• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 78.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Uitzetraam

Van € 200,-   € 350,- Tot € 500,-
Prijs uitzetraam 1m2, exclusief plaatsing

Een uitzetraam is erg geschikt voor kleine ruimtes. Dit raam opent naar buiten en biedt de mogelijkheid om een ruimte snel te laten luchten. In veel gevallen zijn uitzetramen klein van formaat. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers. Lees verder voor meer informatie over deze klapramen.

Voordelen uitzetraam

 • Uitstekende ventilatie
 • Ideaal in kleine ruimtes
 • Opent naar buiten en boven
 • Als dakraam te gebruiken

Nadelen uitzetraam

 • Vooral voor kleine afmetingen

Wat kosten uitzetramen?

De prijs van een uitzetraam, ook wel klapraam genoemd, wordt onder meer bepaald door de afmeting en materiaalkeuze. Ook eventuele extra opties voor jouw uitzetramen spelen een rol. Ben je benieuwd naar de uitzetraam prijzen? In de onderstaande tabel vind je een schatting van de kosten exclusief plaatsing. Voor exacte uitzetraam prijzen kan je het beste gratis kozijn-offertes vergelijken via Slimster.

In de onderstaande tabel zie je een indicatie van de prijzen van een uitzetraam exclusief plaatsing. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van een uitzetraam? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Afmetingen (h x b) Prijs*
60 x 60 cm € 130,-
100 x 100 cm € 200,-

* Vanaf-prijs uitzetramen incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

Voor uitzetramen zijn er verschillende kozijn materialen beschikbaar. De kozijn prijzen per materiaal hebben we ook op een rijtje gezet.

Uitzetramen prijzen vergelijken
Prijsopbouw uitzetramen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van een uitzetraam worden bepaald door verschillende factoren, zoals het kozijn materiaal, de beglazing en het raambeslag.

Uitzetraam kozijnen

De kozijnen van een uitzetraam kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Deze materialen hebben ieder hun eigen prijs en kenmerken. Zo is een kunststof uitzetraam makkelijk te onderhouden, terwijl een houten uitzetraam veel karakter aan de woning geeft. Aluminium uitzetramen hebben weer een lange levensduur. Stalen uitzetramen zijn mogelijk, maar niet goedkoop.

Beglazing en isolatie

Welke beglazing wil je laten installeren in je uitzetraam? Meestal wordt er gekozen voor HR++ of HR+++ glas, aangezien dit glas een uitstekende isolatie heeft. Combineer deze beglazing met het juiste materiaal voor je raam en kozijn en isoleer je woning extra goed.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

uitzetraam bovenlicht
Besparen met juiste beglazing Kies HR++ of HR+++ glas en bespaar op de energiekosten. Isolatieglas houdt de warmte in je woning, waardoor er minder energie verloren gaat. Dit is goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Veilige uitzetramen maken

Om te voorkomen dat een uitzetraam makkelijk te forceren is, is het belangrijk om te kijken naar het juiste materiaal én het beste raambeslag. De veiligheid van een raam wordt grotendeels bepaald door de klinken, scharnieren en sloten. Laat je adviseren door één van de specialisten in het Slimster-netwerk over het beste raambeslag voor jouw nieuwe ramen.

2. Montagekosten

Ga je een nieuw uitzetraam kopen en laten plaatsen? Ook de plaatsing brengt kosten met zich mee. Deze plaatsingskosten worden bepaald door:

 • Het inmeten en installeren van het uitzetraam
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
 • Het uurtarief van de vakman
Uitzetraam in bestaand kozijn plaatsen Wil je een nieuw klapraam laten plaatsen, maar liever niet je kozijnen vervangen? In de meeste gevallen is het verstandig om niet alleen een nieuw raam, maar ook een nieuw kozijn te laten maken. Als ramen en kozijnen niet perfect op elkaar aansluiten, kunnen er namelijk vocht- en isolatieproblemen ontstaan.

Uitzetraam vervangen

Wil je oude uitzetramen vervangen door nieuwe ramen en kozijnen? Je kan ervoor kiezen om opnieuw een uitzetraam te laten installeren of bijvoorbeeld een valraam of vast raam laten plaatsen.

Uitzetraam op maat laten maken

Wil jij graag nieuwe klapramen laten plaatsen in jouw huis? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken. Via Slimster kun je tot wel 5 gratis offertes ontvangen van lokale bouwbedrijven. Zij kunnen je vertellen wat hun werkwijze is en wat de kosten zijn van de uitzetramen en raamkozijnen. Vergelijk kozijn-offertes en kies de specialist met de beste aanbieding voor het plaatsen van een uitzetraam.

Vrijblijvend uitzetraam-offertes vergelijken
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal