• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 80.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Valraam

Van € 200,-   € 350,- Tot € 500,-
Prijs valraam 1m2, exclusief plaatsing

Een valraam is een geschikte manier om kleine ruimtes te ventileren, maar het raam kan ook in grotere formaten worden geplaatst. Een valraam wordt ook wel een kiepraam genoemd; het raam kiept namelijk naar binnen toe. Hierdoor is het raam lastig te forceren door indringers. Ontdek meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een valraam.

Voordelen valraam

  • Goede inbraakpreventie
  • Opent naar binnen en beneden
  • Ideaal in kleine ruimtes

Nadelen valraam

  • Bij grotere ramen goed raambeslag nodig

Wat kost een valraam?

De kosten van een valraam zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen en eventuele extra opties. In de onderstaande tabel vind je een schatting van de valraam prijzen exclusief montage. Ben je benieuwd naar de exacte valraam prijs, inclusief montage? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan via Slimster.

Indicatieve prijzen valraam

Afmetingen (h x b) Prijs*
60 x 60 cm € 130,-
100 x 100 cm € 200,-

* Vanaf-prijs valraam incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

Bekijk de kozijn prijzen voor de kosten per materiaal.

Valraam prijzen vergelijken
Prijsopbouw valraam 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

Het materiaal van een valraam bepaalt de kosten voor een groot deel. We hebben het hier over het kozijn materiaal, maar ook over de beglazing en het raambeslag. Wil je meer inspiratie opdoen voor nieuwe ramen in je woning? Bekijk dan de ramen voorbeelden.

Valraam kozijnen

De kozijnen van een valraam kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Deze materialen hebben ieder hun eigen prijs en kenmerken. Zo is een kunststof valraam onderhoudsvrij, terwijl een houten valraam een klassieke uitstraling heeft. Voor een lange levensduur ga je voor aluminium valramen of stalen valramen.

Beglazing en isolatie valraam

Er wordt vandaag de dag bijna geen raam meer geplaatst met enkel glas; de voorkeur gaat tegenwoordig uit naar HR++ of HR+++ glas. Dit glas isoleert uitstekend en biedt vooral in combinatie met het juiste materiaal een ideale isolatie van je woning.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Besparen met juiste beglazing Kies HR++ of HR+++ glas en bespaar op de energiekosten. Isolatieglas houdt de warmte in je woning, waardoor er minder energie verloren gaat. Dit is goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Veilige valramen installeren

De juiste kozijnen maken je woning een stuk veiliger. Houd bij nieuwe kozijnen rekening met het raambeslag en de inbraakwerendheid van het materiaal. Vervang oude kozijnen op tijd, aangezien verouderde ramen makkelijker te kraken zijn.

Daarnaast wordt de veiligheid van een raam grotendeels bepaald door het raambeslag. Kijk altijd of beslag een keurmerk bevat, bijvoorbeeld het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

2. Montagekosten

De plaatsing van een valraam is ook van invloed op de kosten. De montagekosten van kozijnen en ramen worden bepaald door verschillende aspecten:

  • Het inmeten en installeren van het valraam
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
  • Het uurtarief van de vakman

Valraam in bestaand kozijn plaatsen

Wil je een nieuw valraam laten plaatsen en ben je benieuwd of je ook nieuwe kozijnen nodig hebt? In de meeste gevallen kan een raam niet in een bestaand kozijn worden gemonteerd. Ramen en kozijnen vergen namelijk precisie; sluiten ze niet goed op elkaar aan, dan kunnen er vocht- en isolatieproblemen ontstaan. Laat je adviseren door een vakman over de mogelijkheden om een valraam te plaatsen in jouw woning.

Pas op voor kantelramen met huisdieren Een valraam is ideaal voor de ventilatie, maar kan levensgevaarlijk zijn voor je viervoeter. Katten kunnen namelijk klem raken als ze door het raam naar buiten willen. Door de smalle driehoek kunnen ze geen kant meer op.

De oplossing? Een hor voor het raam of een speciaal beschermhekje.

Valramen vervangen

Wil je jouw oude valramen vervangen? Je kan het oude valraam vervangen door een nieuw valraam, of een ander raamtype kiezen. Denk hierbij aan een uitzetraam of vast raam. Vind meer informatie over het vervangen van kozijnen.

Bespaar op plaatsing van kozijn en valraam

Laat nieuwe valramen installeren in je woning zonder te veel te betalen. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale, betrouwbare vakmannen. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend kozijn-offertes aanvragen via Slimster
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal