• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Valraam prijzen

  Valraam prijzen

  Kozijnen offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 200,- Maximale kosten € 500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
  Prijs valraam per m2, exclusief plaatsing

  Een valraam is een geschikte manier om kleine ruimtes te ventileren, maar het raam kan ook in grotere formaten worden geplaatst. Een valraam wordt ook wel een kiepraam genoemd; het raam kiept namelijk naar binnen toe. Hierdoor is het raam lastig te forceren door indringers. Ontdek meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een valraam.

  Voordelen valraam plaatsen

  • Goede inbraakpreventie
  • Opent naar binnen en beneden
  • Ideaal in kleine ruimtes

  Nadelen valraam plaatsen

  • Bij grotere ramen goed raambeslag nodig

  Wat kost een valraam?

  Afmetingen (h x b)
  Prijs*
  Offerte
  60 x 60 cm € 130
  100 x 100 cm € 200 Gratis offertes

  * Vanaf-prijs valraam incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

  De valraam kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en eventuele extra opties. Bekijk een schatting van de valraam prijzen exclusief montage. Ben je benieuwd naar de exacte valraam prijs inclusief montage? Vraag dan gratis kozijn offertes aan via Slimster.

  Valraam prijzen vergelijken

  valraam prijzen

  Prijsopbouw valramen

  Valraam in bestaand kozijn plaatsen

  Wil je een nieuw valraam laten plaatsen? In de meeste gevallen kan een raam niet in een bestaand kozijn worden gemonteerd. Ramen en kozijnen vragen om precisie; sluiten ze niet goed op elkaar aan, dan kunnen er vocht- en isolatieproblemen ontstaan. Laat je adviseren door een vakman over de mogelijkheden om een valraam te plaatsen in jouw woning en of het mogelijk is het valraam in bestaande kozijnen te plaatsen.

  Mogelijkheden met valramen

  Een valraam bestaat uit kozijnen, het valraam en de beglazing. Deze aspecten hebben ieder hun invloed op de kosten.

  Kozijnen van valramen

  Soort valraam
  Uitstraling
  Houten valraam Authentiek
  Kunststof valraam Divers: strak, houtlook etc
  Aluminium valraam Strak, modern
  Stalen valraam Uniek, industrieel

  Beglazing en isolatie valraam

  Er wordt vandaag de dag bijna geen raam meer geplaatst met enkel glas; de voorkeur gaat tegenwoordig uit naar HR++ of HR+++ glas. Dit glas isoleert uitstekend en biedt vooral in combinatie met het juiste materiaal een ideale isolatie van je woning.

  Meer over HR-glas?

  Valraam met raambeslag

  Zorg voor het juiste raambeslag bij jouw nieuwe valraam. Denk hier aan een raamknip, valijzer en raamvalscharen.

  Veilige valramen installeren

  De juiste kozijnen maken je woning een stuk veiliger. Houd bij nieuwe kozijnen rekening met het raambeslag en de inbraakwerendheid van het materiaal. Vervang oude kozijnen op tijd, aangezien verouderde ramen makkelijker te kraken zijn.

  Daarnaast wordt de veiligheid van een raam grotendeels bepaald door het raambeslag. Kijk altijd of beslag een keurmerk bevat, bijvoorbeeld het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

  Pas op voor kantelramen met huisdieren Een valraam kan levensgevaarlijk zijn voor je viervoeter; katten kunnen klem raken als ze door het raam naar buiten willen. Door de smalle driehoek kunnen ze geen kant meer op. De oplossing? Een hor voor het raam of een speciaal beschermhekje.
  kunststof valraam
  Meer inspiratie opdoen?

  Valraam kopen en laten plaatsen door vakman

  De plaatsing van een valraam is ook van invloed op de kosten. De montagekosten van kozijnen en ramen worden bepaald door verschillende aspecten:

  • Het inmeten en installeren van het valraam
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
  • Het uurtarief van de vakman

  Valramen vervangen

  Wil je jouw oude valramen vervangen? Je kan het oude valraam vervangen door een nieuw valraam, of een ander raamtype kiezen. Denk hierbij aan een uitzetraam of vast raam. Vind meer informatie over het vervangen van kozijnen.

  Bespaar op reiskosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

  Beste deal vinden voor nieuwe valramen

  Laat nieuwe valramen installeren in je woning zonder te veel te betalen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale, betrouwbare vakmannen. Je beslist zelf wie jouw nieuwe valramen gaat plaatsen.

  882 kozijn-specialisten vergelijken

  Eurokozijn
  Multi Kozijn
  Bogers kozijnen
  Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal