Kosten dubbel glas vervangen
Vergelijk beste glaszetter deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 120 Gemiddelde kosten € 160 Maximale kosten € 200
Gemiddelde prijs dubbel glas vervangen door isolatieglas

Kosten dubbel glas vervangen

Heb je nog dubbel glas in je woning en ga je jouw huis beter isoleren? Laat dan dubbel glas vervangen door hr glas. Maar waarom is dit verstandig en wat kost dubbel glas vervangen?

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met droge lucht in een spouw. Een andere benaming voor dubbel glas is thermopane glas. Thermopane glas is een populaire merknaam. Het standaard dubbel glas wordt nog weinig verkocht. Er zijn namelijk opties met betere isolatie, zoals hr glas.

wat is dubbel glas
Wat is het verschil tussen dubbel glas en HR glas?

Standaard dubbel glas is de voorloper van hoogrendementsglas (hr glas). Het grootste verschil tussen dit standaard dubbel glas en hr glas is de mate van isolatie. HR glas isoleert beter dan gewoon dubbel glas. Hoe meer plusjes het hr glas heeft, hoe beter de isolatie. Hoe komt dit?

Gevulde spouw

Standaard dubbel glas heeft ook twee glasplaten met een spouw ertussen. Deze spouw is gevuld met droge lucht. Dit is bij hr++ glas vervangen door edelgas, wat beter isoleert.

Metaalcoating

Bij hr glas zit aan de binnenzijde van het glas een coating. Deze metalen coating zorgt voor extra isolatie. Bij dubbel glas is deze metaal coating nog niet aanwezig.

Wat voor dubbel glas heb ik?

Wil je weten wat voor soort dubbel glas in je ramen zit? We hebben alles op een rijtje gezet over glas herkennen.

 • Isolatiewaarde verbeteren
 • Minder warmteverlies
 • Besparen op energierekening
 • Geluid dempen
 • Geen tocht meer

Nadelen dubbel glas vervangen

 • Hoe beter de isolatie, hoe duurder
 • Bij triple glas vaak ook kozijnen vervangen
Soort dubbel glas
Materiaal
Arbeid
Totaalprijs per m2
Dubbel glas naar hr++ glas € 70 - 100 € 50 € 120 - 150
Dubbel glas naar triple glas € 100 - 150 € 50 € 150 - 200
Dubbel glas naar monumentenglas € 150 - 275 € 50 € 200 - 325

Wil je de dubbel glas prijzen berekenen? De dubbel glas kosten kunnen flink variëren, afhankelijk van enkele factoren. Met welk glas ga je dubbel glas vervangen? Kies je ook voor extra opties, zoals veiligheidsglas of ventilatieroosters? Is het ook nodig om de kozijnen te vernieuwen?

Bekijk de prijzen voor dubbel glas vervangen per m2. Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw woning? Vraag dan gratis glaszetter offertes aan via Slimster.

Dubbel glas vervangen
Vind beste glaszetter

Dubbel glas vervangen: subsidie mogelijk?

Laat je jouw dubbele glas vervangen? Dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie. Lees meer over subsidie voor HR++ glas en subsidie voor triple glas.

dubbel glas

De voordelen van dubbel glas isoleren kwamen al eerder aan bod. Maar hoe werkt de isolatie precies bij beglazing? De isolatiewaarde van glas wordt weergegeven via de U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas gaat. Hoe minder warmte verloren gaat, hoe lager de U-waarde en hoe beter de isolatie. Dubbel glas laat veel warmte door in vergelijking met hr++ glas of triple glas.

Soort glas
U-waarde
Dubbel glas 2,7
HR++ glas 1,0 - 1,2
HR+++ glas 0,5 - 0,9
lightbulb
Bij beglazing en kozijnen gebruiken we de U-waarde, maar bij woningisolatie wordt meestal de R-waarde gebruikt. De R-waarde is de omgekeerde waarde van de U-waarde en geeft juist aan hoe goed een materiaal isoleert.
 • Dubbel glas vervangen door hr++ glas
 • Dubbel glas vervangen door triple glas
 • Dubbel glas isoleren met monumentenglas

Bij dubbel glas isoleren wordt doorgaans gekozen voor hr++ glas. Je kunt dan dubbel glas vervangen in de bestaande kozijnen en dit scheelt je aanzienlijk in de kosten. Isolatieglas in je woning plaatsen is een flinke investering, maar je gaat ook direct besparen. Hoeveel kan je besparen door dubbel glas naar hr++ glas?

Soort woning
Glasoppervlak
Totaalprijs
Besparing per jaar
Tussenwoning 20 m2 € 3.000 € 130
Hoekwoning 30 m2 € 4.500 € 160
Vrijstaande woning 50 m2 € 7.500 € 200
Dubbel glas naar hr++ glas
Vind beste deal

Tip: heb je nog enkel glas? Enkel glas vervangen levert je nog meer besparing op.

Dubbel glas naar triple glas vervangen

Je kunt jouw dubbele glas laten vervangen door triple glas (hr+++). Dit glas isoleert nog beter dan hr++ glas, maar is ook dikker en daardoor niet altijd te plaatsen in bestaande kozijnen. Zijn jouw kozijnen toch aan vervanging toe? Dan kan je dubbel glas naar triple glas verbeteren, inclusief nieuwe kozijnen.

Soort woning
Glasoppervlak
Totaalprijs
Besparing per jaar
Tussenwoning 20 m2 € 8.500 € 260
Hoekwoning 30 m2 € 11.000 € 320
Vrijstaande woning 50 m2 € 13.000 € 400
Dubbel glas naar driedubbel glas
Vind beste deal

Dubbel glas isoleren met monumentenglas

Wil je jouw dubbele glas isoleren, maar woon je in een monumentaal pand? Dan moet je voldoen aan strenge eisen voor het vervangen van je beglazing. Je kunt dubbelglas isoleren met monumentenglas. Dit is dubbel glas met een dunne spouw, wat in de bestaande kozijnen past. Dit dubbele monumentenglas is beschikbaar in vele toepassingen en verschillende isolatiewaardes.

Kosten dubbel glas naar monumentenglas

Dubbel monumentenglas € 200 - 325 per m2
dubbel glas vervangen

Dubbel glas plaatsen of vervangen door glaszetter

Laat je dubbel glas plaatsen of vervangen? Schakel dan de hulp in van een ervaren en vakkundige glaszetter. Deze glaszetter is op de hoogte van alle mogelijkheden en kan je vertellen wat het beste is voor jou. Laat je bij Slimster vrijblijvend adviseren door onze aangesloten glaszetters en vergelijk glaszetter offertes.

Voordelen vakman via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Ervaren glaszetter levert kwaliteit
 • Glaszetter werkt snel
 • HR glas op maat mogelijk
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Garantie op glas én montage

Meerprijs voor spoedgevallen

Heb je glasschade? Dan kan het nodig zijn om snel je glas te laten vervangen. Hier rekent een glaszetter vaak wel een meerprijs voor. Wil je jouw glas vervangen door HR glas om de isolatie te verbeteren? Dan is er doorgaans minder haast bij de klus en is het zonde om hiervoor een meerprijs te betalen.

calculator
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de reiskosten in de hand.

Beste deal voor dubbel glas vervangen

Ben je op zoek naar HR glas op maat? Wil je maatwerk dubbel glas plaatsen? Schakel de hulp in van een ervaren glaszetter en laat het HR glas naar wens maken. Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en kom in contact met glaszetters die in jouw regio werken. Door deze vakmannen te vergelijken op prijs, kwaliteit en service vind je de vakman die het beste bij je past. Je beslist uiteindelijk zelf wie jouw opdracht krijgt.

Direct 981 glaszetters vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal