• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Prijzen balkondakraam

Minimale kosten € 2.000,- Maximale kosten € 3.650,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.825,-
Vanaf-prijs balkondakraam, afhankelijk van materiaal, maat, merk en extra opties.

Wil je graag een balkon, maar vind je de kosten te hoog? Kijk dan eens of een balkondakraam wellicht wat voor je is. Dit dakraam creëert het idee van een balkon, maar heeft een lagere prijs en is makkelijker te realiseren.

Voordelen balkondakramen

  • Meer lichtinval en frisse lucht
  • Vrij uitzicht
  • Eenvoudig balkon creëren
  • Goedkoper dan balkon

Nadelen balkondakramen

  • Hoge prijs
  • Geen echt balkon
  • Aardig wat ruimte nodig

Wat is een balkondakraam?

Een balkondakraam bestaat uit twee ramen, die je kunt openklappen tot een balkon. De onderste vleugel opent naar voren tot een verticale positie. De bovenste vleugel opent als uitzetdakraam of uitzet-tuimeldakraam, waardoor je kunt staan onder het raam. Open je beide ramen, dan ontstaat er een balkon. Wil je slechts de ruimte ventileren, dan kan je ook enkel het bovenste dakvenster openen.

Eenvoudig het beste materiaal vinden Zie in één oogopslag welk materiaal het meest geschikt is voor jouw nieuwe balkondakraam.
Materiaal
Prijs
Uitstaling
Onderhoud
Levensduur
Isolatie
Houten dakraam Authentiek + + +
Kunststof dakraam €€ Variabel ++ ++ ++

Kosten balkondakraam

Een balkondakraam is geen voordelig dakraam, maar brengt natuurlijk wel veel voordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar de balkondakraam prijzen? Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal, het merk dakraam en eventuele extra opties. Maar ook de montage van een balkondakraam brengt meer kosten met zich mee dan die van een simpeler dakraam.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de balkondakraam kosten, inclusief montage. De prijzen kunnen daarnaast erg variëren per merk. Wil je liever de exacte prijs weten van een balkondakvenster? Vraag dan gratis dakraam-offertes aan via Slimster.

Afmeting (b x h)
Velux*
Fakro*
Andere merken*
78 x 255 cm € 3.000 € 2.300 € 2.000
94 x 255 cm € 3.400 € 2.800 € 2.500
114 x 255 cm € 3.650 € 3.000 € 2.800

* Vanaf-prijs balkondakvenster incl. plaatsing, HR++ isolatieglas en btw.

Wil je de prijzen van balkondakramen vergelijken met andere dakramen? Bekijk dan de algemene dakraam prijzen.

Balkondakvenster prijzen vergelijken
Prijsopbouw balkondakvenster 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten balkondakvenster

De balkondakvenster prijzen worden voor een groot deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de materiaalkeuze, maar om het merk dakraam en extra toevoegingen.

Materiaal

De meest gebruikte materialen voor dakramen zijn hout en kunststof. Met een houten balkondakvenster zorg je voor veel karakter, maar dit raam moet je wel regelmatig onderhouden. Een kunststof balkondakraam is daarentegen nagenoeg onderhoudsvrij.

Extra opties

Wil je jouw nieuwe balkondakraam uitbreiden met wat extra opties? Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden, zoals:

Meer inspiratie opdoen voor je nieuwe balkondakvenster? Bekijk dan de dakraam-voorbeelden.

Eenvoudig een balkon creëren Niet te veel geld betalen en geen gedoe met een vergunning, maar wil je wel een balkon? Ga dan voor een balkondakraam: zo creëer je de illusie van een balkon, voor een fractie van de prijs van een echt balkon.

Kosten montage door ervaren vakman

Het monteren van een balkondakraam is geen eenvoudige klus. Het is verstandig hier altijd de hulp van een vakman voor in te schakelen. De dakconstructie moet vrijwel altijd worden aangepast en de montage van het raam zelf is niet eenvoudig. Laat de installatie uitvoeren door een ervaren specialist, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bespaar op de reiskosten Bij Slimster brengen we je enkel in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten altijd in de hand.

Eenvoudig de beste dakraam-deal vinden

Nieuwe balkondakramen kopen en laten monteren? Een nieuw dakraam is niet voordelig, maar door slim te vergelijken kan je flink wat besparen. Vraag gratis balkondakraam-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Beslis zelf met welke vakman je in zee gaat en bespaar tot wel 45%.

Gratis dakvenster-offertes vergelijken
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal