• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 115.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kosten rolgordijnen op maat?

Wat kosten rolgordijnen op maat?

Ga naar
Minimale kosten € 45,- Maximale kosten € 150,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 75,-
Gemiddelde kosten rolgordijnen op maat, afhankelijk van materiaal en montage. Op basis van 150 x 100 cm.

Wil je je huidige gordijnen vervangen of heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Rolgordijnen zijn praktisch, stijlvol en geschikt voor vrijwel alle ruimtes en ramen. Ontdek de kenmerken, mogelijkheden en prijzen van rolgordijnen voor jouw woning.

Wat is een rolgordijn?

Een rolgordijn, ook wel roljaloezie genoemd, neemt weinig ruimte in en heeft een decoratieve en zonwerende functie. Vroeger werden rolgordijnen gemaakt van katoen, maar tegenwoordig wordt er meestal gebruik gemaakt van polyester. Dit is minder gevoelig voor krimpen en vormvast. Je bepaalt zelf gemakkelijk hoeveel zonlicht je naar binnen laat schijnen en de mate van privacy.

Voordelen rolgordijnen

 • Goedkoopste raamdecoratie
 • Licht materiaal
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Isolerend
 • Bieden privacy
 • Veel kleuropties, zelf eventueel met dessins

Nadelen rolgordijnen

 • Eenvoudig design
 • Lastig met lichtinval spelen ten opzichte van jaloezieën of lamellen

Wat kost een rolgordijn op maat?

Type
Prijs*
Rolgordijn € 75
Duo rolgordijn € 125

* Gemiddelde prijs. Incl. BTW, excl. montage (150 x 100 cm).

Een rolgordijn is een goedkope vorm van raamdecoratie en zonwering. De prijs van een rolgordijn op maat is afhankelijk van verschillende factoren. Welke type stof kies je, ga je voor gewone rolgordijnen of voor duo rolgordijnen, wil je je rolgordijnen elektrisch kunnen bedienen, etc.? Deze factoren bepalen samen de prijs.

Wil je concreet weten wat rolgordijnen voor jouw ramen kosten? Dan raden we je aan gratis offertes aan te vragen. Je ontvangt maximaal 5 prijsopgaven op basis van jouw wensen.

Prijzen rolgordijnen op maat vergelijken?

rolgordijn op maat
Andere raamdecoratie bekijken?

Prijsopbouw maatwerk rolgordijn

Rolgordijnen op maat

Heb je grote of kleine ramen? Een rolgordijn op maat past altijd. Ook voor een draaikiepraam is een rolgordijn geschikt. Vaak wordt een rolgordijn dan door middel van een klemsteun gemonteerd op het frame van het raam. Hierdoor hangt het stevig en niet in de weg als je het raam opent.

Perfect voor dakraam Wist je dat een rolgordijn ook geschikt is voor een dakraam? Kies voor een dakraam rolgordijn met reflecterende achterkant en houd meteen de warmte buiten.

Stofsoorten

In de ene ruimte wil je graag veel lichtval, in een andere ruimte mag het juist donker zijn en wil je privacy. Met rolgordijnen kan je alle kanten op.

rolgordijn badkamer

Rolgordijnen transparant op maat

Transparante rolgordijnen bestaan uit transparante stof die veel licht en zicht doorlaat. Ze zijn vooral geschikt als je naar buiten wilt kunnen kijken. De transparante rolgordijnen houden de felle zon tegen.

 • Decoratieve functie
 • Filteren zonlicht
 • Bieden weinig privacy

Rolgordijnen lichtdoorlatend op maat

Bij lichtdoorlatende rolgordijnen is de stof dichter van structuur dan bij transparante rolgordijnen. De gordijnen houden veel licht tegen, maar zorgen ervoor dat het niet donker wordt in een ruimte. Ze zorgen voor een sfeervolle lichtinval.

 • Decoratieve functie
 • Filteren licht
 • Bieden privacy

Rolgordijnen verduisterend op maat

Verduisterende rolgordijnen bestaan uit een stof die wordt voorzien van een speciale coating en laten hierdoor geen licht door. Deze zonwerende rolgordijnen houden in de zomer houden de warmte buiten en in de winter de kou. Dus niet alleen fijne raamdecoratie, maar ook perecte binnenzonwering.

 • Decoratieve en verduisterende functie
 • Houden licht tegen
 • Bieden privacy

Verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding Als je een verduisterd rolgordijn wilt, kies dan voor zijgeleiding. De stof wordt dan aan beide zijden begeleid. Doordat de stof strak staat, ontstaan er geen kieren en komt er minder licht binnen.

Duo rolgorijn

duo rolgordijn keuken

Een duo rolgordijn is een variant op het traditionele rolgordijn. Bij een duo rolgordijn wordt de functionaliteit van een rolgordijn gecombineerd met de stijl van horizontale jaloezieën. Het gordijn bestaat uit twee lagen stof met horizontale banen die over elkaar heen bewegen. Meestal zijn dit transparante en niet-transparante banen. Door deze twee verschillende banen met elkaar te combineren bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy. Je schuift de banen over elkaar heen en creëert een half open of een dicht scherm.

Een duo rolgordijn is makkelijk schoon te houden. Omdat de banen verticaal hangen vangen ze weinig stof en hoef je minder te stoffen. Ook neemt een duo rolgordijn weinig ruimte in en blijft er nog genoeg ruimte over op de vensterbank.

Verduisterend én transparant Met een duo rolgordijn hoef je niet te kiezen tussen verduisterende of transparante gordijnen want je kan kiezen voor twee in één. Een groot voordeel van duo rolgordijnen!

Plisse rolgordijn

plisse gordijn

Een plisse gordijn lijkt op een rolgordijn. Het grootste verschil is dat de stof niet op een rol zit, zoals bij een rolgordijn, maar dat de stof is opgevouwen. Bij een plissé rolgordijn is de stof geplooid.

Elektrische rolgordijnen

Je kunt een rolgordijn met een ketting naar beneden en naar boven rollen, maar dit kan ook elektrisch. Elektrische rolgordijnen open en sluit je met een druk op de knop. Je kunt een elektrisch rolgordijn bedienen met een schakelaar, afstandsbediening of geïntegreerd in een domoticasysteem. Je kunt het zelfs uitbreiden met een zonnesensor of tijdsensor.

Grote raampartijen Elektrische bediening is extra gemakkelijk bij grote raampartijen of hoge dakramen.

Meten en montage rolgordijn op maat

Je kunt ervoor kiezen om rolgordijnen in-de-dag of op-de-dag te laten monteren (in het kozijn of op de muur). Als je een rolgordijn in-de-dag monteert dekt de stof van het gordijn niet het hele raam af. De stof is namelijk altijd iets minder breed dan de rol. Als het rolgordijn op-de-dag wordt geplaatst kan je het rolgordijn iets breder laten maken waardoor de stof het hele raam bedekt.

Als je rolgordijnen op maat laat maken, is het slim om ze in te laten meten en te laten monteren door een specialist. Rolgordijnen op maat opmeten en monteren is namelijk een heel precies karwei. Je moet rekening houden o.a. het type raam, raamklinken, de vensterbank, etc. Raamdecoratie specialisten hebben expertise, ervaring en de juiste benodigdheden om jouw nieuwe rolgordijnen perfect te monteren.

Ontvang gratis rolgordijn offertes

Weet je wat voor rolgordijnen je wilt, maar niet waar je het beste terecht kunt? Slimster helpt je hierbij. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Je komt in contact met maximaal 5 raamdecoratie specialisten uit jouw regio. Aan de hand van de offertes die je ontvangt, kan je gemakkelijk lokale bedrijven vergelijken en vind je de beste aanbieding.

Prijzen rolgordijnen vergelijken?

Voordelen raamdecoratie specialist via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Perfect op de juiste maat
 • Correcte montage
 • Garantie op de jaloezieen
 • Garantie op de montage
 • Specialist is betrouwbaar
 • Je bespaart tijd en geld

Direct raamdecoratie specialisten vergelijken

Maratec
Axxent Nederland
Kossen Woninginrichting
Zonwering aan huis
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal