Wil je deurbeveiliging plaatsen?

9,0 gemiddeld,
13 reviews
Wil je deurbeveiliging plaatsen?

Waarom Slimster

Zojuist vergeleken

 • 00:08Schinveld
 • 00:03Lochem
 • 00:00Hoogvliet Rotterdam
 • 23:49Eindhoven

Waar we voor staan

 • 159 ervaren installateurs
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Altijd actief in jouw regio
 • Tot 4 vrijblijvende offertes

94% beveelt ons aan

8,6 gemiddeld, 904 reviews
Deurbeveiliging

Deurbeveiliging tegen inbraak is belangrijk, omdat de meeste inbraken plaatsvinden via deuren en ramen. Zowel achterdeur, balkondeur als voordeur beveiliging is van belang. Bij inbraakbeveiliging deur moet je op de eerste plaats denken aan goed hang- en sluitwerk en uiteraard slechte buitendeursloten vervangen. Maar er is meer dat je kunt doen ter beveiliging van je deur.

Hoe deur beveiligen tegen inbraak?

Deurbeslag is belangrijk voor de veiligheid en een nieuw slot zorgt ervoor dat inbrekers niet eenvoudig een deur of schuifpui kunnen openen. Kies voor sluitwerk met een hoog SKG-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat het beslag van een hoge kwaliteit is en lastig te forceren.

Wat is deurbeslag?

Je kunt deuren, schuifpuien en openslaande deuren beveiligen door nieuw hang- en sluitwerk. Deurbeslag wordt gebruikt om deuren te kunnen openen en sluiten, dit beslag bevindt zich aan de binnenkant van de deuren. Dit deurbeslag zorgt voor extra beveiliging, maar is ook deels decoratief.

Slot buitendeur vervangen
Vervangen van hang- en sluitwerk is het belangrijkste dat je kunt doen op het gebied van deurbeveiliging tegen inbraak. Doe het goed, kies voor producten met een SKG-keurmerk, liefst met zoveel mogelijk sterren.

Wat is het SKG-keurmerk?

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke organisatie die de sterkte en duurzaamheid van scharnieren en sloten kan testen. De beveiliging van een voordeur of schuifpui varieert sterk per SKG beslag en SKG deurslot cilinder. Hoe beter de deurbeveiliging, hoe hoger het aantal SKG sterren.

Hang- en sluitwerk met SKG-keurmerk

buitendeur slot met skg keurmerk
SKG keurmerk Hoeveelheid tijd nodig om in te breken
1 ster* minder dan 3 minuten
2 sterren 3 tot 5 minuten
3 sterren meer dan 5 minuten

*Een product met 1 ster kun je het beste aanvullen met een ander SKG product. Dan is je hang- en sluitwerk alsnog goed beveiligd.

Benieuwd naar de kosten?
Kosten deurbeveiliging

Mogelijkheden met deurbeveiliging

Ben je op zoek naar een meerpuntsslot, anti-inbraakstrip, veiligheidsscharnier of dievenklauwen? Wanneer je deuren laat plaatsen door een vakman uit ons netwerk, heb je uiteraard ook de keuze uit verschillende soorten deurbeslag en voordeursloten.

Meerpuntssloten

Een meerpuntsslot is niet nodig, maar zorgt voor extra beveiliging van de deur. Het is een slot die op meerdere plekken de deur vergrendeld. Hierdoor is het erg lastig voor een inbreker om in te breken.

Anti-inbraakstrips

Deurbeveiliging met anti-inbraakstrips voorkomt dat een inbreker je deur openbreekt met een koevoet. De kans is groot dat hij afhaakt zodra hij de witte strips op de randen van je deur en kozijn ziet. Het is een eenvoudige, goedkope manier van beveiliging voor een deur.

Veiligheidsscharnieren

De meeste voordeuren beschikken over binnenscharnieren. Sommige oudere voordeuren hebben nog buitenscharnieren (de deur draait naar buiten open). Ook achterdeuren, openslaande tuindeuren, schuifpuien en deuren in een schutting hebben vaak buitenscharnieren.

Het nadeel van buitenscharnieren is dat een inbreker de pennen uit het scharnier kan trekken. Buitenscharnieren kun je laten vervangen door veiligheidsscharnieren. Dat zijn scharnieren met een veiligheidsnok, een speciale pin die (door het scharnier heen) in het deurkozijn steekt. Hiermee zit de deur op een extra plek vergrendeld.

Dievenklauwen

In plaats van veiligheidsscharnieren kun je ook kiezen voor dievenklauwen. Deze metalen pennen steken aan de scharnierkant uit de deur. Sluit je de deur, dan vallen de pennen in metalen kommen, die in het kozijn zitten. Trekt de inbreker de pennen uit het scharnier, dan zit de deur dankzij de dievenklauwen alsnog vast in het kozijn.

Buitenverlichting met sensor

Een eenvoudige manier van deurbeveiliging tegen inbraak is het plaatsen van buitenverlichting met sensor. Zodra er iemand in de buurt van je deur komt, springt het licht aan. Dat schrikt een inbreker af, want hij werkt natuurlijk veel liever in het donker. De kans is groot dat hij jouw huis overslaat, zodra hij het licht ziet aanspringen.

Veiligheidsrolluiken

Een stevig rolluik plaatsen voor een schuifpui of openslaande tuindeuren is een goed plan, want hier kan een inbreker slechts met heel veel moeite doorheen komen.

Veiligheidsdeuren

Een veiligheidsdeur is een deurbeveiliging waar je voor kiest als je echt top inbraakbeveiliging voor je huis zoekt. Dit is een beveiligde stalen deur, die eventueel ook brand- en kogelbestendig is. Hier komt echt geen enkele inbreker doorheen.

Op zoek naar nieuwe deuren?
Gratis offertes

Stijlen deurbeslag

Je kunt ervoor kiezen om het deurbeslag in dezelfde stijl te installeren als de andere deuren. Of kies voor een contrast: elegante deuren met klassiek beslag. Alles is mogelijk.

 • Klassiek deurbeslag
 • Landelijk deurbeslag
 • Modern deurbeslag
 • Industrieel deurbeslag
Benieuwd naar de prijzen?
Kosten deurbeveiliging
inbraakbeveiliging voordeur plaatsen

Kan ik deurbeveiliging zelf plaatsen?

Kan ik ook zelf een voordeurslot vervangen? Dit is afhankelijk van de soort deurbeveiliging die je wilt plaatsen. Nieuwe sloten kan je misschien zelf installeren, maar wanneer je nieuwe deuren met nieuwe deurbeveiliging wilt plaatsen, dan is het verstandiger om een vakman in te schakelen.

Op zoek naar de beste deurbeveiliging?
Beste deurbeveiliging

Wat kost deurbeslag?

De kosten van een cilinderslot vervangen of andere deurbeveiliging kunnen flink variëren, afhankelijk van het soort deurbeslag en het materiaal. Het is hierdoor lastig een prijsindicatie te geven.

Prijzen van deurbeveiliging bekijken?
Kosten deurbeveiliging

Vergelijk deurbeveiliging specialisten

Wil je nieuwe deuren met nieuw hang- en sluitwerk laten plaatsen? Vraag dan vrijblijvend deuren offertes aan.

Wil je zelf deurbeveiliging plaatsen? Bekijk en koop dan de beste deurbeveiliging.

Wil je inbraakbeveiliging met deurbeveiliging plaatsen?

Multi Kozijn Spakenburg B.V.
Future Kunststofkozijnen
Euro Kozijn
DeKoTe
ALKU Ontdekkingscentrum Tilburg
VMK Kozijnen
Stijl Kozijnen
Schipper Ede
Renovar
PlanKozijn
Duurzaam Kozijn Nederland B.V.
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
Bouw Advies XXL
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal

Alles over deurbeveiliging

Klanten over Slimster