Triple glas kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 150
Gemiddelde kosten € 175
Maximale kosten € 200
Gemiddelde prijs HR+++ glas per m2, inclusief plaatsen.

Ben je op zoek naar het beste isolatieglas? Kies dan voor HR+++ glas. Zo profiteer je van een lagere energierekening en een aangenaam binnenklimaat. Maar wat zijn de driedubbel glas prijzen en waarom heb je vaak ook nieuwe kozijnen nodig? Hoe weet je of jouw woning geschikt is voor driedubbel glas? We zetten alles op een rijtje over HR+++ glas.

Wanneer HR+++ glas kiezen?

Wanneer is triple glas de beste oplossing voor jouw woning?

Wat is HR+++ glas?

triple glas

HR+++ glas is beglazing met drie glasplaten, ook wel driedubbel glas of triple glas genoemd. Het glas heeft 3 glasplaten en 2 spouwen gevuld met edelgas. De buitenste glasplaten hebben een hoog rendement coating aan de binnenzijde.

Voordelen triple glas

 • Beste isolatiewaarde
 • Minder warmteverlies
 • Lagere energierekening
 • Aangenaam binnenklimaat
 • Dempt geluid van buitenaf
 • Energielabel verbeteren
 • Lastig te breken

Nadelen triple glas

 • Laat minder zonnewarmte door
 • Zwaarder en dikker dan ander HR glas
 • Niet altijd geschikt voor bestaande kozijnen
 • Duurste isolatieglas

Kosten triple glas per m2

Soort glas Prijs
HR+++ glas excl. kozijnen € 150 - 200 per m2

Wat kost triple glas plaatsen? De HR+++ glas prijs per m2 is niet goedkoop: je betaalt gemiddeld 150 tot 200 euro per vierkante meter voor dit beste isolatieglas. Houd er rekening mee dat deze prijs exclusief nieuwe kozijnen is. Zijn jouw bestaande kozijnen niet geschikt? Dan loopt de prijs nog meer op. Triple glas is een flinke investering, maar gaat je ook veel opleveren. Laat je jouw dubbele glas vervangen door triple glas? Dan zie je een grote besparing per jaar op je energierekening.

Triple glas + nieuwe kozijnen
Vind beste deal

Opbouw prijzen HR+++ glas

 • Afmeting & dikte
 • Aantal (hoe meer, hoe lager de m2 prijs)
 • Extra opties, bv. veiligheidsglas of vervangen kozijnen
 • Bereikbaarheid beglazing
 • Uurloon glaszetter
drie dubbel glas

Besparing HR+++ glas

Wat bespaar je met HR+++ glas in je woning? De besparing met triple glas is afhankelijk van je huidige situatie. Heb je al HR++ glas en wil je net dat laatste stapje zetten richting een energieneutraal huis? Een huis met matige isolatie isoleren levert je uiteraard veel meer besparing op dan een goed geïsoleerd huis verbeteren. Maar laat je dubbel glas vervangen door triple glas? Dan kan je profiteren van enkele honderden euro’s besparing per jaar.

Dubbel glas naar HR+++ glas

Soort woning Glasoppervlak Prijs Besparing p/j
Tussenwoning 20m2 € 8.500 € 260
Hoekwoning 30m2 € 11.000 € 320
Vrijstaande woning 50m2 € 13.000 € 400

HR+++ glas subsidie

In 2024 is er een landelijke subsidie voor triple glas beschikbaar via de ISDE. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Bekijk meer informatie + alle voorwaarden:

3 dubbel glas

Isolatiewaarde driedubbel glas

Hoe goed isoleert triple glas? De mate van isolatie van beglazing geven we weer met de U-waarde. Deze U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas gaat (warmteverlies). Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter de isolatie. Wat is de U-waarde van HR+++ glas? Hoeveel beter is de triple glas isolatie vergeleken met HR++ glas en standaard dubbel glas?

Soort glas U-waarde
HR+++ glas 0,5 - 0,9 W/m2K
HR++ glas 1,0 - 1,2 W/m2K
Standaard dubbel glas 2,8 W/m2K
Goed isolatieglas in slechte isolerende kozijnen zorgt alsnog voor warmteverlies. Ga daarom voor nieuwe isolerende kozijnen met triple glas. Zo profiteer je van een optimaal rendement.

Ventilatieroosters triple glas

Driedubbel glas heeft een uitstekende isolatie. Hierdoor is het belangrijk om extra te letten op de ventilatie. Laat ventilatieroosters in het triple glas plaatsen (tenzij je balansventilatie hebt). Zo zorg je voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Slechts 9% btw over plaatsingskosten
Om woningisolatie te promoten, betaal je slechts 9% btw over de arbeidskosten van isolatieglas. Over het materiaal betaal je wel gewoon 21% btw.

Waarom triple glas plaatsen door specialist?

Wil je HR+++ glas in huis? Laat je altijd goed informeren door een ervaren vakspecialist. Deze specialist kan je vertellen welk isolatieglas het beste bij jouw situatie past. Ook kan hij controleren of de kozijnen geschikt zijn voor driedubbel glas.

Voordelen specialist via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Ervaren glaszetter levert kwaliteit
 • Glaszetter werkt snel
 • HR glas op maat mogelijk
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Garantie op glas én montage

Meerprijs voor spoedgevallen

Heb je glasschade? Dan kan het nodig zijn om snel je glas te laten vervangen. Hier rekent een glaszetter vaak wel een meerprijs voor. Wil je jouw glas vervangen door HR+++ glas om de isolatie te verbeteren? Dan is er doorgaans minder haast bij de klus en is het zonde om hiervoor een meerprijs te betalen.

Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de reiskosten in de hand.

Beste driedubbel glas deal vinden voor jou

Triple glas kosten

Ben je op zoek naar HR+++ glas inclusief nieuwe kozijnen? Vraag gratis offertes aan via Slimster en kom in contact met vakspecialisten die jouw kozijnen en glas vervangen. Vergelijk de specialisten op triple glas prijzen, kwaliteit en service van de specialist. Zo vind je de specialist die het beste bij je past.

Direct beste specialist vinden voor triple glas + kozijnen

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis glaszetter offertes?
Geheel vrijblijvend
Triple glas kosten