
  • Eventueel breekwerk in de gevel van de garage
  • Eventueel verwijderen oude garagedeur(en)
  • Het uurtarief van de vakman

Uurtarief van de vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Daarom is het altijd aan te raden meerdere offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor het plaatsen van je nieuwe garagedeur(en).

Bespaar op reis- en afvoerkosten
Het is mogelijk om eenvoudig te besparen op de reiskosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist. Bespaar tevens op de afvoerkosten door zelf het afval te verwijderen.

Vergelijk offertes en vind de beste prijs

Garagedeuren prijzen

Wil je jouw garagedeur laten vervangen of ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur? Vraag gratis garagedeur offertes aan via Slimster en vergelijk de verschillende regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat.

Direct 835 deuren specialisten vergelijken

Your Door
van Roij Deuren
GarageDoors4U
Different Doors
DeGarageDeurExpert
Begico
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Kolk Zonwering en Garagedeuren
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis garagedeur offertes?
Geheel vrijblijvend
Garagedeuren prijzen