• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Uitstapdakraam plaatsen

Zoek jij een soort dakraam dat jouw zolderkamer voorziet van veel lichtinval en een veilige toegang biedt tot het dak? Dan is een uitstapdakraam een uitstekende keus. Uitstap dakramen combineren de thermische eigenschappen en hoeveelheid lichtinval van een tuimeldakraam met een gemakkelijke en veilige toegang tot het dak. Ideaal wanneer je regelmatig onderhoud aan het dak moet verrichten. Een uitstapvenster opent naar de zijkant, zoals een deur, en maakt het makkelijk om op het dak te komen. Lees op Slimster meer info over dakramen en vraag gratis offertes aan om de beste deal te vinden!

Kenmerken uitstapdakraam

 • Opent naar links of rechts
 • Veel lichtinval
 • Uitstekende ventilatie
 • Gemakkelijk toegang tot dak
 • Extra vluchtroute
 • Voor plat dak en hellend dak

Meer licht op zolder

Een uitstap dakvenster is helemaal open te zetten. Hierdoor creëer je zeer veel lichtinval, wat van jouw donkere zolderkamer een lichte ruimte maakt. Bovendien bieden uitstapdakramen een mooi uitzicht over je achtertuin en wijk omdat er geen raam in het gezichtsveld zit.

Wat kost een uitstap dakraam?

Staat een uitstapdakraam op jouw verlanglijstje? Dan wil je vast graag weten wat de kosten zijn. De prijs voor een uitstap dakvenster inclusief plaatsing is afhankelijk van diverse factoren. Niet alleen het soort dakraam speelt een rol, ook het door jou gekozen materiaal, de extra opties en de arbeidskosten van de vakman hebben invloed op de totale prijs. Over het algemeen is het laten plaatsen van uitstap dakramen iets duurder dan de montage van een tuimeldakraam. Op Slimster kun je indicatieve prijzen voor dakramen inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en btw bekijken. Wil jij graag concrete prijzen vergelijken? Dan raden we je aan om de gratis offertes via Slimster aan te vragen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend!

Ventilatie zolder met uitstapvenster

Een uitstapvenster is helemaal te openen, net zoals bij een uitzetdakraam het geval is. Het verschil zit hem in de plaatsing van de scharnieren. Bij een uitstapdakraam zitten deze aan de zijkant, waardoor het raam opent als een deur. Je hebt zelf de keus of je wilt dat jouw uitstapdakramen naar links of naar rechts openen. Doordat een uitstap dakraam helemaal te openen is wordt de zolderruimte op een snelle en effectieve wijze geventileerd. Er komt immers veel frisse lucht van buiten naar binnen toe.

Makkelijk onderhoud

Een ander voordeel van een uitstapdakraam is dat een dergelijk dakvenster jou gemakkelijk toegang verschaft tot het dak. Zo is het eenvoudiger om onderhoudswerk op het dak te verrichten. Wanneer je bijvoorbeeld een schoorsteen of zonnepanelen hebt is een uitstap dakraam erg handig. Er is dan immers meer onderhoud nodig.

Uitstapdakraam als vluchtroute

Je hoopt natuurlijk dat het nooit voorkomt, maar in geval van brand of een andere noodsituatie in huis bieden uitstapdakramen een handige vluchtroute. Doordat zo'n uitstap dakvenster helemaal te openen is, klim jij gemakkelijk naar buiten. Voor de veiligheid van jouw woning is een dergelijk soort dakraam een goede investering.

Uitstap dakramen op maat laten plaatsen?

Het monteren van uitstapdakvensters vereist enige expertise. Het is namelijk een erg precies werkje en in veel gevallen moeten er aanpassingen gedaan worden aan de balkconstructie van het dak. Ook moeten de kozijnen winddicht en waterdicht gemonteerd worden. Dit kun je het best overlaten aan een ervaren vakman. In dat geval weet je namelijk zeker dat de plaatsing van jouw uitstapramen op de beste manier wordt gedaan. Bespaar jezelf een hoop tijd, moeite en frustraties door een dakraam-specialist via Slimster in te schakelen. Kies voor betrouwbaarheid, kwaliteit en zekerheid!

Direct gratis uitstapdakraam offertes vergelijken!

Heb jij interesse in het laten plaatsen van uitstapdakramen? Dan ben jij vast op zoek naar de beste aanbieding. Slimster helpt je hier graag bij. Wij brengen jou geheel vrijblijvend in contact met dakraam specialisten uit jouw regio. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ons offerteformulier invullen. Je ontvangt dan tot 5 gratis offertes, die jij op je gemakje thuis kunt vergelijken. Kies de vakman met de beste deal en bespaar tot wel 45 procent op de totale kosten van jouw nieuwe uitstap dakvensters.

 • Ontvang 5 gratis offertes met één aanvraag
 • Betrouwbare dakraam specialisten uit jouw omgeving
 • Vergelijk bedrijven op kwaliteit én laagste prijzen
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs