• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Vast dakraam plaatsen

Zoek jij een goedkope manier om extra lichtinval te creëeren op zolder? Dan is een vast dakraam een goede optie. Vaste dakramen kunnen in tegenstelling tot de andere soorten dakramen niet open. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de zolderkamer gebruikt als opbergruimte. Via Slimster kom je vrijblijvend in contact met lokale dakvenster specialisten. Vraag gratis offertes aan en vind de beste deal voor jouw nieuwe vaste dakramen!

Voordelen vast dakraam

 • Meer licht op zolder
 • Goede isolatie
 • Duurzaam dakraam
 • Goedkoper dan andere ramen

Nadelen vast dakraam

 • Raam kan niet geopend worden
 • Niet geschikt voor ventilatie

Prijs vaste dakramen

Voordat je vaste dakramen gaat laten plaatsen wil je vast weten wat de kosten zijn. Over het algemeen is het laten monteren van een vast dakraam goedkoper dan de installatie van (bijvoorbeeld) tuimeldakramen en uitzetdakramen. Een vast dakvenster is immers een simpel raam, dat niet open gezet kan worden. De totale prijs van vaste dakramen is afhankelijk van diverse factoren. Niet alleen de afmeting van het dakraam, maar ook het gekozen materiaal, extra opties en de arbeidskosten van de vakman hebben invloed op de kostprijs. Wij kunnen hierdoor geen concrete prijzen noemen. Wil jij toch graag prijsvergelijken? Dan raden we aan om de gratis offertes via Slimster aan te vragen. Jij ontvangt prijsoffertes van maximaal 5 betrouwbare regionale dakraam-specialisten.

 • De offertes tonen jou de prijs voor vaste dakvensters inclusief montage, HR++ isolatieglas en BTW.

Meer licht op zolder

Een vast dakraam is perfect wanneer je jouw zolderkamer van meer licht wilt voorzien, zonder daar een veel geld voor uit te geven. Omdat vaste dakramen niet open kunnen worden gezet, worden ze vaak geplaatst in hoge daken. Ook wordt een vast dakvenster regelmatig gebruikt wanneer de zolderverdieping al van ramen is voorzien die wel open kunnen. De vaste dakramen zorgen er dan voor dat extra buitenlicht naar binnenvalt. De andere dakvensters worden dan gebruikt ter ventilatie van het huis.

Isolatie met vast dakvenster

Naast het vergroten van de natuurlijke lichtinval zijn vaste dakramen ook goed in het isoleren van de zolderkamer. Omdat het raam niet open kan ontsnapt er geen warmte naar buiten toe. Afhankelijk van het door jou gekozen kozijn materiaal en type glas (HR++ of HR+++ isolatieglas) biedt een vast dakraam een zeer hoge isolatiewaarde. Dit zorgt er voor dat jij minder hoeft te stoken en het in de winter lekker warm blijft binnen. Zo geniet jij van een lichte zolderverdieping zonder je zorgen te hoeven maken over een hoge energierekening.

Duurzame dakramen

Omdat een vast dakraam niet geopend kan worden bestaat dit type raam uit minder verschillende onderdelen. Dit betekent dat er minder kan beschadigen en minder onderhoud benodigd is. Hierdoor is een vast dakvenster één van de meest duurzame dakramen die je kunt laten plaatsen. Zeker wanneer je kiest voor een kunststof dakraam geniet jij lang van de nieuwe dakramen zonder veel onderhoudswerkzaamheden te moeten verrichten.

Vaste dakramen op maat laten plaatsen

Wij raden je te allen tijde aan om dakramen niet zelf te plaatsen. Het is slimmer om de nieuwe vaste dakramen te laten monteren door een ervaren vakman. Bij het uitzagen van het dak moet er namelijk rekening gehouden worden met de balkconstructie. Bovendien moeten de kozijnen winddicht en waterdicht gemonteerd worden en dient het HR++ isolatieglas op de juiste wijze geplaatst te worden. Bespaar jezelf een hoop tijd, moeite en frustratie door jouw vaste dakraam door een specialist van Slimster te laten plaatsen.

Direct gratis vaste dakraam offertes vergelijken!

Wil jij graag vaste dakramen op zolder laten plaatsen voor de laagste prijs? Wij helpen je daar graag bij. Via Slimster kom je namelijk in contact met dakraam specialisten uit jouw omgeving. Vul ons offerteformulier in en ontvang tot 5 gratis offertes, uiteraard geheel vrijblijvend. Vergelijk de prijsopgaven voor vaste dakvensters op je gemakje thuis en kies het bedrijf met de beste aanbieding. Jouw totale besparing kan oplopen tot wel 45 procent!

 • Ontvang tot maximaal 5 gratis vrijblijvende offertes
 • Alleen betrouwbare en ervaren dakraam specialisten
 • Vrijblijvend adviesgesprek met vakman mogelijk
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten