Prijzen vast dakraam

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Ga je enkele dakramen plaatsen, maar wil je nog meer lichtinval op zolder creëren? Kies dan voor een extra vast dakraam, die fungeert als bovenlicht of zijlicht. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om enkel een vast dakraam te laten monteren.

Voordelen vast dakraam

  • Lage prijs
  • Goede isolatie
  • Meer lichtinval op zolder
  • Goed te combineren met andere dakramen

Nadelen vast dakraam

  • Raam kan niet geopend worden
  • Niet geschikt voor ventilatie

Wat kost een vast dakraam plaatsen?

Materiaal Prijs* Uitstaling Onderhoud Levensduur Reparatie Isolatie
Houten dakraam € 400 Authentiek Ja Min. 40 jaar ++ +
Kunststof dakraam € 425 Variabel Nee Min. 50 jaar + ++

*Gemiddelde prijs vast dakraam 55 x 78 cm incl. montage en btw.

Wil je meer licht op zolder, maar is het niet nodig om het raam te openen? Vaste dakramen zijn ideaal voor net dat beetje extra daglicht op zolder. Bekijk een indicatie van de prijzen. Liever de exacte prijs weten?

Vaste dakraam plaatsen
Vind de beste deal
vast dakraam plaatsen
Andere dakramen bekijken?
Dakraam voorbeelden

Mogelijkheden vaste dakramen

Het komt niet vaak meer voor dat er één vast dakraam wordt geplaatst. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een lichtstraat, wat voor nog meer lichtinval zorgt. Wel is de combinatie van een vast dakraam en een ander type dakraam geliefd. Het vaste dakvenster dient dan als bovenlicht, onderlicht of zijlicht.

Dakraam materialen

Net als bij de andere dakvensters heb je grofweg de keuze uit 2 materialen: hout of kunststof. Vaste dakramen van kunststof vergen weinig onderhoud en dit is ideaal als het dakraam hoog in het dak zit. Hecht je veel waarde aan de uitstraling? Ga dan voor een houten dakraam met karakter.

Dakraam merken

Vaste dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Wat dacht je van een Velux dakraam, Fakro dakraam of Luxtra dakraam?

4 pans dakraam plaatsen

Voor opbergruimtes op zolder is vaak geen groot raam vereist; een 4 pansdakraam kan al voldoende licht bieden. Dit dakraam is, zoals de naam al aangeeft, 4 dakpannen groot; 2 x 2.

6 pans dakraam plaatsen

Een andere mogelijkheid is een 6 pansdakraam. Dit dakvenster is in totaal 6 dakpannen groot. Dit kan 3 dakpannen breed en 2 dakpannen hoog zijn, of 2 dakpannen breed en 3 dakpannen hoog.

Vast dakraam laten plaatsen door vakman

Het plaatsen van een dakraam is een secure klus, die je lastig zelf kunt uitvoeren. Om zeker te zijn van een goede plaatsing, is het verstandig de hulp in te schakelen van een ervaren vakman. Bij Slimster brengen we je in contact met vakkundige bedrijven uit de regio; zo betaal je ook nooit te veel aan reiskosten.

Bespaar op afvoerkosten
Het afvoeren van het bouwafval is vaak een kostenpost op de offerte. Door zelf het bouwafval op te ruimen, kan je eenvoudig op de kosten van een nieuw dakraam besparen.

Beste deal voor vaste dakramen vinden

Prijzen vast dakraam

Wil je graag vaste dakramen laten monteren en genieten van extra licht op zolder? Vraag dan gratis dakraam offertes aan en vergelijk verschillende regionale bedrijven. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en jouw opdracht krijgt.

Direct 121 dakraam specialisten vergelijken

Verkoulen Roermond
TMS Daktechniek
Paul Oude Weernink
Klusservice Sliedrecht
Klusprofi
Daglichten.nl
Arno's Dakramen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakramen offertes?
Geheel vrijblijvend
Prijzen vast dakraam