Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Deurbeveiliging

Deurbeveiliging

Vind beste deal
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 50,- Maximale kosten € 5.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 180,-
Deurbeveiliging prijs, excl. montage

Deurbeveiliging tegen inbraak is belangrijk, omdat de meeste inbraken plaatsvinden via deuren en ramen. Zowel achterdeur, balkondeur als voordeur beveiliging is van belang. Bij inbraakbeveiliging deur moet je op de eerste plaats denken aan goed hang- en sluitwerk. Maar er is meer dat je kunt doen ter beveiliging van je deur. Lees hier welke deurbeveiligingsmiddelen er zijn en welke deur beveiliging kosten dat met zich meebrengt.

Wat kost deurbeveiliging?

Soorten deurbeveiliging tegen inbraak
Prijs*
Belangrijkste deurbeveiliging:
Deurbeslag SKG** of meer €50-€350
Cilinderslot SKG** of meer €75-€85
Anti-inbraakstrips €40-€75
Buitenverlichting met Sensor €50-€220
Als je deur buitenscharnieren heeft:
Veiligheidsscharnieren óf €5-€25
Dievenklauwen €3-€20
Extra goede inbraakbeveiliging deur:
Meerpuntsslot SKG** of meer €90-€260
Rolluik (voor een schuifpui) €200-€2.000
Veiligheidsdeur €700-€2.000

*Deurbeveiliging prijs per stuk, excl. montage

Een deur is al goed beveiligd als hij beschikt over goed hang- en sluitwerk (deurbeslag en cilinderslot), anti-inbraakstrips en buitenverlichting met sensor. Plaats deze beveiliging als extra beveiliging voordeur, achterdeur en bij eventuele balkondeuren
Bestaande deur beter beveiligen?

Nieuwe deur inclusief beveiliging?

Hang- en sluitwerk met SKG-keurmerk

SKG keurmerk
Hoeveelheid tijd nodig om in te breken
1 ster* minder dan 3 minuten
2 sterren 3 tot 5 minuten
3 sterren meer dan 5 minuten

*Een product met 1 ster kun je het beste aanvullen met een ander SKG product. Dan is je hang- en sluitwerk alsnog goed beveiligd.

Goed hang- en sluitwerk moet aan de juiste kwaliteitseisen voldoen. Dat wil zeggen dat het voorzien moet zijn van een SKG-keurmerk (Stichting Kwaliteits Gevelbouw-keurmerk). Daarbij geldt hoe meer sterren, hoe beter. De hoeveelheid sterren staat namelijk voor de hoeveelheid tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te komen.

Vervangen van hang- en sluitwerk is het belangrijkste dat je kunt doen op het gebied van deurbeveiliging tegen inbraak. Doe het goed, kies voor producten met een SKG-keurmerk, liefst met zoveel mogelijk sterren.
Voordeur beveiliging

Deurbeslag en cilinderslot kosten

Kosten deurbeslag SKG** of meer €50-€350
Kosten cilinderslot SKG** of meer €75-€85

Het deurbeslag en cilinderslot moeten tegen de inbraakmethode kerntrekken bestand zijn. Kerntrekken (ook wel cilindertrekken) is een methode waarbij de inbreker met gereedschap de cilinder uit het slot trekt en vervolgens binnen 20 seconden binnenkomt. Kies je voor je deurbeveiliging een SKG beslag en een SKG cilinderslot van 2 of 3 sterren, dan weet je zeker dat inbrekers geen kans krijgen.

Heeft jouw deur een bestaand slot met 1 ster, dan kun je er ook voor kiezen om er een bijzetslot bij te plaatsen van 1 ster. Een bestaand hoofdslot dat niet geheel aan de gestelde eisen voldoet kun je ook aanvullen met een bijzetslot van 1 ster. Als je bestaande slot is afgekeurd, dan kun je ook kiezen voor een bijzetslot, maar deze moet dan wel minimaal 2 sterren hebben. Wat ook kan is kiezen voor 2 bijsloten van 1 ster.

De deur beveiliging prijzen van een SKG beslag en een SKG cilinderslot variëren sterk. Hoe beter de kwaliteit en hoe hoe hoger het aantal SKG sterren, hoe hoger de deurbeveiliging kosten.

Meerpuntsslot kosten

Anti inbraakstrip kosten

Kosten meerpuntsslot SKG** of meer €90-€260

Een meerpuntsslot is niet noodzakelijk, maar zorgt wel voor extra goede deur beveiliging. Dit is een slot, waarbij je de sleutel op meerdere plaatsen in het slot draait. Extra lastig dus voor een inbreker om open te breken. Voor een meerpuntsslot betaal je hogere deurbeveiliging kosten dan voor een gewoon cilinderslot, maar je hebt dan een extra beveiligde deur.

Anti inbraakstrip kosten €40-€75

Deurbeveiliging met anti-inbraakstrips voorkomt dat een inbreker je deur openbreekt met een koevoet. De kans is groot dat hij afhaakt zodra hij de witte strips op de randen van je deur en kozijn ziet. De anti inbraakstrip kosten zijn laag. Het is een eenvoudige, goedkope manier van inbraakbeveiliging deur.

Deurbeveiliging prijzen?

Veiligheidsscharnieren kosten

Dievenklauwen kosten

Veiligheidsscharnieren kosten €5-€25

De meeste voordeuren beschikken over binnenscharnieren. Sommige oudere voordeuren hebben nog buitenscharnieren (de deur draait naar buiten open). Ook achterdeuren, openslaande tuindeuren, schuifpuien en deuren in een schutting hebben vaak buitenscharnieren. Het nadeel van buitenscharnieren is dat een inbreker de pennen uit het scharnier kan trekken. Buitenscharnieren kun je laten vervangen door veiligheidsscharnieren. Dat zijn scharnieren met een veiligheidsnok, een speciale pin die (door het scharnier heen) in het deurkozijn steekt. Hiermee zit de deur op een extra plek vergrendeld. Voor veiligheidsscharnieren betaal je niet veel deur beveiliging kosten. Dat maakt veiligheidsscharnieren een eenvoudige, goedkope manier van deur beveiliging tegen inbraak.

Dievenklauwen kosten €3-€20

In plaats van veiligheidsscharnieren kun je ook kiezen voor dievenklauwen. Deze metalen pennen steken aan de scharnierkant uit de deur. Sluit je de deur, dan vallen de pennen in metalen kommen, die in het kozijn zitten. Trekt de inbreker de pennen uit het scharnier, dan zit de deur dankzij de dievenklauwen alsnog vast in het kozijn. Dievenklauwen zijn de goedkope variant van veiligheidsscharnieren. De deurbeveiliging prijs is laag.

Dubbele deur beveiligen
Dubbele deur beveiligen? Zorg ervoor dat er goed hang en sluitwerk op openslaande deuren zit. Een dubbelde deur beveiligen doe je bijvoorbeeld met een meerpuntsslot van 2 sterren of met een hoofdslot met bijslot, die beide minimaal 1 ster hebben.

Buitenverlichting met sensor kosten

Kosten buitenverlichting met sensor €50-€220

Een eenvoudige manier van deurbeveiliging tegen inbraak is het plaatsen van buitenverlichting met sensor. Zodra er iemand in de buurt van je deur komt, springt het licht aan. Dat schrikt een inbreker af, want hij werkt natuurlijk veel liever in het donker. De kans is groot dat hij jouw huis overslaat, zodra hij het licht ziet aanspringen. De deurbeveiliging prijs van buitenverlichting met sensor varieert sterk. Het hangt ervan af voor welke kwaliteit je kiest.

Beveilig ook de achterkant van je huis De meeste inbraken vinden plaats via de achterkant van de woning. Logisch, want hier is het rustiger dan bij de voordeur. Voorzie alle deuren van goede deurbeveiliging en plaats buitenverlichting met sensor.

Rolluik kosten

Rolluik (voor een schuifpui) €200-€2.000

Een stevige rolluik plaatsen voor een schuifpui of openslaande tuindeuren is een goed plan, want hier kan een inbreker slechts met heel veel moeite doorheen komen. Deurbeveiliging prijzen van deze variant deur beveiliging lopen sterk uiteen. Het hangt er vanaf of je kiest voor een handmatige rolluik of een rolluik met elektrische bediening. Uiteraard zijn de deurbeveiliging kosten van de elektrische rolluik hoger, dan die van de handmatige.

Nieuwe rolluik?

Veiligheidsdeur kosten

Veiligheidsdeur €700-€2.000

Een veiligheidsdeur is een deurbeveiliging waar je voor kiest als je echt top inbraakbeveiliging voor je huis zoekt. Dit is een beveiligde stalen deur, die eventueel ook brand- en kogelbestendig is. Hier komt echt geen enkele inbreker doorheen. De deur beveiliging prijs van een veiligheidsdeur is hoog, maar dan heb je ook echt goede beveiliging voor je huis.

Vervang een glazen voordeur door een deur van steviger materiaal om de deur beveiliging te vergroten.
Nieuwe deur?

Deurbeveiliging zelf plaatsen?

Is deur beveiliging zelf plaatsen ook mogelijk? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat voor inbraakbeveiliging je wilt plaatsen. Hier zijn een paar voorbeelden van wat je zelf kunt plaatsen en een paar voorbeelden van wat je beter kunt laten doen.

Voorbeelden zelf plaatsen:

  • buitenverlichting met sensor
  • anti-inbraakstrips

Voorbeelden laten plaatsen:

  • hang- en sluitwerk
  • dievenklauwen
  • deur vervangen
Vaak wil je niet alleen maar je deuren beveiligen, maar wil je daarnaast ook raambeveiliging, een alarmsysteem en/of camerabeveiliging. Dan is kiezen voor een inbraakbeveiliging pakket een optie. Dat maakt het laten plaatsen van inbraakbeveiliging relatief goedkoper, omdat je maar eenmalig arbeidskosten en voorrijkosten betaalt. Wil je weten wat de kosten van een inbraakbeveiliging pakket zijn? Vraag dan vrijblijvend inbraakbeveiliging offertes aan.

Prijsopbouw deurbeveiliging laten plaatsen

Materiaal
Arbeid
Voorrij

Deurbeveiliging laten plaatsen door ervaren vakman

Als je deur beveiliging laat plaatsen door een ervaren vakman dan ben je uiteraard naast de materiaalkosten ook geld kwijt aan arbeidskosten. Deze kosten worden bepaald door het uurtarief van de vakman en de manier waarop je deur inbraakveilig wordt gemaakt. De exacte arbeidskosten kom je te weten als je offertes bij ons aanvraagt.

Vind beste deal voor deur beveiliging

Vraag gratis en vrijblijvend deurbeveiliging offertes aan als je op zoek bent naar deur beveiliging van goede kwaliteit tegen een gunstige prijs. Je krijgt van ons vrijblijvend advies van maximaal 4 specialisten bij jou in de buurt en vergelijkt ze met elkaar. Daarna kies je het bedrijf dat het beste bij jou en jouw wensen past en vind je de beste deal.

Bestaande deur beter beveiligen?

Nieuwe deur inclusief beveiliging?

Direct deurbeveiliging specialisten vergelijken

Henk Troost Aannemersbedrijf
Bouwbedrijf Gooise Meren
Badinstallaties Betucom
Rob't Hart Aannemers
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal