Aluminium tuindeuren kosten
Vergelijk beste deuren & puien deals
Minimale kosten € 1.700 Gemiddelde kosten € 2.200 Maximale kosten € 2.700
Gemiddelde prijs aluminium tuindeuren exlusief montage

Aluminium tuindeuren kosten

Onderhoudsvriendelijke en strakke tuindeuren plaatsen? Ga voor aluminium tuindeuren in je woning. Aluminium tuindeuren zijn volledig naar wens samen te stellen, waardoor de deuren perfect aansluiten bij de rest van je woning.

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Lange levensduur (40-50 jaar)
 • Uitstekende isolatie
 • Moderne, strakke uitstraling
 • Sterk materiaal
 • Hogere prijs dan hout en kunststof
 • Lastig te schilderen en repareren
Soort tuindeuren (180 x 220 cm)
Prijs exclusief montage*
Offerte
Aluminium tuindeuren

€ 1.700 - 2.700

* Gemiddelde prijs openslaande aluminium deuren exclusief montage. Incl. btw en HR++ glas.

De prijs van openslaande aluminium tuindeuren is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt het soort aluminium een rol, net als de afmetingen van de deuren en extra opties. Bekijk een indicatie van deze aluminium terrasdeur prijzen exclusief plaatsing. Liever de exacte prijs weten inclusief montage?

Prijs aluminium terrasdeuren vergelijken
Vind beste deal
Waarom geen openslaande aluminium deuren prijs inclusief plaatsen?

De montagekosten van aluminium openslaande deuren zijn situatie afhankelijk. Gemiddeld kunnen openslaande deuren in 1 dag geplaatst worden. Wil je jouw achterpui vervangenDeuren & puien? Dan moet de vakman eerst de oude kozijnen of deuren verwijderen. Dit kost de monteurs meer tijd en dat zie je terug in de montagekosten.

Waarom meerdere kozijnen en deuren laten plaatsen?

Laat je openslaande aluminium deuren plaatsen, denk dan ook na over het plaatsen van andere kozijnen of deuren. Het is beter voor je portemonnee om te sparen voor 1 grote klus, in plaats van ieder jaar een kleine klus te laten uitvoeren. Het scheelt aanzienlijk in de voorrijkosten en montagekosten.

aluminium pui met openslaande deuren
Meer voorbeelden?
Tuindeuren inspiratie

Prijsopbouw aluminium tuindeuren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Er bestaan verschillende aluminium merken en series, die allemaal hun eigen kenmerken en prijsklasse hebben. Laat je adviseren over de mogelijkheden door een ervaren vakman.

Aluminium pui met tuindeuren en glas

Wil je aluminium pui met tuindeuren plaatsen? Deze aluminium tuindeuren bestaan doorgaans uit veel glas. Ga voor HR++ glas of HR+++ glas; in combinatie met aluminium creëer je dan een uitstekende isolatie.

Ga je voor standaard aluminium tuindeuren? Of wil je liever aluminium openslaande deuren op maat laten maken? Bij standaard terrasdeuren heb je een beperkte keuze qua afmetingen. Heb je specifieke wensen, dan zijn maatwerk aluminium terrasdeuren een betere optie.

De breedte en hoogte van de pui zijn ook afhankelijk van de indeling. Ga je openslaande deuren met zijlicht plaatsen of misschien openslaande deuren met bovenlicht? Dan kun je vaak ook voor een bredere aluminium pui met tuindeuren gaan.

Alu tuindeuren laten plaatsen
Vind beste vakman

Aluminium openslaande deuren afwerken

aluminium openslaande deuren prijzen

Wat kost het plaatsen van aluminium tuindeuren? De arbeidskosten kunnen flink variëren en worden onder meer bepaald door:

 • Inmeten & installeren van aluminium tuindeuren
 • Evt. breekwerk in gevel
 • Evt. verwijderen oude deuren/kozijnen
lightbulb
Gemiddeld doen 2 monteurs 1 dag over het plaatsen van dubbele aluminium tuindeuren. Het kost uiteraard meer tijd als de vakmannen eerst de oude deuren verwijderen en als er breekwerk nodig is.

Bespaar op voorrijkosten

 • Laat in 1 keer meerdere deuren en kozijnen vervangen
 • Overleg met de buren: samen een monteur inschakelen scheelt arbeid- en voorrijkosten
 • Vraag offertes aan via Slimster: je komt alleen in contact met vakmannen die in jouw buurt werken

Wil je jouw achterpui vervangen en openslaande tuindeuren van aluminium laten plaatsen? Wees ervan verzekerd dat de terrasdeuren goed aansluiten en schakel de hulp in van een betrouwbare vakman. Vraag gratis terrasdeuren offertes aan via Slimster en kies de beste deal.

Direct 675 deur specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal