Wat kost glasschade herstellen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 70
Gemiddelde kosten € 135
Maximale kosten € 200
Gemiddelde prijs glasschade herstellen

Glasschade kan op verschillende manieren ontstaan en bestaat ook in verschillende vormen. Is er zichtbare glasschade of is het glas lek? In beide gevallen is het nodig om het glas te herstellen of vervangen door een ervaren glaszetter.

Wat is glasschade?

Glasschade is schade aan de beglazing, zoals zichtbare glasschade of een glaslek tussen glasplaten. Zorgt de glasschade voor een onveilige situatie? Laat dan het glas met spoed herstellen.

Wat kost glasschade herstellen?

Soort glas Prijs* Offertes
Enkel glas € 70 - 100
Dubbel glas € 90 - 130 Vergelijk offertes
HR glas € 100 - 140 Vergelijk offertes
HR+ glas € 105 - 145 Vergelijk offertes
HR++ glas € 110 - 150 Vergelijk offertes
HR+++ glas € 150 - 200 Vergelijk offertes

* Gemiddelde prijs nieuw glas, incl. btw en montage.

Heb je glasschade en ben je op zoek naar een glaszetter die je kan helpen bij het verwijderen van het gesneuvelde glas en het plaatsen van de nieuwe beglazing? Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en kom in contact met glaszetters in jouw regio.

Glas laten vervangen?
Vind beste glaszetter
glas reparatie

Stappen bij glasschade

Glasschade levert vaak veel scherven op, maar zorgt ook voor tocht en een inbraakgevoelige woning. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw glas laten herstellen of vervangen. Welke stappen kun je ondernemen bij glasschade?

  1. Situatie in kaart brengen
  2. Glasscherven opruimen
  3. Nagaan of je verzekerd bent
  4. Nieuw glas kiezen
  5. Contact opnemen met glaszetter

1. Situatie in kaart brengen

Heb je glasschade in huis? Breng eerst de situatie in kaart voordat je andere stappen onderneemt. Maak foto's van de situatie voordat je de scherven opruimt. Dit is belangrijk voor de verzekering.

gebroken glas

2. Scherven opruimen

Ruim na het inventariseren zo snel mogelijk de glasscherven op. Zo voorkom je letsel bij kinderen of huisdieren die door de scherven lopen. Is er geen risico, dan kan je de scherven laten liggen. Sommige glaszetters ruimen de scherven veilig voor je op.

3. Verzekerd tegen glasschade?

Ga vervolgens na of je een glasverzekering hebt. Weet je dit niet zeker, dan kan je altijd de verzekeringsmaatschappij bellen. Zij kunnen je vertellen of de glasschade gedekt is en wat er wordt vergoed. Ben je verzekerd? Licht de verzekering dan in, zij kunnen je doorverwijzen naar een aangesloten glaszetter.

Waarom uitzoeken of je verzekerd bent?

Bepaalde glasschade wordt door de opstalverzekering gedekt, andere glasschade wordt alleen gedekt middels een extra glasverzekering. Zoek altijd goed uit of je verzekerd bent tegen glasschade voordat je contact opneemt met een glaszetter.

Dekking bij verbouwing

Controleer altijd hoe de dekking van een glasverzekering werkt bij een verbouwing. De meeste verzekeraars sluiten glas dekking tijdens een verbouwing uit, omdat de kans op schade dan erg groot is.

Aansprakelijkheid en glasschade

Ontstaat er glasschade bij een ander door toedoen van jou of een gezinslid? Dan valt dit onder de aansprakelijkheidsverzekering. Denk hier aan een voetbal van je kind door de ruit van de buurman of jouw dakpan die door het raam van de buren valt.

Maar brengt diezelfde dakpan door storm schade toe aan het raam van je buren? Dan valt dit onder de woonverzekering van de buren.

4. Nieuw glas bepalen

Voordat je contact opneemt met de glaszetter, is het belangrijk om te bedenken wat je wilt:

  • Situatie herstellen zoals het was
  • Ander soort glas plaatsen

Ga je voor hetzelfde glas of wil je andere beglazing? Laat je direct het dubbele glas vervangen door HR++ glas? Of zoek je speciaal veiligheidsglas? Door deze zaken van tevoren uit te denken, kan je gerichter een afspraak maken met een glaszetter.

5. Contact opnemen met glaszetter

Als je weet of je verzekerd bent en welk glas je wilt, kan je contact opnemen met een glaszetter. Heb je via je verzekeraar een glaszetter doorgekregen? Dan kan je daar contact mee opnemen. Ben je vrij om zelf een glaszetter te kiezen, dan kan je het beste glaszetter offertes aanvragen en vergelijken.

glas repareren

Glasschade door glaslek

Noodoplossing? Ruit repareren bij glasschade

Heb je glasschade en heeft de glaszetter niet direct een passende ruit voor je liggen? Of twijfel je nog over welke glassoort je wilt laten plaatsen? Een ervaren glaszetter zal dan de ruit repareren met behulp van een passende en veilige noodoplossing. Zo zit je niet met glasschade als het glas niet direct kan worden geplaatst, om welke reden dan ook.

Glas repareren door ervaren glaszetter?

Glasschade kosten

Heb je glasschade en wil je hier snel weer vanaf zijn? Laat dan het glas repareren door een vakkundige glaszetter. Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en vergelijk de verschillende glaszetters met elkaar. Heb je geen glasschade, maar wil je jouw woning beter isoleren? Ook daar kan een glaszetter je vrijblijvend over adviseren en bij helpen.

Direct ervaren glaszetters vergelijken

ALL IN GLAS
Glascentrale Noord
Glaszetbedrijf Masker
Glaszetters031
Kerbof Schilders
Visser Totaal Onderhoud
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis glaszetter offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost glasschade herstellen?