Minimale kosten € 150 Gemiddelde kosten € 175 Maximale kosten € 200
Gemiddelde prijs HR+++ glas per m2, inclusief plaatsen.

Triple glas kosten

Product Specialist
4 minuten

Ben je op zoek naar het beste isolatieglas? Kies dan voor HR+++ glas. Zo profiteer je van een lagere energierekening en een aangenaam binnenklimaat. Maar wat zijn de driedubbel glas prijzen en waarom heb je vaak ook nieuwe kozijnen nodig? Hoe weet je of jouw woning geschikt is voor driedubbel glas? We zetten alles op een rijtje over HR+++ glas.

Wanneer HR+++ glas kiezen?

Wanneer is triple glas de beste oplossing voor jouw woning?

Wat is HR+++ glas?

triple glas

HR+++ glas is beglazing met drie glasplaten, ook wel driedubbel glas of triple glas genoemd. Het glas heeft 3 glasplaten en 2 spouwen gevuld met edelgas. De buitenste glasplaten hebben een hoog rendement coating aan de binnenzijde.

Kan ik HR+++ glas combineren met HR++ glas?

Je kunt triple glas en HR++ glas uitstekend combineren in een woning. Plaats triple glas op de plekken waar je het meeste bespaart, zoals in grote raampartijen en in ruimtes waar je de verwarming gebruikt. 

Ga op plekken waar comfort minder belangrijk is voor HR++ glas in bestaande kozijnen. HR++ glas is uitstekend isolatieglas, maar net iets goedkoper en makkelijker te plaatsen dan triple glas. Denk hier aan de dakramen of dakkapel op zolder en de beglazing in de slaapkamer.

Wil je ook genieten van de zonnewarmte die via bepaalde ramen naar binnen komt? Plaats op die plekken dan HR++ glas. Aan de koude kant van het huis werkt triple glas dan weer extra goed.

Past triple glas in bestaande kozijnen?

Driedubbel glas is dikker en zwaarder dan andere soorten glas. Hierdoor is dit glas niet altijd geschikt voor de bestaande kozijnen.

Wil je alleen het glas vervangen en geen nieuwe kozijnen plaatsen? Laat een specialist controleren of jouw bestaande kozijnen geschikt zijn voor HR+++ glas. Is dit niet het geval, dan is HR++ glas doorgaans de beste optie. 

Let op: heb je nog enkel glas in ramen? Dan past HR++ glas vaak ook niet in de bestaande kozijnen. Houd er rekening mee dat je ook voor HR++ glas de kozijnen soms moet vernieuwen. 

Wat is de dikte van triple glas?

Triple glas is dikker en zwaarder dan andere soorten HR glas. Maar hoe dik is triple glas precies? De driedubbel glas dikte is afhankelijk van de verschillende glasplaten en breedte van de spouw. Gemiddeld is triple glas 35 mm dik. Ter vergelijking: HR++ glas is gemiddeld 26 mm dik.

De exacte dikte kan variëren en is afhankelijk van de situatie. De glasplaten zijn verkrijgbaar in diverse diktes. Ook kunnen de spouwen breder of smaller worden, afhankelijk van de situatie.

Wat weegt triple glas?

Triple glas is zwaarder dan andere soorten beglazing, dit komt door de extra glasplaat. Gemiddeld weegt triple glas 35 kilo. Dit is 10 kilo zwaarder dan standaard dubbel glas.

 • Beste isolatiewaarde
 • Minder warmteverlies
 • Lagere energierekening
 • Aangenaam binnenklimaat
 • Dempt geluid van buitenaf
 • Energielabel verbeteren
 • Lastig te breken
 • Laat minder zonnewarmte door
 • Zwaarder en dikker dan ander HR glas
 • Niet altijd geschikt voor bestaande kozijnen
 • Duurste isolatieglas
Soort glas
Prijs
HR+++ glas excl. kozijnen € 150 - 200 per m2

Wat kost triple glas plaatsen? De HR+++ glas prijs per m2 is niet goedkoop: je betaalt gemiddeld 150 tot 200 euro per vierkante meter voor dit beste isolatieglas. Houd er rekening mee dat deze prijs exclusief nieuwe kozijnen is. Zijn jouw bestaande kozijnen niet geschikt? Dan loopt de prijs nog meer op. Triple glas is een flinke investering, maar gaat je ook veel opleveren. Laat je jouw dubbele glas vervangen door triple glas? Dan zie je een grote besparing per jaar op je energierekening.

Triple glas + nieuwe kozijnen
Vind beste deal

Opbouw prijzen HR+++ glas

 • Afmeting & dikte
 • Aantal (hoe meer, hoe lager de m2 prijs)
 • Extra opties, bv. veiligheidsglas of vervangen kozijnen
 • Bereikbaarheid beglazing
 • Uurloon glaszetter
drie dubbel glas

Wat bespaar je met HR+++ glas in je woning? De besparing met triple glas is afhankelijk van je huidige situatie. Heb je al HR++ glas en wil je net dat laatste stapje zetten richting een energieneutraal huis? Een huis met matige isolatie isoleren levert je uiteraard veel meer besparing op dan een goed geïsoleerd huis verbeteren. Maar laat je dubbel glas vervangen door triple glas? Dan kan je profiteren van enkele honderden euro’s besparing per jaar.

Dubbel glas naar HR+++ glas

Soort woning
Glasoppervlak
Prijs
Besparing p/j
Tussenwoning 20m2 € 8.500 € 260
Hoekwoning 30m2 € 11.000 € 320
Vrijstaande woning 50m2 € 13.000 € 400

In 2022 is er een landelijke subsidie voor triple glas beschikbaar via de ISDE. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Bekijk meer informatie + alle voorwaarden:

3 dubbel glas

Hoe goed isoleert triple glas? De mate van isolatie van beglazing geven we weer met de U-waarde. Deze U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas gaat (warmteverlies). Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter de isolatie. Wat is de U-waarde van HR+++ glas? Hoeveel beter is de triple glas isolatie vergeleken met HR++ glas en standaard dubbel glas?

Soort glas
U-waarde
HR+++ glas 0,5 - 0,9 W/m2K
HR++ glas 1,0 - 1,2 W/m2K
Standaard dubbel glas 2,8 W/m2K
lightbulb
Goed isolatieglas in slechte isolerende kozijnen zorgt alsnog voor warmteverlies. Ga daarom voor nieuwe isolerende kozijnen met triple glas. Zo profiteer je van een optimaal rendement.

Ventilatieroosters triple glas

Driedubbel glas heeft een uitstekende isolatie. Hierdoor is het belangrijk om extra te letten op de ventilatie. Laat ventilatieroosters in het triple glas plaatsen (tenzij je balansventilatie hebt). Zo zorg je voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

lightbulb
Slechts 9% btw over plaatsingskosten
Om woningisolatie te promoten, betaal je slechts 9% btw over de arbeidskosten van isolatieglas. Over het materiaal betaal je wel gewoon 21% btw.

Waarom triple glas plaatsen door specialist?

Wil je HR+++ glas in huis? Laat je altijd goed informeren door een ervaren vakspecialist. Deze specialist kan je vertellen welk isolatieglas het beste bij jouw situatie past. Ook kan hij controleren of de kozijnen geschikt zijn voor driedubbel glas.

Voordelen specialist via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Ervaren glaszetter levert kwaliteit
 • Glaszetter werkt snel
 • HR glas op maat mogelijk
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Garantie op glas én montage

Meerprijs voor spoedgevallen

Heb je glasschade? Dan kan het nodig zijn om snel je glas te laten vervangen. Hier rekent een glaszetter vaak wel een meerprijs voor. Wil je jouw glas vervangen door HR+++ glas om de isolatie te verbeteren? Dan is er doorgaans minder haast bij de klus en is het zonde om hiervoor een meerprijs te betalen.

calculator
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de reiskosten in de hand.

Beste driedubbel glas deal vinden voor jou

Ben je op zoek naar HR+++ glas inclusief nieuwe kozijnen? Vraag gratis offertes aan via Slimster en kom in contact met vakspecialisten die jouw kozijnen en glas vervangen. Vergelijk de specialisten op triple glas prijzen, kwaliteit en service van de specialist. Zo vind je de specialist die het beste bij je past.

Direct beste specialist vinden voor triple glas + kozijnen

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal