Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Raambeveiliging

Raambeveiliging

Vind beste deal
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 22,- Maximale kosten € 3.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 175,-
Raambeveiliging prijs, excl. montage

Raambeveiliging is van groot belang, omdat de meeste inbraken plaatsvinden via ramen en deuren. Op de eerste plaats moet je bij inbraakbeveiliging raam denken aan goed hang- en sluitwerk. Maar er is meer dat je kunt doen om raambeveiliging dubbel veilig te maken. Hier lees je welke raambeveiligingsmiddelen er zijn en welke raambeveiliging prijzen daarbij horen.

Wat kost raambeveiliging?

Soorten raambeveiliging
Prijs*
Hang-en sluitwerk SKG** of meer
Raamboom €23-€75

Raamuitzetter €22-€85 Gratis offertes
Combi-raamuitzetter €26-€120 Gratis offertes
Oplegslot €75-180 Gratis offertes
Glas:
Dubbel glas/HR Glas €90-€200 (per m2)

Veiligheidsglas €100-€170 (per m2)

Kozijn €175-€275 (per m2)

Rolluik €200-€1.800

Anti-inbraakstrips €40-€75 Gratis offertes

*Raambeveiliging prijs, excl. montage

Hang- en sluitwerk met SKG-keurmerk

SKG keurmerk
Hoeveelheid tijd nodig om in te breken
1 ster* minder dan 3 minuten
2 sterren 3 tot 5 minuten
3 sterren meer dan 5 minuten

*Een product met 1 ster kun je het beste aanvullen met een ander SKG product. Dan is je hang- en sluitwerk alsnog goed beveiligd.

Kies altijd voor hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk. Dan weet je zeker dat een inbreker niet eenvoudig je huis binnen kan dringen. Hoe meer sterren, hoe meer tijd de inbreker nodig heeft om in te breken, hoe inbraakveiliger je huis. Een SKG-keurmerk met 3 sterren maakt raambeveiliging dubbel veilig.

Vervangen van hang- en sluitwerk is het belangrijkste dat je kunt doen op het gebied van inbraakbeveiliging. Doe het goed, kies voor producten met een SKG-keurmerk, liefst met zoveel mogelijk sterren en maak je raambeveiliging dubbel veilig.
Raambeveiliging dubbel veilig

Raambeveiliging prijzen: hang- en sluitwerk

Hang-en sluitwerk SKG** of meer
Omschrijving
Prijs*
Raamboom Sluiting raam, evt. voorzien van ventilatienok (uitsteeksel om het raam op een kier te zetten). €23-€75
Raamuitzetter Uitzetstang waarmee je een draairaam vastzet of een klapraaam op de juiste stand. €22-€85
Combi-raamuitzetter Sluiting met knikarm in de vorm van een elleboog, voorzien van stroeve scharnier om het raam op de juiste stand te zetten, evt. met slot en sleutel. €26-€120
Oplegslot Slot met sleutel voor binnenkant raam, op de deur en aan het kozijn bevestigd. €75-180

*Raambeveiliging prijs, excl. montage

Als jouw hang- en sluitwerk is voorzien van een SKG keurmerk, dan ontvang je een SKG sticker, die je bij je voordeur kunt plakken. Dat kan helpen om inbrekers af te schrikken.
Glaszetters

Raambeveiliging prijzen: glas

Soort glas
Omschrijving
Prijs*
Dubbel glas/HR glas Verkrijgbaar in vele varianten. Verschil in soort, dikte en extra opties. Hoe hoger de HR waarde, hoe beter de isolatie. Er is ook inbraakwerend HR glas. €90-€200 (per m2)
Veiligheidsglas Verkrijgbaar in een gelaagde en geharde variant. Gelaagd glas is erg sterk en inbraakwerend. Gehard glas is extreem sterk, vooral gebruikt voor juwelierszaken en banken. €100-€170 (per m2)

*Raambeveiliging prijs, excl. montage

Als je enkel glas in je ramen hebt, is het verstandig om dit glas te vervangen door dubbel glas. Heb je al dubbel glas? Ook dan kun je je raambeveiliging dubbel veilig maken als je kiest voor glas met een hogere HR-waarde.

Raambeveiliging voordeur
Vergeet je raambeveiliging voordeur niet! Ook in de meeste voordeuren zit glas. Let er goed op dat ook dit glas inbraakveilig is. Een inbreker kan anders het raampje van je voordeur inslaan en dan is het zeer eenvoudig om binnen te geraken. Vervang enkel glas in je voordeur door dubbelglas of beter nog: kies voor raambeveiliging voordeur met een hoge HR-waarde en maak je raambeveiliging dubbel veilig.

Raambeveiliging prijzen: kozijn

Soort kozijn
Kozijn prijs
Kunststof kozijn €175-€475
Houten kozijn €200-€400
Aluminium kozijn €250-€525
Stalen kozijn €275-€575

Raambeveiliging prijs, excl. montage

Bij glasvervanging van je ramen, is het soms noodzakelijk om ook je kozijnen te vervangen. Je kunt ook kiezen voor nieuwe kozijnen om de inbraakveiligheid van je woning te verhogen. Raambeveiliging prijzen van kozijnen verschillen sterk. Het hangt ervan af voor welk materiaal je kiest: kunststof, hout, aluminium of staal. Wil je zo inbraakveilig mogelijke kozijnen? Kies dan voor een sterk materiaal, zoals aluminium of staal.

Bestaand raam beter beveiligen?
Nieuwe beglazing in bestaande kozijnen?
Nieuwe kozijnen incl. nieuw glas?

Rolluik als raambeveiliging

Raambeveiliging prijzen: rolluik

Rolluik prijs excl. montage €200-€1.800

Een stevige rolluik plaatsen voor je ramen is een goed plan, want hier kan een inbreker slechts met heel veel moeite doorheen komen. Deurbeveiliging prijzen van deze variant inbraakbeveiliging raam lopen sterk uiteen. Voor een handmatige rolluik betaal je minder dan voor een rolluik met elektronische bediening. Uiteraard heeft ook het formaat van je raam invloed op de prijs van een rolluik. Hoe groter, hoe hoger de raambeveiliging kosten.

Raambeveiliging prijzen: anti-inbraakstrips

Anti-inbraakstrips prijs excl. montage €40-€75

Inbraakbeveiliging raam met anti-inbraakstrips voorkomt dat een inbreker je raam openbreekt met een koevoet. De kans is groot dat hij afhaakt zodra hij de witte strips op de randen van je raam en kozijn ziet.

Vergeet niet de bovenramen te beveiligen. Inbrekers kunnen naar boven klimmen om je huis binnen te dringen.

Raambeveiliging zelf plaatsen?

Is inbraakbeveiliging raam zelf plaatsen ook mogelijk? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat voor raambeveiliging je wilt plaatsen. Hier zijn een aantal voorbeelden van raambeveiliging die je zelf kunt plaatsen en een aantal voorbeelden van inbraakbeveiliging raam die je beter kunt laten plaatsen.

Voorbeelden zelf plaatsen:

  • anti-inbraakstrips
  • hang-en sluitwerk

Voorbeelden laten plaatsen:

  • glas
  • kozijnen
  • rolluik

Vaak wil je niet alleen maar je ramen beveiligen, maar wil je daarnaast ook deurbeveiliging, een alarmsysteem en/of camerabeveiliging. Dan is kiezen voor een inbraakbeveiliging pakket een optie. Dat maakt het laten plaatsen van inbraakbeveiliging relatief goedkoper, omdat je maar eenmalig arbeidskosten en voorrijkosten betaalt. Wil je weten wat de kosten van een inbraakbeveiliging pakket zijn? Vraag dan vrijblijvend inbraakbeveiliging offertes aan.

Prijsopbouw raambeveiliging laten plaatsen

Materiaal
Arbeid
Voorrij

Raambeveiliging door ervaren vakman

Wil je inbraakbeveiliging raam laten plaatsen door een ervaren vakman? Dan ben je uiteraard naast de materiaalkosten ook geld kwijt aan arbeidskosten. Deze kosten worden bepaald door het uurtarief van de vakman en de manier waarop je raam inbraakveiliging wordt geplaatst. Wil je weten wat je precies kwijt bent aan raambeveiliging kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Vind beste deal voor raambeveiliging

Op zoek naar inbraakbeveiliging raam van goede kwaliteit tegen gunstige prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend raambeveiliging offertes aan. Je krijgt van ons vrijblijvend advies van maximaal 4 specialisten bij jou in de buurt en vergelijkt ze met elkaar. Daarna kies je het bedrijf dat het beste bij jou en jouw wensen past en vind de beste deal.

Nieuw glas?
Nieuwe kozijnen?

Nieuwe rolluik?
Raambeveiliging?

Raambeveiliging

Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Badinstallaties Betucom
Rob't Hart Aannemers
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal