Javascript is disabled, features may not work
Wat kosten openslaande deuren?
Vergelijk beste deuren & puien deals
Minimale kosten € 1.300 Gemiddelde kosten € 2.100 Maximale kosten € 2.900
Gemiddelde openslaande deuren prijs exclusief montage

Wat kosten openslaande deuren?

Met openslaande tuindeuren maak je je tuin eenvoudig een verlengstuk van je woonkamer. Je tuin en woning lopen naadloos in elkaar over: ideaal. Ga je voor openslaande deuren met kozijn, dan kun je met bovenlicht en zijlichten zorgen voor nóg meer daglicht in huis.

lightbulb
Openslaande deuren: binnendraaiend mogelijk?
Wil je jouw tuindeuren naar binnen laten draaien? Dit is mogelijk! Een vakman kan de openslaande deuren ook binnendraaiend maken.

De gemiddelde kosten van openslaande deuren liggen tussen de € 1.300 - 2.900. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals materiaal, afmeting & afwerking van de openslaande deuren. Om je een indicatie te geven van de materiaalkosten hebben we de prijzen per materiaal openslaande deuren voor je op een rijtje gezet.

Openslaande deuren (180x220 cm)
Prijs exclusief montage*
Kunststof tuindeuren € 1.350 - 2.350
Houten tuindeuren € 1.400 - 2.400
Aluminium tuindeuren € 1.700 - 2.700
Stalen tuindeuren € 1.900 - 2.900

* Gemiddelde prijs openslaande tuindeuren exclusief plaatsen. Incl. HR++ glas en btw.

Benieuwd naar de prijzen van openslaande tuindeuren? Je ziet hier de openslaande deuren prijzen exclusief montage. De prijzen kunnen flink variëren en zijn afhankelijk van:

 • Materiaal kozijn & beglazing
 • Afmeting & indeling kozijn
 • Afwerking
Openslaande deuren prijs vergelijken
Vind beste deal
Waarom geen openslaande deuren prijs inclusief plaatsen?

De montagekosten van openslaande deuren zijn situatie afhankelijk. Gemiddeld kunnen openslaande deuren in 1 dag geplaatst worden. Wil je jouw achterpui vervangen? Dan moet de vakman eerst de oude kozijnen of deuren verwijderen. Dit kost de monteurs meer tijd en dat zie je terug in de montagekosten.

Waarom meerdere kozijnen en deuren laten plaatsen?

Laat je openslaande deuren plaatsen, denk dan ook na over het plaatsen van andere kozijnen of deuren. Het is beter voor je portemonnee om te sparen voor 1 grote klus, in plaats van ieder jaar een kleine klus te laten uitvoeren. Het scheelt aanzienlijk in de voorrijkosten en montagekosten.

openslaande deuren kosten
openslaande deuren prijs
kozijn met openslaande deuren prijs
wat kosten openslaande deuren
dubbele terrasdeuren prijs
Toon alle afbeeldingen
Meer inspiratie opdoen?
Terrasdeuren voorbeelden

Prijsopbouw openslaande tuindeuren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Ga je openslaande deuren plaatsen? Je kunt dan kiezen uit diverse materialen. Ieder tuindeuren materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Materiaal
Prijs
Duurzaam
Isolatie
Onderhoud
Inbraakwerend*
Kunststof tuindeuren ++ 1,0 - 2,0 Weinig Goed
Houten tuindeuren + 2,4 Regelmatig Gemiddeld
Aluminium tuindeuren €€ ++ 1,8 Weinig Goed
Stalen tuindeuren €€€ ++ 1,5 - 2,4 Weinig Erg goed

Niet alleen het materiaal bepaalt hoe makkelijk inbrekers hun gang gaan. Vroeger werden tuindeuren niet altijd voorzien van een slot, maar dat is niet meer van deze tijd. Zorg altijd voor de juiste deurbeveiliging, ook bij je bestaande deuren.

Openslaande deuren met HR glas

Openslaande deuren bestaan vaak grotendeels uit glas om extra lichtinval te creëren. Tegenwoordig worden openslaande deuren standaard uitgerust met HR+ of HR++ glas, zo heb je een goede isolatie. Wil je je deuren extra beveiligen? Ga dan voor veiligheidsglas.

Alleen beglazing vervangen?
Glaszetter kosten

Wil je een klassieke of landelijke uitstraling? Laat dan roeden in het glas plaatsen. Ook heb je de keuze uit extra opties, zoals ventilatieroosters in de deuren.

lightbulb
Openslaande deuren zonder glas zijn ook mogelijk. Deze zien we vaak bij garages en andere ruimtes waar je niet naar binnen hoeft te kijken.
openslaande tuindeuren kosten

Wat is het verschil tussen openslaande deuren en stolpdeuren?

Stolpdeuren zijn 2 deuren die in elkaar sluiten. Deze stolpdeuren hebben geen middenstijl (kozijn in het midden). Bij het sluiten van stolpdeuren vallen ze in het midden tegen elkaar.

Openslaande tuindeuren zijn vrijwel altijd stolpdeuren, bij het openen van beide deuren krijg je zo een grote doorgang.

Wist je dat er ook stolpramen zijn, ook wel verhuisramen genoemd?

tuindeuren op maat

Wat is de breedte en hoogte van je nieuwe tuindeuren met kozijn? Er zijn veel standaard afmetingen beschikbaar, maar je kunt ook de openslaande deuren op maat laten maken. Deze maatwerk tuindeuren hebben hogere productiekosten, maar zijn helemaal naar eigen wens te maken.

Ga je alleen voor openslaande deuren met kozijn of ga je voor een variant? Andere opties voor openslaande deuren met kozijn zijn:

Deze extra ramen kunnen ook in verschillende afmetingen worden uitgevoerd. Ga je voor smalle zijlichten of voor grotere vaste ramen naast de tuindeuren?

lightbulb
Tuindeuren op maat
Openslaande deuren op maat kun je helemaal naar eigen wens samenstellen. Deze maatwerk tuindeuren sluiten hierdoor perfect aan bij je woning en tuin. Laat je door een vakman adviseren over de kosten & mogelijkheden van jouw openslaande tuindeuren op maat.
Openslaande deuren laten plaatsen
Gratis offertes

Laat je dubbele terrasdeuren direct afwerken met raamdecoratie en zonwering op maat:

terrasdeuren prijzen

Het installeren van dubbele buitendeuren is niet eenvoudig en vraagt om de nodige expertise. Om kosten te besparen, kiezen mensen er soms voor om de montage zelf te verrichten. Laat je een expert de deuren installeren, dan kan je terugvallen op garantie.

Wat zijn de kosten van openslaande deuren plaatsen? Naast de materiaalkosten zijn er uiteraard ook montagekosten. Deze arbeidskosten kunnen flink variëren en bestaan vaak uit:

 • Inmeten & installeren van openslaande deuren
 • Eventueel breekwerk van de muur
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen en deuren
lightbulb
Gemiddeld doen 2 monteurs 1 dag over het plaatsen van dubbele tuindeuren. Het kost uiteraard meer tijd als de vakmannen eerst de oude deuren verwijderen en als er breekwerk nodig is.

Bespaar op voorrijkosten

 • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
 • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
 • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

Wil je nieuwe maatwerk terrasdeuren plaatsen of zoek je standaard openslaande deuren? En ben je op zoek naar een ervaren, betrouwbare vakman? Vraag dan gratis openslaande deuren offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn, en vergelijk je deze op prijs-kwaliteitverhouding. Je beslist zelf wie de beste deal heeft.

711 deuren bedrijven vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal