• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Draairaam prijzen

Draairaam prijzen

Minimale kosten € 225,- Maximale kosten € 525,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 375,-
Prijs draairaam 1m2, exclusief plaatsing

Het plaatsen van een nieuw draairaam valt vaak samen met de plaatsing van een nieuw kozijn. Draairamen zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten, maar hebben één ding gemeen: ze zorgen voor veel frisse lucht. Lees meer over de mogelijkheden van nieuwe openslaande ramen.

Voordelen draairaam

  • Opent naar binnen of naar buiten
  • Uitstekende ventilatie mogelijk
  • Bijna overal te plaatsen

Nadelen draairaam

  • Eenvoudige toegang voor ongenode gasten

Wat kosten draairamen?

Afmeting (h x b)
Prijs*
60 x 60 cm € 150
100 x 100 cm € 225

* Vanaf-prijs draairamen incl. HR++ glas en btw, exclusief plaatsing.

De kosten van een draairaam worden bepaald door het kozijn materiaal, de beglazing en de montagekosten. Ben je benieuwd naar de draairaam prijzen? In de tabel vind je de draairaam prijzen exclusief plaatsing. Het gaat hier om een schatting van de kosten. Voor de draairaam prijzen inclusief plaatsing raden we je aan om gratis kozijn-offertes te vergelijken via Slimster.

Draairaam prijzen vergelijken

Prijsopbouw draairaam 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

De materiaalkosten van een draairaam zijn afhankelijk van verschillende factoren: de soort beglazing, het kozijn materiaal en het raambeslag.

Kozijnen van draairamen

Ga je een draairaam kopen en laten plaatsen? Je wilt dan natuurlijk dat het openslaande raam en de kozijnen perfect op elkaar aansluiten. Hiervoor is het eigenlijk altijd nodig om de kozijnen te vervangen. Er zijn verschillende kozijn materialen, die ieder hun eigen prijs en kenmerken hebben.

Een kunststof draairaam is populair dankzij het onderhoudsvrije materiaal. Hoewel een houten draairaam een authentiek karakter heeft, is dit ook met houtlook kunststof kozijnen te bereiken. Ook aluminium draairamen en stalen draairamen behoren tot de mogelijkheden.

Beglazing en isolatie

Tegenwoordig wordt er eigenlijk alleen nog maar dubbel glas of HR-glas geplaatst in kozijnen en ramen. Combineer het juiste HR-glas (HR++ of HR+++) met isolerende kozijnen om je woning extra goed te beschermen tegen warmteverlies.

Besparen met de juiste beglazing De isolatiewaarde wordt weergegeven met behulp van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal of de beglazing isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Veilige draairamen plaatsen

De juiste kozijnen kunnen je woning een stuk veiliger maken. Bij nieuwe kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met het juiste raambeslag en de inbraakwerendheid van het materiaal.

Inbraakwerend Oude kozijnen zijn eenvoudig te kraken, vooral houten kozijnen. Vervang kozijnen op tijd en voorkom dat je woning een prooi wordt voor inbrekers.
Brandwerend Ieder kozijn materiaal heeft zijn eigen verbrandingspunt. Kunststof, aluminium en staal branden pas bij een hogere temperatuur in vergelijking met hout.
Raambeslag Goed hang- en sluitwerk maakt het lastig voor indringers. Kijk altijd of beslag over een keurmerk beschikt, zoals het SKG-keurmerk of het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Installeren van extra opties

Bij het installeren van ramen en kozijnen kan je ook direct extra opties toevoegen. Laat bijvoorbeeld raamdecoratie aanbrengen voor je draairamen, zoals een rolgordijn of jaloezieën. Of zorg ook voor frisse lucht bij gesloten ramen en laat een ventilatierooster in het draairaam.

draairaam specialist

Kosten draairaam plaatsen

De montage van een openslaand raam brengt ook de nodige kosten met zich mee. Deze plaatsingskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het inmeten en installeren van het draairaam
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
  • Het uurtarief van de vakman
Bepaal zelf of een draairaam naar binnen of naar buiten opengaat. Gaat het om ramen die zich niet op de begane grond bevinden? Laat de draairamen dan naar binnen opengaan, zodat je ze eenvoudig kan schoonmaken. Een voordeel van een naar buitendraaiend raam is wel dat gordijnen niet in de weg zitten.

Draairamen vervangen

Wil je een oud draairaam vervangen? Je kan deze draairamen vervangen door nieuwe openslaande ramen of kiezen voor een ander raamtype. Lees meer over raamkozijnen vervangen.

Draairaam op maat laten maken

Om vocht- en isolatieproblemen te voorkomen, is het van belang dat de kozijnen en ramen perfect op elkaar aansluiten. Ramen en kozijnen worden vaak tegelijkertijd vervangen, zodat de delen allebei op maat gemaakt kunnen worden.

Wil je toch een draairaam in een bestaand kozijn plaatsen? Laat je adviseren door een specialist over de mogelijkheden. Kom in contact met regionale bedrijven door gratis offertes aan te vragen via Slimster. Vergelijk gratis kozijn-offertes en bespaar tot wel 45%.

709 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal