Zojuist vergeleken

 • balance
  13:18
  VloerverwarmingAmsterdam
 • balance
  13:13
  ZonnepanelenTilburg
 • balance
  13:06
  Verbouw & renovatieHoogland
 • balance
  13:02
  ElektraGorinchem
 • balance
  13:00
  KozijnenLandgraaf
 • Nu
  3 zijn aan het vergelijken

Jij verdient de beste deal

 • 40 ervaren installateurs
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Altijd actief in jouw regio
 • Tot 3 vrijblijvende offertes

Laatste weetjes

Wil je je tuinhuis of blokhut isoleren?

30 apr. 2021

Waarom overstappen op zonnepanelen? 9 tips zonne-energie

8 aug. 2019

Wat zijn smart cities? Voorbeelden & events

29 apr. 2021

Wat is het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol?

12 okt. 2017

Een camera in huis of beveiligingscamera voor buiten is een goed idee als je je woning of bedrijf extra goed wilt beveiligen. Alleen al het zien van de bewakingscamera’s kan inbrekers afschrikken. Ook is er een grotere pakkans en bewijsmateriaal als er toch onverhoopt ingebroken is. Met de optie van een slimme beveiligingscamera kun je ook op afstand je woning in de gaten houden.

Voordelen camerabeveiliging

 • Schrikt inbrekers af
 • Geeft gevoel van veiligheid
 • Grotere pakkans
 • Bewijsmateriaal voor rechtszaken

Nadelen camerabeveiliging

 • Gebrek aan privacy
 • Onderhoud noodzakelijk
Benieuwd naar de kosten?
Toon alle afbeeldingen

Hoe werkt een beveiligingscamera?

Sommige beveiligingscamera’s hebben bewegingsdetectie, waardoor je een melding op je smartphone krijgt en/of het camerasysteem gaat opnemen. Er zijn ook beveiligingscamera’s die alles opnemen en opslaan op een recorder. Vaak zijn dit zakelijke beveiligingscamera’s die het bedrijventerrein bewaken tegen inbrekers.

Welke beveiligingscamera heb ik nodig?

Welke beveiligingscamera je nodig hebt is afhankelijk van je wensen. Zo zijn er verschillende soorten beveiligingscamera’s voor buiten en binnen.

Wat is een IP-camera?

Een internet-protocol camera (afgekort IP) verstuurt beelden via het internet. Hierdoor kun je de beelden van de beveiligingscamera bekijken op jouw smartphone, tablet of computer.

Wat is een buitencamera?

Het verschil tussen binnencamera en beveiligingscamera buiten is vooral dat de bewakingscamera buiten stofdicht en waterdicht is. Beide soorten camera’s zijn er in vele soorten en maten.

Wat is een dome-camera?

Een dome-camera is een camera die weggewerkt is in een bol. Vaak zie je dit soort beveiligingscamera’s aan het plafond hangen en kun je vrijwel hetzelfde als een PTZ-camera. Ze zijn vaak waterdicht en kunnen ook buiten opgehangen worden.

Wat is een cloudcamera?

Een cloudcamera is een IP-camera die beelden opslaat in de cloud. Hierdoor heb je geen lokale opslag nodig. Hiermee voorkom je ook dat je de beveiligingsbeelden kwijtraakt als de beveiligingscamera onverhoopt gestolen wordt.

Wat is een wifi-camera?

Een wifi camera is een IP-camera die beelden verstuurt via een wifi verbinding. Hierdoor heb je geen internet kabel nodig. Hierdoor is het mogelijk om de beveiligingscamera in een ruimte te hangen waar geen internetkabel is, zoals een schuur of op zolder.

Wat is een infraroodcamera?

Deze beveiligingscamera’s hebben infrarood verlichting, waardoor ze nachtzicht hebben. Ze kunnen hierdoor in het donker helder beeld opnemen. Deze beveiligingscamera is perfect voor plekken zonder verlichting.

Wat is een PTZ-camera?

Een PTZ camera kun je op afstand draaien (pan), kantelen (tilt) en zoomen (zoom). Zo kun je vanaf je smartphone of laptop echt rondkijken in de ruimte. Het is daardoor handig om de camera op een centrale plek op te hangen.

Wat is een PoE-camera?

Een PoE-camera is een camera die stroomtoevoer via de netwerkkabel krijgt (Power over Ethernet). Deze beveiligingscamera is perfect voor plekken zonder stopcontact, maar waar je wel een internetkabel kan trekken.

Prijzen van camera beveiliging bekijken?
Toon alle afbeeldingen

Waarom camerabeveiliging plaatsen?

Wanneer je je woning wilt beveiligen tegen inbraak, dan is camerabeveiliging zeker nuttig. Camera beveiliging schrikt inbrekers af en kunnen de inbrekers filmen tijdens een inbraak. Vaak krijg je dan ook een melding op je telefoon wanneer er beweging is gedetecteerd. Met de beelden kan de politie de inbrekers dan sneller vinden.

Beveiligingscamera laten plaatsen door vakman?

Andere inbraakbeveiliging

cctv camera systeem installeren

Is camerabewaking toegestaan?

Ophangen van een camera systeem is toegestaan. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de privacy van anderen. Probeer daarom het filmen van de openbare weg en de tuin van de buren zoveel mogelijk te vermijden. Laat ook meteen weten dat voorbijgangers worden gefilmd door beveiligingscamera's. Tegelijkertijd werkt het ook als afschrikmiddel tegen inbrekers.

Wil je een eerdere beschadigde auto bewaken, dan mag, volgens de privacywet, de camera wel gericht zijn op de openbare weg. Daarnaast kan je bij slimme beveiligingscamera’s een gedeelte van het beeld blurren, waardoor alleen je eigen tuin, oprit en auto duidelijk in beeld is.

Kan ik zelf een beveiligingscamera plaatsen?

Wanneer je alleen een beveiligingscamera zonder doormelding naar de meldkamer wilt plaatsen, dan zijn er beveiligingscamera’s die je zelf kunt ophangen. Hierbij is het belangrijk dat je deze op de juiste plekken hangt. Wil je echter een draadloos alarmsysteem met camera plaatsen, dan kun je dit het beste laten doen door een erkend beveiligingsbedrijf.

Benieuwd naar de beste camera voor in huis?

Wat kost een beveiligingscamera?

De kosten van een camerasysteem thuis is afhankelijk van het soort beveiligingscamera, aantal beveiligingscamera’s, extra opties en zelf kopen of laten plaatsen.

Prijzen van beveiligingscamera’s bekijken?

Vergelijk camerabeveiliging specialisten

Wil je een complete inbraakalarmsysteem met camera laten plaatsen? Vraag dan vrijblijvend camerabeveiliging offertes aan.

Wil je zelf een beveiligingscamera vergelijken en plaatsen? Bekijk en koop dan de beste beveiligingscamera.

Direct alarminstallatie met camerabeveiliging vergelijken?

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal