Minimale kosten € 1.250 Gemiddelde kosten € 1.625 Maximale kosten € 2.000
Prijs zoldervloerisolatie van 50 m2 vloeroppervlak.

Zoldervloer isoleren

Product Specialist
3 minuten

Warme lucht stijgt op. Wil je voorkomen dat er veel warmte verloren gaat via het dak, maar gebruik je jouw zolder niet en is deze onverwarmd? Dan is het isoleren van je zoldervloer een optie.

Wanneer zoldervloer isoleren?

Ga je jouw zolder isoleren, dan heb je de keuze uit zoldervloerisolatie of dakisolatie. Wanneer is het verstandig om je zoldervloer te isoleren?

 • Zolder wordt enkel gebruikt als opbergruimte
 • Zolder wordt helemaal niet gebruikt
 • Zolder geen open verbinding met verdieping eronder
 • Zolder is onverwarmd
 • Minder warmteverlies via dak/zolder
 • Bespaar op energiekosten
 • Goedkoper dan dakisolatie
 • Subsidie mogelijk
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere woningwaarde
 • Milieuvriendelijker
 • Zolder niet meer geschikt als leefruimte
 • Verwarmingsinstallatie niet op zolder
 • Zolder wordt koud en klam
 • Zolder moet afsluitbaar zijn met deur of luik
Soort isolatie
Prijs per m2
Zoldervloer isoleren € 25 - 40 per m2

Prijs isolatie zoldervloer per vierkante meter.

Wil je jouw onverwarmde zolder isoleren via de vloer? De zoldervloer isolatie prijs per m2 kan variëren, afhankelijk van het gebruikte materiaal. De gemiddelde zoldervloerisolatie prijs per m2 ligt tussen € 25 en 40.

Wat kost zoldervloerisolatie op een gemiddelde zolder? Bij een vloeroppervlak van 50 m2 ben je gemiddeld € 1.250 - 2.000 aan zoldervloerisolatie kwijt. Gemiddeld verdien je deze investering in 5 tot 8 jaar terug.

Ga je jouw zoldervloer isoleren van bovenaf? Je kan zoldervloerisolatie subsidie aanvragen via de ISDE. Je moet dan wel voldoen aan de voorwaarden van deze regeling.

 • Minimaal 2 isolatiemaatregelen of 1 isolatiemaatregel en 1 warmte maatregel (warmtepomp, zonneboiler, warmtenetaansluiting)
 • Zolder of vliering is onverwarmd
 • Minimale rd-waarde van 3,5
 • Je laat minstens 20 m2 isoleren
 • Je ontvangt enkel subsidie voor max. 130 m2

Heb je recht op zoldervloerisolatie subsidie? Dan kan je na uitvoering en betaling in 2022 € 8 per m2 zoldervloerisolatie terugkrijgen.

Zoldervloer isolatie offertes aanvragen

zoldervloer isoleren

Wil je de houten zoldervloer isoleren van een oude woning? Bij deze vloeren is er vaak ruimte tussen het plafond van de onderliggende verdieping en de zoldervloer. Deze ruimte tussen de houten vloerbalken kun je laten opvullen met isolatie.

De dikte van de houten vloerbalken bepaalt de maximale dikte van het isolatiemateriaal. Wat is geschikt materiaal voor een houten zoldervloer isoleren?

 • Isolatiedekens: glaswol, steenwol (minerale wol)
 • Isolatievlokken of parels: glaswol, EPS, steenwol of cellulose
 • Isolatieschuim: PUR schuim of Icynene

Hoe houten zoldervloer isoleren?

Liggen er vloerplanken op de houten vloerbalken? Om de ruimte tussen de vloerbalken te kunnen vullen, worden de vloerplanken weggehaald. Een specialist bepaalt of dampdichte of dampopen folie nodig is, voordat het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Wordt er een dampdichte folie geplaatst? De isolatie wordt hier vervolgens bovenop geplaatst.

Heb je een massieve zoldervloer, bijvoorbeeld van beton? Dan komt de zoldervloerisolatie bovenop de vloer. Je kunt een massieve zoldervloer isoleren op verschillende manieren.

Wil je de zoldervloerisolatie beloopbaar maken? Kies dan voor drukvaste isolatieplaten of maak een (houten) kader die je opvult met isolatiedekens. Houd er rekening mee dat je hoogte verliest, omdat de isolatielaag op de bestaande vloer komt. Wat is veelgebruikte isolatie voor een betonnen zoldervloer?

 • Isolatieplaten: je kunt een zoldervloer isoleren met: PIR platen, PUR platen, XPS of EPS platen.
 • Isolatiedekens: gebruik je een kader op de betonvloer? Deze kun je opvullen met minerale wol dekens, van glaswol of steenwol.
lightbulb
Zorg voor een goede aansluiting tussen muurisolatie en zoldervloerisolatie, zodat er geen koudebruggen ontstaan.
Heb ik altijd een dampscherm nodig bij zoldervloerisolatie?

Er wordt veel informatie verspreid over het gebruik van dampdichte folie bij zoldervloerisolatie. Een dampscherm voorkomt dat warme, vochtige lucht in de (koudere) constructie trekt en het isolatiemateriaal aantast.

Toch heb je niet altijd een dampscherm nodig bij zoldervloerisolatie. Wij raden je aan altijd advies in te winnen via een specialist. Zo weet je zeker dat de zoldervloerisolatie op de juiste manier is opgebouwd en voorkom je vochtproblemen in de constructie.

Zoldervloer of dak isoleren?

Wat is beter qua zolderisolatie: je zoldervloer isoleren of je dak isoleren? Zoldervloerisolatie is goedkoper, maar dakisolatie levert in de meeste gevallen meer op. Zoldervloerisolatie is vooral interessant bij (oudere) woningen waarbij de zolder onverwarmd is en niet als leefruimte wordt gebruikt. Ook moet je de zolder kunnen afsluiten met een luik of deur, anders ontsnapt er alsnog warmte naar zolder.

Heb je een verwarmde zolder of is de zolder een leefruimte? Wil je de zolder in de toekomst ombouwen tot slaapkamer, kantoor of andere leefruimte? Laat dan het dak isoleren in plaats van de zoldervloer.

Zoldervloer zelf isoleren?

Kan je een zoldervloer zelf isoleren? Zonder ervaring en vakkennis is het erg lastig om de zoldervloer te isoleren. Wat is het beste isolatiemateriaal en hoe dik moet de isolatie zijn? Moet je een dampscherm plaatsen of juist dampopen folie? Is dakisolatie beter of ga je voor zoldervloerisolatie? Om al deze vragen correct te beantwoorden, raden we je altijd aan een vakspecialist in te schakelen voor de zoldervloerisolatie. Vraag gratis zoldervloerisolatie offertes aan via Slimster.

Beste deal voor zoldervloerisolatie

Wil je de vloer van de onverwarmde en ongebruikte zolder isoleren? Schakel de hulp in van een ervaren specialist, die je kan adviseren over de mogelijkheden. Is zoldervloerisolatie wel de beste optie voor jou of is dakisolatie beter? Hoe laat je jouw zoldervloer het beste isoleren? Vraag gratis zoldervloerisolatie offertes aan via Slimster en kom in contact met vakspecialisten die in jouw regio werken. Vergelijk de bedrijven en kies wie jouw zoldervloer gaat isoleren.

Direct 232 isolatie specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal