Stolpraam prijzen

Minimale kosten € 300
Gemiddelde kosten € 450
Maximale kosten € 600
Prijs stolpraam 1m2, exclusief plaatsing

Ben je op zoek naar een uniek raam, dat je helemaal kunt openen? Stolpramen zijn te vergelijken met openslaande deuren in een raamuitvoering. De twee ramen sluiten niet in een vaste stijl, maar in elkaar. Hierdoor heb je geen tussenstijl en kan je een grote opening creëren. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij verhuizingen.

Voordelen stolpraam

 • Eén grote opening te creëren
 • Veel ventilatie mogelijk
 • Handig met verhuizen
 • Combinatie mogelijk met andere raamtypen

Nadelen stolpraam

 • Prijzig raam
 • Ramen tegelijkertijd openen

Wat kost een stolpraam?

Afmeting (h x b) Prijs* Offerte
100 x 100 cm € 300

* Vanaf-prijs stolpraam incl. HR++ glas en btw, excl. montage

De prijs van een stolpraam is afhankelijk van meerdere factoren. De kosten worden bepaald door de maten van het raam, het materiaal van het kozijn en de beglazing. Ook de montagekosten zijn van invloed op de prijzen van een stolpraam. Bekijk hierboven de prijs van een stolpraam exclusief montage. Voor een exacte verhuisraam prijs inclusief montage vraag je gratis kozijn offertes aan via Slimster.

Stolpraam prijzen vergelijken
Vind beste deal
stolpraam prijzen

Wat is een stolpraam?

Een stolpraam bestaat uit twee ramen: één actief raam en één passief raam. Als het actieve raam niet open is, kan het passieve raam ook niet geopend worden. De ramen sluiten niet in een tussenkozijn, maar gaan in elkaar dicht. Ze vallen in een stolp, vandaar de naam stolpraam. Een stolpraam wordt ook wel een verhuisraam genoemd. Wanneer beide ramen open zijn, heb je namelijk een grote opening die ideaal is tijdens verhuizingen.

Prijsopbouw stolpramen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met stolpramen

Met een stolpraam kan je de ruimte goed ventileren. Je moet wel bepalen welk raam je actief maakt; dit is namelijk het raam wat je wel op zichzelf kan openen. Je kan een stolpraam combineren met een draaikiepraam. Eén van de ramen kan dan niet alleen draaien, maar ook in de kiepstand worden gezet. Je bepaalt daarnaast zelf of de ramen naar binnen of naar buiten draaien.

Kozijnen en stolpramen

Vroeger waren er vooral houten stolpramen, maar wil je onderhoudsvrije kozijnen? Ga dan voor kunststof stolpramen of aluminium stolpramen. Voor een moderne, unieke en industriële look kies je stalen stolpramen.

Soort stolpraam Uitstraling
Houten stolpraam Authentiek
Kunststof stolpraam Divers: strak, houtlook etc
Aluminium stolpraam Strak, modern
Stalen stolpraam Uniek, industrieel

Beglazing en isolatie

Om de warmte in je woning te houden en de energiekosten niet te laten ontlopen, is een goede isolatie erg belangrijk. Het gaat hier niet alleen om de isolatie van de kozijnen, maar ook om de isolatiewaarde van het glas.

Meer informatie over glas?
HR-glas

Veilige stolpramen plaatsen

Je wilt natuurlijk dat je woning goed beveiligd is. Bij nieuwe kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid: hoe inbraakwerend en brandwerend zijn de kozijnen en ramen?

Inbraakwerend Oudere kozijnen zijn eenvoudig te kraken. Vooral houten kozijnen zijn inbraakgevoelig als ze ouder worden. Vervang de kozijnen daarom op tijd.
Brandwerend Ieder materiaal heeft zijn eigen verbrandingspunt. Kunststof, aluminium en staal hebben een hoger verbrandingspunt dan hout.
Raambeslag Veilig beslag op stolpramen maakt het lastig voor indringers om binnen te komen. Plaats dus de juiste klinken, sloten en scharnieren op je raam.
kunststof verhuisramen
Inspiratie opdoen?
Kozijnen voorbeelden

Stolpraam kopen en laten plaatsen door vakman

Het plaatsen van verhuisramen brengt ook de nodige kosten met zich mee. Deze plaatsingskosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

 • Het inmeten en installeren van het stolpraam
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel vervangen oude kozijnen en ramen
 • Het uurtarief van de vakman

Stolpramen vervangen

Wil je oude stolpramen vervangen in je woning? Het kan gaan om verouderde houten stolpramen of verhuisramen van een ander materiaal. Je kan nieuwe verhuisramen laten installeren of de stolpramen vervangen door ramen, zoals draaikiepramen. Ontdek meer informatie over raamkozijnen vervangen.

Stolpraam op maat laten maken

Stolpraam prijzen

Wil je een stolpraam of verhuisraam in je woning? Laat dit stolpraam op maat maken, zodat je zeker weet dat het raam perfect aansluit op de rest van de gevel. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk 5 regionale specialisten. Je beslist zelf wie jouw opdracht krijgt en stolpramen gaat plaatsen.

Vergelijk 1200 kozijn-specialisten

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis kozijnen offertes?
Geheel vrijblijvend
Stolpraam prijzen