Vind beste kruipruimte isolatie deal

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Wil je jouw vloer isoleren? Dan is kruipruimte isolatie een populaire optie. Laat je de kruipruimte isoleren, dan voorkom je dat vocht en kou van onderaf jouw woning intrekken. Maar is kruipruimte isolatie mogelijk voor jou?

Voordelen kruipruimte isolatie

 • Geen optrekkend vocht & tocht
 • Hoog rendement
 • Beter energielabel
 • Eenvoudig aanbrengen door vakman

Nadelen kruipruimte isolatie

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte is de ruimte onder de vloer van de begane grond. Het gaat vaak om een lage ruimte waar je doorheen moet kruipen, vandaar de naam kruipruimte. De kruipruimte is doorgaans toegankelijk via een kruipluik.

In een kruipruimte kunnen goed vochtproblemen ontstaan en kou kan door de vloer de woning in trekken. Een goede isolatie kan vocht én kou voorkomen.

Waarom kruipruimte isoleren?

 • Kruipruimte isolatie: synoniem voor vloerisolatie van onderaf. Bij kruipruimte isolatie wordt de onderkant van de vloer geïsoleerd (plafond kruipruimte).
 • Bodemisolatie: hier wordt de bodem/grond van de kruipruimte geïsoleerd. Werkt ook vochtwerend.

Kruipruimte isolatie helpt vochtproblemen in huis voorkomen, zorgt voor een lagere energierekening en meer wooncomfort. De vloer van de begane grond is namelijk nooit helemaal luchtdicht: er komt altijd (vochtige) lucht uit een ongeïsoleerde kruipruimte omhoog.

Door de kruipruimte te isoleren verlaag je de luchtvochtigheid. Ook kun je de luchtstroom/tocht afremmen. Dit zorgt voor minder warmteverlies in huis, wat bijdraagt aan een lagere energierekening.

hoe kruipruimte isoleren

Hoe kruipruimte isoleren?

Heb je een kruipruimte en wil je deze laten isoleren? Kruipruimte isolatie kan op verschillende manieren (of een combinatie hiervan).

 • Vochtige kruipruimte: laat bodem kruipruimte isoleren en evt. dampremmende folie aanbrengen.
 • Droge kruipruimte: kruipruimte isolatie en/of bodem kruipruimte isoleren
 • Kruipruimte toegankelijk: kruipruimte isolatie mogelijk. Evt. in combinatie met bodemisolatie.
 • Kruipruimte niet toegankelijk: kruipruimte te laag? Dan wordt isolatie in kruipruimte geblazen (bodemisolatie)

Heb je geen kruipruimte? Dan kun je de vloer isoleren van bovenaf. Lees meer over vloer isoleren zonder kruipruimte.

Tip: een houten vloer wordt op een andere manier geïsoleerd dan een betonvloer.

Wat kost kruipruimte isolatie?

Ben je benieuwd naar de kosten? Deze zijn afhankelijk van het soort kruipruimte isolatie en de huidige staat van je kruipruimte. Ontdek meer over de gemiddelde prijzen van kruipruimte isolatie en hoe de prijs wordt opgebouwd:

Besparen met kruipruimte isolatie

Met kruipruimte isolatie zorg je voor minder warmteverlies en tocht in huis. Zo bespaar je op de energierekening. Wist je dat je gemiddeld in 7 - 10 jaar de investering terugverdient? Ontdek meer over het berekenen van de terugverdientijd, het rendement en bespaartips:

Subsidie kruipruimte isoleren

Een andere manier om slim te besparen: maak gebruik van subsidie voor kruipruimte isolatie. Je krijgt een subsidiebedrag per m2 terug, waardoor de investering een stuk aantrekkelijker wordt.

Let op: je komt alleen in aanmerking voor de subsidie als je minimaal 2 (isolatie)maatregelen laat uitvoeren. Je kunt pas subsidie aanvragen als je deze maatregelen hebt laten uitvoeren en betaald.

Vergeet kruipruimte ventilatie niet

Laat je jouw kruipruimte isoleren? Zorg dan dat er altijd voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Gemiddeld heeft een woning 4 tot 6 ventilatieroosters nodig. Maar waarom is een ventilatie van de kruipruimte zo belangrijk?

 • Eventuele schadelijke gassen (zoals Radongas) worden veilig afgevoerd
 • Minder kans op vieze geurtjes
 • Isolatiemateriaal wordt minder snel vochtig en behoudt langer zijn isolatiewaarde
Meer informatie
Kruipruimte ventilatie
Wat is Radongas?
Radongas is een natuurlijk gas en komt voor in de aardbodem, maar ook in bouwmaterialen als baksteen en beton. Hoge concentraties kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom wordt altijd aangeraden om de woning (met name de kruipruimte) goed te ventileren.

Kruipruimte laten isoleren door expert

Kruipruimte isoleren

Wil je jouw kruipruimte isoleren? Schakel de hulp in van een expert. Wist je dat je alleen in aanmerking komt voor kruipruimte isolatie subsidie als je de klus laat uitbesteden? Des te meer reden om een expert in te schakelen.

Vraag gratis kruipruimte isolatie offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven en maak een vrijblijvende afspraak met de bedrijven die je het meeste aanspreken. Kies vervolgens zelf welk bedrijf het beste bij je past en de kruipruimte gaat isoleren.

Kruipruimte isoleren door vakkundig isolatiebedrijf

Gratis kruipruimte isoleren offertes?
Geheel vrijblijvend
Vind beste kruipruimte isolatie deal