• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Schuifraam prijzen

Schuifraam prijzen

Minimale kosten € 250,- Maximale kosten € 550,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 400,-
Prijs schuifraam 1m2, exclusief plaatsing

Schuiframen geven een authentieke uitstraling aan een woning. Oude huizen en monumentale panden zijn ideaal als decor voor schuiframen. Traditionele schuiframen schuif je omhoog, maar tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden. Lees verder om deze mogelijkheden te ontdekken.

Voordelen schuifraam

  • Horizontaal of verticaal te openen
  • Raam kan niet openwaaien
  • Ideaal in kleine ruimtes

Nadelen schuifraam

  • Prijziger dan draairamen
Een traditioneel schuifraam open je door het onderraam omhoog te schuiven, terwijl het bovenraam vast zit. Tegenwoordig zijn er ook schuifvensters die je horizontaal opent door een raam naar links of rechts te schuiven.

Wat kosten schuiframen?

Afmetingen (h x b)
Prijs*
60 x 60 cm € 175
100 x 100 cm € 250

* Vanaf-prijs schuiframen incl. HR++ glas en btw, excl. plaatsing.

De prijs van een schuifraam wordt bepaald door de materiaalkeuze en montage. Ieder bedrijf hanteert eigen prijzen, waardoor het extra belangrijk is om meerdere offertes te vergelijken. In de tabel vind je indicatieve prijzen van schuiframen exclusief montage. Wil je liever schuifraam prijzen vergelijken inclusief montage? Vraag dan gratis kozijn-offertes aan.

Schuifraam prijzen vergelijken

Prijsopbouw schuiframen 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

Een schuifraam is opgebouwd uit kozijnen, het schuifraam en de beglazing. Deze drie aspecten brengen ieder hun kosten met zich mee.

Kozijnen schuifraam

De kozijnen van een schuifraam kunnen van diverse materialen worden geproduceerd. Ieder kozijn materiaal heeft zijn eigen prijskaartje, voordelen en kenmerken. Een kunststof schuifraam heeft weinig onderhoud nodig, terwijl een houten schuifraam juist eenvoudiger te repareren is. Zo heeft ieder materiaal zijn eigen voordelen en nadelen.

Beglazing en isolatie

Tegenwoordig wordt er vooral HR++ of HR+++ glas geplaatst, mede door hun isolerende werking. Combineer dit HR-glas met het juiste kozijn materiaal om je woning extra goed te isoleren.

De isolatie van materiaal wordt weergegeven met behulp van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.
Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR 1,7 - 2,0 € 100
HR+ 1,3 - 1,6 € 105
HR++ 1,2 € 110
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Veilige schuiframen plaatsen

Schuiframen hebben goed sluitwerk nodig; de ramen zijn anders makkelijk te forceren. Een meerpuntssluiting op een schuifraam biedt extra weerstand tegen inbraak. Ook kan je het schuivende gedeelte laten blokkeren met behulp van een passende stok. Laat altijd goed raambeslag installeren wanneer je een nieuw schuifraam krijgt. Zo voorkom je dat je woning inbraakgevoelig wordt.

Installeren van extra opties

Ga je voor nieuwe ramen, dan kan je ook direct nieuwe raamdecoratie laten plaatsen. Denk hier bijvoorbeeld aan nieuwe gordijnen of een hor. Ook kan je aan de buitenkant van je woning zonwering laten installeren.

Montagekosten

Naast de materiaalkosten brengen nieuwe schuiframen ook plaatsingskosten met zich mee. De prijs om schuiframen te monteren is afhankelijk van:

  • Het inmeten en installeren van het schuifraam
  • Eventueel sloopwerk in de gevel
  • Eventueel verwijderen oude kozijnen en ramen
  • Het uurtarief van de vakman

Schuifraam in bestaand kozijn plaatsen?

Wil je wel een nieuw schuifraam laten installeren, maar is het niet per se nodig om je kozijnen te vervangen? In de meeste gevallen is er toch een nieuw kozijn nodig; ramen en kozijnen vragen namelijk om maatwerk. Sluit een raam niet perfect aan op een kozijn, dan kunnen er vocht- en isolatieproblemen ontstaan.

Schakel de hulp in van een specialist Laat de klus altijd uitvoeren door een betrouwbare en ervaren vakman. Zo weet je zeker dat jouw raamkozijnen winddicht en waterdicht worden gemonteerd. Bovendien ontvang je garantie op de schuiframen en het werk van de specialist.

Oude schuiframen vervangen

Heb je nog oude schuiframen in je woning en wil je deze laten vervangen? Je kan ervoor kiezen om nieuwe schuiframen te plaatsen of je oude schuiframen vervangen door andere ramen. Ontdek meer over kozijnen vervangen.

Schuifraam op maat laten maken

Wil jij nieuwe schuiframen kopen en laten plaatsen in je woning? Via Slimster kom je in contact met regionale kozijn- en raamspecialisten. Vraag gratis kozijn-offertes aan en kies zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

710 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal