• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 78.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Stolpraam

Van € 300,-   € 450,- Tot € 600,-
Prijs stolpraam 1m2, exclusief plaatsing

Ben je op zoek naar een uniek raam, dat je helemaal kunt openen? Stolpramen zijn te vergelijken met openslaande deuren in een raamuitvoering. De twee ramen sluiten niet in een vaste stijl, maar in elkaar. Hierdoor heb je geen tussenstijl en kan je een grote opening creëren. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij verhuizingen.

Voordelen stolpraam

 • Eén grote opening te creëren
 • Veel ventilatie mogelijk
 • Handig met verhuizen
 • Combinatie mogelijk met andere raamtypen

Nadelen stolpraam

 • Prijzig raam
 • Ramen tegelijkertijd openen

Wat kosten stolpramen?

De prijs van een stolpraam is afhankelijk van meerdere factoren. De kosten worden bepaald door de maten van het raam, het materiaal van het kozijn en de beglazing. Ook de montagekosten zijn van invloed op de prijzen van een stolpraam.

In de onderstaande tabel vind je een schatting van de prijs van een stolpraam exclusief montage. Voor een exacte verhuisraam prijs inclusief montage vraag je gratis offertes aan via Slimster.

Afmeting (h x b) Prijs*
100 x 100 cm € 300,-

* Vanaf-prijs stolpraam incl. HR++ glas en btw, excl. montage

Ontdek de kozijn prijzen per materiaal.

Stolpraam prijzen vergelijken

Wat is een stolpraam?

Een stolpraam bestaat uit twee ramen: één actief raam en één passief raam. Als het actieve raam niet open is, kan het passieve raam ook niet geopend worden. De ramen sluiten niet in een tussenkozijn, maar gaan in elkaar dicht. Ze vallen in een stolp, vandaar de naam stolpraam. Een stolpraam wordt ook wel een verhuisraam genoemd. Wanneer beide ramen open zijn, heb je namelijk een grote opening die ideaal is tijdens verhuizingen.

Mogelijkheden met stolpramen

Een stolpraam maakt het mogelijk om een ruimte goed te ventileren. Je moet wel bepalen welk raam je actief maakt; dit is namelijk het raam wat je wel op zichzelf kan openen.

Het is mogelijk om een stolpraam te combineren met een draaikiepraam. Eén van de ramen kan niet alleen draaien, maar ook in de kiepstand worden gezet. Je bepaalt daarnaast zelf of de ramen naar binnen of naar buiten draaien. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte in de woning? Dan zijn openslaande ramen de beste optie.

Prijsopbouw verhuisramen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van stolpramen zijn afhankelijk van het kozijn materiaal, de beglazing en het raambeslag. Bij de raamprofielen heb je de keuze uit houten kozijnen, kunststof kozijnen, aluminium kozijnen en stalen kozijnen. Vroeger waren er vooral houten stolpramen, maar wil je onderhoudsvrije kozijnen? Ga dan voor kunststof stolpramen of aluminium stolpramen. Voor een moderne, unieke en industriële look kies je stalen stolpramen.

Beglazing en isolatie

Om de warmte in je woning te houden en de energiekosten niet te laten ontlopen, is een goede isolatie erg belangrijk. Het gaat hier niet alleen om de isolatie van de kozijnen, maar ook om de isolatiewaarde van het glas.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Bespaar met de juiste beglazing Kies HR++ of HR+++ glas en bespaar op de energiekosten. Isolatieglas houdt de warmte in je woning, waardoor er minder energie verloren gaat. Dit is goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Veilige stolpramen plaatsen

Je wilt natuurlijk dat je woning goed beveiligd is. Bij nieuwe kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid: hoe inbraakwerend en brandwerend zijn de kozijnen en ramen?

Inbraakbeveiliging

Oudere kozijnen zijn eenvoudiger te kraken dan nieuwe kozijnen. Vooral houten kozijnen worden inbraakgevoelig naarmate ze ouder worden en het hout begint te rotten. Vervang kozijnen tijdig om te voorkomen dat je woning inbraakgevoelig wordt.

Brandwerend

Ieder kozijnmateriaal heeft zijn eigen verbrandingspunt. Dit punt geeft aan wanneer het materiaal vlam vat. Kunststof en aluminium hebben bijvoorbeeld een hoger verbrandingspunt dan hout.

Raambeslag

Veilig beslag op stolpramen maakt het voor ongenode gasten lastig om binnen te komen. Laat je door een vakman adviseren over de beste opties om jouw raam te beveiligen. Zo weet je zeker dat je de juiste sloten, klinken en scharnieren plaatst.

2. Montagekosten

Het plaatsen van verhuisramen brengt ook de nodige kosten met zich mee. Deze plaatsingskosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Het inmeten en installeren van het stolpraam
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel vervangen oude kozijnen en ramen
 • Het uurtarief van de vakman

Stolpramen vervangen

Wil je oude stolpramen vervangen in je woning? Het kan gaan om verouderde houten stolpramen of verhuisramen van een ander materiaal. Je kan nieuwe verhuisramen laten installeren of de stolpramen vervangen door ramen, zoals draaikiepramen. Ontdek meer informatie over raamkozijnen vervangen.

Stolpraam op maat laten maken

Wil je een stolpraam of verhuisraam in je woning? Laat dit stolpraam op maat maken, zodat je zeker weet dat het raam perfect aansluit op de rest van de gevel. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale specialisten. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend stolpraam-offertes aanvragen
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal