Roeden voor ramen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Roeden zijn raamverdelingen en geven een raam een authentieke of klassieke uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je ramen met roeden laat plaatsen, waardoor de kosten kunnen variëren.

Wat kosten roeden op het raam?

De prijs van roeden kan verschillen, afhankelijk van het soort roeden, het type raam en de afmetingen. Ook speelt mee hoeveel ramen je wilt plaatsen met deze raamverdeling. Benieuwd naar de prijs van ramen met roeden?

Ramen met roeden plaatsen
Gratis offertes
ramen met roeden
roedes raam
roeden raam
roeden raam kopen

Hoe zijn roeden ontstaan?

Vroeger was het bijna niet mogelijk om grote glazen ramen in kozijnen te plaatsen. Daarom werd het raam in kleinere ramen verdeeld. Daarom zie je ramen met roeden vaak bij oudere huizen in bijvoorbeeld de binnenstad van grote steden.

Soorten roeden

Roeden kunnen op drie verschillende manieren worden gemonteerd op de ramen. Je hebt raamroedentussen het isolatieglas, roeden in én op het glas en glasdelende roeden.

 • Roeden tussen het glas
 • Glasdelende roeden
 • Roeden tussen én op het glas

Ramen met roeden tussen het glas

De eerste en meest goedkope optie is het plaatjes van roeden/latjes tussen het dubbele glas. Deze latjes liggen dus onder het glas en worden ook wel spouwroeden of verzonken roeden genoemd. Het oppervlak van het raam blijft glad en kan je dus eenvoudig schoonmaken.

Voordelen roeden tussen glas

 • Ramen eenvoudig schoon te maken
 • Goedkoopste soort

Nadelen roeden tussen glas

 • Minder klassiek effect

Glasdelende roeden

Deze roeden hebben de hoogste kosten, aangezien er in ieder vakje een apart raampje wordt geplaatst. Er is dus niet één groot oppervlak, maar tussen de roeden komen verschillende ruiten.

Voordelen glasdelende roeden

 • Allemaal kleine ruitjes in raam
 • Prachtige en klassieke uitstraling

Nadelen glasdelende roeden

 • Duurste soort
 • Meer tijd nodig voor schoonmaken

Roeden in en op het glas

Je kunt de bovenstaande opties ook combineren. Er worden latjes in het dubbele glas geplaatst, zodat er maar 1 ruit nodig is. Om toch het klassieke glasdelende effect te creëren worden er vervolgens nog roeden op het glas gezet.

Voordelen roeden op glas

 • Klassieke uitstraling
 • Voordeliger dan glasdelende roeden

Nadelen roeden op glas

 • Lastiger schoonmaken
roeden op het glas

Welk materiaal raamroeden?

Ramen met roeden zijn in verschillende materialen te maken. Heel populair is een kunststof kozijn. Maar aluminium raamkozijnen met raamroeden behoren ook tot de mogelijkheden. Als je dat echte klassieke effect wilt, is de mooiste optie natuurlijk hout. Een houten kozijn is eenvoudig te schilderen en past perfect bij oudere panden. Een alternatief voor hout is kunststof met de houtnerfstructuur. De ramen met roeden lijken dan net op echt hout, maar met alle voordelen van kunststof.

Ramen met roeden laten plaatsen?

Roeden voor ramen

Wil jij graag ramen met roeden laten plaatsen in je woning? In feite kunnen roeden op alle soorten ramen worden geplaatst. Ook qua materialen kan je in principe alle kanten op. Vraag gratis offertes aan en laat jouw ramen met roeden plaatsen door een ervaren vakman. Ook direct de kozijnen vervangen is uiteraard mogelijk. Vergelijk de verschillende vakmannen uit ons netwerk en vind de beste deal.

1231 raam-specialisten vergelijken

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis kozijnen offertes?
Geheel vrijblijvend
Roeden voor ramen