• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Bodemisolatie besparing

  Bodemisolatie besparing

  Ga naar

  Ga je bodemisolatie aanbrengen in de kruipruimte? Alle soorten isolatie leveren je een besparing op, maar hoeveel kun je besparen met bodemisolatie? En hoe kun je de terugverdientijd van bodemisolatie berekenen?

  Wat bespaar ik met bodemisolatie?

  De jaarlijkse besparing van bodemisolatie verschilt per situatie. Je kunt een kruipruimte op diverse manieren isoleren, en bodemisolatie is er een van. Kies je voor bodemisolatie, dan heeft het isolatiemateriaal ook invloed op de isolatiewaarde en besparing. Bekijk de gemiddelde besparing van bodemisolatie per woningtype.

  • Tussenwoning: bespaar € 160 per jaar
  • 2-onder-1-kap/ hoekwoning: bespaar € 180 per jaar
  • Vrijstaand huis: bespaar € 250 per jaar

  Let op: dit is een inschatting. De exacte besparing kan in jouw situatie hoger of lager uitvallen. Vraag gratis bodem isolatie offertes aan voor een prijsofferte.

  Ga je niet voor bodemisolatie maar kruipruimte isolatie (via onderkant vloer)? Ontdek dan hoeveel je kunt besparen met kruipruimte isolatie.

  Terugverdientijd bodemisolatie berekenen

  Bodemisolatie is een manier om het warmteverlies in je woning terug te dringen. Ook helpt het om vocht tegen te houden, wat anders via de vloer de woning in komt. Met bodemisolatie bespaar je jaarlijks op je energierekening. Maar hoeveel kun je besparen? En hoelang duurt het om deze investering terug te verdienen?

  Bekijk een inschatting van de terugverdientijd van bodemisolatie. Liever exact weten wat jouw jaarlijkse besparing is? Laat je dan informeren door de vakspecialist die jouw bodemisolatie gaat uitvoeren.

  Soort woning
  Prijs*
  Besparing per jaar**
  Terugverdientijd
  Tussenwoning € 1.100 € 160 6,9 jaar
  2-onder-1-kap/ hoekwoning € 1.300 € 180 7,2 jaar
  Vrijstaande woning € 1850 € 250 7,4 jaar

  *Gemiddelde prijs isolatie kruipruimte (onderkant vloer), incl. btw en materiaal.
  ** Besparing bij RC=3,5

  De terugverdientijd van bodemisolatie ligt gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar. Dit is exclusief de bodemisolatie subsidie, waar je eventueel voor in aanmerking komt.

  Krijg je bodemisolatie subsidie? Dan ontvang je € 6 subsidie per m2 bodemisolatie. Hierdoor verdien je jouw investering nog sneller terug.

  Rendement bodemisolatie

  Vaak wordt gedacht dat bodemisolatie geen goede vorm van vloerisolatie is. Niets is minder waar. Onthoud wel dat iedere kruipruimte en vloer om een andere aanpak vraagt. Heb je een hoge kruipruimte? Dan is bodemisolatie minder rendabel dan kruipruimte isolatie. Maar heb je een lage, vochtige kruipruimte? Dan levert de juiste bodemisolatie een goede isolatiewaarde op.

  Isolatiewaarde van bodemisolatie

  Lukt het niet om enkel met bodemisolatie een Rc-waarde 3,5 te bereiken? Je kunt bodemisolatie en kruipruimte isolatie ook uitstekend combineren? Zo wordt je Rc-waarde (isolatiewaarde) nog beter. Daarnaast is ook spouwmuurisolatie een aanrader. Deze isolatievorm zorgt ook voor vochtbestrijding, net als de isolatie van de kruipruimte.

  Bespaartips bodem isoleren

  • Laat bodem isoleren samen met de buren
  • Vergelijk offertes en vind de beste deal
  • Schakel hulp in van lokaal bedrijf, zo houd je voorrijkosten laag

  Direct besparen met bodemisolatie

  BSB ETS isolatie logo
  Isoltrend logo
  Energiecontrol logo
  ISOhome logo
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal