Kruipruimte isoleren kosten

Minimale kosten € 1.200 Gemiddelde kosten € 1.900 Maximale kosten € 2.600
Gemiddelde kosten kruipruimte isoleren, afhankelijk van woningtype.

Wat kost kruipruimte isolatie? De kosten van kruipruimte isolatie zijn afhankelijk van vele factoren, zoals het type woning, de bereikbaarheid en staat van de kruipruimte en het isolatiemateriaal. Ontdek de kosten van een kruipruimte isoleren en hoe de prijs wordt bepaald.

Tip: kruipruimte isolatie is een van de manieren van vloerisolatie. Hierbij wordt de onderkant van de vloer geïsoleerd, oftewel het plafond van de kruipruimte. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.

Wat kost een kruipruimte isoleren?

Soort woning Prijs* Besparing per jaar
Tussenwoning € 1.200 - 1.800

€ 200

Hoekwoning € 1.400 - 2.000 € 250
Vrijstaande woning € 1.800 - 2.600 € 320

*Prijsindicatie kruipruimte isolatie voor gemiddelde woning.
Meer over besparing kruipruimte isolatie.

Wat kost kruipruimte isoleren? De kosten van kruipruimte isolatie verschillen per type woning. Een tussenwoning heeft minder m2 kruipruimte oppervlak dan een vrijstaande woning. Wat kost een kruipruimte isolatie gemiddeld per woning en wat is de gemiddelde besparing?

Kruipruimte laten isoleren
Vergelijk offertes
9% btw op arbeidskosten kruipruimte isolatie
Laat je de kruipruimte isoleren door een specialist? Dan profiteer je van het verlaagde btw-tarief van 9% op de plaatsing. Let op: het materiaal heeft wel 21% btw.

Kruipruimte isolatie voor jouw woning?

kruipruimte isolatie prijzen

Kruipruimte inspectie

Een inspectie van de kruipruimte is nodig om te bepalen wat de beste manier van isoleren is: wordt de onderkant van de vloer geïsoleerd, is bodemisolatie beter of wordt dit gecombineerd? En welk isolatiemateriaal werkt het beste voor jouw kruipruimte?

Bij de kruipruimte inspectie wordt gekeken naar de volgende punten:

 • Hoe hoog is de kruipruimte?
 • Is de kruipruimte toegankelijk?
 • Puin of ongedierte in kruipruimte aanwezig?
 • Wat is de (lucht)vochtigheid in de kruipruimte?
In aanmerking komen voor subsidie?
Wil je subsidie aanvragen voor kruipruimte isolatie? Dan moet je de werkzaamheden door een vakman laten uitvoeren.
kruipruimte isoleren kosten

Soorten kruipruimte isolatie

Soort isolatie Prijs Subsidie
Kruipruimte isolatie € 30 - 50 per m2 € 7 per m2

Bij kruipruimte isolatie heb je de keuze uit verschillende materialen. Welke soorten zijn geschikt voor het isoleren van de onderkant van de vloer via de kruipruimte?

Isolatieplaten

Er zijn kunststof isolatieplaten en natuurlijke isolatieplaten. Kunststof isolatieplaten zijn bijvoorbeeld gemaakt van EPS, XPS of PIR. Natuurlijke isolatieplaten zijn gemaakt van minerale wol, zoals glaswol platen of steenwol platen. Tegenwoordig zijn er ook BioFoam isolatieplaten. Deze hebben de kenmerken van EPS, maar zijn volledig gemaakt van plantaardige grondstoffen. Deze isolatieplaten worden tegen het plafond van de kruipruimte bevestigd.

Gespoten isolatie (PUR-schuim)

Kruipruimte isolatie kan ook tegen de onderkant van de vloer gespoten worden. Meest gebruikte soort is gespoten PUR-isolatieschuim. Maar ook hier zijn duurzamere alternatieven, zoals Icynene of JetSpray.

Thermoskussens

Thermoskussens bestaan uit verschillende lagen isolatiefolie, waardoor er kussens ontstaan. Deze kussens zijn gevuld met lucht. De thermoskussens worden tegen het plafond van de kruipruimte geplaatst. De stilstaande lucht in de thermoskussens voorkomt warmteverlies via de vloer.

prijzen kruipruimte isoleren

Droge kruipruimte isoleren

Is jouw kruipruimte vochtvrij en hoog genoeg om in te kruipen (ideale kruipruimte is 50 – 80 cm hoog)? Dan biedt dit meer mogelijkheden op het gebied van isolatie.

Als een vakman in de kruipruimte kan komen, is er isolatie mogelijk aan de onderkant van de vloer van de begane grond (plafond kruipruimte). Bij deze kruipruimte isolatie wordt er onderscheid gemaakt tussen:

 • Houten vloer kruipruimte isoleren;
 • Beton vloer kruipruimte isoleren;

Houten vloer kruipruimte isoleren

Wil je een houten draagvloer isoleren vanuit de kruipruimte? Dan zijn ademende materialen cruciaal. De dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte voorkomt dat vocht je kruipruimte in komt. Hoe kun je een houten vloer in de kruipruimte isoleren?

 • Gebruik glaswol, steenwol of andere minerale wol tegen bovenkant kruipruimte
 • Plaats dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte
 • Isoleer tussen houten balken indien mogelijk

Kruipruimte betonvloer isoleren

Heb je een gestorte betonvloer op de begane grond en wil je deze isoleren? Bij een nieuwe betonvloer kun je direct vloerisolatie aanbrengen. Maar wil je een betonvloer naïsoleren? Dan kan dit goed vanuit de kruipruimte. Hoe kun je een betonvloer in de kruipruimte isoleren?

 • Plaats dampremmende isolatiefolie op bodem kruipruimte
 • Gebruik isolatiedekens, thermoskussens of gespoten isolatiemateriaal (afhankelijk van soort betonvloer)
 • Heb je een Kwaaitaal of Manta betonvloer? Dan is bodemisolatie doorgaans een betere optie

Schakel bij kruipruimte isolatie altijd de hulp in van een erkende vakman. Deze vakman kan je adviseren over de mogelijkheden en de isolatie correct uitvoeren. Zo ben je verzekerd van een optimale isolatie.

Kruipruimte laten isoleren
Vergelijk offertes
Kruipruimte met obstakels (leidingen etc)?
Heeft jouw kruipruimte veel obstakels langs het plafond? Dan is gespoten kruipruimte isolatie de beste optie. PUR of andere schuimisolatie komt goed in kieren en holle ruimtes.

Vochtige kruipruimte isoleren

Soort isolatie Prijs Subsidie
Bodem kruipruimte isoleren € 20 - 30 per m2 € 4 per m2

Staat er veel water in je kruipruimte of heb je last van vocht? Of is de kruipruimte slecht toegankelijk? Dan is kruipruimte isolatie lastig uit te voeren. Bodemisolatie is een betere optie. Bij bodem isolatie wordt isolatiemateriaal op de vloer van de kruipruimte geblazen.

Kruipruimte vochtvrij maken

Heb je veel last van vocht vanuit de kruipruimte? Dan is het belangrijk de kruipruimte vochtvrij te maken. Dit doe je met behulp van dampremmende folie.

Let op: dampremmende folie is geen isolatie, het werkt enkel vochtwerend.

Meer over bodem isoleren?
Bodemisolatie kosten

Besparen op kruipruimte isolatie

 • Check of je in aanmerking komt voor kruipruimte isolatie subsidie
 • Vergelijk offertes met elkaar
 • Schakel hulp in van lokale specialist en bespaar op voorrijkosten

Ontdek meer over besparing van kruipruimte isolatie.

Kruipruimte laten isoleren door expert

Is jouw kruipruimte nog niet geïsoleerd? Vraag dan gratis kruipruimte isolatie offertes aan via Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden voor jouw kruipruimte en vergelijk offertes met elkaar. Je beslist zelf wie jouw kruipruimte gaat isoleren.

Direct kruipruimte isolatie experts vergelijken

Energiecontrol logo
ETS Isolatie & Isolatietechniek Brabant logo
VSD Isolatie logo
AZ Isolatietechniek logo
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal