• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Prijzen uitzet-tuimeldakraam

Minimale kosten € 470,- Maximale kosten € 970,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 740,-
Vanaf-prijs, afhankelijk van materiaal, maten, merk en extra opties.

Wil je meer licht en frisse lucht op zolder? Dan heb je de keuze uit verschillende dakramen. Kan je lastig kiezen en wil je een raam op meerdere manieren kunnen openen? Ga dan voor een uitzet-tuimeldakraam.

Voordelen uitzet-tuimeldakvenster

 • Meer licht op zolder
 • Meer ventilatie op zolder
 • Op verschillende manieren te openen
 • Vrij uitzicht mogelijk
 • Eenvoudig te bedienen

Nadelen uitzet-tuimeldakvenster

 • Prijziger dan uitzet- of tuimeldakraam
Eenvoudig het beste materiaal vinden Zie in één oogopslag welk materiaal het meest geschikt is voor jouw nieuwe uitzet-tuimeldakvenster.

Uitzet-tuimeldakraam materialen vergelijken

Materiaal
Prijs
Uitstaling
Onderhoud
Levensduur
Isolatie
Houten dakraam Authentiek + + +
Kunststof dakraam €€ Variabel ++ ++ ++

Wat kost een uitzet-tuimeldakraam?

Ben je benieuwd naar de kosten van een uitzet-tuimeldakraam inclusief plaatsing? De prijzen van dit dakraam zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, het merk en de afmetingen. Maar ook de montage is van invloed op de prijs.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de uitzet-tuimeldakraam prijzen. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakvenster-offertes aan via Slimster.

Afmeting (b x h) Velux* Fakro*
55 x 98 cm

€ 700

€ 520

66 x 118 cm

€ 730

€ 570

78 x 98 cm

€ 740

€ 560

78 x 118 cm

€ 795

€ 610

78 x 140 cm

€ 860

€ 650

114 x 118 cm

€ 965

€ 720

* Vanaf-prijs uitzet-tuimeldakraam, incl. plaatsing, HR++ glas en btw.

Uitzet-tuimeldakraam prijzen vergelijken
Prijsopbouw uitzet-tuimeldakvenster 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten uitzet-tuimeldakraam

De prijs van een uitzet-tuimeldakraam wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om de materiaalkeuze, maar ook om het merk dakraam en eventuele extra opties.

Materiaal

Hout en kunststof zijn de meest populaire materialen voor een dakraam. Waar een kunststof dakraam onderhoudsvrij is, heeft een houten dakraam veel karakter en uitstraling.

Extra opties

Je kan eenvoudig extra opties toevoegen aan je nieuwe uitzet-tuimeldakvenster. Wil je in de zomer met het raam open slapen zonder last te krijgen van muggen? Of wil je ’s ochtends vroeg niet wakker worden van de opkomende zon? Er zijn verschillende extra opties. Laat je vooral adviseren over alle mogelijkheden, maar hieronder zetten we al enkele opties voor je op een rij:

Wil je meer inspiratie opdoen voor je nieuwe uitzet-tuimeldakraam? Bekijk dan de dakraam-voorbeelden.

Uitzet-tuimeldakraam schoonmaken Het lappen van dakramen kan een vervelende klus zijn. Met een uitzet-tuimeldakraam kan je zelf eenvoudig de ramen lappen; in tuimelstand kan je het dakraam namelijk eenvoudig 180 graden om hun eigen as draaien. Zo kan je eenvoudig de buitenkant van het raam reinigen.

Uitzet-tuimel laten plaatsen door vakman

Zijn jouw oude dakramen aan vervanging toe of wil je nieuwe dakramen laten plaatsen? Het is niet verstandig om zelf het dak op te gaan en nieuwe dakramen te laten plaatsen. Voor een veilige, snelle en correcte plaatsing schakel je de hulp in van een ervaren vakman.

Bij Slimster kom je enkel in contact met gecontroleerde bedrijven uit de regio. Je betaalt zo nooit te veel aan reiskosten en weet zeker dat je een gecontroleerd bedrijf in de arm neemt. Het inschakelen van een specialist brengt natuurlijk wel de nodige kosten met zich mee, die worden bepaald door:

 • het uurtarief van de vakman
 • evt. verwijderen oude dakramen
 • evt. aanpassen dakconstructie

Door verschillende bedrijven te vergelijken betaal je nooit te veel en bepaal je zelf met wie je in zee gaat.

Heb ik een bouwvergunnig nodig? Je hebt meestal geen vergunning nodig voor je dakraam. Woon je in een monument of komt het dakraam dicht op de dakrand te liggen? Dan is vaak wel een vergunning vereist. De vakmannen kunnen je hierover informeren en ook de vergunningaanvraag voor je uit handen nemen.

Vind eenvoudig de beste deal voor je dakraam

Op zoek naar een ervaren vakman om nieuwe uitzet-tuimeldakramen te plaatsen op je woning? Vraag gratis dakvenster-offertes aan via Slimster en vergelijk prijzen van diverse regionale bedrijven. Je beslist zelf welke vakman het beste bij jou past en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend dakraam-offertes vergelijken
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal