• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 150.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kozijnen vervangen kosten

Kozijnen vervangen kosten

Ga naar
Minimale kosten € 175,- Maximale kosten € 275,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 225,-
Vanaf-prijs kozijn per m2 excl. montage

Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kozijnen gaan tegenwoordig lang mee, maar toch is het na verloop van tijd nodig om de kozijnen van deuren en ramen te vernieuwen. Wat kost het vervangen van kozijnen en wat zijn de mogelijkheden bij het vernieuwen van deur- en raamprofielen?

Kozijnen vervangen kosten

3 redenen voor kozijnen vernieuwen

 • Kozijnen zijn verouderd of beschadigd (bv. door houtrot)
 • Isolatie van de woning verbeteren
 • Meer veiligheid door nieuwe, sterke kozijnen
Kozijn 100 x 100 cm
Prijs*
Offerte
Kunststof kozijn € 175
Houten kozijn € 200 Gratis offerte
Aluminium kozijn € 250 Gratis offerte
Stalen kozijn € 275 Gratis offerte

* Vanaf-prijzen incl. HR++ glas en btw. Exclusief montage.

Benieuwd naar de kosten van kozijnen vervangen? Bekijk dan de prijzen per materiaal, exclusief montage. Houd er rekening mee dat het verwijderen van oude kozijnen ook invloed heeft op de prijs, net als de montage van de nieuwe kozijnen.

Voordelig kozijnen vervangen

Op tijd kozijnen laten vervangen Maak bij het vernieuwen van kozijnen de juiste keuze wat betreft het materiaal. Alle materialen hebben hun eigen prijzen en kenmerken.

Kozijnen vervangen door aluminium kozijnen

 • Uitstekende isolatie
 • Sterk materiaal

Aluminium kozijnen zijn gemaakt van een sterk materiaal dat lang meegaat. Kozijnen van aluminium vergen weinig onderhoud en hebben een uitstekende isolatiewaarde. Of laat je stalen kozijnen vervangen door aluminium kozijnen en creëer een steel look: de voordelen en prijs van aluminium met het uiterlijk van staal.

Kozijnen vervangen door houten kozijnen

 • Authentieke uitstraling
 • Eenvoudig te schilderen en repareren

Hardhouten kozijnen geven je woning een authentieke uitstraling. Het materiaal vergt wat onderhoud, maar is wel eenvoudig te schilderen en repareren. Laat stalen kozijnen vervangen door houten kozijnen en tover een strak, industrieel uiterlijk om tot een klassieke look.

Kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

 • Goedkope kozijnen
 • Onderhoudsvrij

Kunststof kozijnen zijn duurzaam met een levensduur van ongeveer 40 jaar. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij en zowel isolerend als inbraakwerend. Je kan bijvoorbeeld houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met een houtlook. Zo heb je het uiterlijk van hout met de voordelen van kunststof.

Kozijnen vervangen door stalen kozijnen

 • Uniek en strak uiterlijk
 • Sterk materiaal

Stalen kozijnen hebben een hoge prijs, maar gaan ook minimaal 50 jaar mee. Ze vergen daarnaast weinig onderhoud en zijn gemaakt van een sterk materiaal. Door het unieke en strakke uiterlijk zijn de kozijnen ideaal om andere kozijn materialen te vervangen. Laat aluminium kozijnen vernieuwen door stalen kozijnen om decennia lang te genieten van de unieke uitstraling.

Tevreden met huidig kozijn materiaal?

Je hoeft natuurlijk niet te wisselen van materiaal wanneer je jouw kozijnen laat vervangen. Voor de duidelijkheid hebben we de belangrijkste kenmerken van de materialen voor je op een rijtje gezet.

Kozijnen vernieuwen door specialist Kozijnen vernieuwen is geen eenvoudige klus. Een verkeerde montage kan grote gevolgen hebben voor de isolatie en inbraakwerendheid van de kozijnen. Schakel daarom altijd de hulp in van een ervaren vakman.
deurkozijnen vernieuwen

Ramen en kozijnen vernieuwen

Is het tijd om je ramen en kozijnen te vervangen? Je kan ervoor kiezen om alleen de kozijnen te vernieuwen, maar vaak is het ook een geschikt moment om het raam en glas te vervangen. Laat bijvoorbeeld een draaikiepraam in bestaand kozijn vervangen of ga voor een andere raamsoort:

Meer weten over ramen vervangen?

Deuren en kozijnen vernieuwen

Het is ook mogelijk om je deurkozijnen te laten vervangen. Denk hierbij aan het vervangen van de voordeur, achterdeur of het vernieuwen van de tuindeuren.

Heb je een garagedeur die je weinig gebruikt en wil je jouw garage een nieuwe invulling geven? Laat dan je garagedeur vervangen door een kozijn met een ander type deur, zoals openslaande tuindeuren of een schuifpui.

Raam door deur vervangen of deur door raam vervangen? Laat je deurkozijn vervangen voor een raamkozijn. Of vervang grote ramen in je woning voor een deur. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het vervangen en plaatsen van kozijnen. Laat je adviseren door één van de specialisten in het Slimster-netwerk.
vervangen ramen en kozijnen

Kozijnen vernieuwen in huis

Je kan overal in huis kozijnen vernieuwen. Toch zijn er enkele plekken in huis populairder wat betreft het vervangen van kozijnen. Zo is het vervangen van kozijnen in je dakkapel een veelvoorkomende klus bij bouwbedrijven. Hetzelfde geldt voor het vervangen van achterdeuren; er is veel vraag naar het vernieuwen van deze kozijnen en deuren.

Beste deal voor kozijnen vervangen?

Zoek jij de beste deal voor oude kozijnen vervangen? Je kan via Slimster gratis kozijn offertes vergelijken en eenvoudig het beste bedrijf vinden. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt!

Vergelijk 821 kozijn-specialisten

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal