Javascript is disabled, features may not work
HR++ glas kosten
Vergelijk beste glaszetter deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 120 Gemiddelde kosten € 135 Maximale kosten € 150
Gemiddelde prijs HR++ glas per m2, inclusief montage.

HR++ glas kosten

HR++ glas kopen en laten plaatsen? Isolerende beglazing (HR-glas) is een van de meest rendabele manieren van woningisolatie. HR glas is een investering die je ook weer terugverdient. Wat kost HR glas, wat kan je besparen met isolatieglas en welke opties heb je?

Wat is HR glas?

HR glas staat voor Hoog Rendement glas. HR glas is de verbeterde versie van dubbel glas en wordt ook wel isolatieglas genoemd. Dit hoogrendementsglas is de verbeterde versie van dubbel glas. Bij dubbel glas zijn er 2 glasplaten aanwezig met een spouw met stilstaande lucht. HR glas isoleert beter dankzij 2 wijzigingen:

 1. Onzichtbare metaalcoating aan binnenzijde van glasplaat;
 2. Spouw gevuld met edelgas in plaats van droge lucht.
Welke soorten HR glas zijn er?

Er bestaan diverse soorten HR glas, waarbij geldt: hoe meer plussen, hoe beter de isolatie. 

 • HR glas: dit is de opvolger van dubbel glas, met een metaalcoating aan binnenkant. Wordt alleen nog toegepast bij glasschade herstellen. 
 • HR+ glas: metaalcoating aan binnenkant + spouw met edelgas gevuld. Alleen nog toegepast bij het vervangen van glas.
 • HR++ glas: meest populair. Het glas heeft een verbeterde coating en een spouw met edelgas. De spouw is ook breder dan bij regulier HR glas. 
 • HR+++ glas: dit triple glas bestaat uit 3 glasplaten en 2 spouwen (gevuld met edelgas). Dikker dan ander glas, waardoor meestal nieuwe kozijnen nodig zijn.
Wat is isolatieglas?

Hoogrendementsglas (HR glas) wordt ook wel isolatieglas of isolerend glas genoemd. HR glas is isolerende beglazing dankzij de metalen coating en het edelgas in de spouw.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is het meest populaire isolatieglas. Dit HR++ isolatieglas heeft een uitstekende isolatiewaarde, waardoor je meer comfort en minder energiekosten hebt. Ook werkt HR++ glas geluiddempend en kan je in aanmerking komen voor een subsidie.

Hoe werkt hr++ glas?

HR++ glas isoleert op 2 manieren:

 1. Onzichtbare coating op binnenste glasplaat: reflecteert warmte, maar laat licht door. In zomer blijft warmte buitenshuis, in winter blijft warmte in huis.
 2. Edelgas (argon of krypton): droge lucht transporteert kou of warmte, maar edelgas geeft geen koudebrug of warmteverlies.
 • Geen tocht in huis
 • Geen condens aan binnenkant glas
 • Meer wooncomfort
 • Minder stoken
 • Lagere energierekening
 • Geluiddempende werking

Nadelen HR++ glas

 • Hoe beter de isolatie, hoe duurder
 • Kan grote klus zijn
Soort
Gemiddelde prijs per m2
HR++ glas plaatsen € 120 - 150

HR++ glas is het meest toegepaste isolatieglas op dit moment. Wil je de prijs van HR++ glas berekenen? De HR glas prijzen kunnen flink variëren, afhankelijk van het soort hoogrendementsglas, de dikte van het glas en eventuele extra opties. HR++ glas op maat heeft uiteraard een hogere prijs dan standaard afmetingen. Bekijk een indicatie van de HR++ glas prijs. Ben je benieuwd naar de exacte HR++ glas prijzen?

HR++ glas plaatsen?
Vind beste glaszetter

Wat kost HR glas inclusief plaatsen?

Soort HR glas
Gemiddelde prijs
HR glas kosten € 110 - 130
HR+ glas kosten € 115 - 135
HR++ glas kosten € 120 - 150
HR+++ glas kosten (excl. kozijnen) € 150 - 200

Naast HR++ glas zijn er ook andere soorten hoogrendementsglas. Wat kost HR glas? HR glas wordt alleen nog gebruikt bij glasschade herstel en HR+ glas zien we enkel terug bij glasrenovaties. HR+++ glas is het duurste isolatieglas en is vrijwel alleen toepasbaar in combinatie met nieuwe kozijnen.

HR glas plaatsen?
Vind beste glaszetter
prijs HR++ glas per m2

Opbouw prijs HR++ glas

 • Soort HR glas
 • Afmeting & dikte
 • Aantal (hoe meer, hoe lager de m2 prijs)
 • Extra opties, bv. veiligheidsglas of vervangen kozijnen
 • Bereikbaarheid beglazing
 • Uurloon glaszetter
lightbulb
Glas vervangen door HR++ glas in hele woning?
Wil je al jouw beglazing vervangen door HR glas? Laat dan in een keer HR glas plaatsen, dit is voordeliger dan het werk verdelen over een aantal jaar. De glaszetter hoeft slechts eenmaal langs te komen en een steiger te huren.

Enkel glas naar HR++ glas

Soort woning
Glasoppervlak
Prijs
Besparing p/j
Tussenwoning 20m2 € 3.000 € 310
Hoekwoning 30m2 € 4.500 € 390
Vrijstaande woning 50m2 € 7.500 € 450

Dubbel glas naar HR++ glas

Soort woning
Glasoppervlak
Prijs
Besparing p/j
Tussenwoning 20m2 € 3.000 € 130
Hoekwoning 30m2 € 4.500 € 160
Vrijstaande woning 50m2 € 7.500 € 200

In 2022 is er een subsidie beschikbaar voor HR++ glas via de ISDE. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Ontdek alle informatie + subsidie voorwaarden:

HR++ glas subsidie

Hoe goed isoleert HR glas? De HR isolatiewaarde wordt weergegeven met de U-waarde. Deze U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas gaat (warmteverlies). Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter de isolatie. De U-waarde van enkel glas is 5,8. Dubbel glas doet het iets beter, maar isoleert nog steeds matig met een U-waarde van 2,8. Wat is de U-waarde van HR glas?

Soort HR glas
Isolatiewaarde
HR glas U-waarde 1,7 - 2,0 W/m2K
HR+ glas U-waarde 1,3 - 1,6 W/m2K
HR++ glas U-waarde 1,0 - 1,2 W/m2K
HR+++ glas U-waarde 0,5 - 0,9 W/m2K

Let op: in nieuwbouw is een minimale eis van U-waarde van beglazing: minder dan 1,6 (dus HR++ of HR+++). Voor subsidies kom je ook alleen in aanmerking met HR++ of HR+++ glas.

lightbulb
Een standaard kozijn heeft een isolatiewaarde van 2,4. Wil je optimaal profiteren van nieuwe HR beglazing? Ga dan ook voor isolerende kozijnen (U-waarde 1,3 of lager).
prijs dubbel glas berekenen

Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met een spouw, gevuld met droge lucht. Bij HR+ glas, HR++ glas en triple glas is deze spouw gevuld met edelgas voor een betere isolatie. Ook heeft HR glas een metaalcoating aan de binnenzijde van het glas voor een betere isolatie.

hr glas

HR glas

 • Dubbel glas met metaalcoating
 • Spouw gevuld met droge lucht

HR glas is de opvolger van dubbel glas. HR glas is ook gemaakt van 2 glasplaten met een spouw die gevuld is met droge lucht. Het verschil tussen HR glas en dubbel glas is de toevoeging van een metaalcoating aan de binnenzijde van de glasplaat.

hr+ glas

HR+ glas

 • Dubbel glas met metaalcoating
 • Spouw gevuld met edelgas

HR+ glas is de opvolger van HR glas. Het verschil zit hem in de spouw, deze is gevuld met gas in plaats van droge lucht.

hr++ glas

HR++ glas

 • Dubbel glas met metaalcoating
 • Spouw gevuld met edelgas (bv. argongas)

HR++ glas is tegenwoordig de meest gebruikte glassoort. HR++ glas bestaat ook uit 2 glasplaten, maar de spouw is gevuld met een edelgas (vaak argongas). Edelgas isoleert beter dan droge lucht.

triple glas

HR+++ glas / triple glas

 • Triple glas met metaalcoating op binnenste en buitenste glasplaat
 • Spouwen gevuld met edelgas

HR+++ glas is in feite geen dubbel glas, maar triple glas. Dit triple glas bestaat namelijk uit 3 glasplaten en 2 spouwen gevuld met edelgas (bv argon). De buitenste glasplaten hebben een hoog rendement coating aan de binnenzijde. HR+++ glas is dikker dan ander HR glas en past alleen in nieuwe kozijnen.

Meer informatie?
Triple glas kosten
dubbel glas vervangen door hr++

Dikte hr++ glas

De HR glas dikte wordt bepaald door de dikte van de 2 glasplaten én de dikte van de spouw. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden. HR+ glas of HR++ glas is doorgaans 5 x 15 x 4 millimeter dik (5-14-4). Het glas is dan als volgt opgebouwd:

 • de buitenste glasplaat (5 mm)
 • de spouw (15 mm)
 • de binnenste glasplaat (4 mm)

De dikte van de glasplaten kan verschillen en ook zijn er verschillende spouw diktes mogelijk.

Ventilatieroosters in HR++ glas

Hoe beter glas isoleert, hoe belangrijker het is om je woning te kunnen ventileren. Ga je voor sterk isolerend glas, zoals HR++ glas of HR+++ glas? Laat dan ook ventilatieroosters in het glas plaatsen. Zo zorg je voor een drogere lucht in huis, waardoor schimmel en houtrot wegblijven. Ook hoef je minder te stoken, aangezien drogere lucht sneller opwarmt.

Profiteer van lagere btw over arbeidskosten HR glas

Om duurzaam glas te promoten, kun je wel gebruikmaken van de verlaagde btw regeling. Je betaalt geen 21%, maar slechts 9% btw over de arbeidskosten van isolatieglas. Je krijgt misschien geen geld terug, maar bespaart wel op de kosten.

hr++ glas prijs berekenen

Waarom glaszetter inschakelen voor hr++ glas?

Ga je HR++ glas plaatsen in je woning? Schakel de hulp in van een ervaren glaszetter. Deze glaszetter is op de hoogte van de mogelijkheden en kan je vertellen wat de beste optie is voor jouw situatie en wensen. Ga je voor isolatieglas? Dan heb je enkele opties:

 • Nieuw isolatieglas in bestaande kozijnen: alleen het glas vervangen door isolatieglas.
 • Nieuw isolatieglas in nieuwe kozijnen: wil je ook de kozijnen vervangen? Vraag dan ook kozijnen offertes aan.

Voordelen vakman via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Ervaren glaszetter levert kwaliteit
 • Glaszetter werkt snel
 • HR glas op maat mogelijk
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Garantie op glas én montage

Meerprijs voor spoedgevallen

Heb je glasschade? Dan kan het nodig zijn om snel je glas te laten vervangen. Hier rekent een glaszetter vaak wel een meerprijs voor. Wil je jouw glas vervangen door HR glas om de isolatie te verbeteren? Dan is er doorgaans minder haast bij de klus en is het zonde om hiervoor een meerprijs te betalen.

calculator
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de reiskosten in de hand.

Isolatieglas? Isoleer je hele woning

Wil je jouw woning isoleren, maar heb je geen zin in een grote verbouwing of veel overlast? Dit zijn de maatregelen die je veel besparing opleveren en snel worden uitgevoerd:

Ben je op zoek naar HR glas op maat? Schakel de hulp in van een ervaren glaszetter en laat het HR++ glas naar wens maken. Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en kom in contact met glaszetters die in jouw regio werken. Door deze vakmannen te vergelijken op prijs, kwaliteit en service vind je de vakman die het beste bij je past. Je beslist uiteindelijk zelf wie jouw opdracht krijgt.

Direct ervaren glaszetters vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal