• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Uitzetdakraam plaatsen

Kan jouw zolderkamer wel wat meer licht en frisse lucht gebruiken? Dan is een dakraam een goede investering. Door een uitzetdakraam te laten plaatsen krijgt jouw bovenverdieping meer lichtinval en betere ventilatie. Uitzetdakramen worden vaak gebruikt voor onbewoonde kamers. Gebruik jij de zolder als opslag en is ventilatie benodigd? Dan is een uitzet dakvenster een slimme keus. Je hebt de keus uit twee varianten; een naar boven te openen raam en een zijwaarts te openen raam. Lees meer info op Slimster en vraag gratis offertes aan voor de beste deal!

Kenmerken uitzetdakraam

 • Betere ventilatie
 • Vrij uitzicht
 • Makkelijk te bedienen
 • Meer lichtinval
 • Goedkope dakraam

Uitzet dakramen voor frisse lucht

Een uitzetdakraam is het perfecte raam om de zolderkamer van frisse lucht te voorzien. Het scharnier bevindt zich aan de bovenkant van het raam. Hierdoor kun je het gehele dakvenster naar boven openen, zodat er extra veel buitenlucht naar binnen kan komen.

Wat kost een uitzet dakraam?

Voordat je beslist of je nieuwe dakramen wilt laten plaatsen is het natuurlijk slim om prijzen te vergelijken. Je bent vast benieuwd naar de kosten van uitzetramen inclusief montage. Allereerst is het belangrijk om te weten dat de prijs van een dakvenster afhankelijk is van diverse factoren. Zo spelen onder meer de afmeting, het gekozen materiaal (hout of kunststof), de extra opties en de arbeidskosten van de vakman een rol. In de prijstabel hieronder zie je de gemiddelde vanaf prijs voor uitzetdakramen per merk (Velux, Fakro en Luxtra). Wil je concrete prijzen vergelijken? Dan raden we je aan om de gratis offertes via Slimster aan te vragen.

Afmeting (b x h) Velux* Fakro* Luxtra*
55 x 78 cm

€ 580

€ 410

€ 380

55 x 98 cm

€ 600

€ 455

€ 400

66 x 118 cm

€ 630

€ 455

€ 415

78 x 98 cm

€ 640

€ 440

€ 405

78 x 118 cm

€ 670

€ 475

€ 430

78 x 140 cm

€ 730

€ 500

€ 470

114 x 118 cm

€ 815

€ 560

€ 490

* Vanaf prijzen uitzetdakraam inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor uitzet dakvensters van hout. Afhankelijk van het door jou gekozen materialen, andere afmetingen en eventuele extra opties kan de prijs verschillen.

 • Uitzetdakramen zijn in meerdere afmetingen verkrijgbaar of op maat te laten maken. Bekijk vanaf prijzen voor dakramen in meer maten op onze indicatieve prijzen pagina.

Ruimte en uitzicht

Met een uitzetdakraam creëer je meer ruimte en geniet je van een vrij uitzicht vanaf je zolderkamer. Omdat een uitzetvenster naar boven opent zorg je automatisch voor meer loopruimte. Ook heb je door deze opening een vrij uitzicht over de buitenwereld. Geniet van het uitzicht tijdens een mooie zomerdag of kijk 's nachts tijdens heldere hemel naar de sterren.

Vergunning nodig voor dakramen?

Hoewel je in de meeste situaties geen vergunning nodig hebt voor het laten plaatsen van dakramen is het wel goed om hier even stil bij te staan. Woon jij namelijk in een monumentaal pand? Dan is de kans groot dat jij wel een bouwvergunning bij de gemeente moet aanvragen om uitzetdakvensters te mogen installeren. Gelukkig weten de bij Slimster aangesloten experts alles over omgevingsvergunningen en vergunningsaanvragen. Zij geven je graag advies en ondersteunen je bij het proces, mocht dit nodig zijn.

Uitzet dakraam op maat laten plaatsen

Het is mogelijk om zelf dakramen te plaatsen, maar wij raden dit ten zeerste af. Het is niet alleen een zware klus, het dient ook op de perfecte wijze te gebeuren. In sommige gevallen moet de balkstructuur van het dak namelijk worden aangepast. Ook moeten de kozijnen winddicht en waterdicht geplaatst worden en dient het HR++ glas op juiste wijze te worden gemonteerd. Dit werk kun je het best overlaten aan een ervaren vakman. Bovendien krijg je garantie op het werk van de specialist. Bespaar jezelf tijd, moeite en frustraties door nieuwe uitzetdakramen te laten monteren door een specialist via Slimster.

Direct gratis uitzetdakraam offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar de beste deal voor het laten monteren van een uitzetdakraam? Wij brengen jou geheel vrijblijvend in contact met lokale dakraam specialisten. Het enige wat jij hoeft te doen is ons offerteformulier invullen. Je ontvangt daarna tot maximaal 5 gratis offertes die jij rustig thuis kunt vergelijken. Wij werken alleen samen met betrouwbare en ervaren bedrijven. Jij weet dus zeker dat jouw uitzet dakramen van de beste kwaliteit zullen zijn. Met het systeem van Slimster kun jij tot wel 45 procent op de kosten besparen!

 • Ontvang tot 5 gratis offertes met één aanvraag
 • Vergelijk bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Enkel zorgvuldig geselecteerde dakraam specialisten
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs