• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vaste ramen prijzen

Vaste ramen prijzen

Minimale kosten € 175,- Maximale kosten € 475,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 325,-
Prijs vast raam 1m2, exclusief plaatsing

Op zoek naar een eenvoudige manier om veel lichtinval in je woning te krijgen? Laat dan grote, vaste ramen plaatsen. Deze ramen geven een ruim gevoel aan je woning en zijn voordeliger dan ramen die open kunnen.

Voordelen vast raam

 • Meest goedkope raam
 • Geen raambeslag nodig
 • In alle formaten verkrijgbaar
 • Veel lichtinval mogelijk

Nadelen vast raam

 • Ventileren niet mogelijk

Wat kost een vast raam?

Afmetingen (h x b)
Prijs*
60 x 60 cm € 100
100 x 100 cm

€ 175

* Vanaf-prijs vast raam incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

De kosten van een vast raam kunnen variëren, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal van de kozijnen. Ook is de beglazing van invloed op de prijs. Een andere factor is het uurtarief van de vakman; dit tarief verschilt per bedrijf. Bekijk de tabel voor een indicatie van vaste ramen prijzen exclusief montage. Wil je een exacte prijs weten van vaste ramen en kozijnen inclusief plaatsing? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan via Slimster.

Prijzen vaste ramen vergelijken

Prijsopbouw vaste ramen 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

De materiaalkosten van vaste ramen worden bepaald door de kozijnen en de beglazing. Door het ontbreken van raambeslag is een vast raam de meest voordelige optie wanneer je ramen wilt plaatsen.

Kozijnen vast raam

De kozijnen van een vast raam zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Deze diverse materialen hebben ieder hun eigen prijs en kenmerken. Wil je een authentieke uitstraling? Ga dan voor houten vaste ramen. Voor onderhoudsvrije kozijnen kies je kunststof vaste ramen of aluminium vaste ramen. En liever een industriële, moderne look? Ga dan voor stalen vaste ramen.

Beglazing en isolatie vaste ramen

Tegenwoordig wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van HR++ of HR+++ glas. Deze beglazing zorgt voor een goede isolatie. Combineer dit glas met isolerend kozijn materiaal voor extra isolatie.

De isolatiewaarde van materiaal wordt weergegeven met behulp van de U-waarde. Hoe lager deze U-waarde is, hoe beter het materiaal isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Vaste ramen beveiligen

Een vast raam heeft geen raambeslag, waardoor dit raam lastiger te kraken is. Om de vaste ramen extra te beveiligen, zorg je voor sterke kozijnen. Laat verouderde kozijnen tijdig vervangen en laat je door een vakman adviseren over de beste kozijnen voor jouw nieuwe ramen.

Plaatsingskosten

De montage van een vast raam is ook van invloed op de totale prijs. De plaatsingskosten worden bepaald door verschillende aspecten:

 • Het inmeten en installeren van de vaste ramen
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
 • Het uurtarief van de vakman
Nieuw raam in bestaand kozijn? Het is vaak niet mogelijk om nieuwe ramen te plaatsen in bestaande kozijnen. Ramen en kozijnen vragen om precisie, om vocht- en isolatieproblemen te voorkomen. Het is dus belangrijk dat ramen op maat in de kozijnen worden geplaatst.

Vaste ramen vervangen

Wil je jouw oude vaste ramen vervangen? Je kan ervoor kiezen om opnieuw vaste ramen te plaatsen. Wil je meer frisse lucht in je woning? Dan is het verstandig om een raam te plaatsen dat open kan. Ontdek meer over kozijnen vernieuwen.

Slim besparen op nieuwe vaste ramen

Wil je vaste ramen laten plaatsen door een erkende specialist uit jouw regio? Vergelijk tot wel 5 gratis offertes via Slimster en vind de beste deal. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

710 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal