Subsidie voor kozijnen 2022?

Product Specialist
2 minuten

Wil jij kozijnen vervangen of glas met nieuwe kozijnen laten plaatsen, en ben je benieuwd of er in 2022 nog subsidie is voor kozijnen? Goed nieuws, ja dat kan! Je kunt dan gebruikmaken van de ISDE-subsidie. Lokaal kan er ook nog subsidie voor kunststof kozijnen of andere materialen beschikbaar zijn. Op deze pagina vertellen we je meer over de beschikbare kozijnen subsidies.

Als particulier kom je in 2022 in aanmerking voor kozijnen subsidie voor duurzame maatregelen via de ISDE-regeling. Een paar van deze maatregelen zijn het plaatsen van triple glas inclusief nieuwe kozijnen & HR++ glas met nieuwe kozijnen.

Hieronder zie je waar je wel en geen kozijnen subsidie voor krijgt per glassoort:

  • Kozijn met enkel glas
  • Kozijn met dubbel glas (zonder coating)

Subsidie kozijnen en glas via ISDE

Subsidie per m2
Maatregel
Uitvoering vanaf 1-1
Uitvoering voor 1-1
HR++ glas € 53 € 35
Kozijnpanelen € 23 € 15
Isolerende deuren € 53 € 35
Triple glas incl. nieuwe kozijnen € 150 € 100
Kozijnpanelen € 115 € 75
Isolerende deuren € 150 € 100

Om in aanmerking te komen voor triple glas en kozijnen subsidie moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je onder meer minstens 2 maatregelen laten uitvoeren (isolatieglas + nog een andere maatregel) en moet je ook voldoen aan de minimale oppervlakte eis, minimale U-waarde en maximale oppervlakte. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op isolatie subsidie.

Triple glas + nieuwe kozijnen plaatsen?
Vind beste specialist

De prijzen van kozijnen zijn afgelopen tijd flink gestegen. Dit geldt voor de kunststof kozijnen, maar ook voor andere materialen. Wil je je kozijnen vervangen, dan kun je in aanmerking komen voor subsidie wanneer je kozijnen met isolatieglas laat plaatsen. De voorwaarde om kozijnen subsidie te krijgen is dat het gaat om een isolerende maatregel.

Om deze reden kiezen veel mensen voor kunststof kozijnen met HR glas (HR++ of triple glas), aangezien kunststof een isolerend materiaal is en een lage U-waarde heeft. Hieronder vind je de U-waarden per kozijn materiaal:

Kozijn materiaal
U-waarde
Kunststof kozijnen 1,0 - 2,0
HR++ glas 1,0 - 1,2
Triple glas (HR+++ glas) 0,5 - 0,9

Besparen op kozijnen en beglazing

Wil je de kosten sowieso laag houden? Vergelijk altijd meerdere kozijn-specialisten door vrijblijvend kozijnen offertes aan te vragen. Door verschillende offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Veelgestelde vragen

Hoe vraag je subsidie aan voor kunststof kozijnen?

Wil je subsidie voor kozijnen met isolatieglas aanvragen via de ISDE? Je kunt een aanvraag indienen via de RVO. Je hebt hier een geldige DigiD voor nodig.

Bekijk vooraf de mogelijkheden & voorwaarden van kozijnen subsidies.

Is er subsidie voor kunststof kozijnen in 2022?

Er is geen subsidie voor alleen plaatsen van nieuwe kozijnen, maar wanneer je kozijnen met HR++-glas, kozijnen met dubbel glas (incl. coating) of kozijnen met triple glas laat plaatsen, dan kun je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Bekijk de voorwaarden van de ISDE-subsidie om te kijken of je in aanmerking komt.

Hoeveel subsidie kun je krijgen voor kozijnen met HR++ glas?

Wanneer je voor 1 januari 2022 kozijnen met HR++ glas hebt laten plaatsen, dan kun je € 35 per m2 krijgen. Heb je na 1 januari 2022 kozijnen met HR++ glas laten plaatsen, dan kun je tot € 53 per m2 subsidie krijgen.

Dit is echter afhankelijk per situatie en per soort glas. Bekijk de kozijnen subsidie voor meer informatie.

Hoeveel subsidie kun je krijgen voor kozijnen met triple glas?

Wanneer je voor 1 januari 2022 kozijnen met triple glas hebt laten plaatsen, dan kun je € 100 per m2 krijgen. Heb je na 1 januari 2022 kozijnen met triple glas laten plaatsen, dan kun je zelfs tot € 150 per m2 subsidie krijgen.

Dit is echter afhankelijk per situatie en per soort glas. Bekijk de kozijnen subsidie voor meer informatie.

Vergelijk vrijblijvend tot max. 4 kozijn specialisten. Inclusief hulp bij het regelen van subsidie.

1057 kozijn-specialisten vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal