Draairaam prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 225
Gemiddelde kosten € 375
Maximale kosten € 525
Prijs draairaam 1m2, exclusief plaatsing

Het plaatsen van een nieuw draairaam valt vaak samen met de plaatsing van een nieuw kozijn. Draairamen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten, maar hebben één ding gemeen: ze zorgen voor veel frisse lucht. Lees meer over de mogelijkheden van nieuwe openslaande ramen.

Voordelen draairaam plaatsen

 • Opent naar binnen of naar buiten
 • Uitstekende ventilatie mogelijk
 • Bijna overal te plaatsen

Nadelen draairaam plaatsen

 • Eenvoudige toegang voor ongenode gasten

Wat kosten een draairaam?

Afmeting (h x b) Prijs* Offerte
60 x 60 cm € 150
100 x 100 cm € 225 Gratis offertes

* Vanaf-prijs draairamen incl. HR++ glas en btw, exclusief plaatsing.

De draairaam kosten worden bepaald door het kozijn materiaal, de beglazing en de montagekosten. Ben je benieuwd naar de draairaam prijzen? Bekijk de prijzen exclusief plaatsing. Het gaat hier om een schatting van de kosten. Voor de draairaam prijzen inclusief plaatsing raden we je aan om gratis kozijn offertes te vergelijken via Slimster.

Draairaam prijzen vergelijken
Vind beste deal
draairaam prijzen

Prijsopbouw draairamen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Draairaam in bestaand kozijn

Vast raam vervangen door draairaam? Meestal is het verstandig om niet alleen het raam, maar ook het kozijn te vervangen. Wil je echt een draairaam maken in een bestaand kozijn? Soms is dat mogelijk, maar laat je hierover adviseren door een vakman. Het belangrijkste is dat het openslaande raam en de kozijnen perfect op elkaar aansluiten. Heb je trouwens een draairaam en wil je deze omzetten naar een draaikiepraam? Ook dat kan.

Mogelijkheden met draairamen

De materiaalkosten van een draairaam zijn afhankelijk van verschillende factoren: de soort beglazing, het kozijn materiaal en het raambeslag.

Kozijnen van draairamen

Soort draairaam Uitstraling Offerte
Houten draairaam Authentiek
Kunststof draairaam Divers: strak, houtlook etc Gratis offertes
Aluminium draairaam Strak, modern Gratis offertes
Stalen draairaam Uniek, industrieel Gratis offertes

Beglazing en isolatie

Tegenwoordig wordt er eigenlijk alleen nog maar dubbel glas of HR-glas geplaatst in kozijnen en ramen. Combineer het juiste HR-glas (HR++ of HR+++) met isolerende kozijnen om je woning extra goed te beschermen tegen warmteverlies.

Installeren van extra opties

Bij het installeren van ramen en kozijnen kan je ook direct extra opties toevoegen. Laat bijvoorbeeld raamdecoratie aanbrengen voor je draairamen, zoals een rolgordijn of jaloezieën. Of zorg ook voor frisse lucht bij gesloten ramen en laat een ventilatierooster in het draairaam.

Veilige draairamen plaatsen

De juiste kozijnen kunnen je woning een stuk veiliger maken. Bij nieuwe kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met het juiste raambeslag en de inbraakwerendheid van het materiaal.

Inbraakwerend Oude kozijnen zijn eenvoudig te kraken, vooral houten kozijnen. Vervang kozijnen op tijd en voorkom dat je woning een prooi wordt voor inbrekers.
Brandwerend Ieder kozijn materiaal heeft zijn eigen verbrandingspunt. Kunststof, aluminium en staal branden pas bij een hogere temperatuur in vergelijking met hout.
Raambeslag Goed hang- en sluitwerk maakt het lastig voor indringers. Kijk altijd of beslag over een keurmerk beschikt, zoals het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.
draairaam vervangen
Meer inspiratie opdoen?
Kozijnen voorbeelden

Draairaam kopen en laten plaatsen door vakman

De montage van een openslaand raam brengt ook de nodige kosten met zich mee. Deze plaatsingskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • Het inmeten en installeren van het draairaam
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
 • Het uurtarief van de vakman
Draairaam naar binnen of buiten draaien
Bevinden de ramen zich niet op de begane grond? Laat de draairamen naar binnen openen, zodat je ze eenvoudig kan schoonmaken. Een voordeel van een naar buitendraaiend raam is dat gordijnen niet in de weg zitten.

Draairamen vervangen

Wil je een oud draairaam vervangen? Je kan deze draairamen vervangen door nieuwe openslaande ramen of kiezen voor een ander raamtype. Lees meer over raamkozijnen vervangen.

Draairaam op maat laten maken

Draairaam prijzen

Wil je toch een draairaam in een bestaand kozijn plaatsen of nieuwe draairamen met kozijn laten installeren? Laat je adviseren door een specialist over de mogelijkheden. Kom in contact met 5 regionale bedrijven door gratis offertes aan te vragen via Slimster. Vergelijk gratis kozijn-offertes en bepaal zelf wie jouw opdracht krijgt.

1224 kozijn-specialisten vergelijken

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis kozijnen offertes?
Geheel vrijblijvend
Draairaam prijzen