• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Balkondakraam plaatsen

Heb jij altijd al een balkon gewild, maar schrikken de kosten en de benodigde bouwvergunning je af? Kies dan voor een balkondakraam op jouw bovenverdieping. Balkon dakramen zorgen niet alleen voor meer lichtinval. Je creëert ook meer woonruimte door het laten plaatsen van een balkondakraam. Een balkondakvenster bestaat uit twee vleugels, waarbij je de bovenste vleugel als een uitzetdakraam kunt openen. De onderste vleugel klapt naar voren toe tot in verticale positie. Door de vleugels te openen vormt er een balkon in jouw zolderkamer. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vind de beste deal voor dakramen!

Kenmerken balkondakramen

 • Vrij uitzicht
 • Meer ruimte op zolder
 • Goedkoop een balkon
 • Minder zorgen over vergunning
 • Extra veel ventilatie
 • Duurder soort dakraam

Een ruime zolderkamer

Een balkondakraam is een goed alternatief voor een uitbouw. Door het laten plaatsen van een balkon dakvenster oogt de zolderkamer een stuk ruimer. Zet het raam open en geniet van een ruime en luchtige zolderkamer voor de fractie van de prijs van een echt balkon.

Wat kost een balkondakraam?

Voordat je daadwerkelijk een balkon dakraam laat installeren is het goed om prijzen te vergelijken. Want wat kost een balkondakvenster inclusief plaatsen nu eigenlijk? De prijs van dit soort dakramen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben onder andere de afmeting van het raam, het gekozen materiaal, de eventuele extra opties en de arbeidskosten van de vakman invloed op de kostprijs. Het laten plaatsen van een balkondakraam is duurder dan montage van simpele dakvensters zoals tuimeldakramen of uitzetdakramen. Op Slimster kun je indicatieve dakraam prijzen bekijken. Wil je graag concrete prijzen vergelijken? Dan raden we je aan om de gratis offertes aan te vragen en prijsopgaven te ontvangen.

Afmeting (b x h) Velux* Fakro*
78 x 255 cm € 2.600
94 x 255 cm € 3.400 € 2.800
114 x 255 cm € 3.650

* Vanaf prijzen balkonvensters inclusief plaatsing, HR++ isolatieglas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen voor balkondakramen inclusief montage per merk (Velux of Fakro). Afhankelijk van de door jouw gekozen extra opties en andere wensen kan de prijs verschillen.

Uitzicht met balkon dakraam

Zie jij het al voor je? Genieten van een lekker ontbijtje op een warme zomerochtend met een prachtig uitzicht. Dat kan straks op jouw eigen balkondakraam, geplaatst door een vakman via Slimster. Door het raam open te klappen voelt het alsof je op je eigen balkon zit. Omdat een balkonvenster helemaal open te zetten is geniet van je een onbelemmerd uitzicht, net zoals bij een uitzetdakraam of uitstapdakvenster.

Balkondakvenster en ventilatie

Als jij jouw zolder wilt omtoveren in een slaapkamer of hobbykamer is goede ventilatie erg belangrijk. Een balkon dakraam heeft twee vleugels die open kunnen. Deze openklappende boven- en ondervleugel bieden extra ruimte voor frisse lucht. Zet in de ochtend je raam open om snel te genieten van een frisse en luchtige kamer. Klap je het balkonraam dicht? Dan heb je een dakraam dat veel natuurlijk licht naar binnen laat.

Balkon zonder lange vergunningsprocedure

Je hebt altijd een omgevingsvergunning nodig als je een balkon wilt plaatsen. Helaas zijn deze vergunningen niet altijd even makkelijk te verkrijgen. Vaak kom je in een lange procedure terecht en soms wordt je aanvraag afgewezen. Geen zin in deze rompslomp? Ga dan voor een balkondakraam. Balkon dakramen zijn namelijk vergunningsvrij te laten plaatsen. Dakvensters mogen in de meeste gevallen zonder bouwvergunning geplaatst worden. Soms heb je wel een vergunning nodig, bijvoorbeeld als je in een monumentaal pand woont. De bij Slimster aangesloten dakraam-specialisten kunnen jou adviseren en helpen je altijd bij de vergunningsaanvraag, mocht deze benodigd zijn.

Balkon dakramen op maat laten plaatsen?

Maakt de gedachte aan een balkon op je zolderverdieping jou ook zo blij? Kies dan voor balkondakramen en laat deze installeren door een erkende vakman via Slimster. Het plaatsen van een balkon dakvenster is namelijk een lastig karwei. Niet ieder dak is geschikt (dakhelling tussen 35° en 55°) en vaak moeten er aanpassingen gedaan worden aan de balkconstructie. Kies voor kwaliteit en zekerheid door jouw dakramen te laten plaatsen door een betrouwbaar bedrijf uit jouw eigen regio. Bovendien krijg je garantie op het werk van de specialist.

Direct gratis balkondakraam offertes vergelijken!

Nieuwe balkondakramen inclusief montage zijn geen goedkope investering. Wil jij besparen op de kosten, dan kan Slimster jou daar bij helpen. Wij brengen je vrijblijvend in contact met dakvenster specialisten uit jouw eigen omgeving. Vul ons offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis offertes. Door ons slimme offertesysteem kun je tot wel 45 procent besparen op de totale kosten voor nieuwe dakramen.

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Beste kwaliteit balkon dakramen inclusief plaatsen
 • Vergelijk bouwbedrijven op prijzen én ervaring
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale prijs