Sectionaal deur voor garage

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil je jouw garagedeur eenvoudig kunnen openen en geen ruimte verliezen voor of in de garage? Dan is een sectionaaldeur voor je garage een ideale mogelijkheid. Deze garagedeur zorgt voor een optimale besparing van de ruimte en is eenvoudig te gebruiken. Wat zijn de mogelijkheden en kosten van deze sectionaal garagedeur?

Voordelen sectionaaldeur

  • Deur opent eenvoudig
  • Geen zwenkruimte nodig
  • Brede doorrijruimte mogelijk

Nadelen sectionaaldeur

  • Vrijwel altijd elektrisch openen

Wat kost een sectionaal garagedeur?

Soort deur Handmatig Elektrisch
Sectionaal garagedeur € 750 € 1.050

* Vanaf-prijs sectionaaldeur, incl. btw. Excl. montage.

De prijzen van een sectionaal garagedeur kunnen flink variëren. De prijs is afhankelijk van het materiaal, het formaat en eventuele extra opties. De montage is ook van invloed op de kosten, maar de arbeidskosten zijn lastig vast te stellen. De bovengenoemde prijzen zijn daarom exclusief montage. Benieuwd naar de exacte prijzen inclusief montage?

Prijzen sectionaal garagedeur vergelijken
Vind beste deal

Inspiratie voor sectionaal garagedeuren

sectionaal garagedeur prijzen
Meer inspiratie opdoen?
Garagedeur voorbeelden

Wat is een sectionaaldeur?

sectionaal garagedeur

Een sectionale garagedeur bestaat uit losse horizontale panelen, die door scharnieren met elkaar zijn verbonden. De deur wordt hierdoor ook wel lamellendeur of panelendeur genoemd.

Waar een kanteldeur in zijn geheel omhoog kantelt, schuiven bij een sectionale deur de losse panelen naar boven via een geleiderail. Er is hierdoor bij sectionale poorten geen zwenkruimte voor of in de garage.

Wist je dat: er ook sectionaaldeuren zijn die naar de zijkant schuiven in plaats van omhooggaan? Deze zijwaartse sectionaaldeuren komen nog minder voor, maar stijgen in populariteit.

Sectionaalpoort isoleren
De isolatie van een sectionaalpoort verschilt per deur en materiaal. Toch is de deur geheel luchtdicht te maken, om een uitstekende isolatie te bewerkstelligen. Vooral bij garages aan woningen is een goede isolatie een pluspunt.

Materiaalkeuze garagedeur sectionaal

Je kan de verschillende materialen ook combineren. Zo kan je bijvoorbeeld stalen panelen laten plaatsen en deze bekleden met aluminium, hout of kunststof.

Sectionaal garagedeur met loopdeur

Als je een sectionaaldeur plaatst, moet je altijd de hele deur openen om wat uit de garage te pakken. Wil je de garage als doorgang gebruiken naar de woning of ook snel je fiets kunnen pakken? Dan kan je het beste ook een loopdeur in de garagedeur laten plaatsen.

garagepoort sectionaal

Aandrijving van de garagedeur

Sectionale garagedeuren worden vrijwel altijd elektrisch aangedreven. Je kan deze deuren met een afstandsbediening openen, of ze werken met een sensor. De deur opent eenvoudig, ook wanneer je wel voor een handmatige aandrijving gaat.

Bespaar op je nieuwe sectionale garagedeur

Sectionaal garagedeur

Laat de sectionale garagepoort helemaal op maat maken. Een betrouwbare en ervaren specialist kan de garagedeur voor je installeren. Vergelijk gratis garagedeur offertes voor sectionale garagedeuren via Slimster. Je bepaalt zelf met wie je in zee gaat.

823 garagedeuren bedrijven vergelijken

Your Door
van Roij Deuren
GarageDoors4U
Different Doors
DeGarageDeurExpert
Begico
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Kolk Zonwering en Garagedeuren
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis garagedeur offertes?
Geheel vrijblijvend
Sectionaal deur voor garage