Rendement kruipruimte isolatie

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Hoeveel kun je besparen door je kruipruimte te isoleren? Het isoleren van je kruipruimte is een duurzame investering, die je na enkele jaren terugverdient. Maar hoe kun je de terugverdientijd van kruipruimte isolatie berekenen?

Wat bespaar ik met kruipruimte isolatie?

De jaarlijkse besparing van kruipruimte isolatie verschilt per situatie. Er zijn verschillende manieren om een kruipruimte te isoleren en ook het isolatiemateriaal en huidige staat van de kruipruimte spelen een rol. Bekijk de gemiddelde besparing van kruipruimte isolatie per woningtype:

Onderkant vloer isoleren via kruipruimte

  • Tussenwoning: bespaar € 200 per jaar
  • 2-onder-1-kap/ hoekwoning: bespaar € 250 per jaar
  • Vrijstaand huis: bespaar € 320 per jaar

Let op: dit is een gemiddelde inschatting. De besparing kan in jouw situatie hoger of lager uitvallen. Vraag gratis kruipruimte isolatie offertes aan voor een prijsofferte.

Bodem kruipruimte isoleren

Hoeveel kun je besparen met bodemisolatie?

Terugverdientijd kruipruimte isolatie berekenen

Kruipruimte isolatie is een manier om je woning te verduurzamen. Door je kruipruimte te isoleren, bespaar je jaarlijks op de energierekening. Hoelang duurt het om de investering terug te verdienen? Een specialist kan dit exact voor je berekenen. Liever een globale inschatting maken over de kruipruimte isolatie terugverdientijd? Hiervoor heb je de kruipruimte isolatie kosten nodig en de besparing per jaar.

  • Investering / besparing per jaar = terugverdientijd in jaren
Soort woning Prijs* Besparing per jaar** Terugverdientijd
Tussenwoning € 1.400 € 200 7 jaar
2-onder-1-kap/hoekwoning € 1.600 € 250 6,4 jaar
Vrijstaande woning € 2.100 € 320 6,6 jaar

*Gemiddelde prijs isolatie kruipruimte (onderkant vloer), incl. btw en materiaal.
** Besparing bij RC=3,7

De terugverdientijd van kruipruimte isolatie ligt gemiddeld tussen de 7 – 10 jaar. Dit is exclusief kruipruimte isolatie subsidie. Kom je in aanmerking voor subsidie? Dan krijg je per m2 een bepaald subsidiebedrag. Dit bedrag kun je aftrekken van de investeringskosten. Zo verdien je de kruipruimte isolatie nog sneller terug.

Kruipruimte isolatie subsidie
Meer info

Rendement kruipruimte isolatie

Kies voor een hoge isolatiewaarde. Dan heb je het meeste profijt van de kruipruimte isolatie. Ga voor vloerisolatie met een Rc-waarde van minimaal 3,7. Heb je ook vloerverwarming? Ga dan voor een Rc-waarde van 5. Hoe beter de isolatiewaarde, hoe meer je jaarlijks bespaart op de stookkosten.

Welke isolatiematerialen kun je hiervoor het beste gebruiken? Dit is afhankelijk van de situatie en jouw wensen. Laat je adviseren door een expert.

Rendement kruipruimte isolatie verbeteren

Laat je de kruipruimte isoleren? Je kunt het rendement verbeteren door de kruipruimte isolatie te combineren met andere isolatiemaatregelen. Combineer bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie met elkaar. Kruipruimte isolatie is ideaal om vochtproblemen te voorkomen en hetzelfde geldt voor spouwmuurisolatie. Daarnaast voorkom je onnodig warmteverlies via spouw en vloer, en bespaar je dus op je energierekening.

Bespaartips kruipruimte isoleren

Rendement kruipruimte isolatie
  • Laat kruipruimte isoleren samen met de buren
  • Vergelijk offertes en vind de beste deal
  • Schakel hulp in van lokaal bedrijf, zo houd je voorrijkosten laag

Vergelijk kruipruimte isolatie offertes en vind beste deal

Gratis kruipruimte isoleren offertes?
Geheel vrijblijvend
Rendement kruipruimte isolatie