• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Tuimel dakraam plaatsen

Wil jij meer lichtinval creeren op zolder, maar is de ruimte compact? Dan is een tuimel dakraam ideaal voor jouw zolderkamer. Tuimel dakramen behoren tot de meest gekozen dakvensters vanwege hun hoge gebruiksgemak. Een tuimeldakraam roteert om zijn eigen as, waardoor je een hoop ruimte bespaart. Door zijn veelzijdigheid is een tuimel dakvenster vrijwel overal te gebruiken. Dit soort dakraam heeft een tuimelas in het midden en onderbediening. Lees op Slimster meer informatie en vraag gratis offertes aan voor de beste deal!

Kenmerken tuimel dakraam

 • Geschikt voor bijna alle daken
 • Eenvoudige reiniging
 • Makkelijk te bedienen
 • Ruimtebesparend
 • Fantastisch uitzicht uit elke hoek
 • Verkrijgbaar in hout en kunststof

Tuimel dakramen monteren

Tuimeldakramen danken hun populariteit aan het feit dat ze bijna overal te plaatsen zijn. Je kunt een tuimel dakvenster monteren in daken met een dakhelling van 15 - 90 graden. Hierdoor is een tuimel dakraam geschikt als raam voor de meeste zolders en bovenverdiepingen.

Wat kost een tuimeldakraam?

Als je nieuwe tuimel dakramen wilt laten plaatsen ben je vast benieuwd naar de kosten. De prijs voor een dakraam inclusief plaatsing is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt niet alleen het type raam een rol, ook de afmetingen, het gekozen materiaal, de extra opties en de arbeidskosten van de vakman hebben invloed op de prijs. Over het algemeen is het laten plaatsen van een tuimel dakvenster goedkoper dan de plaatsing van uitzet-tuimel-ramen of uitstap dakramen. In de prijstabel hieronder zie je indicatieve prijzen voor tuimel dakramen. Wil je concrete prijzen vergelijken? Dan raden wij je aan om gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen via Slimster.

Afmeting (b x h) Velux* Fakro* Luxtra*
55 x 78 cm € 580 € 410 € 380
55 x 98 cm € 600 € 455 € 400
66 x 118 cm € 630 € 455 € 415
78 x 98 cm € 640 € 440 € 405
78 x 118 cm € 670 € 475 € 430
78 x 140 cm € 730 € 500 € 470
114 x 118 cm € 815 € 560 € 490

* Vanaf prijzen tuimel dakramen inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn indicatieve prijzen voor basis tuimel ramen van hout. Afhankelijk van het door jou gekozen materiaal en extra opties kan de prijs verschillen.

Veelzijdig tuimeldakvenster

Een belangrijk voordeel van tuimel dakramen is hun veelzijdigheid. Een tuimeldakvenster biedt extra mogelijkheden, zo kan de tuimelas hoger worden geplaatst. Hierdoor opent het raam op een hoger punt, zodat het voor lange mensen makkelijker wordt om uit het raam te kijken. Een andere optie is het benedenlicht. Dit is een klein raampje aan de onderzijde van het tuimeldakraam dat niet geopend kan worden. Zo creëer je nog meer lichtinval in de zolderkamer.

Tuimel dakraam schoonmaken

De ramen lappen kan een vervelend klusje zijn en een glazenwasser inhuren kost geld. Een tuimel dakraam lost dit probleem voor je op door zijn scharniering. Kies voor tuimeldakramen die in het midden scharnieren en 180 graden om hun eigen as kunnen draaien. Zo kan je eenvoudig de buitenkant van het glas reinigen door het raam naar binnen te draaien.

Vergunning nodig?

In de meeste gevallen heb je géén vergunning nodig voor het laten plaatsen van een dakraam. In sommige situaties is een bouwvergunning echter wel benodigd. Bijvoorbeeld als je in een rijksmonument, gemeentelijk monument of een Rijksbeschermd stads- of dorpgezicht woont. De specialisten van Slimster kunnen jou advies geven over omgevingsvergunningen en helpen jou, indien nodig, bij het verkrijgen van een vergunning voor het plaatsen van jouw tuimeldakramen.

Tuimel dakramen op maat laten plaatsen

Wil jij praktische tuimel dakvensters laten plaatsen om jouw zolderruimte helemaal af te maken? Dan raden wij aan om dit te laten doen door een ervaren vakman. De montage van een dakraam is een erg precies werkje, waar veel aandacht bij nodig is. Het is immers belangrijk dat de kozijnen goed isoleren en compleet water- en winddicht zijn. Ook het HR++ glas dient op perfecte wijze geplaatst te worden. Bespaar jezelf tijd, moeite en frustratie door een betrouwbare specialist in te schakelen voor de installatie van jouw nieuwe tuimeldakramen.

Direct gratis tuimeldakraam offertes vergelijken!

Ben jij geïnteresseerd in tuimel dakramen? Dan wil je vast weten waar je de beste aanbieding kunt vinden. Wij brengen je graag in contact met regionale dakraam specialisten. Het enige wat jij hoeft te doen is ons offerteformulier in te vullen. Je ontvangt daarna tot maximaal 5 gratis en vrijblijvende offertes. Zo kun je kiezen voor de beste deal en tot maar liefst 45 procent op de totale kosten besparen!

 • Ontvang direct tot 5 gratis offertes
 • Enkel betrouwbare en ervaren bedrijven
 • Vergelijk prijzen van lokale dakraam specialisten
 • Jouw totale besparing kan oplopen tot wel 45%