Wat kost enkel glas plaatsen

Pascal van de Beek
Content Specialist
7 minuten
Minimale kosten € 70
Gemiddelde kosten € 85
Maximale kosten € 100
Gemiddelde prijs enkel glas plaatsen

Enkel glas is vooral geschikt binnenshuis en op plekken waar isolatie geen belangrijke rol speelt. Heb jij nog enkel glas in beglazing? Laat dit dan vervangen door isolatieglas. Wat zijn de mogelijkheden met enkel glas en hoe kan je enkel glas isoleren en verbeteren?

Voordelen enkel glas plaatsen

 • Goedkoop
 • Hoge lichtdoorlatendheid
 • Glasoppervlak is perfect vlak
 • Gelijkmatige dikte
 • Licht van gewicht

Nadelen enkel glas plaatsen

 • Isoleert niet
 • Alleen voor binnenshuis
 • Alleen bij min. 0,5 m2 oppervlak

Wat kost enkel glas plaatsen?

Soort glas Gemiddelde prijs per m2*
Enkel glas € 20 - 50 per m2
Glaszetter € 50 per m2
Totaalprijs enkel glas
Enkel glas incl. plaatsen € 70 - 100 per m2

*Gemiddelde prijs enkel glas.

Wil je enkel glas bestellen en laten plaatsen? Dan ben je vast benieuwd naar de prijzen van enkel glas + de enkel glas plaatsen kosten. Enkel glas is verkrijgbaar in diverse diktes. Hoe dikker het enkele glas, hoe duurder de m2 prijs.

De kosten van enkel glas plaatsen variëren per glaszetter. Gemiddeld rekent een glaszetter 50 euro per m2 voor het zetten van (enkel) glas. Benieuwd naar de enkel glas kosten voor jou, of wil je het enkele glas laten vervangen? Vraag dan gratis glaszetter offertes aan.

Tip: Hoe meer enkel glas je laat plaatsen, hoe lager de enkel glas prijs per m2.

Vervang minimaal 0,5 vierkante meter
Enkel glas wordt steeds minder toegepast en er is minder vraag naar. Om deze reden hanteren glaszetters meestal een minimale oppervlakte van 0,5 vierkante meter voor enkel glas.
Beste glaszetter vinden?
Gratis offertes
enkel glas isoleren
enkel glas binnendeur
enkel glas dikte
prijs enkel glas per m2

Prijsopbouw enkel glas zetten

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval
prijs enkel glas

Hoe enkel glas isoleren?

Heb je nog een huis met enkel glas aan de buitenkant en wil je de isolatie verbeteren? Slecht geïsoleerde ramen zorgen voor veel energieverlies in huis en tocht bij de ramen. Laat je enkele glas isoleren, voor minder stookkosten en meer comfort in huis. Maar hoe kan je jouw enkele glas isoleren? De beste optie is enkel glas vervangen door hr++ glas of triple glas. Maar dit is niet altijd mogelijk, om diverse redenen:

 • Je hebt glas-in-lood-ramen
 • Je woont in een monument
 • Je woont in een huurhuis
 • Je hebt weinig budget

Ontdek de verschillende mogelijkheden voor de isolatie van enkel glas.

Enkel glas vervangen

Tegenwoordig is hr++ glas het meest populair als verbetering van enkel (of dubbel) glas. Dit glas zorgt voor een flinke verbetering van de isolatie van je beglazing. Waar enkel glas een U-waarde heeft van 5,8, heeft hr++ glas een U-waarde van 1,0 - 1,2. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas gaat. Dus: hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Kosten enkel glas vervangen

Wat kost enkel glas vervangen? De enkel glas vervangen kosten zijn afhankelijk van het nieuwe glas. De meest gekozen optie is enkel glas vervangen door hr++ glas. De kosten hiervan zijn gemiddeld € 110 - 150 per m2.

Laat je ook nieuwe kozijnen plaatsen? Ga dan voor triple glas (hr+++ glas). Dit glas isoleert nog beter dan hr++ glas, maar kan je alleen plaatsen in combinatie met nieuwe kozijnen. Dit glas kost gemiddeld € 150 - 200 per m2, exclusief nieuwe kozijnen.

Tip: bij kozijnen en glas gebruiken we vaak de U-waarde, maar bij de rest van woningisolatie wordt met de Rc-waarde gewerkt. Deze waarde is het tegenovergestelde van de U-waarde.

Enkel glas vervangen?
Vind beste deal

Enkel glas isoleren met monumentenglas

Wil je enkel glas isoleren in je monument en moet je voldoen aan strenge richtlijnen? Er is speciaal monumentenglas. Dit monumentale glas heeft een geschikte uitstraling voor monumenten. Het is dun glas, zodat het in de bestaande kozijnen past. Dit dunne monumentenglas heeft een onzichtbare coating aan de binnenkant. Deze coating zorgt voor de isolerende werking.

Monumentenglas prijzen

Je kunt enkel monumentenglas zetten, maar dubbel monumentenglas is ook mogelijk. Monumentenglas is niet goedkoop.

Monumentaal enkel glas € 100 - 125 per m2
Monumentaal dubbel glas € 200 - 325 per m2

Monumentenglas komt in plaats van de bestaande beglazing. Wil of kan je de bestaande beglazing niet verwijderen of heb je hier geen budget voor? Dan kan je ook kiezen voor voorzetramen.

Enkel glas isoleren met voorzetramen

Wil je de bestaande monumentale ramen niet verwijderen, maar wel de isolatie verbeteren? Of heb je geen budget voor monumentenglas? Je kunt enkel glas isoleren met voorzetramen. Een voorzetraam is een extra ruit die voor het oorspronkelijke raam wordt geplaatst.

Voorzetramen binnenzijde

Je kunt een voorzetraam ook aan de binnenkant van het raam plaatsen, dit worden ook wel achterzetramen genoemd. In feite maak je dubbel glas, zonder het originele glas te verwijderen. Een voorzetraam werkt isolerend en geluiddempend. Laat voorzetramen plaatsen door een specialist. Er zit namelijk ruimte tussen het voorzetraam en het originele enkele glas. Bij verkeerde plaatsing kan er condensvorming tussen de ruiten ontstaan.

Voorzetramen prijzen

Laat je voorzetramen maken en ben je benieuwd naar de prijzen? Voorzetramen en achterzetramen kosten gemiddeld 90 - 130 euro per m2 en zijn dus een goedkopere optie van (dubbel) monumentenglas.

Enkel glas laten isoleren?
Vind beste glaszetter

Isoleren met raamfolie

Is het niet mogelijk om enkel glas te vervangen of wil je dit (op dit moment) niet doen? Je kunt folie voor enkel glas zetten. Er zijn 2 opties met folie voor enkel glas:

Isolatie raamfolie

Isolerende raamfolie is niet veel goedkoper dan HR++ glas en een klus voor een vakman. Met isolerende raamfolie verbeter je de isolatiewaarde van het enkele glas. Vooral alternatief voor duur en speciaal monumentenglas. In andere gevallen is HR++ glas een betere optie.

Isolatie kozijnfolie

Isolerende kozijnfolie kan je zelf aanbrengen en is veel goedkoper. Deze folie span je voor het glas en plak je op het kozijn. Je creëert een extra luchtlaag tussen het glas en de folie, wat voor isolatie zorgt. Dit folie is vooral een tijdelijk alternatief.

Isoleren met raamdecoratie

enkelglas

Woon je in een huurhuis of heb je geen budget om enkel glas te verbeteren? De juiste raamdecoratie kan ook al besparing opleveren. Aansluitende raamdecoratie zorgt voor een extra luchtlaag tussen glas en raamdecoratie. Hierdoor houd je de warmte in huis. enkele opties:

 • isolerende plissé gordijnen
 • isolerende gordijnen
 • isolerende rolgordijnen

Hang je aansluitende raamdecoratie op en ga je voor gordijnen? Zorg dan dat de gordijnen niet over de verwarming vallen. Anders komt de warme lucht tussen het gordijn en het raam.

Tip: combineer in monumenten isolerende raamfolie en raamdecoratie met elkaar. Zo zorg je voor een goede isolatie rondom je ramen en kozijnen.

Mogelijkheden enkel glas plaatsen

Wil je jouw bestaande enkel glas vervangen door nieuw enkel glas, bijvoorbeeld voor een binnendeur? Je hebt verschillende mogelijkheden met nieuw enkel glas:

Dikte enkel glas

Je kunt enkel glas kopen in diverse diktes, dit glas is verkrijgbaar van 2 mm tot wel 19 mm. Hoe dikker het glas, hoe hoger de enkel glas prijs per m2. De dikte van enkel glas is van invloed op de sterkte van het glas en ook op eventuele geluidsdemping.

Kleur enkel glas

Ga je voor helder glas of wil je niet dat je door het glas kunt kijken? Melkglas, gezandstraald glas of zelfs glas-in-lood zijn dan enkele opties.

Veiligheidsglas

Wil je wat meer veiligheid in je huis wat betreft de beglazing? Ga dan voor veiligheidsglas, bijvoorbeeld in de vorm van gelaagd enkel glas of gehard enkel glas.

 • Gelaagd enkel glas: glas met elastische folie. Folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt als het scheurt of breekt.
 • Gehard enkel glas: sterker dan gewoon glas. Breekt het, dan zijn de scherven minder scherp dan bij normaal glas.
Meer informatie
Veiligheidsglas
enkelglas plaatsen

Enkel glas plaatsen door ervaren glaszetter

Ben je van plan om het enkele glas in huis te vervangen? Het is dan verstandig om het glas door een vakman te laten zetten. Zo hoef je zelf niet aan de slag met het verwijderen, sjouwen en plaatsen van glas. Andere voordelen van vakmannen?

 • Glaszetter levert kwaliteit
 • Glaszetter werkt snel
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Enkel glas op maat mogelijk
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Garantie op glas én montage

Meerprijs voor spoedgevallen

Veel bedrijven kunnen bij spoedgevallen jouw glas in korte tijd vervangen. Hier wordt dan wel een meerprijs voor gerekend en dit is dus vooral handig bij glasschade.

Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal voor enkel glas op maat

Wat kost enkel glas plaatsen

Ben je op zoek naar enkel glas op maat? Wil je nieuw enkel glas plaatsen en dit laten doen door een ervaren glaszetter? Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met 4 vakkundige glaszetters die in jouw regio werken. Je vergelijkt deze glaszetters en beslist wie jouw opdracht krijgt.

Direct 114 ervaren glaszetters vergelijken

ALL IN GLAS
Glascentrale Noord
Glaszetbedrijf Masker
Glaszetters031
Kerbof Schilders
Visser Totaal Onderhoud
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis glaszetter offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost enkel glas plaatsen