• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Prijzen uitzetdakraam

Minimale kosten € 380,- Maximale kosten € 820,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 600,-
Vanaf-prijs uitzetdakraam, afhankelijk van materiaal, merk, maten en extra opties.

Kan jouw zolder wel wat meer licht en frisse lucht gebruiken? Uitzetdakramen zijn dan een ideale investering. Deze dakvensters zorgen voor veel ventilatie en lichtinval, wat ze uitermate geschikt maakt voor donkere zolderkamers. Waar een tuimeldakraam het uitzicht belemmert, kan je bij een geopend uitzetdakraam onbelemmerd naar buiten kijken.

Voordelen uitzetdakvenster

 • Eenvoudig te bedienen
 • Goede ventilatie
 • Meer lichtinval
 • Kantelt geheel naar buiten

Nadelen uitzetdakvenster

 • Lastig schoon te maken
 • Niet in alle daken inzetbaar
uitzetdakraam kosten
uitzetdakraam prijzen
kosten uitzetdakvenster
Eenvoudig het beste materiaal vinden Zie in één oogopslag welk materiaal het meest geschikt is voor jouw nieuwe uitzetdakramen.

Uitzetdakraam materialen vergelijken

Materiaal
Prijs
Uitstaling
Onderhoud
Levensduur
Isolatie
Houten dakraam Authentiek + + +
Kunststof dakraam €€ Variabel ++ ++ ++

Kosten uitzetdakraam

Sta je op het punt om een uitzetdakraam te kopen en laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk graag weten wat dit je ongeveer gaat kosten. De uitzetdakraam prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze en eventuele extra opties.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de uitzetdakraam kosten, inclusief plaatsing. Wil je liever de exacte prijs weten van jouw nieuwe dakraam? Vraag dan gratis dakraam-offertes aan via Slimster.

Afmeting (b x h) Fakro* Andere merken*
55 x 78 cm

€ 410

€ 380

55 x 98 cm

€ 455

€ 400

66 x 118 cm

€ 455

€ 415

78 x 98 cm

€ 440

€ 405

78 x 118 cm

€ 475

€ 430

78 x 140 cm

€ 500

€ 470

114 x 118 cm

€ 560

€ 490

* Vanaf-prijs uitzetdakraam, incl. plaatsing, HR++ glas en btw.

Uitzetdakraam prijzen vergelijken
Prijsopbouw uitzetdakvenster 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten uitzetdakvenster

Een groot deel van de uitzetdakraam prijzen wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om de materiaalkeuze, maar ook het merk dakvenster en de extra opties spelen een rol.

Materiaal

Wanneer je een uitzetdakraam laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende materialen. Hout en kunststof zijn de meest voorkomende materialen voor een dakraam. Ga je voor onderhoudsvrij en makkelijk in het gebruik? Laat dan kunststof uitzetdakramen plaatsen. Heb je liever een dakraam met karakter, dan is een houten uitzetdakraam een goede keuze.

Extra opties

Wil je jouw uitzetdakraam uitrusten met extra opties? Je hebt verschillende mogelijkheden om jouw standaard uitzetdakvenster te verrijken:

Doe daarnaast meer inspiratie op voor jouw nieuwe uitzetdakraam of ander dakraam door alle dakvenster-voorbeelden te bekijken.

Uitzetdakraam laten plaatsen door vakman

Het plaatsen van een uitzetdakraam vraagt om de nodige expertise. Het is vaak nodig om de dakconstructie aan te passen en daarom kan je het beste de hulp inschakelen van een ervaren vakman.

We brengen je bij Slimster alleen in contact met bedrijven uit jouw regio. Zo hoef je nooit te veel voorrijkosten te betalen. De montagekosten zijn daarnaast afhankelijk van:

 • het uurtarief van de vakman
 • evt. verwijderen oude dakramen
 • evt. aanpassen dakconstructie
Heb ik een bouwvergunning nodig? Vaak kan een dakraam zonder vergunning worden geplaatst, maar soms heb je wel een bouwvergunning nodig. De specialisten kunnen je adviseren over vergunningen en je eventueel helpen met de vergunningaanvraag.

Vind eenvoudig de beste deal voor je dakraam

Ga je een uitzetdakvenster kopen en laten monteren? Schakel de hulp in van een ervaren en vakkundig bedrijf, zodat je snel kan genieten van meer licht en frisse lucht op zolder. Je kan eenvoudig en vrijblijvend dakraam-offertes vergelijken vbij Slimster, waarna je zelf de specialist kiest die het beste bij je past. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend dakraam-offertes aanvragen
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal