Draadloos alarmsysteem laten installeren?

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 250
Gemiddelde kosten € 950
Maximale kosten € 1.500
Gemiddelde kosten draadloos alarmsysteem installeren, incl. btw.

Heb je een smart home en wil je je woning beveiligen met een alarmsysteem? Dan is een draadloos alarmsysteem installeren een logische keuze. Echter zijn er verschillende draadloze alarmsystemen verkrijgbaar met en zonder abonnement. Maar hoe werkt een draadloos alarmsysteem voor thuis en wat zijn de prijzen van een slim alarmsysteem?

Voordelen draadloos alarmsysteem

 • Geen bedrading nodig
 • Geschikt voor bestaande bouw
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Eenvoudig uitbreiden
 • Makkelijk te installeren

Nadelen draadloos alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem: hoe werkt het?

Een draadloos alarmsysteem werkt vaak op batterijen en is draadloos verbonden met een internetverbinding. Bij beweging gaat het alarm af en worden nooddiensten ingeschakeld.

Wat kost een huisalarm draadloos installeren?

De kosten van een smart alarmsysteem variëren van € 250 - 1.700. De totaalprijs van een draadloos alarmsysteem zijn afhankelijk van de mogelijkheden, andere inbraakbeveiliging en smart home.

Ben je alleen op zoek naar een draadloos alarmsysteem zonder abonnement en wil je deze zelf plaatsen, dan kun je zelf het beste alarmsysteem vergelijken. Wanneer je echter een draadloos alarmsysteem met camera en app laat installeren door een erkend bedrijf, dan kun je vaak met een beveiligingscertificaat besparen op de kosten van je inboedelverzekering.

Wat kost een draadloos alarmsysteem?

Je kunt een draadloze alarminstallatie zelf kopen of laten installeren door een erkend bedrijf. De prijzen van een draadloos alarmsysteem zijn lager wanneer je zelf aan de slag gaat en hoef je geen rekening te houden met extra installatiekosten van een mobiel alarmsysteem.

Soort alarmsysteem Prijs*
Draadloos alarmsysteem € 250 - 1.500

* Gemiddelde kosten slim alarmsysteem zonder abonnement, incl. btw en excl. montage.

Benieuwd naar de draadloos alarminstallatie kosten voor jouw woning of bedrijfspand?

Hoeveel kost een draadloos alarmsysteem installeren door vakman?

Ben je benieuwd naar de installatie van een huis alarmsysteem draadloos? Hieronder vind je de gemiddelde installatiekosten van een erkend beveiligingsbedrijf.

Werkzaamheden Prijs*
Draadloos alarmsysteem installeren € 400 - 1.000

* Indicatieve installatie draadloos alarmsysteem prijs, incl. btw.

De totale prijs van een draadloos alarmsysteem is afhankelijk van de mogelijkheden en andere inbraakbeveiliging. Zo kun je deurbeveiliging en raambeveiliging koppelen aan een draadloos alarmsysteem via mobiele telefoon.

Ook is er een draadloos alarmsysteem met app, maar heb je vaak een abonnement voor nodig om alle mogelijkheden te kunnen gebruiken. Het is daarom verstandig om meerdere prijzen van alarmsystemen te vergelijken.

De draadloze alarmsysteem prijs is afhankelijk van allerlei factoren, zoals:

 • Soort alarmsysteem
 • Extra sensoren
 • Wel of geen abonnement
 • Extra opties
 • Zelf doen of laten plaatsen
 • Uurtarief expert

Hoe duur is een draadloos alarmsysteem voor jouw situatie?

Prijsopbouw draadloos alarmsysteem laten installeren

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten
huis alarmsysteem draadloos installeren
draadloos alarmsysteem vergelijken
kosten alarminstallatie draadloos
draadloos alarmsysteem woning

Starterspakket draadloos alarmsysteem

Heb je nog geen (draadloos) alarmsysteem? Vaak bieden verschillende merken draadloze alarmsystemen starterspakketten aan waarmee je je huis of (thuis)kantoor kunt beveiligen tegen inbraak. Vaak heeft een starterspakket een basisstation of hub die verbonden is met het internet, een bedieningspaneel, bewegingssensoren en magneetcontacten.

Extra opties voor een draadloos alarmsysteem

Heb je een grote woning of bedrijfspand en wil je deze beveiligen met een slim alarmsysteem? Dan heb je aan een starterspakket vaak niet genoeg en zul je extra sensoren nodig hebben om je hele woning en alle ruimtes te beveiligen. Ook kan het interessant zijn om je alarmsysteem te voorzien van extra camerabeveiliging.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor extra opties voor een draadloos alarmsysteem.

Extra optie Prijs*
Afstandsbediening € 20 - 180
Sirene (binnen / buiten) € 35 - 300
Camerabeveiliging € 65 - 1.195
Bewegingssensor € 10 - 40
Bewegingssensor met camera € 120 - 300
Cloudopslag abonnement € 3 - 30 per maand
Gasmelder € 20 - 200
Glasbreukmelder € 30 - 150
Extra optie Prijs*
LCD-bedieningspaneel € 150 - 300
Lekkage melder € 30 - 130
Magneetcontact € 10 - 30
Meldkamer aansluiting € 15 - 30 per maand
Monitor service € 12,50 per maand
Onderhoudscontract € 8 - 12 per maand
Rookmelder € 60 - 150
Sticker inbraakalarm € 4 - 7

* Gemiddelde prijs extra opties voor draadloos huisalarm, incl. btw.

Draadloos alarmsysteem met extra opties installeren?
Gratis offertes
installeren draadloos alarmsysteem met app

Draadloos alarmsysteem met of zonder abonnement?

Wanneer je alle mogelijkheden van een smart home alarmsysteem wilt gebruiken, heb je vaak een extra abonnement nodig. De kosten van draadloos alarmsystemen met abonnement en app variëren tussen de € 10 - 100 per maand. Wanneer je een smart alarm zonder abonnement wilt, dan kun je alleen de basisfunctionaliteit gebruiken.

Extra functies van een wifi alarmsysteem zijn bijvoorbeeld een mobiele internetverbinding wanneer de wifi uitvalt of dat medewerkers van het alarmsysteem jou kunnen bellen bij een inbraakpoging, zodat je niet alleen afhankelijk bent van een app.

Laat een draadloos alarmsysteem installeren door een erkend beveiligingsbedrijf. Een ervaren installateur kan je advies geven over de beste draadloze alarmsystemen met abonnement en zonder.

Alarmsysteem draadloos zonder abonnement installeren?
Gratis offertes
installeren alarmsysteem draadloos huis

Hoe veilig is een draadloos alarmsysteem?

Wanneer je het beste draadloze alarmsysteem van een bekend merk laat installeren, dan is de privacy en digitale veiligheid prima. Echter zijn er veel goedkope merken draadloze alarmsystemen waar je bijvoorbeeld geen wachtwoord kunt instellen. Daarnaast heeft een slim alarmsysteem privacygevoelige data. Denk aan wanneer je weggaat en thuiskomt.

Kies voor een bekend en goed merk draadloos alarmsysteem, zodat je zeker weet dat er goed met je data omgegaan wordt. Vraag bij een installateur met welke merken ze werken. Zo weet je zeker dat je een veilig draadloos alarmsysteem hebt.

Hoe lang gaat een draadloos alarmsysteem mee?

De batterijen van de meeste slimme alarmsystemen gaan ongeveer 2 tot 6 jaar mee. Ga je voor een goedkoop draadloos inbraakalarm, dan zal deze maar 1 tot 1,5 jaar meegaan, voordat de batterijen vervangen dienen te worden. Kies daarom voor een professioneel draadloos alarmsysteem, zodat je bespaart op extra batterij vervangen kosten.

Kan ik een draadloos alarmsysteem zelf installeren?

Wil je zelf het beste draadloos alarmsysteem vergelijken en zelf plaatsen? Een draadloos alarmsysteem voor thuis is makkelijk zelf te installeren, zolang je deze op de juiste plek installeert. Echter krijg je geen beveiligingscertificaat en kan het lastig zijn wanneer je er weinig kennis van hebt.

Waarom slim alarmsysteem laten installeren door vakman?

 • Verzekerd van kwaliteit
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Je bespaart tijd en geld
 • Regionale specialisten

Wil je een professioneel draadloos alarmsysteem met meldkamer plaatsen? Dan is het verstandiger om deze door een ervaren vakman te laten plaatsen. Een vakman werkt sneller en veiliger dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Ook krijg je vaak een beveiligingscertificaat waarmee je op verzekeringskosten kunt besparen.

Slim besparen op een draadloos alarmsysteem
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Nee, een goed draadloos alarmsysteem in een woning of bedrijf verstoort geen wifi-netwerk. Wanneer een draadloos huisalarm wordt geïnstalleerd door een vakman, dan wordt deze vaak ingesteld op een eigen frequentie.

Een draadloos alarmsysteem werkt vaak met een app op je smartphone of tablet. Hiermee kun je het alarmsysteem op afstand in- en uitschakelen. Ook is het vaak mogelijk om een bepaalde routine in te stellen op GPS. Wanneer je dan je huis verlaat, dan wordt het huisalarm automatisch ingeschakeld.

Wil je geen bedraad alarmsysteem? Dan is het ook mogelijk om een draadloos alarm te laten plaatsen in huis of voor bedrijven. Dit geldt tot de risicoklasse 2. Een bedraad alarmsysteem is wel een eis bij risicoklasse 3 en hoger.

Vergelijk 161 alarmsysteem specialisten

Draadloos alarmsysteem

Wil je een professioneel & goedkoop draadloos alarmsysteem kopen en laten installeren door een ervaren vakman? Vraag via Slimster vrijblijvend alarmsysteem offertes aan en kom in contact met bedrijven uit jouw regio. Vergelijk de specialisten op prijs & kwaliteit. Hierdoor vind je eenvoudig de beste deal voor een nieuw draadloos alarm systeem.

Beste deal voor draadloos alarmsysteem + installatie?

Zo Veilig Installatie
Fortify Alarms
Advies Op Maat
Lions Security
Directveilig.nl
AM Security
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis alarmsystemen offertes?
Geheel vrijblijvend
Draadloos alarmsysteem laten installeren?