• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 81.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kozijnen prijzen

Van € 150,-   € 350,- Tot € 550,-
Vanaf-prijs kozijn 1m2, exclusief montage.

Zijn jouw huidige kozijnen verouderd, beschadigd of zien ze er gewoon niet meer netjes uit? Het vervangen of vernieuwen van kozijnen brengt de nodige kosten met zich mee. Deze investering in nieuwe kozijnen levert gelukkig enkele (grote) voordelen op.

Voordelen nieuwe kozijnen 1. Goede isolatie
2. Inbraakwerend
3. Waardestijging woning
4. Mooie uitstraling

Wat kosten kozijnen?

De prijs van kozijnen plaatsen kan variëren, aangezien er meerdere factoren van invloed zijn op de kosten: de materiaalkeuze, de beglazing en de afmetingen van de kozijnen. Maar ook het soort raam of type deur is bepalend voor de prijs.

Exacte prijzen kunnen we je niet geven, maar in onderstaande tabel vind je wel een schatting van de kosten. Het gaat hier om de raamkozijn prijzen exclusief plaatsing. Ben je benieuwd naar de prijs van kozijnen inclusief plaatsing? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen kozijnen exclusief plaatsing

Afmetingen (hxb) 60x60 cm 100x100 cm 120x80 cm
Houten kozijn € 175,- € 200,- € 225,-
Kunststof kozijn € 150,- € 175,- € 200,-
Aluminium kozijn € 225,- € 250,- € 275,-
Stalen kozijn € 250,- € 275,- € 300,-

* Vanaf-prijzen kozijnen incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

Slim kozijn prijzen vergelijken

Prijsopbouw van kozijnen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Het materiaal bepaalt een groot deel van de prijs. Zo brengen kozijnen van staal en aluminium de hoogste kosten met zich mee, terwijl houten en kunststof kozijnen een lagere prijs bevatten.

Prijzen HR-glas

Bij het plaatsen van nieuwe raamkozijnen of deurkozijnen vervang je ook vrijwel altijd de beglazing. Buitenkozijnen worden tegenwoordig alleen nog maar met dubbel glas geplaatst. Meestal is dit HR-glas (hoogrendementsglas). Goede beglazing zorgt ervoor dat de warmte niet ontsnapt, waardoor je bespaart op de energiekosten.

De isolatiewaarde van glas wordt aangegeven met behulp van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter het glas isoleert. Dubbelglas isoleert al redelijk, maar er is tegenwoordig beglazing met een uitstekende isolatie. Bekijk onderstaande tabel voor de prijzen en U-waarde van HR-glas.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Montagekosten

Naast het materiaal is ook de plaatsing van de kozijnen van invloed op de kosten. De montagekosten van kozijnen worden bepaald door een aantal factoren:

  • Het inmeten van de kozijnen
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • De installatie van de kozijnen
  • Het uurtarief van de vakman
Bespaar op reiskosten en afvoerkosten De voorrijkosten zijn afhankelijk van de reisafstand van de vakman. Bij Slimster ontvang je gratis offertes van regionale specialisten, zodat de reiskosten van de specialist binnen de perken blijven. Vervang je meerdere kozijnen tegelijkertijd? Dan hoeft de vakman slechts eenmaal voorrijkosten te rekenen.

Voer daarnaast zelf het afval af, om nog meer te besparen op de kosten.

Ramen en deuren met kozijnen

Wanneer je nieuwe raamkozijnen of deurkozijnen laat plaatsen, kan je ook kiezen om nieuwe deuren of ramen te monteren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van ramen en deuren in jouw woning? Bekijk dan kozijnen voorbeelden of ontdek meer informatie:

Vind de beste deal voor nieuwe kozijnen

Niet alleen de prijs is belangrijk bij het plaatsen van nieuwe kozijnen. Ook de kwaliteit van de kozijnen en de vakman spelen een grote rol. Slimster heeft al vakmannen voor je geselecteerd op basis van strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare en goede specialist in zee gaat.

Het voordeel van kozijnen laten plaatsen? Je ontvangt garantie op de kozijnen én plaatsing. Vraag gratis offertes aan bij Slimster en beslis zelf welke vakman de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend kozijn-offertes vergelijken
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal