• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Uitzet-tuimeldakraam plaatsen

Om meer lichtinval en ventilatie te creëren op zolder heb je de keus uit verschillende soorten dakramen. Zo kun je kiezen tussen vensters die je volledig kunt kantelen en ramen die je naar boven openzet. Wil je de mogelijkheid hebben om beiden manieren van openen te gebruiken? Kies dan voor een uitzet-tuimeldakraam. Dit uitzet tuimelvenster kan op veel verschillende manieren open, want je kunt het scharnier op de door jou gewenste plaats instellen. Op Slimster lees je meer info over uitzet-tuimel-dakramen en vraag je gratis offertes aan om de beste deal te vinden.

Kenmerken uitzet tuimel dakraam

 • Meer ruimte op zolder
 • Vrij uitzicht naar buiten
 • Vluchtweg bij brand
 • Extra ventilatie
 • Verschillende manieren te openen

Uitzetraam en tuimelvenster

Een uitzet-tuimeldakraam is een combinatie van een uitzetraam en tuimeldakraam. Je kunt dit type dakraam dus op verschillende manieren openen. Een uitzet tuimel dakraam is volledig open te zetten, maar ook licht open te kantelen.

Wat kost een uitzet-tuimeldakraam?

Ben jij benieuwd naar de kosten voor nieuwe uitzet-tuimelvensters inclusief plaatsing? In de prijstabel hieronder zie je gemiddelde vanaf prijzen voor uitzet-tuimel-dakramen in verschillende afmetingen. Het is belangrijk om te weten dat de prijs voor nieuwe uitzet tuimel dakramen afhankelijk is van verschillende factoren. Zo heeft het materiaal van de kozijnen invloed op de kostprijs, maar ook de gekozen extra opties en de arbeidskosten van de vakman spelen een rol. Wil jij concrete prijzen vergelijken? Vraag dan de gratis offertes aan via Slimster en ontvang prijsopgaven van betrouwbare lokale specialisten.

Afmeting (b x h) Velux* Fakro* Luxtra*
55 x 98 cm

€ 700

€ 520

€ 470

66 x 118 cm

€ 730

€ 570

€ 510

78 x 98 cm

€ 740

€ 560

€ 520

78 x 118 cm

€ 795

€ 610

€ 580

78 x 140 cm

€ 860

€ 650

€ 625

114 x 118 cm

€ 965

€ 720

€ 700

* Vanaf prijzen uitzet-tuimel-dakramen inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor uitzet-tuimel-vensters van hout. Kunststof dakramen zijn duurder en ook de gekozen extra opties zijn van invloed op de kosten.

 • Dakramen zijn verkrijgbaar in meerdere maten dan in de prijstabel hierboven. Bekijk alle afmetingen en gemiddelde vanaf prijzen inclusief montage op onze indicatieve dakraam prijzen pagina.

Verschillende standen

Zoals je in de prijstabel kunt zien is de kostprijs voor een uitzet-tuimel-dakvenster wat hoger dan die van een uitzetdakraam of tuimeldakraam. Je krijgt hier echter een zeer veelzijdig dakraam voor terug. Een uitzet tuimeldakraam combineert namelijk de functies van beide ramen, wat betekent dat je jouw dakvenster op meerdere manieren kunt openzetten. Je kunt het dakraam volledig openzetten zoals bij een uitzetdakraam, maar je kunt hem ook licht kantelen zoals bij een tuimeldakraam. Door de plaatsing van de scharnieren besluit jij zelf hoe ver je het raam open wilt zetten.

Uitzettuimeldakramen op maat laten plaatsen

Zelf een dakraam plaatsen is een lastige klus. Omdat in veel gevallen aanpassingen gedaan moeten worden aan de balkconstructie van je dak raden wij je aan om hier een expert voor in te schakelen. Door jouw uitzet-tuimel dakraam door een specialist te laten plaatsen weet je zeker dat de montage op perfecte wijze geschiedt. Dit is belangrijk, aangezien de kozijnen winddicht en waterdicht dienen te zijn. Ook moet het HR++ isolatieglas op de juiste wijze geplaatst worden. Bespaar jezelf tijd, moeite en frustratie door een ervaren lokale dakraam-specialist in te schakelen via Slimster!

Vergunning nodig voor dakramen?

Wil jij zeker weten of je een vergunning nodig hebt voor het laten plaatsen van dakramen in jouw woning? De specialisten van Slimster kunnen je hier alles over vertellen. Bovendien helpen zij jou in het gehele traject, mocht het nodig zijn om een bouwvergunning aan te vragen bij de gemeente. Wees gerust, in de meeste gevallen zal dit niet nodig zijn. Woon je in een monumentaal pand? Dan is het vaak wel vereist om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Direct gratis uitzet-tuimeldakraam offertes vergelijken!

Heb jij serieuze interesse in het laten plaatsen van uitzet-tuimeldakramen? Dan ben je vast op zoek naar de beste aanbieding. Slimster helpt je hier graag bij. Wij brengen jou namelijk kosteloos in contact met dakraam-specialisten uit jouw omgeving. Het enige wat jij hoeft te doen is ons offerteformulier invullen. Je ontvangt dan tot maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de prijzen en kies de beste deal voor jouw nieuwe uitzettuimelvenster.

 • Ontvang tot 5 gratis offertes met één aanvraag
 • Vergelijk betrouwbare dakraam specialisten
 • Vrijblijvend adviesgesprek met vakman mogelijk
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten