• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Wat kosten nieuwe kozijnen?

Minimale kosten € 150,- Maximale kosten € 550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
Vanaf-prijs kozijnen 1m2, exclusief montage.

Zijn jouw huidige kozijnen verouderd, beschadigd of zien ze er gewoon niet meer netjes uit? Het vervangen of vernieuwen van kozijnen brengt de nodige kosten met zich mee, maar levert ook enkele belangrijke voordelen op.

Voordelen nieuwe kozijnen kopen

  • Goede isolatie
  • Beter beveiligd tegen inbraak
  • Waardestijging woning
  • Mooie uitstraling

Kozijnen prijzen

Materiaal 60x60 cm 100x100 cm 120x80 cm
Houten kozijnen € 175 € 200 € 225
Kunststof kozijnen € 150 € 175 € 200
Aluminium kozijnen € 225 € 250 € 275
Stalen kozijnen € 250 € 275 € 300

* Vanaf-prijzen kozijnen incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

Op zoek naar nieuwe kozijnen? De kozijnen prijs kan variëren, afhankelijk van de materiaalkeuze, beglazing en het soort raam of type deur. We hebben het op deze pagina over de kozijn prijzen exclusief plaatsing; de plaatsingskosten kunnen namelijk per opdracht flink verschillen.

Slim kozijn prijzen vergelijken

kozijnen op maat
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw kozijnen

Materiaalkosten

Wil je de kozijnen prijs berekenen? Het materiaal bepaalt een groot deel van dit bedrag. Bij een raamkozijn wordt de prijs bepaald door het kozijn materiaal, de beglazing en het soort raam.

Soort kozijn materiaal

Welk materiaal is het meest geschikt voor jouw wensen? Je kan eenvoudig de kozijn materialen vergelijken en de beste optie voor jou vinden. Of doe meer inspiratie op door kozijn voorbeelden te bekijken.

Prijzen HR-glas

Ga je voor nieuwe raamkozijnen of deurkozijnen, dan wordt ook vrijwel altijd de beglazing vervangen. Buitenkozijnen worden tegenwoordig alleen nog maar met dubbel glas geplaatst. Meestal is dit HR-glas (hoogrendementsglas). Goede beglazing zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt, waardoor je bespaart op de energiekosten.

De isolatiewaarde wordt weergegeven met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal (zoals glas) isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Soorten ramen en deuren

Wanneer je nieuwe kozijnen laat plaatsen, kan je ook gelijk deuren of ramen monteren. Ben je benieuwd naar de verschillende opties voor ramen of deuren in jouw woning?

Kozijnen en ramen opties

Montagekosten

Naast het materiaal is ook de plaatsing van de kozijnen van invloed op de kosten. De montagekosten van kozijnen worden bepaald door een aantal factoren, zoals:

  • Het inmeten van de kozijnen
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • De installatie van de kozijnen

Al deze factoren hebben invloed op de tijd die een vakman kwijt is aan de opdracht. Wat de kosten zijn, is dan afhankelijk van het uurtarief van deze vakman. Aangezien het uurtarief per vakman varieert, raden we je altijd aan om verschillende offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Slim besparen op reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor de reiskosten altijd binnen de perken blijven. Voer daarnaast zelf het afval af, om nog meer te besparen op de kosten.

Vind de beste deal voor nieuwe kozijnen

Niet alleen de prijs is belangrijk bij het plaatsen van nieuwe kozijnen. Ook de kwaliteit van de kozijnen en de vakman spelen een grote rol. Slimster heeft al vakmannen voor je geselecteerd op basis van strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare en goede specialist in zee gaat.

Het voordeel van kozijnen laten plaatsen? Je ontvangt garantie op de kozijnen én plaatsing. Vraag gratis kozijn-offertes aan bij Slimster en beslis zelf welke vakman de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vergelijk 707 kozijn-bedrijven
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal