• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Roeden voor ramen

  Roeden voor ramen

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Roeden zijn raamverdelingen en geven een raam een authentieke of klassieke uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je ramen met roeden laat plaatsen, waardoor de kosten kunnen variëren.

  Wat kosten roeden op het raam?

  De prijs van roeden kan verschillen, afhankelijk van het soort roeden, het type raam en de afmetingen. Ook speelt mee hoeveel ramen je wilt plaatsen met deze raamverdeling. Benieuwd naar de prijs van ramen met roeden?

  Ramen met roeden plaatsen

  Hoe zijn roeden ontstaan?

  Vroeger was het bijna niet mogelijk om grote glazen ramen in kozijnen te plaatsen. Daarom werd het raam in kleinere ramen verdeeld. Daarom zie je ramen met roeden vaak bij oudere huizen in bijvoorbeeld de binnenstad van grote steden.

  Soorten roeden

  Roeden kunnen op drie verschillende manieren worden gemonteerd op de ramen. Je hebt raamroedentussen het isolatieglas, roeden in én op het glas en glasdelende roeden.

  • Roeden tussen het glas
  • Glasdelende roeden
  • Roeden tussen én op het glas

  Ramen met roeden tussen het glas

  De eerste en meest goedkope optie is het plaatjes van roeden/latjes tussen het dubbele glas. Deze latjes liggen dus onder het glas en worden ook wel spouwroeden of verzonken roeden genoemd. Het oppervlak van het raam blijft glad en kan je dus eenvoudig schoonmaken.

  Voordelen roeden tussen glas

  • Ramen eenvoudig schoon te maken
  • Goedkoopste soort

  Nadelen roeden tussen glas

  • Minder klassiek effect

  Glasdelende roeden

  Deze roeden hebben de hoogste kosten, aangezien er in ieder vakje een apart raampje wordt geplaatst. Er is dus niet één groot oppervlak, maar tussen de roeden komen verschillende ruiten.

  Voordelen glasdelende roeden

  • Allemaal kleine ruitjes in raam
  • Prachtige en klassieke uitstraling

  Nadelen glasdelende roeden

  • Duurste soort
  • Meer tijd nodig voor schoonmaken

  Roeden in en op het glas

  Je kunt de bovenstaande opties ook combineren. Er worden latjes in het dubbele glas geplaatst, zodat er maar 1 ruit nodig is. Om toch het klassieke glasdelende effect te creëren worden er vervolgens nog roeden op het glas gezet.

  Voordelen roeden op glas

  • Klassieke uitstraling
  • Voordeliger dan glasdelende roeden

  Nadelen roeden op glas

  • Lastiger schoonmaken

  Welk materiaal raamroeden?

  Ramen met roeden zijn in verschillende materialen te maken. Heel populair is een kunststof kozijn. Maar aluminium raamkozijnen met raamroeden behoren ook tot de mogelijkheden. Als je dat echte klassieke effect wilt, is de mooiste optie natuurlijk hout. Een houten kozijn is eenvoudig te schilderen en past perfect bij oudere panden. Een alternatief voor hout is kunststof met de houtnerfstructuur. De ramen met roeden lijken dan net op echt hout, maar met alle voordelen van kunststof.

  Ramen met roeden laten plaatsen?

  Wil jij graag ramen met roeden laten plaatsen in je woning? In feite kunnen roeden op alle soorten ramen worden geplaatst. Ook qua materialen kan je in principe alle kanten op. Vraag gratis offertes aan en laat jouw ramen met roeden plaatsen door een ervaren vakman. Ook direct de kozijnen vervangen is uiteraard mogelijk. Vergelijk de verschillende vakmannen uit ons netwerk en vind de beste deal.

  881 raam-specialisten vergelijken

  Eurokozijn
  Multi Kozijn
  Bogers kozijnen
  Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal