• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kozijnen subsidie

Kozijnen subsidie

Wil jij kozijnen vervangen of nieuwe kozijnen laten plaatsen, en ben je benieuwd of er in 2019 nog subsidies beschikbaar zijn? Landelijk zijn de meeste subsidies afgebouwd of verdwenen. Lokaal kunnen er nog wel subsidies voor kozijnen of beglazing beschikbaar zijn.

Subsidie energiebesparing eigen huis

De Subsidie energiebesparing eigen huis was bedoeld voor eigenwoningbezitters en VvE’s. Deze subsidie gaf woningeigenaren de mogelijkheid om de eigen woning duurzaam te maken met behulp van een subsidie. De subsidie voor woningeigenaren is echter op, alleen VvE’s kunnen de subsidie nog aanvragen tot en met 31 december 2018.

Subsidies voor kunststof kozijnen

Voorheen waren er veel subsidies beschikbaar voor nieuwe kozijnen. Van deze subsidies zijn de meeste verdwenen, maar ook de prijs van kozijnen is ondertussen flink gedaald door de concurrentie tussen leveranciers. Dit geldt voor de kunststof kozijnen, maar ook voor andere kozijn materialen.

Ben je op zoek naar subsidies voor kozijnen vervangen? Dan gelden dezelfde opties: een eventuele subsidie wordt lokaal uitgegeven, niet landelijk.

Subsidies voor glas in kozijnen

Landelijke subsidies voor glas in kozijnen bestaat anno 2019 niet meer. De subsidies voor dubbel glas of isolatieglas worden nu alleen nog lokaal uitgedeeld. Het is dus afhankelijk van waar je woont of je recht hebt op een subsidie. Welke subsidies er in jouw woonplaats van toepassing zijn, vind je in de Energiesubsidie Wijzer.

Biedt een gemeente een subsidie aan, dan zitten er vaak bepaalde voorwaarden aan het glas verbonden:

  • de minimale dikte van de beglazing
  • een minimum aantal vierkante meters
  • een minimum aantal ventilatieroosters per ruimte

Kan jij geen subsidie krijgen voor glas? Gelukkig verdien jij door de verbeterde technieken sneller jouw investering terug. Door nieuwe soorten beglazing (HR+++ glas bv.) bespaar je meer op de stookkosten en je energierekening.

Besparen op kozijnen en beglazing

Is er in jouw woonplaats geen subsidie beschikbaar, maar wil je wel de kosten laag houden van nieuwe kozijnen? Vergelijk altijd meerdere kozijn-specialisten voor je met iemand in zee gaat. Door verschillende offertes te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

724 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal