• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Prijzen vast dakraam

Ga je enkele dakramen plaatsen, maar wil je nog meer lichtinval op zolder creëren? Kies dan voor een extra vast dakraam, die fungeert als bovenlicht of zijlicht. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om enkel een vast dakraam te laten monteren.

Voordelen vast dakraam

  • Lage prijs
  • Goede isolatie
  • Meer lichtinval op zolder
  • Goed te combineren met andere dakramen

Nadelen vast dakraam

  • Raam kan niet geopend worden
  • Niet geschikt voor ventilatie
vast dakraam prijzen
vast dakvenster kosten
vast dakraam prijs

Dakraam materialen vergelijken

Materiaal
Prijs
Uitstaling
Onderhoud
Levensduur
Isolatie
Houten dakraam Authentiek + + +
Kunststof dakraam €€ Variabel ++ ++ ++

Toepassing vaste dakvensters

Het komt niet vaak meer voor dat er één vast dakraam wordt geplaatst. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een lichtstraat, wat voor nog meer lichtinval zorgt. Wel is de combinatie van een vast dakraam en een ander type dakraam geliefd. Het vaste dakvenster dient dan als bovenlicht, onderlicht of zijlicht.

Kosten vaste dakramen

Aangezien vaste dakramen vooral in combinatie met andere dakvensters worden geplaatst, is het lastig losse prijzen te noemen. Wil je het dakvenster gebruiken als onder-, boven- of zijlicht? Vraag dan gratis dakraam-offertes aan voor de combinatie van de verschillende dakramen.

Voor een indicatie kan je wel de algemene dakraam prijzen bekijken.

Vaste dakraam prijzen vergelijken
Meer licht op zolder Een vast dakvenster is vooral bedoeld om meer lichtinval op zolder te creëren. Ze worden vaak gecombineerd met andere soorten dakvensters of hoog in het dak geplaatst om voor extra licht te zorgen. Dankzij deze combinatie heeft de zolder extra veel licht, maar kan de ruimte ook geventileerd worden.

Dakraam materialen

Net als bij de andere dakvensters heb je grofweg de keuze uit 2 materialen: hout of kunststof. Vaste dakramen van kunststof vergen weinig onderhoud en dit is ideaal als het dakraam hoog in het dak zit. Hecht je veel waarde aan de uitstraling? Ga dan voor een houten dakraam met karakter.

Vast dakraam laten plaatsen door vakman

Het plaatsen van een dakraam is een secure klus, die je lastig zelf kunt uitvoeren. Om zeker te zijn van een goede plaatsing, is het verstandig de hulp in te schakelen van een ervaren vakman. Bij Slimster brengen we je in contact met vakkundige bedrijven uit de regio; zo betaal je ook nooit te veel aan reiskosten.

Slim besparen op de kosten Het afvoeren van het bouwafval is vaak een kostenpost op de offerte. Door zelf het bouwafval op te ruimen, kan je eenvoudig op de kosten van een nieuw dakraam besparen.

Oude dakramen vervangen?

Wordt het tijd de huidige dakramen te vernieuwen? De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen nieuwe dakramen plaatsen of oude dakvensters vervangen.

Directe vaste dakraam-offertes vergelijken

Wil je graag vaste dakramen laten monteren en genieten van extra licht op zolder? Vraag dan gratis dakraam-offertes aan en vergelijk verschillende regionale bedrijven. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig de beste dakraam-specialist vinden
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal