• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Uitzetraam prijzen

Uitzetraam prijzen

Minimale kosten € 200,- Maximale kosten € 500,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
Prijs uitzetraam 1m2, exclusief plaatsing

Een uitzetraam is erg geschikt voor kleine ruimtes. Dit raam opent naar buiten en biedt de mogelijkheid om een ruimte snel te laten luchten. In veel gevallen zijn uitzetramen klein van formaat. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers.

Voordelen uitzetraam

 • Uitstekende ventilatie
 • Ideaal in kleine ruimtes
 • Opent naar buiten en boven
 • Als uitzet dakraam te gebruiken

Nadelen uitzetraam

 • Vooral voor kleine afmetingen

Wat kosten uitzetramen?

Afmetingen (h x b)
Prijs*
60 x 60 cm € 130
100 x 100 cm € 200

* Vanaf-prijs uitzetramen incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

De prijs van een uitzetraam, ook wel klapraam genoemd, wordt onder meer bepaald door de afmeting en materiaalkeuze. Ook eventuele extra opties voor jouw uitzetramen spelen een rol. Ben je benieuwd naar de uitzetraam prijzen? In de tabel vind je een schatting van de kosten exclusief plaatsing. Voor exacte uitzetraam prijzen kan je het beste gratis kozijn-offertes vergelijken via Slimster.

Uitzetramen prijzen vergelijken

Prijsopbouw uitzetramen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Een uitzetraam bestaat uit een kozijn, raam en de beglazing.

Kozijnen van uitzetraam

De kozijnen van een uitzetraam kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Deze materialen hebben ieder hun eigen prijs en kenmerken.

Zo is een kunststof uitzetraam makkelijk te onderhouden, terwijl een houten uitzetraam veel karakter aan de woning geeft. Aluminium uitzetramen hebben weer een lange levensduur. Stalen uitzetramen zijn mogelijk, maar niet goedkoop.

Beglazing en isolatie

Welke beglazing wil je laten installeren in je uitzetraam? Meestal wordt er gekozen voor HR++ of HR+++ glas, aangezien dit glas een uitstekende isolatie heeft. Combineer deze beglazing met het juiste materiaal voor je raam en kozijn en isoleer je woning extra goed.

Besparen met juiste beglazing De isolatiewaarde van materiaal wordt weergegeven met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Veilige uitzetramen maken

Om te voorkomen dat een uitzetraam makkelijk te forceren is, is het belangrijk om te kijken naar het juiste materiaal én het beste raambeslag. De veiligheid van een raam wordt grotendeels bepaald door de klinken, scharnieren en sloten. Laat je adviseren door één van de specialisten in het Slimster-netwerk over het beste raambeslag voor jouw nieuwe ramen.

Montagekosten

Ga je een nieuw uitzetraam kopen en laten plaatsen? Ook de plaatsing brengt kosten met zich mee. Deze kosten worden bepaald door:

 • Het inmeten en installeren van het uitzetraam
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
 • Het uurtarief van de vakman

Uitzetraam in bestaand kozijn plaatsen?

Wil je een nieuw klapraam laten plaatsen, maar zijn de kozijnen nog goed? In de meeste gevallen is het verstandig om niet alleen een nieuw raam, maar ook een nieuw kozijn te laten monteren. Als ramen en kozijnen niet perfect op elkaar aansluiten, kunnen er namelijk vocht- en isolatieproblemen ontstaan.

Uitzetraam op maat laten maken

Wil jij graag nieuwe klapramen laten plaatsen in jouw huis? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken. Via Slimster kun je tot wel 5 gratis offertes ontvangen van lokale bouwbedrijven. Zij kunnen je vertellen wat hun werkwijze is en wat de kosten zijn van de uitzetramen en raamkozijnen. Vergelijk gratis kozijn-offertes en kies de specialist met de beste aanbieding voor het plaatsen van een uitzetraam.

717 kozijn-bedrijven vergelijken

Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal