• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Valraam prijzen

Valraam prijzen

Minimale kosten € 200,- Maximale kosten € 500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
Prijs valraam 1m2, exclusief plaatsing

Een valraam is een geschikte manier om kleine ruimtes te ventileren, maar het raam kan ook in grotere formaten worden geplaatst. Een valraam wordt ook wel een kiepraam genoemd; het raam kiept namelijk naar binnen toe. Hierdoor is het raam lastig te forceren door indringers. Ontdek meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een valraam.

Voordelen valraam

  • Goede inbraakpreventie
  • Opent naar binnen en beneden
  • Ideaal in kleine ruimtes

Nadelen valraam

  • Bij grotere ramen goed raambeslag nodig

Wat kost een valraam?

Afmetingen (h x b)
Prijs*
60 x 60 cm € 130
100 x 100 cm € 200

* Vanaf-prijs valraam incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

De kosten van een valraam zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en eventuele extra opties. In de tabel vind je een schatting van de valraam prijzen exclusief montage. Ben je benieuwd naar de exacte valraam prijs, inclusief montage? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan via Slimster.

Valraam prijzen vergelijken

Prijsopbouw valraam 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Een valraam bestaat uit kozijnen, het valraam en de beglazing. Deze aspecten hebben ieder hun invloed op de kosten.

Kozijnen van valramen

De kozijnen van een valraam kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Deze materialen hebben ieder hun eigen prijs en kenmerken. Zo is een kunststof valraam onderhoudsvrij, terwijl een houten valraam een klassieke uitstraling heeft. Voor een lange levensduur ga je voor aluminium valramen of stalen valramen.

Beglazing en isolatie valraam

Er wordt vandaag de dag bijna geen raam meer geplaatst met enkel glas; de voorkeur gaat tegenwoordig uit naar HR++ of HR+++ glas. Dit glas isoleert uitstekend en biedt vooral in combinatie met het juiste materiaal een ideale isolatie van je woning.

De isolatiewaarde van materiaal wordt weergegeven met behulp van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Veilige valramen installeren

De juiste kozijnen maken je woning een stuk veiliger. Houd bij nieuwe kozijnen rekening met het raambeslag en de inbraakwerendheid van het materiaal. Vervang oude kozijnen op tijd, aangezien verouderde ramen makkelijker te kraken zijn.

Daarnaast wordt de veiligheid van een raam grotendeels bepaald door het raambeslag. Kijk altijd of beslag een keurmerk bevat, bijvoorbeeld het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Pas op voor kantelramen met huisdieren Een valraam kan levensgevaarlijk zijn voor je viervoeter; katten kunnen klem raken als ze door het raam naar buiten willen. Door de smalle driehoek kunnen ze geen kant meer op.

De oplossing? Een hor voor het raam of een speciaal beschermhekje.

Montagekosten

De plaatsing van een valraam is ook van invloed op de kosten. De montagekosten van kozijnen en ramen worden bepaald door verschillende aspecten:

  • Het inmeten en installeren van het valraam
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
  • Het uurtarief van de vakman

Valraam in bestaand kozijn plaatsen

Wil je een nieuw valraam laten plaatsen? In de meeste gevallen kan een raam niet in een bestaand kozijn worden gemonteerd. Ramen en kozijnen vragen namelijk om precisie; sluiten ze niet goed op elkaar aan, dan kunnen er vocht- en isolatieproblemen ontstaan. Laat je adviseren door een vakman over de mogelijkheden om een valraam te plaatsen in jouw woning.

Valramen vervangen

Wil je jouw oude valramen vervangen? Je kan het oude valraam vervangen door een nieuw valraam, of een ander raamtype kiezen. Denk hierbij aan een uitzetraam of vast raam. Vind meer informatie over het vervangen van kozijnen.

Bespaar op plaatsing van kozijn en valraam

Laat nieuwe valramen installeren in je woning zonder te veel te betalen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale, betrouwbare vakmannen. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

717 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal