Houten garagedeuren prijs

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Met houten garagedeuren geef je een unieke en karakteristieke uitstraling aan je woning. Houten garagepoorten zijn geheel op maat te maken, zodat de deuren altijd perfect aansluiten. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van een houten garagepoort?

Voordelen garagedeuren hout

 • Karakteristieke uitstraling
 • Veel stijlen en modellen
 • Eenvoudig te repareren en schilderen

Nadelen garagedeuren hout

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Garagedeuren zijn vaak zwaar

Wat kosten houten garagedeuren?

De houten garagedeuren prijs kan flink variëren; de kosten zijn afhankelijk van het soort hout, het formaat en het soort garagedeur. Houten garagedeuren zijn erg geliefd, maar doorgaans geen goedkope garagedeuren. Garagepoorten van hout kunnen volledig op maat worden gemaat, wat de prijs beïnvloedt. Benieuwd naar de houten garagedeur prijzen?

Prijs houten garagedeur vergelijken
Vind beste deal
houten openslaande garagedeuren
Meer inspiratie opdoen?
Garagedeur voorbeelden

Prijsopbouw houten garagedeur

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden garagedeur hout

De materiaalkosten van houten garagedeuren zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals het type hout, het formaat van de garagedeur en het soort deur.

Soort hout

De prijs van een houten garagedeur wordt onder meer bepaald door de materiaalkeuze; welk soort hout kies je? Het verschil tussen een voordelige en prijzige houtsoort kan zo oplopen tot honderden euro’s. De houtsoort is tevens van invloed op de kwaliteit van de garagedeur. Er wordt vrijwel altijd gekozen voor hardhout, zoals red cedar of meranti, voor een betere kwaliteit en langere levensduur.

Hout met FSC-keurmerk
De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Type garagedeuren

Wat voor garagepoort heb je voor ogen? Er zijn verschillende soorten garagedeuren op de markt. De meest voorkomende zijn:

 • Houten kanteldeur
 • Houten sectionale garagedeur
 • Houten openslaande garagedeuren
 • Houten roldeur

Openslaande garagedeuren zorgen voor een luxueuse uitstraling, terwijl een kanteldeur een eenvoudige uitvoering heeft. Je kan uiteraard ook voor een sectionaaldeur of roldeur kiezen. Wil je eenvoudig de garage in en uit kunnen lopen? Laat dan een loopdeur plaatsen in de houten garagedeur.

Afmetingen van de garagepoort

Wat zijn de maten van de gewenste garagedeur? Hoe groter de deur is, hoe meer materiaal je hiervoor nodig hebt. En dit zie je weer terug in de kosten van een houten garagedeur.

Extra opties

Er is veel mogelijk met een garagedeur van hout. Zo kan je ramen in de deuren plaatsen en verschillende soorten deurbeslag kiezen. Ook is het mogelijk om de garagepoort handmatig of elektrisch te laten openen.

Inspiratie houten garagedeuren

dubbele garagedeur hout
garagedeuren hout kosten
houten garagedeuren
houten openslaande garagedeuren prijs

Houten garagedeuren plaatsen door ervaren vakman

Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de kosten van een houten garagedeur. De plaatsingskosten bestaan uit verschillende onderdelen:

 • Inmeten en installeren van houten deuren
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude garagedeur
 • Het uurtarief van de vakman

Bespaar op voorrijkosten

Een vakman rekent reiskosten wanneer hij een garagedeur komt plaatsen. Je bespaart eenvoudig op deze voorrijkosten door voor een lokale of regionale vakman te kiezen.

Ook de afvoerkosten kan je makkelijk in de hand houden. Afval afvoeren wordt vrijwel altijd meegenomen in een offerte voor garagedeuren. Je kan ervoor kiezen om zelf het afval op te ruimen, waardoor je op deze kostenpost bespaart.

Oude garagedeur verkopen
Wordt jouw oude garagedeur vervangen door een nieuwe poort? Vaak kan je de oude deur nog tweedehands verkopen. Zo bespaar je slim op de plaatsing van een nieuwe garagedeur.

Beste deal vinden voor houten garagedeuren

Houten garagedeur prijzen

In de meeste gevallen wordt een houten garagedeur helemaal op maat ontworpen en geproduceerd. Je wilt natuurlijk dat deze garagepoort van hout correct wordt geplaatst. Schakel hiervoor de hulp in van een ervaren en betrouwbare vakman. Vraag gratis garagedeur offertes aan via Slimster en vergelijk de bedrijven die bij jouw in de buurt garagedeuren plaatsen. Beslis zelf wie jouw opdracht krijgt.

823 garagedeur specialisten vergelijken

Your Door
van Roij Deuren
GarageDoors4U
Different Doors
DeGarageDeurExpert
Begico
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Kolk Zonwering en Garagedeuren
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis garagedeur offertes?
Geheel vrijblijvend
Houten garagedeuren prijs